ja imam prilično radikalan stav
mislim da su privatni fakulteti pogubniji po ovo naše društvo i od rata,ratnih razaranja (ne i žrtava!!),pljačkaških privatizacija,korumpirane vlasti,iseljavanja i masovnog egzodusa u uređene zemlje... i svega ostalog!!
uz malu ogradu,da ove današnje privatne fakultete poredim sa nekadašnjim državnim,gdje si baš morao izginut da ga završiš....a ne sa ovim današnjim,možda su danas i ti javni,državni otišli u q....pojma nemam
ja sam upisao mašinstvo,po defaultu kao mašinski tehničar,jer nije tad u Banjaluci bilo ništa od ovih što bi me zanimali,filozofski,fpn žurnalistika,ili ne znam šta...al ne vadim se da me rat presjekao,jer i da nije izbio rat-ja ono ne bih završio nikad

..ljudi,ko god je ono završio,za mene je BOG!!!!
a zašto kažem da je pogubnije...zato što po prirodi posla i života kojeg živim,vidim stotine i hiljade tih sa diplomama privatnog kojima ne bih dao tri ovce nacrtane da čuvaju.....a rade na dobrim mjestima.....to mi samo dvije asocijacije budi....prvo,da je tačan onaj stari aksiom,"ako hoćeš da pobjediš neki narod,porazi ga vojno,a ako hoćeš da ga uništiš-uništi mu obrazovanje"!!!!...i drugi,da nam ti privatni fakulteti stvaraju negativnu selekciju od vrha do dna!!!
i izvinjenje toj curi o kojoj je tema,sramota reć,nisam čak pažljivo ni pročitao taj uvodni post,već me na javljanje ponukala ova naknadna rasprava....
sa mnom ne morate ulaziti u rasprave i psovati me,neću vam replicirat,jer ja nijedan argument nemam,osim ovog subjektivnog ko sve završava te privatne i gdje sve radi