banovani_wolfsburg je napisao:
Jbg. Ja nisam imao kome vratiti. Nije bilo ni papirica, a ni banka nije bila u blizini. A i da je bila, bio je vikend, nije radila. Na jedvite jade sam pospremio novce u slajpek. Kada sam malo bolje razmislio dosao sam do zakljucka da toj osobi nisu ni trebali novci i da ih je namjerno ostavio da neki nesretnik uzme. Dobar neki cova. Kada bi svi bili takvi gdje bi nam bio kraj. Mozda je i tebi neko ostavio pare, a ti naivno poletjela da vratis.
ti si ucinio krivicno djelo, prisvojio si novac koji nije tvoj , imas srece jer niko nije trazio novac
znam za slucaj u hypo banci (bankomat u boski) gdje je momak dizao novac i automat nije izbacivao, medjutim momak provjerio racun a pare skinute ( bila nedjelja), ujutro ode do banke i kazu mu da je transakcija uredno izvrsena i on trazio snimak jer nije uzeo novac... i dobio je snimak! vidilo se da stvarno nije uzeo novac i banka odluci da uplati novac na njegov racun ( 50km) ali daljim pregledavanjem video zapisa uoce kako poslije izvjesnog vremana gospodja od nekih 60 godina prvo prolazi a onda se povrati do automata i uzima novac!
da bi komika bila jos veca radnica nakon par dana prepozna gospodju kako ceka u redu u istoj filijali i obavjesti obezbjedjenje, i u razgovoru sa njima odmah je priznala i vratila novac