Digresija je napisao:
Zar se ne sjecas kako je George Bush pobijedio na izborima uz malu prednost od nekoliko hiljada glasova?
Aha, baš je pobijedio...al' kad bi se zezali

Digresija je napisao:
epek: Da su svi ljudi ravnodusni kao ti, onda ne bi bilo napretka i pozitivnih desavanja
Ljudi bi se začudili kad bi znali u koliko velikom broju situacija je ravnodušnost najbolji stav.
Bila je nedavno jedna fenomenalna epizoda "Voyagera", ljudi se našli u bezizlaznoj situaciji, zarobljeni u jednoj sobi, neka anomalija im se približava, progutala je cijeli brod i sad samo što nije progutala i tu sobu gdje su se oni sabili, i oni paničare, ne znaju šta da rade, sve što su probali da urade (čitaj: da sami promijene) ne samo da nije pomoglo već je učinilo da bude još lošije i da anomalija brže napreduje, i onda neko kaže "nema nam izlaza" a legendarni Tuvok kaže "ima još jedna mogućnost - da ništa ne radimo, da se prepustimo" (to je rješenje koje je meni palo na pamet prije nego što je on to rekao), oni se prepuste, anomalija samo prođe preko/kroz njih i sve bude u najboljem redu.
političari = anomalija

COCO je napisao:
Ne mogu da povjerujem da još ima ljudi koji smatraju da postoji političar koji se bori za neke ideale
Izgleda da ima.
Ali čak i da ima takvih političara...jedno je željeti uraditi nešto dobro a drugo je znati uraditi ono što je dobro, znati ocijeniti kad, šta, kako, koliko je nešto dobro.
A velika greška koja se čini je ta da ljudi misle da političar koji je sposoban da dođe na vlast [a to zahtijeva niz (ne)časnih vještina i sumnjivih podrški] je ujedno sposoban i da vlada. A to nema veze sa vezom. To su sve potpuno odvojene stvari.
Not now, John! je napisao:
Ko će mi garantovati da stranka za koju glasam neće uraditi neku glupost
Pa to je to, upravo tako. Svi su oni "divni, krasni, slatkorječivi" u kampanjama, a kasnije...
Zato su i propadali onoliki izbori u Srbiji, ljudi su progledali, nemaju nade da će biti bolje bez obzira ko pobijedio, jer su vidjeli da se jedno priča a drugo radi.
DIAB10 je napisao:
konkretno Davidovica....hm...on je skontao da ako trci na puno raznih manifestacija i da se slika uz svaku donaciju i da bude extra medijski eksponiran, da ce tako pokupiti simpatije gradjana
I meni se to čini.
Citiraj:
Bice previse za ovaj put, ko je ovo izdrzao i procitao do kraja ovaj moj post urezem mu Farenhajta 9/11 na njegov cd
Narezuj

hazoous je napisao:
A izbori...ma najmanje bitna stvar... ko voli cekati u redu nek ceka da zaokruzi neku budalu, koju cemo ovdje opet pljuvati kad dodju novi izbori...i tako u krug i u krug...pa ko ce znati

Bravo
DIAB10 je napisao:
Druga stvar, koja je moguca da nas zadesi je da glasanje bude obavezno
Izađeš na izbore i učiniš glasački listić nevažećim. Riješeno.
gipsy_girl je napisao:
to je sastavni dio nashih aktivnosti, nasih upoznavanja ...
A joj pa ti si stvarno u tome...