banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ana Lukajić
PostPoslato: 31 Okt 2016, 10:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Trapi je napisao:
...frapantno je njihovo ne znanje.

Čiča iz Rogače je napisao:
Neznanje

Hoćeš melem da namažeš opekotinu Trapi? 8)

Ne kažem ja nigdje da su državni fakulteti brušeni dijamanti. Ima tamo i žita i kukolje. Naravno i kupovina diploma, ali ne u toj mjeri kao na privatnim ustanovama.
Koliko god državni fakulteti kod nas bili loši, opet mislim da su daleko bolji od privatnih.

Ajde otkrij nam koji si to faks završio? Koja je bila prolaznost u generaciji? Koji postotak je zaslužio prolaznost?
Kako ste ocjenjivani? Kakvi su kriterijumi bili?

u Banjoj Luci sam našao sledeće:
-UPS
-Apeiron
-NUBL
-BLC
-UPIM
-Prometej
-Fakultet kozmetologije
-Kapa Fi

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Izgleda da ne znas sta si zavrsio, nije drzavni fax, javni je fax, ili je mozda ariel, persil.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 10:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
što si se primio ko saučešće, što napdaš ljude :D (nema snošaja u zadnje vrijeme šta li?)... koji si ti fakultet završio, gdje radiš (i šta radiš), koja su ti primanja... (kapa fi wtf :D ) primjetio sam da je likuša aktuelna ali joj nisam joj pridavao pažnju, nabrojala je da zna mnogo poslova... znači hoće da radi a ne da ispija kafe po gospodskoj... ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 10:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Samo još jedna stvar:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=qO5i8U9kVyg[/video]

Bam dam dam ts!
Trebam li komentarisati ovo?

@gishas,
Kako nije državni? Ne finansira se iz budžeta?
Odakle ti uopšte da sam završio državni fakultet, odnosno odakle ti da sam završio fakultet ili da sam na državnom fakultetu?
Čitajte šta je napisano... :lol:

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Sori pal, moja greska, jer da si zavrsio drzavni znao bi da se zove javni, a ne kako ga vecina vabi drzavni. Drago mi je da ces na kraju nesto i nauciti :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 11:33 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Čiča iz Rogače je napisao:
Neznanje

Ipak ima svoju cijenu...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
filozof sa vrbasa je napisao:
super je da cura pokusava sve da proba

+1

Ako može izfinansirati sve to (polaganje vožnje nije džabe, a kamoli kursevi) što da ne.
Možda se nađe u nekom od tih zanimanja, možda u nekom novom.

Sargas je napisao:
2) u aplikaciji za posao u struci navodi pravljenje torti, nokte, kamione i kad joj neko da savjet da u živopis idu samo profesionalne stvari
bude joj krivo i ganja reportaže

Ja sam u biografiji za jedan pos'o navao samo poslove koje sam radio iz te struke i šta sam radio. Ukratko.
Pa mi na razgovoru rekli da imam puno stavki u CV-ju.
Ja im onda kažem da vjerovatno traže nekog ko ima kraći... CV (sa zadrškom između riječi kraći i CV) oni klimaju glavom.
Zapravo, treb'o im je početnik koga će raubovati za dž.
Uvijek mogu naći neki glup izgovor za odbijanje kandidata.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 13:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
A sto tebe svrbi sta cura navodi , navodi sta je zavrsila,gde je radila i sta poseduje od dodatnih sposobnosti sto je i osnova svakog CV-a.
Nije svaki hejt dobar hejt :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 13:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
Nekako je simbol danasnje banjaluke ljubomorisanje, zavist i pakost. A upravo to vidim u sargasovim komentarima ;-)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 13:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pretjeruje malo Sargas
Prave se prilozi o kojekakvim kuravama i nesposobnjakovicima, a njemu smeta djevojcica koja (bi) nesto posteno radi .. a htjela bi bolje (za sta se skolovala, gdjegod)

Htjeli - ne htjeli, privatni fakulteti su nasa realnost
Mnogo je gorih od nje i vecih neradnika sa tim diplomama koji nam odlucuju o bitnim pitanjima

A apropo priloga .. ne vidim ni da je to nevidjeno cudo
Danas ja da tvitnem nesto tog tipa, do kraja nedelje ce biti prilog 1/1
Em se lakse dodje do novinara otkako postoje socijalne mreze, em se ova prica vrlo lako moze ppredstaviti kao sinonim za nezaposlenost mladih, obrazovanih ljudi, koji su voljni da rade

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Djevojcica je svestrana i to je ok.
Medjutoa, pokakim joj se na diplomu. "Diplomirani politikolog za medjunarodne odnose", wat da fak?
Svi bi malo da seruckaju sta i kako...najezda ovih diplomiranih politikologa, analiticara i ostalih mudrosera. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Sta u glavi ima neko, ko je u 2016 godini pri zdravoj svijesti odlucio da upise politikologiju, pravo, ekonomiju, filozofiju, DIF i mnoge druge, a zna da za poslije nema vezu, ili ljepse receno poznanstvo, gdje bi tu diplomu mogao iskoristiti u struci?

Od onih 300 mladih ljudi koji su upisali pravo ove godine, neka diplomira polovina, neka bude 20 jako dobrih koji ce se izboriti posteno za sebe, neka bude 20 koji ce preko veze do posla... ostalo? Stvaranje cistih socijalnih slucajeva. Ostalo ce ici praviti priloge o sebi na televiziji. To su sa druge strane ujedno i fakulteti koji imaju vaznost do granice u Gradisci, nakon toga nula bambija.

Nije ovo uopste stvar ogranicena na Banja Luku. Recimo u Holandiji je ista stvar raznorazni menadzmenti, ukratko gdje god je tasna masna zanimanje... ogromni redovi, prijemni, zainteresovanost. Sa druge strane, tehnicki fakulteti, koje kad zavrsis, posao i vrlo dobra plata za holandske standarde te sigurno ceka, uopste nisu tako dobro popunjeni i drzava mora dosta da animira.

Odgovor vecine mladih ljudi je - pa to su teski fakulteti, tamo je mnogo matematike, ja to necu..

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta uopšte radi politolog? Koje je njegovo radno mjesto?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WrDa je napisao:
Sta u glavi ima neko, ko je u 2016 godini pri zdravoj svijesti odlucio da upise politikologiju, pravo, ekonomiju, filozofiju, DIF i mnoge druge, a zna da za poslije nema vezu, ili ljepse receno poznanstvo, gdje bi tu diplomu mogao iskoristiti u struci?

U ovu rečenicu možeš metnuti bilo koji odsjek, smjer, fakultet.
Osim ETF-a, a i to je upitno do kada.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Šta uopšte radi politolog? Koje je njegovo radno mjesto?

Cijenim da ima veze sa čistoćom :iconbiggrin:
Na konkursu ministarstva rada i biro-a za dodjelu para za pripravnike ove godine prijavila se i banjalučka Čistoća.
Dobili odobrenje (i sredstva) da prime pripravnika politologa.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
I naravno da postoje vise vrijedna i manje vrijedna zanimanja, sto u pogledu buducih sansi za dobar zivot, sto u pogledu jednostavno renomea tog zvanja.

Naravno da nije isto biti politikolog i doktor. Naravno da nije isto biti istoricar i masinski inzenjer. Naravno da nije isto zavrsiti socijalni rad i biti arhitekta.

Pravo je kod nas dosta srozano i dovedeno na nivo ovih sprdnja ustanova sto se nazivaju fakultetima poput filozofskog i fpn.
Pravo vam je na zapadu u rangu medicine, elektrotehnike i masinstva. Jako tesko, jako selektivno....

Doktor, elektro inzenjer, masinski inzenjer, arhitekta, informaticar.... gdje god da ode na kugli zemaljskoj, uz malo prilagodjavanja moze fino proci.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Samo laprdate. De ako neko zna curu, nek joj kaze da mi se javi. Dacu joj ja posao

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Samo ukratko na ovu temu, najjači ste mi vi što serete po privatnim fakultetima a državni su nam se toliko srozali da su jednako teški kao i privatni (izuzev ETF-a, Mašinskog i još po nekog koji su stvarno fakulteti u pravom smislu te riječi).
Poznajem ljude koji studiraju i privatnu i državnu ekonomiju, neke velike razlike između njih nema, uče ovi sa državne ekonomije više nego ovi sa privatne ali ništa posebno više, 2 moja dobra druga su se bukvalno prošetali do treće godine ekonomije bez neke veće muke a nisu neka nenormalna inteligencija niti su pretjerano vrijedni.
Privatni fakulteti su kako neko napisa naša realnost i nema tu mnogo diskusije, prošla su vremena kada su državni fakulteti zaista obrazovali svoj kadar, sada je to više onako pro forme daj mu šesticu i aj ga jebi, snaći će se.

Što se tiče cure njoj svaka čast.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
1. Po privatnim fakultetima i treba srati. To sto isti izbacuju kao finalni proizvod ne bih pozelio ni najvecem neprijatelju.

2. Tacno je da se drzavna ekonomija srozala. Oboreni su kriteriji pa se i ti tvoji, ne narocito inteligentni, drugari mogu setati fakultetom. Ali opet je za vise koraka ispred pijaca za diplome.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2016, 15:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja imam prilično radikalan stav

mislim da su privatni fakulteti pogubniji po ovo naše društvo i od rata,ratnih razaranja (ne i žrtava!!),pljačkaških privatizacija,korumpirane vlasti,iseljavanja i masovnog egzodusa u uređene zemlje... i svega ostalog!!

uz malu ogradu,da ove današnje privatne fakultete poredim sa nekadašnjim državnim,gdje si baš morao izginut da ga završiš....a ne sa ovim današnjim,možda su danas i ti javni,državni otišli u q....pojma nemam

ja sam upisao mašinstvo,po defaultu kao mašinski tehničar,jer nije tad u Banjaluci bilo ništa od ovih što bi me zanimali,filozofski,fpn žurnalistika,ili ne znam šta...al ne vadim se da me rat presjekao,jer i da nije izbio rat-ja ono ne bih završio nikad :( :( ..ljudi,ko god je ono završio,za mene je BOG!!!! :(

a zašto kažem da je pogubnije...zato što po prirodi posla i života kojeg živim,vidim stotine i hiljade tih sa diplomama privatnog kojima ne bih dao tri ovce nacrtane da čuvaju.....a rade na dobrim mjestima.....to mi samo dvije asocijacije budi....prvo,da je tačan onaj stari aksiom,"ako hoćeš da pobjediš neki narod,porazi ga vojno,a ako hoćeš da ga uništiš-uništi mu obrazovanje"!!!!...i drugi,da nam ti privatni fakulteti stvaraju negativnu selekciju od vrha do dna!!!

i izvinjenje toj curi o kojoj je tema,sramota reć,nisam čak pažljivo ni pročitao taj uvodni post,već me na javljanje ponukala ova naknadna rasprava....

sa mnom ne morate ulaziti u rasprave i psovati me,neću vam replicirat,jer ja nijedan argument nemam,osim ovog subjektivnog ko sve završava te privatne i gdje sve radi :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]