Svašta ćeš vidjeti, ladno Stankela botuje za Vučića i to ga baš stišće na gas.
Generalno, problem Srbije i Vučića jesu mediji. Jednostavno nema te taj SREDNJI medij koji bi dao realnu sliku. Ako gledate informer, happy, onda vam je Vučić Bog. Ako gledate N(dh)1 ili Nova S(S) onda vam je Vučić najveći bandit i ološ.
Ja iskreno nisam pametan. Prevelike su razlike i nekako nerealna dešavanja. Kada ga slušam, po njegovoj priči, 100% sam uz njega. Onda vidim istu veče video kako tupavi kerovi tuku narod ili batinaši gađaju vatrometom pa kontam ko je tu lud.
Da smo mi Srbi težak narod za vladanje - sigurno jesmo. Svemu bi našli zamjerku i problem, a ne vidimo dalje od svog nosa.
Kad mi recimo kažu "Što se ne upadne na Kosovo".. Jest što, a imaš jednu od najvećih NATO baza u Evropi dole. Što prihvata ovo ili ono, pa hajde da ne prihvati jednu stvar pa vidjećemo kako ćemo proći.
Većina Srba shvata politiku kao kafansku priču gdje se lupa šakom o sto. A politika je u stvari balans, manevar između željenog i mogućeg.
Ako imaš jednu policiju koja šatro čuva narod i imaš jedan povlašteni banditski sloj iza koji gađa vatrometom i bakljama narod koji se skupio da izrazi svoje mišljenje, a nije napravio niti jedan incident, džaba onda toj vlasti i ekonomija i infrastruktura i sve ostalo.
I možda mnogima zvuči banalno ili glupo, ali Vučićeva Srbija je demokratija za pola Evrope. Evo skorašnji primjer, zamisli da se u Izraelu skandira na stadionu generalu iz Palestine koji je ubijao Židove, ili u Iranu da se skandira Židovu itd itd. E to se dešava u Novom Pazaru, Republici Srbiji, bez ikakve reakcije državnih organa. I takvih primjera mali milion (ko se upeca za Evropu, samo ću reći jednu riječ - korona).