banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 02:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 345 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
U 3 recenice si svu sustinu teme sazeo.
Svaka cast.
:thumbup:

Citiraj:
Нисам гласао за владајуће.

Ni ja.
Ovo nezadovoljstvo je postojalo i prije 6 mjeseci, a i prije godinu dana, a vjerujem i ranije. Tada je trebalo organizovati "proteste" ili makar neku akciju da pokrene uspavanu masu (posto znamo koliki je broj ljudi koji nisu izasli na izbore, a siguran sam da medju njima postoji dobar dio njih nezadovoljan stanjem u RS) da se makar stvori protiv-teza sadasnjem apsolutizmu. To se nije desilo, izbori su prosli kako su prosli. Sada protestovati, na samom pocetku novog cetvorogodisnjeg mandata aktualne vlasti, a pogotovo na ovako neorganizovan nacin je bojim se uzaludno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Osobo A, ne znam na kakvu tucu aludiras? Opet neko nasilje? Zbog mog argumenta si se ukljucila na Forum.
A nisam ti ni kriv sto je Stefan Filipovic los lazov. I ne znam kako tako jednostavno predlazes TV nastupe? Mislim, bio sam i ja u nekoliko TV emisija ali se ne bih tako olako usudio zakazivati TV diskusije. Mozda samo kada bi mi tata radio na TV pa preko veze, ali ovako ne. I stvarno ne vidim vezu izmedju mene, lazi Stefana Filipovica i tvog izgleda? Ili toga sto si zensko? Kakve veze to ima sa diskusijom?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
lollipop je napisao:
a vi protestanti ne brinite, evo vam JR ona ovakva ratoborna ima da vam stoji u prvim redovima.. ukoliko budete imali vise od 2 reda..

Nisam ratoborna, to ostavljam tebi.

Samo sam racionalna, sto se ne bi moglo reci citajuci tvoje postove. No, tema nismo ni ti, niti ja. Svoje misljenje o vladajucim struktur-ama u BiH ( za mene koja sve to posmatram sa strane je to jedna cjelina, ma koliko se vi zestoko upirali biti superiorni u odnosu jedni na druge ) sam iznijela prije izbora, to je sve sto sam mogla uciniti kao jedinka. Niko se ne treba zanositi da ce oni lako otici s vlasti, barem dok se u stanovnistvu ne stvori kriticna masa koja ce to zahtijevati. Ali ni tada se nista nece promijeniti odmah jer se dozvolilo da se problemi korupcije, nepotizma i centralizovane vlade nakupljaju dvije decenije. Onima koji se prihvate vlasti na kraju ove duge, tuzne i ruzne balade, predstoji tezak posao i mnogo stpljenja. Ali mora vrijediti, jer staus quo predugo traje da bi bio dobar za bilo koga ko nije u krugu vlasti ili njihovoj okolini.

Ako ni po cemu drugom onda po rezultatima 'rada' politicara su svi gradjani BiH i sire u regionu dosad trebali uvidjeti da medju njihovim nacionalnim vodjama i 'cuvarima' nacionalnih interesa ( sto zvuci vrlo romanticno, ali je dokazano najlosiji metod vladanja ) nema razlika. Prodaju vam maglu, pa ubace malo nacionalne retorike, pa opet red magle. U medjuvremenu su napunili vlastite racune u svicarskim bankama, fond vila i vozne parkove. Vi im se na tome divite. Lijepo je da si se bas ti osvrnula na moj post, jer te vidim kao egzemplar ove ( po tebe i tvoj narod ) pogubne politike. Sta ja imam sa svim time ? Nemam nista na svu srecu, ali imam osnovno pravo demokratije u kojoj zivite po Ustavu, iskazati misljenje o ovoj problematici na forumu.

Ne zato sto to zelim ili volim, jer je nauka moja vokacija, nego zato sto se od politike jos uvijek na nasim forumima ne moze pobjeci i kada to zdusno zelis.

Citiraj:
Sada protestovati, na samom pocetku novog cetvorogodisnjeg mandata aktualne vlasti, a pogotovo na ovako neorganizovan nacin je bojim se uzaludno.

Uvijek se moze naci razlog da se ne bude dio onih koji zele promjene. Cak i kada je to u korist vlastite stete.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Znaci i velegrad sa Vrbasa je odlucio da dobije svog Pernara?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Ruzo, ti koja gledas sa strane, ostani i gledaj ili dodji pa da i ti na svojoj kozi osjetis cari i miline ovdasnjeg zivota, onda ces moci kritikovati ali sa temeljima.
Kazes da je za tebe BiH cjelina. To kazu i vlasti u federaciji pa onda nadodaju, da RS koci napredak BiH. Znaci kada to odgovara onda nismo dio BiH.
Treba se buniti, treba se boriti, samo je manjina zadovoljna sa trenutnim stanjem, ali necemo to raditi kao da smo djeca koja jos ni boginje nisu prelezala!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Ruzo, ti koja gledas sa strane, ostani i gledaj ili dodji pa da i ti na svojoj kozi osjetis cari i miline ovdasnjeg zivota, onda ces moci kritikovati ali sa temeljima.
Kazes da je za tebe BiH cjelina. To kazu i vlasti u federaciji pa onda nadodaju, da RS koci napredak BiH. Znaci kada to odgovara onda nismo dio BiH.
Treba se buniti, treba se boriti, samo je manjina zadovoljna sa trenutnim stanjem, ali necemo to raditi kao da smo djeca koja jos ni boginje nisu prelezala!

Vlasti u Federaciji su samo odraz u ogledalu vlasti u RS. I obratno. Funkcionisu po principu spojenih posuda i neophodni su jedni drugima.

Ne znam kako se ti namjeravas buniti, mozes cekati i savrseni trenutak i savrsene ljude oko sebe, ili mozda trenutak opste gladi. Moguce da se taj trenutak desi i u zapadnim zemljama - u vremenu smo u kojem je svasta moguce. Samo sto ako zavlada opsta glad, zavladace i opsti haos.

Naked Dzontra, neurozu koju vidis u meni potrazi u sebi. Ili neki slican poremecaj. :wink:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 10 Mar 2011, 20:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:21 
ja cu se boriti tako sto cu sad obrisati ovaj post jer sam se predomislila... :lol:
samo mi nije jasno zasto se dijaspora mijesa u raspravu o unustrasnjim stvarima zemlje, pogotovo kada se radi o RS a oni su npr. bosnjacki švedi

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lollipop je napisao:
ja cu se boriti tako sto cu sad obrisati ovaj post jer sam se predomislila... :lol:
samo mi nije jasno zasto se dijaspora mijesa u raspravu o unustrasnjim stvarima zemlje, pogotovo kada se radi o RS a oni su npr. bosnjacki švedi

Vec sam ti objasnila. :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:31 
nisi... i dalje moje pitanje stoji.. nemas potrebe ti nama "otvarati oci" o prilikama u bosni.. drzi sve svoje engleske, svedske, ili koje vec, matice bosnjaka u iseljenistvu... a pogotovo kada se radi o RS, nemas potrebe ovakve i slicne teme uopste posjecivati

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Opet kažem: lako je biti heroj u miru i patriota iz dijaspore!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Zna li neko nesto iz prve ruke o danasnjoj posjeti pripadnika DB-a organizatorima protesta, spominjala se i reviziija privatnih fakulteta?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hristov, potrazi na netu ima negdje slika tih ''debe-ovaca'', jedva da imaju 22-23 godine. Jeftina fora sa kojom se pokusavaju malo zapaliti mase. Naravno, sa Marsa se vidi da je u korist ''organizacije''.

Hajde da vjerujemo osobi A, da ona ne zna nista o tome, ali ko nam garantuje da iza toga ne stoji neka osoba B, ili osoba C.

P.S. Zasto se uopste raspravlja sa japanskom? Ignorisite je.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo linka, mutno jest ali vidi se da je rijec o prilicno premladim momcima za tu vrstu posla.

http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... testu.html

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...svako ima pravo da kaze da mu nije dobro, ako je to istina...ako, pak, iza ovih i slicnih demonstacija stoji neka opoziciona partija i s malo para pokusava da bedu okrene u svoju korist, trena im jebati kevu...narodu je tesko, lose se zivi, izmanipulisani su, gladni i sludjeni...s tim se nije zajebavati i na tome graditi politicku karijeru...ako na protestima vidim crvenokose emo curice sa stotinjak cirkona i mindjusa, jebacu im mamu maminu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Mogla sam ti postaviti i link na tvoju temu kako zelis na bilo koji nacin napustiti zemlju, ali ok, razumijem da si mozda zaboravio da si je otvorio

Zbog takvih jalovih bojkota koje niko ne zarezuje, i ljudi koji ne znaju ono šta rade i kako trebaju da rade zato i hoću da napustim zemlju, ja sam svoja koplja davno bacio u prašinu!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Uvijek se moze naci razlog da se ne bude dio onih koji zele promjene. Cak i kada je to u korist vlastite stete.

Ja sam svoju zelju za promjenama iskazao na izborima time sto nisam glasao za ove koji su sada na vlasti, a to sam i vec napisao.
Kategorisati nekoga da li je zadovoljan stanjem u drzavi na osnovu toga da li podrzava ili ne podrzava grupu koja bez bi bez reda i poretka pravila promjene (a pri tom su u startu ovde pokazali da su itekako voljni da lazu, sto je, na zalost, osnovna odlika politicara sa ovih prostora) je u najmanju ruku smijesno.

Citiraj:
pokusava da bedu okrene u svoju korist, trena im jebati kevu

Koliko je istinito ili nije, zaista ne znam, al' nacuh price da je u "pozadini" omladina SDSa.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cisto sumnjam da je bilo koja stranacka omladina iza ovakve organizcije. Preglupo je odradjeno.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
јок, СДС нема везе с тим.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
V@nja je napisao:

Koliko je istinito ili nije, zaista ne znam, al' nacuh price da je u "pozadini" omladina SDSa.

...nisu oni toliko pametni...vise mi lici na pdp uz pomoc onih nova stranka ili kako vec bese...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Hajde da vjerujemo osobi A, da ona ne zna nista o tome, ali ko nam garantuje da iza toga ne stoji neka osoba B, ili osoba C.

Sve je dio 'teorije zavjere', naravno da jeste ako zanemarujes cinjenice i vodis se tim principom.

Ako je dosla djevojka koja je napisala da su u organizaciji obicni gradjani koji su se organizovali preko FB i sami finansirali flajere onda to treba cijeniti, a ne pljuvati ( bez obzira na gramaticke greske u istom ).

Citiraj:

Cisto sumnjam. :confused3:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 345 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]