banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Sep 2011, 17:54
Jbg. Ja nisam imao kome vratiti. Nije bilo ni papirica, a ni banka nije bila u blizini. A i da je bila, bio je vikend, nije radila. Na jedvite jade sam pospremio novce u slajpek. Kada sam malo bolje razmislio dosao sam do zakljucka da toj osobi nisu ni trebali novci i da ih je namjerno ostavio da neki nesretnik uzme. Dobar neki cova. Kada bi svi bili takvi gdje bi nam bio kraj. Mozda je i tebi neko ostavio pare, a ti naivno poletjela da vratis.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Al' ste ga banovali...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Hahahahahaha vidi mu imena? Banovani wolfsburg

banovani_raspodija_wolfsburg :lol: ti baš voliš naš forum

I odmah prvi post na NiD

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Sep 2011, 17:54
Vi ste moji, ja sam vas. Tudje necu, svoje ne dam. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:36 
ostavio ili ne ostavio ja sam pare vratila, a da ih nisam vratila u banku, ladno bih pricekala priliku i uplatila na neki ziro racun nekog bolesnog djeteta... pri tome, ne drzim ovde nikakv cas o moralu, apsolutno ne, niti te osudjujem sto si uzeo novac, samo kazem kako bih ja.. tako nekako osjecam da ne mogu uzeti tudje..

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
banovani_wolfsburg je napisao:
Jbg. Ja nisam imao kome vratiti. Nije bilo ni papirica, a ni banka nije bila u blizini. A i da je bila, bio je vikend, nije radila. Na jedvite jade sam pospremio novce u slajpek. Kada sam malo bolje razmislio dosao sam do zakljucka da toj osobi nisu ni trebali novci i da ih je namjerno ostavio da neki nesretnik uzme. Dobar neki cova. Kada bi svi bili takvi gdje bi nam bio kraj. Mozda je i tebi neko ostavio pare, a ti naivno poletjela da vratis.

ti si ucinio krivicno djelo, prisvojio si novac koji nije tvoj , imas srece jer niko nije trazio novac

znam za slucaj u hypo banci (bankomat u boski) gdje je momak dizao novac i automat nije izbacivao, medjutim momak provjerio racun a pare skinute ( bila nedjelja), ujutro ode do banke i kazu mu da je transakcija uredno izvrsena i on trazio snimak jer nije uzeo novac... i dobio je snimak! vidilo se da stvarno nije uzeo novac i banka odluci da uplati novac na njegov racun ( 50km) ali daljim pregledavanjem video zapisa uoce kako poslije izvjesnog vremana gospodja od nekih 60 godina prvo prolazi a onda se povrati do automata i uzima novac! :D
da bi komika bila jos veca radnica nakon par dana prepozna gospodju kako ceka u redu u istoj filijali i obavjesti obezbjedjenje, i u razgovoru sa njima odmah je priznala i vratila novac

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 07:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
lollipop je napisao:
ja sam vec pisala o tome kako sam zatekla 500 km na bankomatu, i fino ih uredno vratila u banku sve sa papiricem onim sto izadje kao izvjestaj.. nikad, ali nikad ne bih uzela tudje pare jer ne znam zbog cega su nekom trebale...

Свака част "lollipop". То ја зовем здравим и одговорним размишљањем.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 06:51 
http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... enici.html

Бањалучанин Владимир Мајсторовић показао је колико један човјек држи до поштења и достојанства и у ова тешка времена јер је вратио 40.000 КМ банкарској службеници која је направила грешку приликом исплате.

Истакао је да службеница није могла да вјерује, првенствено какву је грешку направила, а онда и његов племенит поступак.

- Жена са друге стране шалтера се запрепастила и почела је да ми се захваљује. Казала је да нисам исправио њену грешку да би пет година радила без плате. Нисам човјек који може да ужива у туђој несрећи. Духовно сам богат, имам нормалан живот и нисам хтио да неко због мене испашта. Aко човјек има своје достојанство и савјест, па мало размисли какво је то богатство узето од других, не знам да ли бих могао уживати у тим парама - истакао је Мајсторовић.

Додао је да му нико није вјеровао да се буквално одрекао 40.000 марака које је могао добити.

- Баш због тих који не вјерују да сам могао тако нешто да урадим одлучио сам да јавно испричам шта се десило и покажем уплатнице. У данашње вријеме када није мали број оних који гледају како ће некога преварити и зарадити паре без рада нико не вјерује када човјек врати паре поготово оне "које су пале са неба" - нагласио је Мајсторовић.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2011, 06:56 
Svaka cast.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]