lollipop je napisao:
a vi protestanti ne brinite, evo vam JR ona ovakva ratoborna ima da vam stoji u prvim redovima.. ukoliko budete imali vise od 2 reda..
Nisam ratoborna, to ostavljam tebi.
Samo sam racionalna, sto se ne bi moglo reci citajuci tvoje postove. No, tema nismo ni ti, niti ja. Svoje misljenje o vladajucim struktur-ama u BiH ( za mene koja sve to posmatram sa strane je to jedna cjelina, ma koliko se vi zestoko upirali biti superiorni u odnosu jedni na druge ) sam iznijela prije izbora, to je sve sto sam mogla uciniti kao jedinka. Niko se ne treba zanositi da ce oni lako otici s vlasti, barem dok se u stanovnistvu ne stvori kriticna masa koja ce to zahtijevati. Ali ni tada se nista nece promijeniti odmah jer se dozvolilo da se problemi korupcije, nepotizma i centralizovane vlade nakupljaju dvije decenije. Onima koji se prihvate vlasti na kraju ove duge, tuzne i ruzne balade, predstoji tezak posao i mnogo stpljenja. Ali mora vrijediti, jer staus quo predugo traje da bi bio dobar za bilo koga ko nije u krugu vlasti ili njihovoj okolini.
Ako ni po cemu drugom onda po rezultatima 'rada' politicara su svi gradjani BiH i sire u regionu dosad trebali uvidjeti da medju njihovim nacionalnim vodjama i 'cuvarima' nacionalnih interesa ( sto zvuci vrlo romanticno, ali je dokazano najlosiji metod vladanja ) nema razlika. Prodaju vam maglu, pa ubace malo nacionalne retorike, pa opet red magle. U medjuvremenu su napunili vlastite racune u svicarskim bankama, fond vila i vozne parkove. Vi im se na tome divite. Lijepo je da si se bas ti osvrnula na moj post, jer te vidim kao egzemplar ove ( po tebe i tvoj narod ) pogubne politike. Sta ja imam sa svim time ? Nemam nista na svu srecu, ali imam osnovno pravo demokratije u kojoj zivite po Ustavu, iskazati misljenje o ovoj problematici na forumu.
Ne zato sto to zelim ili volim, jer je nauka moja vokacija, nego zato sto se od politike jos uvijek na nasim forumima ne moze pobjeci i kada to zdusno zelis.
Citiraj:
Sada protestovati, na samom pocetku novog cetvorogodisnjeg mandata aktualne vlasti, a pogotovo na ovako neorganizovan nacin je bojim se uzaludno.
Uvijek se moze naci razlog da se ne bude dio onih koji zele promjene. Cak i kada je to u korist vlastite stete.