filozof sa vrbasa je napisao:
ovo si isto pricao kada je trebalo rusiti ustaski spomenik kraj Dervente, ali kako bih se ja njima osvetio, uzeo bih nekoliko primjeraka lista Velika Srbija i djelio ih dzabe prolaznicima u centru ZG
Jesam pisao sam. Trebalo ga je srušiti. Ali neka! Rade vam šta im se ćefne a vi ćutite kao pizde. Spomenik u Derventi je spomenik vojnicima HVO-a koji su 1992. okupirali Posavinu, koji su skupa sa HV-om pobili ljude u Sijekovcu. Zamislite vi da sutra osvane spomenik JNA ili VRS- u Mostaru mada ne bi nikada niko dobio ni građevinsku dozvolu za postavljanje istog a da neko napravi takvu provokaciju i postavi išta slično u vezi sa JNA ili VRS bilo bi srušeno u roku od odmah. Napravili su spomenik HVO-u u Derventi i otišli su tako daleko da ga izgrade u obliku slova U. Ali opet kažem neka sami ste krivi! Pišaju po Srbima u dijelu gdje su ti isti Srbi apsolutna većina i Srbi naravno šute. Kakav mazohizam! Na ovim prostorima nisam vidio veću količinu mazohizma kao kod Srba. Pojedini forumaši kritikuju Srbe u Srbiji! Ja bih im preporučio da prvo sebi kupe ogledalo! Ništa nisu bolji! Da stvar bude gora pojedini su se i borili u VRS-u i sada gledaju šaku jada kojih ima svega 1-2% u čitavoj Srpskoji kako nekažnjeno prolaze za svaku provokaciju. Nevjerovatno!