Citiraj:
neznam kakve ti salame jedes i hljeb ali znam da sam u italiji u marketima Ambros pazario prsutu za 35 eura za takvu istu bi kod nas morao izdvojiti 150 km najmanje,cajnih kobasica imas da biras od 5 do 10 eura za kilogram dok ti je kod nas minimalno 20 km,kutiju makaraona marke Barila od 1 kg mozes kupiti za 0,50 evra dok je kod nas kutija od 0,5 kg kosta 3,5 km,ovde kesica sira permezana od 40 gr kosta 1.20 i to sranje kvaliteta a tamo za 5-6 eura uzmes kilo ekstra kvaliteta da ne govorim o cjenama mesa svinjetine,janjetine ,teletine sve je za 50% jeftinije itd
ja sam ljetos u svici pazario sony ps2 za 50 eura a evo danas gledam ovu reklamu tehno shopa ps2 350 km ,tamo sam mogao kupiti 3 i jos za dobar rucak da mi ostane....da ti ne govorim o tv lcd ili plazma ,model koji ovde kosta 2100 tamo kosta 700 CHF itd.
wow parmezan, barila (sve talijansko) nije skupo u italiji? pa super..a ja mislim da je ajvar (pogotovo vitaminka ili onaj iz prijedora kako se zove) jeftiniji kod nas,ili domaci kajmak, svjezi dom aci sir sa pijace, jaja , kore za pitu itd puno jeftinije nego tamo..u austriji su kore za pitu 500gr 1.80 ili vise euro pakovanje (i to nije dobro kao kod nas) a kod nas ima za marku
normalno da ce original parmezan kod nas biti skuplji nego u zemlji porijekla..zamisli prave velike masline i maslinovo ulje su u grckoj sigurno jeftiniji nego u BL
stvarno ljudi smijesne stvari pisu..a ako oces suvog mesa idi na manjacu , svaki seljak ce ti prodat kilu pravog prsuta za 30 eur

evo ima moj ujak, ako hoces
kod nas u hotelu vrbas smo nas 4 jeli da puknemo (jos ostalo) platili sa picem 80 maraka, 40 eur. Koliko bi izaslo u Italiji ili Austriji npr..u restoranu istog ranga, isti kvalitet hrane itd?
E sad to sve ne znaci da je kod nas sjajno i bajno, naravno ne! Standard nije dobar..i kao sto neko rece i ne mozemo se usporedjivati sa nekim EU zemljama..
Menekod nas najvise nervira garderoba, kada je zimsko snizenje, ovdje nadjem dzemper boli glava za 15 evrica koji je kostao 30 do 40 po regularnoj cijeni..
Zasto kod nas nema velikih snizenja? I na tehniku npr? Ili ima sada..
Sto se tice struje, vode itd..mi ovdje placamo struju za stan od 77 qm , 60 eur mjesecno (i gledamo da stedimo) , a za grijanje i toplu vodu 55 eur mjesecno..na kraju godine je obracun i onda se skoro uvijek mora doplatiti nesto, bas sam sada morala doplatiti razliku od 80 eur za prosli stan..