banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 03:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2010, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ako u nekoj izreci ima istine onda je to u onoj: "Bolje džaba ležat, nego džaba raditi".
Da nije one nepismene fukara koji džaba rade i to još na crno, davno bi se situacija popravila, a ovako poslodavci pametni, zašto bi nekog prijavili i platili kad ima fukare koja radi džaba.
Evo sad će 1. maj na zapadu će radnici koji imaju sva prava da demonstriraju i traže još veća, a ova stoka ovde će da roštilja jer ne shvataju šta taj dan znači, ljudi su se prije više od sto godina krvlju izborili za prava radnika i obaveze poslodavaca, a ova fukarska stoka što džaba radi je sve to bacila pod noge. Ko ih jebe ne treba im ništa ni dati, već ih još i tući!

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:
Evo sad će 1. maj na zapadu će radnici koji imaju sva prava da demonstriraju i traže još veća, a ova stoka ovde će da roštilja jer ne shvataju šta taj dan znači, ljudi su se prije više od sto godina krvlju izborili za prava radnika i obaveze poslodavaca, a ova fukarska stoka što džaba radi je sve to bacila pod noge. Ko ih jebe ne treba im ništa ni dati, već ih još i tući!

:lol: :lol: :lol: :notworthy:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
3 slobodna dana za 1. maj. :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
eugene of savoy je napisao:
Ako u nekoj izreci ima istine onda je to u onoj: "Bolje džaba ležat, nego džaba raditi".
Da nije one nepismene fukara koji džaba rade i to još na crno, davno bi se situacija popravila, a ovako poslodavci pametni, zašto bi nekog prijavili i platili kad ima fukare koja radi džaba.

Djelimicno se slazem sa tvojim postom, s tim sto se nebi slozio da ljudi(ili kako kazes ti fukare), rade za to. Ljudi tu nisu krivi. Covjek koji nema sta jesti mora raditi i za 100km, od cega moze kupiti bar hljeb.
Ali slazem se s tobom za ove ljude sto imaju sve a rade za neku malu platu. Ali takvih je malo. Obicno ko radi za malu platu znaj da ga je dobro stislo. Pa nije niko budala muciti se i raditi ako ne mora. Ali problem je sto je zemlja u k.... pa nema bolje. Nezaposlenost je preko 30 posto, najveca u Evropi (poslije Kosova). Zato i moze raditi poslodavac sta hoce.

@medi Slazem se s tim da je tekstilno kozarska industrija u najgorim i najsiromasnijim zemljama, ali zar mi ne spadamo u takve? Doduse, aktuelana vlast tvrdi kako smo jedna od najrazvijenijih zemalja u pola Evrope, ali niko nije budala da ne vidi gdje smo.
Dobro, necemo kozarsku i tekstilnu industriju. A sta onda hocemo kladionice, kafane, prodavnice. Pa ne mogu se svi kladiti i prodavati. U sustini koliko je industrije u ovoj zemlji dobro se i zivi, ali to je zahvaljujuci doznakama nasih ljudi iz inostranstva sto redovno donose pare, inace bi poumirali ljudi od gladi sa ovakvom proizvodnjom i industrijom.
I onda normalno da su ljudi prisiljeni raditi za male pare, kad nema nigdje nista od industrije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To ce sve u Afriku, tamo su plate (ako ih ima) 2 dolara/sat... I da, drzava trazi posao, ne tako sto te direktno zaposli, vec sto nadje i podrzi neku ''budalu'' koja ce otvoriti par radnih mjesta....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@jellyfish:
Немој да размишљаш црно-бијело. Ако сам рекао да нам текстилна индустрија тог типа није потребна, то би требало да значи само то што сам написао, а не и подршку угоститељским дјелатностима које ти наводиш. Бугарска и Румунија имају јефтинију радну снагу од наше, иако су у ЕУ. Али оно што нАс чини атрактивнијим од ове двије земље јесте то што ћемо ми на овом нивоу остати још јако дуго за разлику од те двије земље. Тако остајемо јефтина радна снага, још најмање 10 година, у сред развијене и скупе Европе. Примамљиво за текстилце зар не?!

И тако ти исти текстилци у спрези са влашћу запошљавају на хиљаде обичних, необразованих и јефтино плаћених људи, који тим послом постају затуцани и временом прегажени. Сутра, када ти текстилци оду, имаћемо исти проблем као послије социјализма, масу људи који не знају ништа да раде.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
sudoku je napisao:
sto volim ove sajber filozofe koji su se uvalili na dobar posao u gradu i pametuju
evo ja prvi necu da radim, jer mi kao inzinjeru nude za 6 dana sedmicno platu 400 KM u struci, nema penzionog i zdravstvenog, od plate bi oko 250 KM otislo na troskove puta, i onda sam taj koji sjedi na kafi.
ovakvi filozofi mogu samo da se spuste. mojih 8 sati dnevno i jos 2-3 sata u putu, za 150 platu, bas sam snob sto ne prihvatim!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neko je sposoban da zaradi neko je sposoban da zica od starog cenera za pivo jebaj ga uvijek je bilo tako.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
sudoku je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Opet se vracam na temu kako je bolje ispijati kaficu na racun roditelja ili cekati penziju babe ili djeda i uzicati 10KM nego probati nesto raditi jer je komso kojem je neko pricao al se ne moze sjetiti ko rekao da oni nisu primili platu 128 mjeseci i rade za 14KM.

sto volim ove sajber filozofe koji su se uvalili na dobar posao u gradu i pametuju
evo ja prvi necu da radim, jer mi kao inzinjeru nude za 6 dana sedmicno platu 400 KM u struci, nema penzionog i zdravstvenog, od plate bi oko 250 KM otislo na troskove puta, i onda sam taj koji sjedi na kafi.
ovakvi filozofi mogu samo da se spuste. mojih 8 sati dnevno i jos 2-3 sata u putu, za 150 platu, bas sam snob sto ne prihvatim!

Pa ti kad si inzinjer, nadji sebi bolji posao.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ko je još čuo da inžinjeri kod nas nešto izmisle... lakše sjediti i biti inžinjer...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Kako ih uce na faxu dobro da znaju naci i put do posla. Profesori nikad ne dolaze na predavanja pa i studenti navikli:)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Sep 2009, 18:18
TashkoBL je napisao:
Jel onaj maRmun Banjac jos neki faktor u tvornici obuce?! Ako jeste, uzmi spali tvornicu i davacu ti ja 500KM svaki mjesec, do kraja zivota.

drzim te za rjec 8)
al ste otisli u off :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
ne boj se Vuce, od osnovne sam radio na baustelu i sezonske poslove,od roditelja, hvala Bogu i zdravlju, ni tada ni sada nisam uzimao novce.
a i vi ostali sto kazete inzinjer si nadji bolji posao,bice da ste ponikli u djul basci i ne znate kako se u nasoj drzavi danas dolazi do posla? imate magistara nezaposlenih,nesposobno pa ga ubij.

hvala Bogu dragom da postoje tempo, merkator i slicne firme, inace bi jos godinama obijao privatne i drzavne pragove, nema veze nema posla, diplomu okacis o klin i u Tempo, sa ostalom diplomiranom nezaposlenom rajom, uviek im treba radnika,bolje 400 cistih maraka van struke, nego 150 u struci!

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
kad si diplomirao, koji smjer ? prvi put cujem da neko ko je zavrsio elektro nema posao. Vec 4 prijatelja koja su 4.godina imaju privremeni posao i ceka ih stalni cim zavrse..

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 21:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
sudoku je napisao:
ne boj se Vuce, od osnovne sam radio na baustelu i sezonske poslove,od roditelja, hvala Bogu i zdravlju, ni tada ni sada nisam uzimao novce.

Nema se Vuk sta bojati navikao je Vuk raditi, dok su drugi isli na kupanja i zajebancije Vuk je "morao" raditi al jebaj ga kao sto sam rece hvala bogu pa nisam spao na grbacu stare majke(cekajuci njenu penziju da mi prebaci za kaficu sa rajom u parkicu) kao ovi kupaci.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2010, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
le_papillon je napisao:

Kako kome, ja radim i 1og i 3eg

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
goxon je napisao:
le_papillon je napisao:

Kako kome, ja radim i 1og i 3eg

E i to je dno. Hajde treceg, ali prvog, em prvi maj, em vikend :roll:

A sto se tice ovih komentara gore. Normalno je da covjek sa fakultetom nece da radi za 150km i jos putuje 2 sata, to je 10 sati dnevno da gubi za 150km. Na kraju, vise ce dati za lijecenje za zdravlje sto izgubi muceci se za te pare.
Najgore je kad ovi neobrazovani, koji su planirali ionako raditi teske poslove u zivotu, sad se rugaju ovima sa fakultetom sto nece da rade svakakve poslove za male pare.
Ne kazem ja da treba lezati, ali ako ne mozes zaraditi za minimalne potrebe, 150km je zaista mizerija za svakoga, a narocito ponizenje za onog sa fakultetom. Pa radije nemoj kupiti nesto pa ustedi tih 150km. E sad je drugo ako neko umire od gladi, onda se mora raditi i za 150km, da nebi umro od gladi ako nista.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
jellyfish je napisao:
narocito ponizenje za onog sa fakultetom.

Nije sramota raditi.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 20:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
Time trek je napisao:
Nije sramota raditi.

Tacno, nije sramota raditi. Ali prostituisati znanje je sramota da je nema vece.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 20:57 
i ja prvi put cujem da neki dipl ing ima 150 KM, pa bih voljela znati gdje se to placa nekom tako malo za to fakultetsko zvanje. hvala na odgovoru unaprijed.
i po milioniti put da kazem, kad tebe natjera glad ne pitas ti gdje i za koliko ces raditit vec ides da nahranis djecu... a najlakse palamuditi o teskoj situaciji i sjediti u parkicu u kafani.. ko hoce da radi uvijek ce naci posao, i sto rece jedan moj "protivnik" u komentarima time trek :wink: Nije uloga drzave da tebi trazi posao. Nismo u komunizmu. Ti ako neces da radis, ko ti je kriv.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 21:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Izvini,a šta je državin posao?Da masno nagrađuje političare koji neće naći meni posao?Šta?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]