banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2012, 18:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BoogiE je napisao:
Ovo što sada pišem meni je stari ispričao još dok sam bio dijete...U njegovom kraju (Pirot) momak je držao šarplaninca. Psa je obožavao,a i pas njega. Naravno,momak je ,kako to ide,vremenom našao djevojku,oženio se i nedugo nakon toga dobio dijete. Pas koji je do tada bio u centri svijeta tog momka je polako pao u zapećak. Naravno da mu se to nije svidjelo. Elem,dođe vrijeme žetve. Momak,njegova žena,mati i otac odu na njivo u žetvu,a bebu ostave u koljevci psu na staranje...Nije prošlo dugo kada vide preko njive da im se primiče pas i da nešto nosi u zubima. Oni obledene. Pas priđe do drveta kraj njive koje je njima služilo kao "štab" i spusti to što je nosilo u zubima te se okrene i krene prema šumi. Oni pritrče drvetu i vide da je zamotuljak dijete,nepovrijeđeno. Okrenu se prema psu i vide ga kako je zastao na rubu šume par sekundi,pogledao prema njima i zatim nestao u šumi. Uzalud su ga dozivali,nije htio da se vrati.Spakuju se oni i vrate u selu,a tamo imaju šta da vide. Kuća im je izgorjela do temelja. Pas je,iako je bio "skrajnut" dolaskom bebe bio svjestan koliko je to dijete njima bitno spasio bebu i odlučio da on napusti domaćinstvo. Psa nikada nisu više vidjeli,a ta je priča bila u to vrijeme i u novinama i na televiziji.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Joj zoka... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
_зока je napisao:
Ne postoje opasne pasmine,postoje opasni vlasnici pasa. Kojim kriterijumima bi se vodio prilikom izrade te liste? Da li bi na nju uvrstio i zlatnog retrivera,psa koji sigurno ima jedan od najviših "indeksa ujedanja" u svijetu? Pinčeve?

Mislim da postoje opasne pasmine bila je neka emisija sta li ugl vrste pasa za borbe i vrste koje su vise agresivne po prirodi itd itd

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Vidi,napraviću ja emisiju kakvu hoćeš i nakon čijeg gledanja ćeš biti 100% uvjeren da je to što je izneseno u emisiji apsolutna istina.
Postoje pasmine sa određenim predispozicijama. Malo agresivniji,jači,izdržljiviji,boljeg sluga ili mirisa,brži,koji se ne linjaju i sl....Stvar je vlasnika šta će on učiniti od psa. Od pasmine koja je u principu mirna se može napraviti čudovište od psa,a od "opasne" pasmine neviđena maza.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
_зока je napisao:
Možeš ti tu granicu povući hiljadu puta,a psi će i dalje napadati ljude. To ti mogu tvrditi sa stopostotnom sigurnošću.
Ja imam četiri psa. Dva rasna i dva mješanca. Od ta četiri,tri su do skoro bili pušteni i slobodno šetali po selu. Sada šetaju dva. Ne zbog pasa nego zbog skoro asfaltirne cesti pa ljudi voze kao manijaci. Nijedan od ova tri psa nikada nije ujeo nikoga,čak ni kokoš nečiju poganjao. Sa druge strane,moj komšija ima dva psa. Rasnog dalmatinera i mješanca nekakvog. Oba su na lancu,ne šeta ih se,niti se osim hranjenja i pojenja vodi neka briga o njima. Malo malo pa se jedan od ta dva psa otrgne sa lanca i samo gleda kako će koga lapiti za nogu.

Znaci, i ako zabranimo, recimo, pit bulove, rotvajlere, dobermane broj smrtonosnih i teskih napada se nece smanjiti. Je li tako? Druge vrste ce da uskoce na njihovo mjesto i da ubijaju i sakate?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovdje kod mene ovih lutalica mali milion a jednom me je i copor okruzio kad sam isao kuci ali nije nije nijedan imao muda da krene na mene samo su lajali a gledam sad na sa-x pisu da je ovo bio lutalica da nije ni imao vlasnika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:31 
Administrator
Korisnikov avatar

kitopsina je napisao:
Znaci, i ako zabranimo, recimo, pit bulove, rotvajlere, dobermane broj smrtonosnih i teskih napada se nece smanjiti. Je li tako? Druge vrste ce da uskoce na njihovo mjesto i da ubijaju i sakate?
Otprilike. Ljudi koji svoje pse treniraju na taj način će,ne odmah naravno,odgojiti neku "mirnu" rasu kao zamjenu za "opasne" pse. Biće "mir" par godina ali takvi psi će se opet pojaviti. Neće se zvati pit bulovi,rotvajleri i sl. ali pojaviće se. Isto kao što je čovjek stvorio rase koje sada važe za opasne,tako će stvoriti nove. Pravi pogodak bi bio spriječiti neodgovorno ponašanje vlasnika pasa,ne zabraniti pse.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
kitopsina je napisao:
_зока je napisao:
Možeš ti tu granicu povući hiljadu puta,a psi će i dalje napadati ljude. To ti mogu tvrditi sa stopostotnom sigurnošću.
Ja imam četiri psa. Dva rasna i dva mješanca. Od ta četiri,tri su do skoro bili pušteni i slobodno šetali po selu. Sada šetaju dva. Ne zbog pasa nego zbog skoro asfaltirne cesti pa ljudi voze kao manijaci. Nijedan od ova tri psa nikada nije ujeo nikoga,čak ni kokoš nečiju poganjao. Sa druge strane,moj komšija ima dva psa. Rasnog dalmatinera i mješanca nekakvog. Oba su na lancu,ne šeta ih se,niti se osim hranjenja i pojenja vodi neka briga o njima. Malo malo pa se jedan od ta dva psa otrgne sa lanca i samo gleda kako će koga lapiti za nogu.

Ne brate naj bolje je da poubijamo sve pse pa nas nece napadati :S Sve je do vlasnika ... Ljudi nisu spremni da drze pse i zato dolazi do cega dolazi ... Ako neko nije gledao Cesar Milano na National Geogrpafic nek pogleda ili nek trazi po youtube ...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma strijeljanja su najbolja sjecam se prije od 1 iza ponoci pa do 4-5 ujutro samo cujes po carsiji se puca ujutro masa leseva ali dodje komunalno ubrzo to se pokupi i nema lutalica vise do sljedeceg puta kako su prestali da ih ubijaju tog se nakotilo boze sacuvaj :(

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Za početak bi trebalo uvesti obavezu da ko hoće da ima psa ili bilo koju životinju koja ima predispozicije da napadne čovjeka mora registrovati i u slučaju da napravi bilo kakav problem vlasnik neka odgovara. Takođe ako psa nevodi redovno na vakcinisanje opet udariti preko džepa pa će se stvari dovesti u red jer naš narod samo osjeti ako ga oplete kazna.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Igor Vujcic je napisao:
Ma strijeljanja su najbolja sjecam se prije od 1 iza ponoci pa do 4-5 ujutro samo cujes po carsiji se puca ujutro masa leseva ali dodje komunalno ubrzo to se pokupi i nema lutalica vise do sljedeceg puta kako su prestali da ih ubijaju tog se nakotilo boze sacuvaj :(

Nakon što pobijemo lutalice,hoćemo preći na beskućnike? Kad završimo sa tim možemo bez pitanja poubijati iklince što se napucavaju svako veče pištoljima.

Poslednji put menjao _зока dana 18 Feb 2012, 19:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja bih najradije poubijao one koji tako pricaju :S I psi su ziva bica ... To sto smo mi ljudi na vrhu lanca, kao top predatori nemora znaciti da treba sve ostale nize rase poubijati :S

U Americi i jos nekim zemljama, postoji policija za zivotinje ... Koji te mogu osuditi na nekoliko godina robije zbog maltretiranja zivotinja ...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo jedne sasvim provjerene price. Sjecam je se jako dobro jos dok sam zivio u Njemackoj.
13. 11. 2009. godine u St. Pöltenu (Austrija).
Rottweiler ubio jednogodisnju djevojcicu pred ocima roditelja. Otac, inace policajac, dolazi kuci sa posla. kao i mnogo puta do tada u dvoristu izlaze mu u susret izlaze njegova zena sa djetetom i pas. Otac je inace profesionalni dreser policijskih pasa. U drugim clancima se naglasava da je pas vec nekoliko godina bio u vlasnistvu porodice i da nije pravio nikakvih problema.

http://diepresse.com/home/panorama/oest ... ndefuehrer
Evo drugih naslova koje sam sada spontano nasao. Ovo je samo u Austriji... Samo jedan primjer iz Njemacke... Moze se naci jos puno ovakvih naslova i to se sve izdesavalo u nepune dvije godine.

Rottweiler skalpirao cetvorogodisnju djevojcicu (13. 1. 2012):
http://diepresse.com/home/panorama/oest ... =simarchiv

Rottweiler mjesanac tesko povrijedio bebu (4. 5. 2011):

Djedov vucjak nanio teske povrede glave devetomjesecnoj bebi (22. 12. 2012):

Haski smrtonosno ujeo jednogodisnju djevojcicu (20. 1. 2012):

Njemacka: Pas ubio dva mjeseca staru bebu (16. 12. 2011):
http://diepresse.com/home/panorama/welt ... =simarchiv

Pitbul tesko povrijedio petogodisnju djevojcicu (3. 6. 2011):

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamer je napisao:
Ja bih najradije poubijao one koji tako pricaju :S I psi su ziva bica ... To sto smo mi ljudi na vrhu lanca, kao top predatori nemora znaciti da treba sve ostale nize rase poubijati :S

+1

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Onaj koji nezna kako drzati psa i kako se odnositi prema njemu, ne treba ga ni imati ! Ako je vlasnik neodgovoran sta vi mozete ocekivati od psa, da se ponasa ko covjek ? :S Ako se neko sjeca pas je nastao od vuka, sto znaci da je u jednu ruku divlji .. Pas postupa po instiktima, ako ih vlasnik nezna kontrolisati, nastane ovo gore navedeno ,,,

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamer je napisao:

U Americi i jos nekim zemljama, postoji policija za zivotinje ... Koji te mogu osuditi na nekoliko godina robije zbog maltretiranja zivotinja ...

I sta cemo sa njima ako necemo tako uvesti policiju i za zivotinje :lol: mislim da je bolje pobiti 100 lutalica nego da lutalica ubije jedno dijete ova drzava nema bas viska para da ih rasipa na azile i nekakve policije ili sl.....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gamer je napisao:

Ko govori o ubijanju zivotinja? Radi se samo o tome da nekim zivotinjama nije mjesto u ljudskim naseljima jer je rizik prevelik. tamo gdje su donesene zabrane nekih vrsta ne znaci da su pobijene, nego da je zabranjen uvoz, uzgoj itd. Znaci, radi se o godinama u koje su potrebne da bi se to sprovelo. Pricajte sta hocete, ali prioritet treba da ima sigurnost ljudi, pogotovo djece.
Danas je troje male djece za dlaku izbjeglo smrt, ako je neko zaboravio zbog cega je otvorena ova tema.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Igor Vujcic je napisao:
Gamer je napisao:

I sta cemo sa njima ako necemo tako uvesti policiju i za zivotinje :lol: mislim da je bolje pobiti 100 lutalica nego da lutalica ubije jedno dijete ova drzava nema bas viska para da ih rasipa na azile i nekakve policije ili sl.....

Ma da, a ne msiliš da ljudi trebaju početi više brinuti o svojim ljubimcima a ne nabaviti štene da se dijete igra sa njim kao sa igračkom pa kad se igračka izliže baciti je.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Igor Vujcic je napisao:
Gamer je napisao:

U krajnjem slucaju, da!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Pricajte sta hocete, ali prioritet treba da ima sigurnost ljudi, pogotovo djece."

+1 :thumbright:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]