banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 28 Mar 2026, 15:05 Danas je 28 Mar 2026, 15:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Александар Вучић
Пада на изборима 2026. 60%  60%  [ 6 ]
Пада на изборима након 2026. 0%  0%  [ 0 ]
Пада без избора, након упадања земље у масовне нереде 0%  0%  [ 0 ]
Остаје на власти док год то буде хтио 40%  40%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 10
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Mar 2026, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Znaci vecina Kina, uzimaju jeftine resurse i radnu snagu, a ostavljaju zagadjeno zemljiste i vodu. Pravo dobar potez Vucica, bravo.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2026, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2020, 15:58
Ako Srbija želi industrijski razvoj i izvoz, da li je bolje da ove fabrike ne dođu?
Hoćete reći daje bolje da nemamo ni radna mjesta, ni poreze, ni izvoz od stranih ulaganja?

Serbia Zijin Copper trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi, pretežno lokalnih Srba, a prosječna neto plata iznosi oko 1.400 – 1.450 € mjesečno, što je više nego dvostruko iznad prosjeka u Srbiji. Teško je reći da je to JEFTINA radna snaga.

Uložili su oko 230 miliona € u zaštitu okoline i sigurnost radnika, a investicije u modernizaciju pogona povećale su efikasnost proizvodnje i izvoz bakra. Znači iako zagađuju, oni plaćaju milione za zaštitu okoline i DODATNO direktno jačaju lokalnu ekonomiju.

Do kraja 2024. kompanija je državi uplatila preko 701 milion € poreza i taksi, dok više od 1.800 lokalnih dobavljača ostvaruje prihode kroz saradnju. Uredno plaća struju EPS-u.

Jasno je da ova fabrika nije samo u funkciji stranog profita. Ona direktno doprinosi lokalnoj ekonomiji, zaposlenju, izvoznoj moći i industrijskoj bazi Srbije.

Saraduje se sa preko 1 800 lokalnih dobavljača, a indirektno je stvoreno više od 9 000 dodatnih radnih mjesta kroz partnerstva i logističke lance.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2026, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Jebote kru sns ima bota i na forumu.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2026, 19:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
Ја сам увијек за ширину дискусије, али ти си дечко дебил са тим својим ботовањем и постовима које провлачиш кроз вјештачку интелигенцију.

Ко нас само зајеба, па не процвјетасмо са литијумском индустријом, па то би био препород, о Холандијо склони се, да Србија на твоје мјесто стане....

П.С. Јебо те Станкела, док год се клањамо дебилима и профитерима и живјећемо овако....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2026, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Ne znam kuda ide, ali on ima opet da opere na izborima. Opozicija je katastrofa, bare ova dosadašnja, studenti nisu još izašli sa programima i kandidatima ako sam dobro upratio, a ni kod njih čini mi se ne postoji jedinstvo. Daj bože da se varam.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2026, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rocker je napisao:
Jebote kru sns ima bota i na forumu.

:lol:
Sad bi ja trebao kontrirati pa uporediti koliko ino firme povlače državnih podsticaja ali neću...tj čemu??Chat GPTju??

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2026, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

EKONOMSKI BILANS: ŠTA JE DRŽAVA SRBIJA REALNO PRIHODOVALA OD BG NA VODI (2026)

POREZI I DOPRINOSI: [██████████████████████████████] 1,2 MILIJARDE €
INFRASTRUKTURA: [████] 150 MILIONA €
DUG PREMA GRADU: [████] 150 MILIONA €
DRŽAVNI KAPITAL: [██] 112 MILIONA €
DIVIDENDE (KEŠ): [█] 32,6 MILIONA €
----------------------------------------------------------------------
UKUPNA GENERISANA VREDNOST ZA DRŽAVU: preko 1,6 MILIJARDI €

Brojke ne lažu!
Dok su drugi decenijama planirali, mi smo od zapuštene močvare napravili projekat vredan 12 milijardi evra koji svakog dana puni državnu kasu.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2026, 20:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
Srbija pod Vučićem je teška truba,a ako dođu blokaderi ili opozicija na vlast biće još veća.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2026, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
И још једна ствар кад смо код кинеских/корејских инвестиција - бруталан однос према радницима, израбљивање и крајње понижавање. Мало, мало па изађе да су неког батинали косооки. Оплачу они те плате. + загађење, ка'е селимо фабрике из Кине, ради смањења загађења. Рекло би се да можда то загађење негдје онда оде?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2026, 21:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Krajiški Srbin je napisao:
Srbija pod Vučićem je teška truba,a ako dođu blokaderi ili opozicija na vlast biće još veća.
Narativ koji upravo njemu savršeno odgovara.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2026, 21:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ne pratim nešto političku situaciju u Srbiji, ali znam da je stari dobijao njihovu penziju koja je veća nego plata za koju radi pola ljudi u mojoj firmi.
Isto tako znam ljude iz svoje branše koji tamo rade i zarađuju daleko više nego ja.
Kad ovo pišem, pišem o Srbiji, ne o Vučiću, al vidim da je to nekima 1:1.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 08:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Svašta ćeš vidjeti, ladno Stankela botuje za Vučića i to ga baš stišće na gas. :lol:

Generalno, problem Srbije i Vučića jesu mediji. Jednostavno nema te taj SREDNJI medij koji bi dao realnu sliku. Ako gledate informer, happy, onda vam je Vučić Bog. Ako gledate N(dh)1 ili Nova S(S) onda vam je Vučić najveći bandit i ološ.

Ja iskreno nisam pametan. Prevelike su razlike i nekako nerealna dešavanja. Kada ga slušam, po njegovoj priči, 100% sam uz njega. Onda vidim istu veče video kako tupavi kerovi tuku narod ili batinaši gađaju vatrometom pa kontam ko je tu lud.

Da smo mi Srbi težak narod za vladanje - sigurno jesmo. Svemu bi našli zamjerku i problem, a ne vidimo dalje od svog nosa.

Kad mi recimo kažu "Što se ne upadne na Kosovo".. Jest što, a imaš jednu od najvećih NATO baza u Evropi dole. Što prihvata ovo ili ono, pa hajde da ne prihvati jednu stvar pa vidjećemo kako ćemo proći.
Većina Srba shvata politiku kao kafansku priču gdje se lupa šakom o sto. A politika je u stvari balans, manevar između željenog i mogućeg.

Ako imaš jednu policiju koja šatro čuva narod i imaš jedan povlašteni banditski sloj iza koji gađa vatrometom i bakljama narod koji se skupio da izrazi svoje mišljenje, a nije napravio niti jedan incident, džaba onda toj vlasti i ekonomija i infrastruktura i sve ostalo.

I možda mnogima zvuči banalno ili glupo, ali Vučićeva Srbija je demokratija za pola Evrope. Evo skorašnji primjer, zamisli da se u Izraelu skandira na stadionu generalu iz Palestine koji je ubijao Židove, ili u Iranu da se skandira Židovu itd itd. E to se dešava u Novom Pazaru, Republici Srbiji, bez ikakve reakcije državnih organa. I takvih primjera mali milion (ko se upeca za Evropu, samo ću reći jednu riječ - korona).

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 10:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
<Enter_name> je napisao:
Ne pratim nešto političku situaciju u Srbiji, ali znam da je stari dobijao njihovu penziju koja je veća nego plata za koju radi pola ljudi u mojoj firmi.
Isto tako znam ljude iz svoje branše koji tamo rade i zarađuju daleko više nego ja.
Kad ovo pišem, pišem o Srbiji, ne o Vučiću, al vidim da je to nekima 1:1.
E bas to, prije 15ak godina nije bilo tako. Bili smo egal u najgorem slucaju, sad su nas presisali. Ne samo BG, vec i ostatak drzave je otisao naprijed. Sad da li smo mi u stagnaciji ili sta je, jbg to ne znam, uglavnom sad je razlika primjetnija.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
ElPadrino je napisao:
Generalno, problem Srbije i Vučića jesu mediji. Jednostavno nema te taj SREDNJI medij koji bi dao realnu sliku. Ako gledate informer, happy, onda vam je Vučić Bog. Ako gledate N(dh)1 ili Nova S(S) onda vam je Vučić najveći bandit i ološ.

http://www.nspm.rs/
https://standard.rs/
https://iskra.co/

Сад, није да их редовно читам, али има. Проблем је што нису баш заступљени на ТВ. Слободан Антонић, Ђорђе Вукадиновић...

А по оном што сам ја чуо, огромна је разлика БГ и унутрашњости.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 10:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Svagdje je tako ogromna razlika, otiđi u Rudo ili Kalinovik i uporedi sa BL...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ima ona izreka "što južnije, to tužnije".
Mada, i tu ima iznimki i zavisi od mjesta i firmi u tom mjestu.
Tako da, za neke profesije u nekim mjestima nema ogromne razlike u odnosu na BG.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 11:28 
Majstor
Majstor

Volta je napisao:
Krajiški Srbin je napisao:
Narativ koji upravo njemu savršeno odgovara.

Možda taj narativ njemu i savršeno odgovara,ali Srbija nikad nije bila uređena
država i društvo.
Nije se rodio taj ko je Srbijancima ugodio.Sad u Srbiji krive po forumima i društvenim
mrežama Srbe iz Republike Srpske da dolaze autobusima glasat za Vučića i da su im Srbi
iz Republike Srpske izabrali Čipuljićana.Njima uvijek neko kriv.
Ubili su Karađorđa, Aleksandra Obrenovića bacili kroz prozor, Miloševića isporučili u Haag,
Đinđića ubili,Tadić nekim slučajem preživio,a Vučića žele objesit.
Lakše đavolima bit predsjednik,nego Srbijancima.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Srbija (i Srbi generalno) treba da teži tome da uspostavi demokratski kontinuitet, društvo koje će težiti ka vladavini prava, a ne da iznova bira novog vladara i autokratu.

Nažalost, iz ove perspektive je to utopija, jer Srbija se ni dan danas nije puno odmakla od 90-ih, te je na vlasti manje-više ista udbaško-radikalska klika.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 11:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Prihod od turizma u Srbiji je porastao sa oko 1 milijarde € prije desetak godina na skoro 3 milijarde € godišnje danas, a broj turista je više nego udvostručen.

Za običnog čovjeka to znači više posla za taksiste, konobare, apartmane, pekare, male trgovine i lokalne proizvođače. Kada u grad dođu milioni turista, neko mora da ih vozi, neko da ih usluži, neko da im izda smještaj.

Pitanje je jednostavno ako običan čovjek vidi više posla i prometa u svom gradu nego prije deset godina da li će na izborima glasati za vlast ili protiv nje?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2026, 11:54 
Majstor
Majstor

Volta je napisao:
Srbija (i Srbi generalno) treba da teži tome da uspostavi demokratski kontinuitet, društvo koje će težiti ka vladavini prava, a ne da iznova bira novog vladara i autokratu.

Nažalost, iz ove perspektive je to utopija, jer Srbija se ni dan danas nije puno odmakla od 90-ih, te je na vlasti manje-više ista udbaško-radikalska klika.

Bili su žuti na vlasti.I šta su napravili?

Vrh

[ 58 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]