banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 02:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Avg 2012, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mene zanima ovo zapošljvanje ljudi iz boračkih kategorija kada će izaći konkursi?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 15:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jan 2011, 14:04
Da li neko zna kada bi mogao biti raspisan konkurs za prijem pripravnika za ovu godinu 2012/2013 ili kako to već ide za 2013. Godinu? Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 15:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kako stvari stoje teško da ce biti para za to u budžetu

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
To se na žalost nikad ne zna i čak i ako nešto najave, redovno se svi rokovi probijaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Citiraj:
Ukida se projekat zapošljavanja pripravnika

Projekat zapošljavanja mladih pripravnika bez radnog iskustva u biće ukinut u maju ove godine, a nastavljeno će biti samo angažovanja mladih volontera bez iskustva. Po isteku staža pripravnike vraćaju na biro

BANjALUKA - Projekat zapošljavanja mladih pripravnika bez radnog iskustva u Republici Srpskoj biće ukinut u maju ove godine, a nastavljen će biti samo projekat angažovanja mladih volontera bez iskustva, saznaju „Novosti“.

Razlog za ukidanje pripravničkog staža za mlade sa visokom i višom stručnom spremom leži u činjenici da Vlada nema novca da podrži projekat zapošljavanja mladih ljudi, ali jedan od uzroka je svakako i nezainteresovanost poslodavaca za ovaj projekat!

- U drugoj polovini ove godine izvršiće se analiza realizacije i ukupne evaluacije projekta angažovanja pripravnika i volontera i neće biti predložen novi projekat sufinansiranja zapošljavanja pripravnika, ali će se u svakom slučaju voditi računa o zapošljavanju mladih bez radnog iskustva i pripremi drugih projekata sa tom namenom - saopšteno je za „Novosti“ iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Sa druge strane, nadležni u ovoj instituciji smatraju da je projekat zapošljavanja pripravnika ispunio očekivanja, jer je u prošloj godini zaposleno 1.420 pripravnika od maksimalno planiranih 1.500, te da osobe sa položenim pripravničkim ispitom imaju veće šanse da se zaposle.

Podsetimo, u prošloj godini je raspisan i vanredni konkurs za zapošljavanje pripravnika, jer nije bilo dovoljno zainteresovanih poslodavaca, pa je ostalo 200 mesta za mlade sa višom i visokom stručnom spremom bez iskustva. Iako platu pripravnika Vlada finansira sa 60 odsto, to nije motivisalo poslodavce da zaposle mlade i za samo preostalih 40 odsto od plate pripravnika dobiju obrazovanog i motivisanog radnika.

Jasno je da cilj projekta nije ostvaren, jer je nezaposlenost povećana delom i zbog toga što nadležni koji su osmislili ovaj projekat nisu, kao što je to slučaj u nekim zemljama regiona, uslovili poslodavce da zadrže pripravnika određeni period nakon isteka pripravničkog staža. Većina pripravnika je u tom slučaju odmah vraćena na biro za zapošljavanje.

- Zaposlila sam se u junu 2011. godine u jednoj državnoj instituciji kao pripravnik i nakon godinu dana rada i dokazivanja saopštili su mi da sam tehnološki višak. Mislim da većina rukovodilaca u preduzećima ne ceni trud i sposobnost radnika, već samo gleda kako da se što pre reši mladog radnika nakon isteka pripravničkog ugovora - rezignirano kaže Banjalučanka Marija S.

ČETIRI PUTA VIŠE
REPUBLIKA Srpska potrošila je oko 30 miliona maraka na projekat zapošljavanja mladih bez iskustva sa visokom stručnom spremom. Za pet godina, zaključno sa stanjem u prošloj godini, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u maju 2007.godine bilo je 2.685 osoba sa visokom stručnom spremom, dok je u decembru registrovano 10.731 visokoobrazovanih osoba.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... ripravnika

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ovdje će posao, iskustvo i plata postati misaone imenice....

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Zar vec nisu?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 01:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Choban je napisao:
Citiraj:
Ukida se projekat zapošljavanja pripravnika

Projekat zapošljavanja mladih pripravnika bez radnog iskustva u biće ukinut u maju ove godine, a nastavljeno će biti samo angažovanja mladih volontera bez iskustva. Po isteku staža pripravnike vraćaju na biro

BANjALUKA - Projekat zapošljavanja mladih pripravnika bez radnog iskustva u Republici Srpskoj biće ukinut u maju ove godine, a nastavljen će biti samo projekat angažovanja mladih volontera bez iskustva, saznaju „Novosti“.

Razlog za ukidanje pripravničkog staža za mlade sa visokom i višom stručnom spremom leži u činjenici da Vlada nema novca da podrži projekat zapošljavanja mladih ljudi, ali jedan od uzroka je svakako i nezainteresovanost poslodavaca za ovaj projekat!

- U drugoj polovini ove godine izvršiće se analiza realizacije i ukupne evaluacije projekta angažovanja pripravnika i volontera i neće biti predložen novi projekat sufinansiranja zapošljavanja pripravnika, ali će se u svakom slučaju voditi računa o zapošljavanju mladih bez radnog iskustva i pripremi drugih projekata sa tom namenom - saopšteno je za „Novosti“ iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Sa druge strane, nadležni u ovoj instituciji smatraju da je projekat zapošljavanja pripravnika ispunio očekivanja, jer je u prošloj godini zaposleno 1.420 pripravnika od maksimalno planiranih 1.500, te da osobe sa položenim pripravničkim ispitom imaju veće šanse da se zaposle.

Podsetimo, u prošloj godini je raspisan i vanredni konkurs za zapošljavanje pripravnika, jer nije bilo dovoljno zainteresovanih poslodavaca, pa je ostalo 200 mesta za mlade sa višom i visokom stručnom spremom bez iskustva. Iako platu pripravnika Vlada finansira sa 60 odsto, to nije motivisalo poslodavce da zaposle mlade i za samo preostalih 40 odsto od plate pripravnika dobiju obrazovanog i motivisanog radnika.

Jasno je da cilj projekta nije ostvaren, jer je nezaposlenost povećana delom i zbog toga što nadležni koji su osmislili ovaj projekat nisu, kao što je to slučaj u nekim zemljama regiona, uslovili poslodavce da zadrže pripravnika određeni period nakon isteka pripravničkog staža. Većina pripravnika je u tom slučaju odmah vraćena na biro za zapošljavanje.

- Zaposlila sam se u junu 2011. godine u jednoj državnoj instituciji kao pripravnik i nakon godinu dana rada i dokazivanja saopštili su mi da sam tehnološki višak. Mislim da većina rukovodilaca u preduzećima ne ceni trud i sposobnost radnika, već samo gleda kako da se što pre reši mladog radnika nakon isteka pripravničkog ugovora - rezignirano kaže Banjalučanka Marija S.

ČETIRI PUTA VIŠE
REPUBLIKA Srpska potrošila je oko 30 miliona maraka na projekat zapošljavanja mladih bez iskustva sa visokom stručnom spremom. Za pet godina, zaključno sa stanjem u prošloj godini, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u maju 2007.godine bilo je 2.685 osoba sa visokom stručnom spremom, dok je u decembru registrovano 10.731 visokoobrazovanih osoba.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... ripravnika

Пишај по сиротињи :(

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
to je bio jedini način da imaš ikakvu šansu da dođeš do posla.

Ne znam zašto ukidaju, Biro ima love, od svake bruto plate se izdvaja čini mi se 1%

Više mi liči da u 2013. štede za izbornu 2014. i onda će zaposliti 5000 ljudi, samo da se održe na vlasti

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ma nije to bilo bajno rješenje. Mnogi poslodavci su to koristili radi jeftine radne snage, te nakon godinu dana ili manje te volontere, pripravnike (ili šta su već bili) otpuštali bez valjanog razloga. Ali bilo je bar nešto. Bilo kakvo iskustvo, bilo kakav posao, pa i na godinu dana. Sad nema ni toga.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 09:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Anakin je napisao:
Ma nije to bilo bajno rješenje. Mnogi poslodavci su to koristili radi jeftine radne snage, te nakon godinu dana ili manje te volontere, pripravnike (ili šta su već bili) otpuštali bez valjanog razloga. Ali bilo je bar nešto. Bilo kakvo iskustvo, bilo kakav posao, pa i na godinu dana. Sad nema ni toga.

kako nema? volontiranje ostaje, s tim da isto nakon godinu dana te otpuste

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
taj program svakako nije funkcionisao sa vecinom privatnika, znam npr. djevojku sto je radila kod notara, za 400 ili 500km, a te pare je primala od tog projekta (ne od notara). notar je bio duzan na osnovu projekta da joj isplacuje onaj ostatak do pripravnicke plate, sto je dodatnih 200ak maraka, sto on naravno NIJE radio... medjutim cura bila zadovoljna sto je dobijala i tih 400ak... i evo sad kad je prosao taj period, naravno, cao djaci...
svi spominju realni sektor, kojeg ne moze biti kad nemamo realnu vlast. pocev od toga da nam je novinar ministar prosvete i kulture, do toga da cete cesto dif-ovca naci da pise neka rjesenja i sl. kao birokratu iz zgrade vlade...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Anakin je napisao:

kako nema? volontiranje ostaje, s tim da isto nakon godinu dana te otpuste

I još češ raditi mufte :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Moj nerođeni brat, odradio prpravnički u "unicredit" banci, i dobio posao nakon završetka istog. Plata mu je fina :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:52 
Majstor
Majstor

dosta ljudi rješilo pitanje zaposlenja uz ovaj program

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:53 
Majstor
Majstor

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
taj program svakako nije funkcionisao sa vecinom privatnika, znam npr. djevojku sto je radila kod notara, za 400 ili 500km, a te pare je primala od tog projekta (ne od notara). notar je bio duzan na osnovu projekta da joj isplacuje onaj ostatak do pripravnicke plate, sto je dodatnih 200ak maraka, sto on naravno NIJE radio... medjutim cura bila zadovoljna sto je dobijala i tih 400ak... i evo sad kad je prosao taj period, naravno, cao djaci...
svi spominju realni sektor, kojeg ne moze biti kad nemamo realnu vlast. pocev od toga da nam je novinar ministar prosvete i kulture, do toga da cete cesto dif-ovca naci da pise neka rjesenja i sl. kao birokratu iz zgrade vlade...

naravno
ta sorta ljudi je navikla samo da uzima a ništa da daje
dala im država

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Citiraj:

ovaj drugi dio bode oči, sad je pitanje jel to kod svih poslodavaca tako :-?
Čuj ne žele, malde snage, pune elana, koje bi se dokazivali, grizli za takav posao, počinjem od sebe.

Ipak, stara dobra, koverta malo deblja i flaša red labela i primljen si :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 14:56 
Majstor
Majstor

pazi za poslodavce bi bilo idealno da ne moraju ništa plaćati
evo prvi moj poslodavc bi se vrlo rado bogatio tako što bi svake godine primao nove volontere

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

al je laž velika da su nezaintiresovani poslodavci. Znam masu koji nisu dobili sredstva jer su dobile opštine, fondove i ostali državni paraziti.
E sad ta priča da projekt nije uspio je šuplja, jer mi je žena koja radi na tome pričala da je to najbolji projekat Zavoda, jer se činjenica najviše ljudi zaposlilo.
Od prošle godine je došlo do izmjene, pa je rečeno da se neće više finansirati od sredstava Vlade (jer više nema para) već iz sopstvenih od Zavoda - oni dobijaju 1 % od svake bruto plate. Dal oni stvarno nemaju love ne znam, al je prije, da im je neizborna 2013. totalno nezanimljiva, pa će se 2014. kad nezaposlenost budu još veća pojaviti Dodo kao veliki spasilac i zaposliti 5000 ljudi pred izbore. Živi bili pa vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 15:06 
Majstor
Majstor

tako nekako
a podiće i ovih 10 % koje je sada skinuo
a mi ćemo svi biti oduševljeni
u budžetu od 2 milijarde se nije naslo 5 miliona za mlade ljude
bitno je da se ona bjelosvjetska kurvetina voza do onog kamenjara državnim avionima i helikopterima

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]