banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 10:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH
Glasanje se završava 14 Okt 2012, 21:04
Hrvat 3%  3%  [ 3 ]
Srbin 77%  77%  [ 67 ]
Bosnjak 3%  3%  [ 3 ]
Bosanac 8%  8%  [ 7 ]
Ostalo 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 87
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2012, 15:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U Bosni je svaki dan svjetski dan gluposti i obikježavaju ga onako pošteno, domaćinski..

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 08:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Bosna i Hercegovina je zajednica svih naroda i narodnosti koji u njoj žive. Kao takva, zajednica života, predstavlja jedinstven oblik složene državne zajednice. Istorijske osnove i dugo postojanje obezbjeđuju podjednaka prava svim ljudima koji žive unutar zakonskih okvira današnje Bosanskohercegovačke države. Izjašnjenje prilikom popisa stanovništva je tehnička operacija koja služi u svrhu statistički komandi, a duhovno stanje i materijalni napredak je svakodnevna obaveza pojedinca-građanina koji privređuje unutar zajednice. U bivšoj SFRJ, gdje je represivni aparat po snazi bio na zavidno visokom nivou, ljudi su se izjašnjavali kao srbi, eskimi, marsovci ili već kako. To samo po sebi implicira da danas, kada je BiH na svom milenijumskom putu povratka u zajednicu evropskih naroda, nije potrebno iznositi čvrste stavove i time preliminarno uticati na svijest stanovnika unutar BiH.
Dopustite da stepen demokratske intimnosti u političkom smisliu dostigne nivo današnje evropske političke svijesti i da razum postane univerzalna jedinica mjere čovječnosti na ovim prostorima.
Statistika je neumoljiva i ona će dati odgovore na ovu temu.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Danny ^_^ je napisao:
Onda izgleda ispada da je u RS jedini recimo kompletan grad u pravom smislu te riječi Banja Luka, griješim li?

Po velicni ili tacnije brojnosti stanovnika onda bi to bila samo Banja Luka. Medutim ako uzmemo i ostale aspekte kao sto su sportska, kulturna i druga desavanja onda bi i sama Banja Luka pod znakom upitnika. To je kad bi gledali u nekim evropskim ili svijetskim okvirima.

Na stotine sela je izbrisano s mape tokom rata. Trend gasenja sela je nastavljen i nakon rata. Ali sto je jos gore taj trend je presao i na manje gradice i gradove. Do skora je to bilo ograniceno na mjesta kao Kalinovik, Cajnice ili Bileca a danas je zahvatilo i nesto vece gradove kao Foca, Derventa ili Novi.

I ako nekako mogu i razumjeti za iznad navedena mjesta jer ta mjesta su "zabacena" ali mi je malo cudno za recimo jedan Prijedor. Ta opstina je u 2011 izgubila 500 stanovnika. I to bez vanjskih migracija.

Prema mojim procjenama Srpska godisnje izgubi i do 10.000 stanovnika. Broj mladih konstantno opada i to ne daje blistavu buducnost.

No tako je u svim drzavama u okruzenju. Problem je sto mi osim Banja Luke nemamo neki drugi veci grad koji bi "kupio" stanovnike iz manjih sredina.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2012, 13:42 
Pripravnik
Pripravnik

меди je napisao:
kuga je napisao:
Izbaci dijasporce s proslog popisa i opet ce bit milion ljudi manje. Niste svjesni koliko ljudi "fali". I ne samo da fali vec je u procesu masovno iseljavanje. Iseljava se mlado, fertilno i produktivno stanovnistvo sto samo vise doprinosi srozavanju cjelokupnog drustva. Ne mozes ocekivati da neki starac od 70 god pokrece nesto.
Ја не спорим трендове (емиграција ван државе, миграција у веће градове), већ основаност поређења два пописа. Не можеш да избациш дијаспору из претходног пописа кад су једнако пописивани људи који су живјели у БиХ и људи који су напустили БиХ годинама прије тога (дијаспора). Такође, претходни попис је имао понуђене опције за национално и религијско изјашњавање, па је самим тим био сугестиван. За овај тек треба да се види на који начин ће та питања бити постављана. Итд.

Brate i na proslom popisu su bili popisani oni koji su vani i oni koji su prisutni. Podaci za samo prisutne.

Hrvati 669.444
Muslimani 1.847.817
Srbi 1.306.397
Ostali 319.252
Ukupno 4.142.910

Kao sto vidis, hrvati su bili najveci gastarbajteri. Danas ih ima nesto vise od 400.000
Danas ima oko 3.2 miliona stanovnika. Manje vise 1 milion manje nego 1991. I taj broj se topi kao santa leda.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hrvata ima i manje od 400 hiljada. Kada im "lijepa" uđe u EU biće ih još manje. Na zadnjim lokalnim izborima izgubili su većinu u dobrom dijelu opština srednje Bosne. Tako da su im od Herceg-Bosne ostali samo komad Hercegovine, dio zapadne Bosne, enklave Kiseljak, Usora, Kreševo i eventualno Vitez i 2 djelića Posavine. U Odžaku je već situacija pola-pola.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 22:56 
Pripravnik
Pripravnik

Ne znam zasto ali svi narodi u jugoistocnoj Evropi su u totalnoj banani. Pogledajte samo Bugarsku i ocaj koji vlada tamo.
Ni Albanci nisu daleko odmakli. Vrijeme zena iza taraba je proslo i kod njih. Uz to oni najvise bjeze iz tih njihovih zabiti

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
kuga je napisao:
Pogledajte samo Bugarsku i ocaj koji vlada tamo.

Kakva je to bijeda, majko bozija :( :( :( Bio sam u Rumuniji koja je preslikana Bugarska i ostala mi je u veoma ruznom sjecanju. :( Enormno mali broj ljudi koji drze sve i enormno veliki broj ljudi koji nemaju nista. Ali bas nista. Vi imate neki zaostavstinu iz YU, a oni jedna velika, beskonacna nula. Jedan dugi dugi minus.

Ne racunajuci glavne gradove te 2 drzave u kojima je stanje isto ocaj ali ima vise izbora, ovo ostalo je ispod RS i Srbije. Znam neke ljude koji su sa tih prostora, stanje ne da je ocaj stanje je ziva katastrofa.

Kad sve vidim gdje ljudi zive, kako ljudi zive i sa cim raspolazu, dodjem do zakljucka da bi vecina nas trebala biti presrecna, ja prvi. A opet, ljudi su alavi i uvijek im je malo.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 02:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
deni kad si bo u Rumuniji

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 08:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nama nije tesko zato smo siromasni, vec zato sto smo budale, pa se udaramo medjusobno po mozgovima, zato lijepo treba uvesti zakonski da svi moraju bar 3 puta sedmicno popusiti malo sishe i sve ce biti dobro.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
kuga je napisao:
Ne znam zasto ali svi narodi u jugoistocnoj Evropi su u totalnoj banani. Pogledajte samo Bugarsku i ocaj koji vlada tamo.
Ni Albanci nisu daleko odmakli. Vrijeme zena iza taraba je proslo i kod njih. Uz to oni najvise bjeze iz tih njihovih zabiti

Bugarska je u još većim demografskim problemima od Srbije jer nema se odakle puniti! Turaka takođe nije mali broj u Bugarskoj.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 16:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
kuga je napisao:
Danny ^_^ je napisao:
Onda izgleda ispada da je u RS jedini recimo kompletan grad u pravom smislu te riječi Banja Luka, griješim li?

Po velicni ili tacnije brojnosti stanovnika onda bi to bila samo Banja Luka. Medutim ako uzmemo i ostale aspekte kao sto su sportska, kulturna i druga desavanja onda bi i sama Banja Luka pod znakom upitnika. To je kad bi gledali u nekim evropskim ili svijetskim okvirima.

Na stotine sela je izbrisano s mape tokom rata. Trend gasenja sela je nastavljen i nakon rata. Ali sto je jos gore taj trend je presao i na manje gradice i gradove. Do skora je to bilo ograniceno na mjesta kao Kalinovik, Cajnice ili Bileca a danas je zahvatilo i nesto vece gradove kao Foca, Derventa ili Novi.

I ako nekako mogu i razumjeti za iznad navedena mjesta jer ta mjesta su "zabacena" ali mi je malo cudno za recimo jedan Prijedor. Ta opstina je u 2011 izgubila 500 stanovnika. I to bez vanjskih migracija.

Prema mojim procjenama Srpska godisnje izgubi i do 10.000 stanovnika. Broj mladih konstantno opada i to ne daje blistavu buducnost.

No tako je u svim drzavama u okruzenju. Problem je sto mi osim Banja Luke nemamo neki drugi veci grad koji bi "kupio" stanovnike iz manjih sredina.

Gubi se dosta vise stanovnistva.Evo ja gledamu u zgradi gde sam odrastao,sve je pomrlo,mladi su se odselili vecinom na zapad,vecina stanova je prazna,tako je u ostalim zgradama ,vrlo malo djece ima,ja se sejacam kad sam ja bio klinac naselje je vrvilo od djece,sjecam se zimi kad provirim kroz prozor prema paprikovcu i bivsem domu staraca gde su sada zgrade ,bilo je djece ko mrava danas kad snjeg padne mozes ih na prste jedne ruke nabrojati.i Banjaluka polako umire

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 16:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2012, 20:51
hercegovac27 je napisao:
Hrvata ima i manje od 400 hiljada. Kada im "lijepa" uđe u EU biće ih još manje. Na zadnjim lokalnim izborima izgubili su većinu u dobrom dijelu opština srednje Bosne. Tako da su im od Herceg-Bosne ostali samo komad Hercegovine, dio zapadne Bosne, enklave Kiseljak, Usora, Kreševo i eventualno Vitez i 2 djelića Posavine. U Odžaku je već situacija pola-pola.

Kolega razumijem tvoju isfrustriranost Hrvatima ali uredno te molim da ne pričaš gluposti. Samo popis katoličkih kućanstava pokazuje da ima oko 475 000 Hrvata, pa čak i da smo se mi (Hrvati) urotili zajedno sa Njemačkom i Vatikanom po starom običaju, opet nas ima više od 400 000 i to će popis pokazat. U Hercegovini (regija, bez entiteskih granica) smo većina, i to sa najjačom ekonomijom u usporedbi sa druga dva naroda, u Završju (Livno, Duvno, Kupres) smo većina, a u srednjoj Bosni smo većina u Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Žepču, Usori i to jako stabilna većina. Ima nas nešto manje od Muslimana u Busovači, Jajcu i Novom Travniku ali uredno držimo većinu u gradovima te držimo veliku većinu ekonomije. I naravno Odžak i Orašje su također naši.

To što smo izgubili načelnike u Vitezu npr. je više zbog razjedinjenosti Hrvata i ujedinjenosti Muslimana, nego zbog toga što Hrvati nestaju. Ali to je samo dokaz da prava multietničnost očito vlada samo u općinama koje su držali kurvati, ustaše, papinski Srbi ili kako nas već sve volite zvat.

Stoga , pričaj o stvarima koje znaš, Trebinju, Bilećoj, Višegradu, Laktašima, i ostavi se provaljivanja o stvarima koje ne znaš.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik

U smanji dozivljaj

U 2005 godini u Vrhbosanskoj nadbiskupiji je živjelo ukupno 213.590 katolika
http://www.katolicki-tjednik.com/vijest.asp?n_UID=116

U 2011 godini u Vrhbosanskoj nadbiskupiji je živjelo ukupno 194.812 katolika
http://www.hrvatska-rijec.com/2011/10/u ... nego-2007/

To je minus od 20.000 u roku od 6 godina. Plus dodati ostale krajeve. U Srpskoj vas nema ni na mapi.
U 2011 je crkva popisala 443.013 katolika. Iza nove godine ce izaci novi popis i vidjet ces koliki je minus.
S time sto dobar dio katolika je upisan na dvije adrese. U NDH i u Bosni. To ce se ukinuti 2014 sto ce ujedno jos vise umanjiti njihov broj.

2011
U Bosni i Hercegovini živi 443.013 Hrvata katolika, od kojih na području Vrhbosanske nadbiskupije 194.812, podaci su nadbiskupije iz prošle godine. Tri godine ranije, 2007., na području Vrhbosanske nadbiskupije živjelo je 206.138 Hrvata katoličke vjeroispovijesti, što znači da je do 2010. njihov broj pao za 11.326.

Iako je nakon rata 1995. godine pa sve do 2002. godine broj vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji bio u porastu, nakon toga se bilježi pad, prenosi Večernji list.

Generalni sekretar Biskupske konferencije BiH Ivo Tomašević istakao je da uzroke, prije svega, treba tražiti u neuspjelom povratku i iseljavanju zbog političkih i nacionalnih pritisaka, socijalne neizvjesnosti, ali i negativnom priraštaju.

Katolicka crkva svake godine vrsi popis katolika u Bosni. Broj katolika je konstantnom padu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/h ... _u_BiH.jpg

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_kato ... ercegovini

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
zepcak je napisao:
i to sa najjačom ekonomijom u usporedbi sa druga dva naroda

šta vam čini tu "najjaču ekonomiju"?
Osim onog lopova lijana i violete nemate ništa, a pogotovo ne nešto što bi se mjerilo sa nekim sarajevskim moćnim firmama, poput ASA grupe, sarajevske pivare, FDS-a, Avaza, BH telekoma, pa i Mtela, elektroprivreda RS-a i muslimanska su puno jače nego vaša, baznu industriju uopšte nemate itd. itd., znači samo se zavaravate.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik

old fashion men je napisao:
zepcak je napisao:

Osim onog lopova lijana i violete nemate ništa, a pogotovo ne nešto što bi se mjerilo sa nekim sarajevskim moćnim firmama, poput ASA grupe, sarajevske pivare, FDS-a, Avaza, BH telekoma, pa i Mtela, elektroprivreda RS-a i muslimanska su puno jače nego vaša, baznu industriju uopšte nemate itd. itd., znači samo se zavaravate.

Nema nista gore do lagati samog sebe. Tesko onome ko ne zeli gledati istini u oci. To je samo zavaravanje koje se na kraju obije o glavu. Mislis da si neko i nesta, da si sila a kad dode do boja onda samo corak. Koliko sam upoznat tako su i Muslimani u Prijedoru napali Srbe u gradu. Ubili su nekoliko Srba a onda se zna kako su prosli.

Ovaj nesretnik iz selendre Zepca prica o nekoj NDH banovini a ne vidi da se oko njega stvara Afganistan i da ce najebati prvom prilikom. U 6 godina im se broj smanjio za 20000 u regiji kojoj i on pripada. A zna se ko odlazi. Mladi i sposobni. Ostaje starija populacija i oni koji su smuseni.

Ko zeli moze pratiti te njihove podatke na tim katolickim stranicama. Tu mozes pratiti koliko ih se krsti a koliko pokopava.
No moramo im se priznati da su azurni. Tu im skidam kapu.

http://www.svjosip-zenica.com
http://www.zupa-bugojno.org
http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal ... ka-zupe-2/

i tako redom.

No ovaj jos malo pa poceo da prijeti.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:25 
Pripravnik
Pripravnik

ozna je napisao:
kuga je napisao:
Danny ^_^ je napisao:

Gubi se dosta vise stanovnistva.Evo ja gledam u u zgradi gde sam odrastao,sve je pomrlo,mladi su se odselili vecinom na zapad,vecina stanova je prazna,tako je u ostalim zgradama ,vrlo malo djece ima,ja se sejacam kad sam ja bio klinac naselje je vrvilo od djece,sjecam se zimi kad provirim kroz prozor prema paprikovcu i bivsem domu staraca gde su sada zgrade ,bilo je djece ko mrava danas kad snjeg padne mozes ih na prste jedne ruke nabrojati.i Banjaluka polako umire

Banja Luka kupi stanovnistvo iz manjih sredina ali ja sam ubjeden da je i Banja Luka dosegla svoj maksimum kada je broj stanovnika u pitanju. Problem je sto ne nema nekih znacajnih investicija u proizvodnji, industriji. A nece ih ni biti jer je trziste Srpske a i sire malo, neznacajno, stanovnistvo nije radno obrazovano i strucno, nije konkurentnom nema infrastrukture.... Drugi je problem sto Banja Luka nije nikakva raskrsnica. Ne nalazi se izmedu nekih velih gradova/regija i ne povezuje nikoga ni sa cim. Dokaz je i nepostojanje aerodroma, to jeste veza sa svijetom.

I sama Banja Luka ce uskoro poceti gubiti stanovnistvo. Rekao bih najgore tek dolazi.

Srbiju spasavaju Srbi iz okolnih drzava. Samo do kada?

Bugarska i Rumunija su jad i cemer. U Bugarskoj mozda cigani postanu vecina. Jednog dana.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da citiram druga sta rece danas.

"Zajebi popis,nije to toliko ni bitno ... kad se puska opet zacuje svi ce da se sortiraju kako treba"

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kuga je napisao:
U smanji dozivljaj

U 2005 godini u Vrhbosanskoj nadbiskupiji je živjelo ukupno 213.590 katolika
http://www.katolicki-tjednik.com/vijest.asp?n_UID=116

U 2011 godini u Vrhbosanskoj nadbiskupiji je živjelo ukupno 194.812 katolika
http://www.hrvatska-rijec.com/2011/10/u ... nego-2007/

To je minus od 20.000 u roku od 6 godina. Plus dodati ostale krajeve. U Srpskoj vas nema ni na mapi.
U 2011 je crkva popisala 443.013 katolika. Iza nove godine ce izaci novi popis i vidjet ces koliki je minus.
S time sto dobar dio katolika je upisan na dvije adrese. U NDH i u Bosni. To ce se ukinuti 2014 sto ce ujedno jos vise umanjiti njihov broj.

2011
U Bosni i Hercegovini živi 443.013 Hrvata katolika, od kojih na području Vrhbosanske nadbiskupije 194.812, podaci su nadbiskupije iz prošle godine. Tri godine ranije, 2007., na području Vrhbosanske nadbiskupije živjelo je 206.138 Hrvata katoličke vjeroispovijesti, što znači da je do 2010. njihov broj pao za 11.326.

Iako je nakon rata 1995. godine pa sve do 2002. godine broj vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji bio u porastu, nakon toga se bilježi pad, prenosi Večernji list.

Generalni sekretar Biskupske konferencije BiH Ivo Tomašević istakao je da uzroke, prije svega, treba tražiti u neuspjelom povratku i iseljavanju zbog političkih i nacionalnih pritisaka, socijalne neizvjesnosti, ali i negativnom priraštaju.

Katolicka crkva svake godine vrsi popis katolika u Bosni. Broj katolika je konstantnom padu.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/h ... _u_BiH.jpg

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_kato ... ercegovini

1. Po prvi puta poslije rata Vrhbosanska nadbiskupija ove godine nije zabilježila minus.
2. Već drugu godinu za redom više je ljudi odselilo iz RH u BiH nego obrnuto kako je bio slučaj prijašnjih godina.
3. Ni sam taj popis ne obuhvaća Hrvate koji žive u većim gradovima kao što su Sarajevo, Zenica i Tuzla pa tu fali dosta. Nema ih puno, ali sasvim ok.
4. Nije NDH i Bosna, već Hrvatska i Bosna i Hercegovina.
5. Ukoliko pogledamo popis katolika i usporedimo sa korigiranim popisom stanovništva iz 1991. (dakle bez gastarbeitera) vidjet ćemo kako na područjima koja su bila pod kontrolom HVO-a živi 95% prijeratnog stanovništva. To što fali 140 000 Hrvata iz Srpske i što fali gomila Sarajevskih Hrvata, Hrvata iz Konjica, Bugojna, Kaknja eee to je druga stvar. Nisu se sami istjerali vjeruj mi.

Sve ovo mogu dokazat ako hoćeš.

old fashion men je napisao:
zepcak je napisao:

A čekaj malo šta to imaju Muslimani u Konjicu ili Srbi u Trebinju?? Ja govorim o HERCEGOVINI. Ne izvlači iz konteksta. A i osim toga, u zapadnoj Hercegovini su brojna srednja privatna poduzeća koja se održavaju kapitalom privatnika. U njih se ne pumpa lova iz federalnog proračuna kako bi se održale na životu kao što je to slučaj sa propalom muslimanskom industrijom u Zenici i Sarajevu.
Aluminij iz Mostara je najveći uvoznik i izvoznik u BiH. Elektroprivreda HZHB jedina je u 2011. poslovala uspješno za razliku od druge dvije. To su samo neki od primjera.

Lažem? Evo, broj poduzeća na 1000 stanovnika u Federaciji BiH

SK 73
HNŽ 66
ZHŽ 62
PŽ 62
HBŽ 60

SBŽ 49
BPK 47
TK 47
USK 41
ZDK 41

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 22:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kuga je napisao:
Nema nista gore do lagati samog sebe. Tesko onome ko ne zeli gledati istini u oci. To je samo zavaravanje koje se na kraju obije o glavu. Mislis da si neko i nesta, da si sila a kad dode do boja onda samo corak. Koliko sam upoznat tako su i Muslimani u Prijedoru napali Srbe u gradu. Ubili su nekoliko Srba a onda se zna kako su prosli.

Ja sam svjestan kako su sva tri naroda u kurcu demografski, ekonomski i u mnogim pogledima. Ja sam samo želio pobiti tvrdnje kako Hrvata nema ni 400 000 i kako ćemo eto svi pobjeć glavom bez obzira u roku dvi godine a mene se odma napada da se kurčim.

kuga je napisao:
Ovaj nesretnik iz selendre Zepca prica o nekoj NDH banovini a ne vidi da se oko njega stvara Afganistan i da ce najebati prvom prilikom. U 6 godina im se broj smanjio za 20000 u regiji kojoj i on pripada. A zna se ko odlazi. Mladi i sposobni. Ostaje starija populacija i oni koji su smuseni.

Malo mjesto po imenu Žepče, nek je malo ne treba mi veće. Baš me briga šta ti misliš o njemu. Ja nemam nikakve veze sa ustaštvom. Ja sam Hrvat iz Bosne i hrvatski domoljub. Ustaštvo je povijesna ideologija jednako zla kao nacizam i komunizam i ona je samo u glavama pravaških radikala i koliko vidim - Srba. Ja ne želim NDH banovinu, ja bih volio da Hrvati imaju svoju jedinicu sa teritorijalnim diskontinuitetom, ali želje su jedno a mogućnosti drugo. Navikli smo na Afghanistan, on se ne stvara već je stvoren 1993. [/quote]

kuga je napisao:
Ko zeli moze pratiti te njihove podatke na tim katolickim stranicama. Tu mozes pratiti koliko ih se krsti a koliko pokopava.
No moramo im se priznati da su azurni. Tu im skidam kapu.

http://www.svjosip-zenica.com
http://www.zupa-bugojno.org
http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal ... ka-zupe-2/
i tako redom.

No ovaj jos malo pa poceo da prijeti.

Bravo majstore. Uzmi župe u kojima su Muslimani izveli etničko čišćenje i na temelju njih donosi zaključke. Zašto nisi uzeo župe Široki Brijeg, Žepče, Vitez, Mostar, Livno, Kiseljak???

Kao da ja sad uzmem podatke o broju rođenih i umrlih Srba u Višegradu, Foči, Kalinoviku i na temelju toga donesem zaključak kako Srbi masivno nestaju u BiH. Molim te lijepo uozbilji se.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 00:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
zepcak je napisao:
A čekaj malo šta to imaju Muslimani u Konjicu ili Srbi u Trebinju?? Ja govorim o HERCEGOVINI. Ne izvlači iz konteksta.

Vidi, vama je Hercegovina sve što imate, centar vašeg bitisanja u BiH i glavnina vašeg aBd budućeg trećeg entiteta, dok je Srbima Trebinje, Ljubinje... ništa, periferija i manje od toga, jednako kao muslimanima Konjic ili Jablanica. Prema tome, ako porediš epicentar svog naroda, onda ga moraš porediti sa epicentrima druga dva naroda, a ne sa periferijama, znači poredi hrvatsku Hercegovinu sa banjalučkom ili sarajevskom regijom, koje su opet epicentar srbskog, odnosno muslimanskog naroda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]