banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 10:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2009, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
mr_acid je napisao:
I svi ce biti u Merkatoru samo ne znam kako ce svi stati ccc j... Merkator :D

neke firme imaju fransizu s Merkatorom pa zato imas odredjen dio lokala koji je "rezervisan" za pojedine firme,a svi ostali,koji su uspjeli ,uspjeli su...
Ja sam bila prije 10ak dana dole na bausteli,ne djeluje loshe,e sad kolika nam je kupovna moc i kako ce sve na kraju uspjeti...al' dobro,nova radna mjesta su otvorena,shopping centar u kojem ce bar donekle biti moguce obaviti kupovinu(prednost za ljude poput mene koji mrze hodati po gradu i traziti sta im treba)pa ko voli nek' izvoli...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
azdajica-ny je napisao:
u kojem ce bar donekle biti moguce obaviti kupovinu(prednost za ljude poput mene koji mrze hodati po gradu i traziti sta im treba)pa ko voli nek' izvoli...

Ne znam samo otkud toliki kupci. Robot, pijevac, fis, interex, obi, 3-4 tropika, konzum, c market, merkator, 5 pijaca, robne kuce i bezbroj malih prodavnica :roll: A prije 5 godina skoro ni jedna od ovih vecih nije bila a sad nicu kao gljive poslije kise.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa cuj,vec napisah da nam kupovna moc i nije jaka,ali kad je velika konkurencija,valjda ce se i potruditi da dobiju/zadrze kupce,sto se mene tice nek' otvore jos 10,bice i posla za jos ljudi,a osim toga,ne vidjeh da se ista od tih hipermarketa zatvara... :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa postoje ispitivanja i prosjeci na koliki broj stanovnika koliko ovakvih centara moze opstati. Ne prave oni to tek tako.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
otvore jos 10,bice i posla za jos ljudi,a osim toga,ne vidjeh da se ista od tih hipermarketa zatvara... :-?

U pijevcu vec dolazi do otpustanja radnika, ne zatvaraju se hipermarketi ali je zato stotine malih prodavnica zatvoreno i stotine radnih mjesta izgubljeno.

BLAF77 je napisao:
Pa postoje ispitivanja i prosjeci na koliki broj stanovnika koliko ovakvih centara moze opstati. Ne prave oni to tek tako.

Bio sam u nekim gradovima po svijetu i nigdje ne vidjeh manjih gradova sa vise prodavnica po stanovniku. Ne bih rekao da se prave po planu. Gradu je bitno da ti placas porez i ostale stvari i ako sve platis dace ti da otvoris hiljadu centara ako hoces, a hoce li se tebi isplatiti to je tvoj problem. Ali sto kaze azdajica, ako im se hoce nek prave samo ja rekoh da to nece ici unedogled i vjerovatno ce doci do zatvaranja, mozda ne uskoro ali dok vrate pare sto su ulozili jer tesko da ce se to isplatiti posto je odrzavanje skupo a kriza je velika. U svakom slucaju koga ce to pogoditi one siromasnije, dakle male prodavnice. Ali sta bi, uvijek puca po siromahu i po tanjem.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
vim, investitor vrsi procijenu isplativosti i opravdanosti ulaganja, a ne grad (ili neka druga javna uprava) i to sto si primjetio (ili nisi) u drugim gradovima apsolutno ne znaci nista jer ko nama garantuje da si ti tada brojao staovnike i supermarkete :)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
vim je napisao:
U pijevcu vec dolazi do otpustanja radnika, ne zatvaraju se hipermarketi ali je zato stotine malih prodavnica zatvoreno i stotine radnih mjesta izgubljeno.

Kod mene u naselju nijedna mala prodavnica nije zatvorena a to sto Pevec otpusta radnike to je normalna pojava posto kad je otvoren naredni mjesec/dva je bio konstantno pun(ne samo Pevec vec sve i jedan market, Interex kad je renoviran narod je poletio da vidi sta su uradili a kamoli u nesto novootvoreno) narod znatizeljan a njemu potrebni radnici da sve posjetioce kvalitetno ispostuje bar u pocetku. I Merkator ce u pocetku zaposliti "300" radnika pa ce za dav mjeseca "100" da otpusti

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 18:43 
Kod mene i dalje takodje rade sve prodavnice koje su radile i prije otvaranja ovih trznih centara.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 19:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kod mene ima samo jedna prodavnica......... :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 19:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Kod mene ima samo jedna prodavnica......... :-?

Koliko je bilo ranije

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 19:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Jedna..............
Ja živim na selu :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 19:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Jedna..............
Ja živim na selu :D

Mislio sam koliko je ranije bilo dali su se zatvorile kso sto Vim kaze.

A sto se tice sela sta tu ima lose vjeruj da bi i ja sad napustio grad samo da imam gdje otici ustvari imacu ali kad zavrsim kucu

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 19:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Ma,jok,stalno bila jedna..............
Btw,ja radim u trgovini deset godina,a trgovine zatvaraju nesposobni ljudi.Njima nisu krivi tržni centri nego vlastiti beterluk.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kriza je svuda. Koliko je samo firmi u Sloveniji zatvoreno, tj. koliko se nasih ljudi vratilo iz inostranstva kuci jer je i gore sve manje posla a nasi prvi najebu. Zato i Pevec i svi ostali slabo rade, a ne zbog toga sto ovde ima puno takvih centara a malo kupaca.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 20:37 
E to da se ljudi vracaju je istina, znam ih bar 8moro sto su dosli u Bl iz svijeta....

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
U pravu ste kad se pitate, ko će to sve da kupuje. Iskreno, i ja sam bio jako skeptičan kad se otvorio Mercator Centar u Gradišci, jer ipak, nikad prije se u Gradišci nije mogo kupiti Tom Tailor, npr., ali mi se čini da ipak dobro rade. Kao što je neko već napisao, oni ipak rade istraživanje isplativosti ulaganja prije nego što se odluče na takav potez. A MC u Banjaluci ima i prilično dobro mjesto, za razliku od Peveca.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:
A MC u Banjaluci ima i prilično dobro mjesto, za razliku od Peveca.

Da. Pitam se gdje ce biti sljedeci. Prvo je bila Slavija dole u p.m. 14 km od grada, pa onda ih je Interex sjebao jer je bio blizi, pa onda veliki Tropik jos blize, pa sad Markator jos blize. Gdje li ce sljedeci? Boska?!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 08:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
points je napisao:
A MC u Banjaluci ima i prilično dobro mjesto, za razliku od Peveca.

Da. Pitam se gdje ce biti sljedeci. Prvo je bila Slavija dole u p.m. 14 km od grada, pa onda ih je Interex sjebao jer je bio blizi, pa onda veliki Tropik jos blize, pa sad Markator jos blize. Gdje li ce sljedeci? Boska?!

Boska ima "C" Market u koji ja licno nisam usao dva puta a nije mi tesko otici npr. do Robota problem je sto Boska nema parking a to punooo znaci

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
C Market više dođe kao neka prodavnica kad ožedniš u centru, a ne ide ti se u kafić... I to je sve. A čini mi se da je dosta artikala poprilično skupo.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:
C Market više dođe kao neka prodavnica kad ožedniš u centru, a ne ide ti se u kafić...

Da, upravo sam te usluge koristio ljeti :P

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 476 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]