banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jun 2009, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ma znam..ali eto... u tom momentu smo bili tu, i vidjela sam to... dan prije sam cula o nesreci avionom, pa dan posle jos jedna... pa smo se nasli pred prizorom aviona i to mi je doslo u glavu. Sigurno da se moze uvijek nesto desiti, ma gdje god da si.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Leona je napisao:
Mi bas neki dan sa malom isli na aerodrom gledati avione , posto obozava avione, i onako gledam, ljudi sve sretni ulaze u avion, a nikad ne znas jel ti to zadnji hod po zemlji i ne znas hoces li se vise uopste spustiti ziv na zemlju.
Mada, opet kazu autom pogine vise ljudi nego avionom, ali opet, zemlja je zemlja, a nebo je nebo.

Isto tako mozes razmisljati kad sjedas u autobus. Zapravo, kad pogledas nase autobuse i vozace, strah od autobusa ima vise osnove.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 13:37 
A jbt, cura se zamislila...to napisala...ubijmo je!!!!

Mislim vishe ljudi umre u krevetu nego od udara voza, jel ja zato trebam onda na pruzi spavati?

Poenta priche je....ako ti gore neshto crkne, crklo je... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
BBC
Brazilian aircraft searching for an Air France jet which went missing with 228 people aboard in an Atlantic storm have spotted debris on the ocean.

Plane seats and other items were sighted 650km (400 miles) north-east of Brazil's Fernando do Noronha island, the Brazilian air force said.

It could not be immediately confirmed that the debris came from the Airbus.

The jet was heading from Brazil to Paris when it vanished about four hours into its flight, early on Monday.

See a map of the plane's route

Air Force spokesman Jorge Amaral said the seats had been spotted by search planes early on Tuesday.

Also spotted were small white pieces of debris, material that may be metallic and signs of oil and kerosene, which is used as jet fuel.

"The search is continuing because it's very little material in relation to the size [of the Airbus A330]," Mr Amaral added.

Officials, he said, needed "a piece that might have a serial number, some sort of identification" to be sure it came from the missing jet.

French Defence Minister Herve Morin has stressed there is still "no evidence whatsoever" as to the cause of the plane's loss

"We cannot, by definition, exclude a terrorist attack, because terrorism is the main threat for all Western democracies," he added.

Turbulence

Plane crews from Brazil, France and other countries had narrowed their search to a zone half-way between Brazil and west Africa, hoping to pick up signals from the Airbus's Argos beacons.

In his last radio message, at about 0200 GMT on Monday, the captain of Flight AF 447 reported entering turbulence, French media say.

Up to a dozen reports of electrical failures were sent automatically from the plane before it vanished over the ocean just after.

Most of the missing people are Brazilian or French but they include a total of 32 nationalities. Five Britons and three Irish citizens are among them.

Crisis centres have been set up at Charles de Gaulle airport in Paris and Rio's Tom Jobim international airport.

One of the Brazilians on board was Pedro Luis de Orleans e Braganca, a direct descendent of the last Brazilian emperior, Dom Pedro II, a spokesman for the family said.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Procitao sam negdje da je vjerovatnoca nezgode aviona vrlo mala, daleko manja nego nezgode autobusa ili auta.
Tako kaze da bi u prosjeku jednom dozivjeli nezgodu avionom, trebali bi ici 14000 godina svaki dan preko atlantika.
I jos jedno poredjenje, kao vise ljudi pogine od udarca magarca ili ujeda pcele nego od aviona. Iako ne volim ici avionom kazu da u autima pogine u svijetu oko 1000000 ljudi dok u avionima oko 1100, sto je 1000 puta vise. Iako se naravno autima puno vise i vozi. Kazu da je auto jedna od najopasnijih svakodnevnih radnji koje prosjecan covjek radi i jedna od najopasnijih sprava.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pa eto, koliko covjek mora biti baksuz da se bas srusi avion kad je on u njemu. A tolika (ne)vjerovatnoca da se srusi.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Interesantno da se vecina ljudi ne boji ici autom jer su naviknuti na to i izgleda daleko manje strasno nego avionom. Slicno kao i idenje pjeske ili biciklom po ulici izgleda manje strasno nego ici autom a opasnije je.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
juce prijatelj koji radi na aerordromu kod nas rece da su zvali citav dan iz Francuske, pitali jesu primjetili na radaru ista, a ove sramota bilo reci da nemaju radar pa rekli da nista nisu primjetili

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 21:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ali oni koji putuju avionom u 99,999% slučajeva nemaju šanse da prežive.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Frenki je napisao:
juce prijatelj koji radi na aerordromu kod nas rece da su zvali citav dan iz Francuske, pitali jesu primjetili na radaru ista, a ove sramota bilo reci da nemaju radar pa rekli da nista nisu primjetili

Znaci valjam se po podu, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 22:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Frenki je napisao:

Lazes nemogu da vjerujem

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Blago nama i našem aerodromu....
Ja kad vidim avionske nesreće, sva se naježim.. Stvarno... Znam da ih nema puno, al isto tako može biti baš moj avion. KAd smo se vraćali iz Barselone, zadnjih 20 minuta je bilo pakleno... Svjetla su se pogasila, stjuardesa je skoro pala na pod, znači meni se sledila krv u žilama... Slećemo u Bolognu, ja tako sretna što sam se dočepala zemlje. Kad sam ušla u kuću, nisam se mogla smiriti... Stravično je. 20 minuta pakla, sve se treslo....

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vuk_samotnjak je napisao:
Frenki je napisao:

Lazes nemogu da vjerujem

samo Sarajevo ima radar, koji jos nije dobro postavljen ) ovi nasi racunaju matematicki :)

nije zajebancija.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
filozof sa vrbasa je napisao:

zaboravio si napisti samo u slucaju nesrece :D

ja za svaki slucaj ponesem dosta sendvica, ako se gore nesto pokvari, pa ostanemo duze, da ne budem gladan

meni je najinteresantnije bilo prilikom sletanja u Tivat, januar mjesec, avion ATR onaj sa elisama, kisa lije, vjetar, baca ga lijevo desno, cujem kako izvlaci flapsove, spusta tockove a kroz prozor samo gusti oblaci i kisa, nista se ne vidi, odjednom ugledam pocetak piste i nakon sekund eto nas na zemlji u jednom komadu.

Za razbijanje straha od letenja :evil:

za pocetak ovo
http://www.youtube.com/watch?v=5IRfbC0RHsY

a kad uzleti
http://www.youtube.com/watch?v=YlLma_BL ... re=related
onda treba i da sleti
http://www.youtube.com/watch?v=zAfQwDizpRo
ako me jos niste zamrzili pogledajte i ovo
http://www.youtube.com/watch?v=OtnL4KYVtDE&feature=fvst

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zaboravio sam reci, najljepse slijetanje je bilo u Macao, aerodrom je izgradjen na vjestackom ostrvu, tako se citavo vrijeme slijetanja dok se avion spusta vidi samo more, ima se osjecaj kao da ce sletjeti na vodu :D
ovako nekako
http://www.youtube.com/watch?v=QhVWDNxmQWc

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2009, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Frenki je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Frenki je napisao:

Lazes nemogu da vjerujem

samo Sarajevo ima radar, koji jos nije dobro postavljen ) ovi nasi racunaju matematicki :)

nije zajebancija.

To da li su oni zvali ne znam i ne verujem, ali da nemamo radar to verujem jer nas vazdusni prostor kontrolisu (i naplacuju prelet) Srbija i Hrvatska

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Broj Jedan je napisao:

ja za svaki slucaj ponesem dosta sendvica, ako se gore nesto pokvari, pa ostanemo duze, da ne budem gladan

Zar svi ne zabranjuju nosenje hrane u avion? Mislim, svakako ces dobiti hranu u avionu? :)
U Australiju ne mozes da uneses nikakvu vrstu hrane (osim onih slatkisa upakovanih i "jestivih" stvari koje mozes da kupis na aerodromu).

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 00:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Broj Jedan je napisao:

Zar svi ne zabranjuju nosenje hrane u avion? Mislim, svakako ces dobiti hranu u avionu? :)
U Australiju ne mozes da uneses nikakvu vrstu hrane (osim onih slatkisa upakovanih i "jestivih" stvari koje mozes da kupis na aerodromu).

ovo je samo bila sala, na JAT-ovim letovima dobijes nekakvu kiflu, ako imas srece i sendvic, u Croaciji samo slani kolacic, u austrojet-u kesicu kikirikija, u turkish po evropi kompletan rucak, a na dalekim letovima te svakih sat vremena nude sa necim (i tako 13,5 sati), u emiratima pticijeg mlijeka,
samo meni tu nije bilo logike, nedaju ti ni grickalicu za nokte unjeti a uz rucak ti serviraju kompletan metalni pribor za jelo

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam u Jatovim 96. dobila i kafu s mlijekom u prahu koje su tad zvali krema hahahah :D
Inače letim sa TAP Portugal kad idem kući, oni ne daju ni kafu ni ništa... Ryan air isto ne daje ništa, toplu čokoladu sam platila 3 eura :(
Što se tiče hrane, ne znam, nisam nikad nosila jer su letovi na kojima sam bila do 2 sata, pa ne budem ghladna. Prije se voda mogla unijeti, sad samo kad prođeš crtu...

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2009, 01:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sto se tice hrane,znam da mi je na jednom putovanju bilo smijesno i da smo komentarisali da ako jos jednom presjednemo, necemo imati vise mjesta u zelucu(Air Italia, Lufthansa).
Jednom sam letio nekim malim avioncicem Galway-Dublin i posto je bilo jako vjetrovito, avion se nagnuo na lijevu stranu(na kojoj smo mi sjedili) i svi se zaledili od straha, preznojili, jedino se ja smijem-oni pitaju jesam li lud ili tako nesto, sto se smijem?Ja reko-bolje nego da placem.
Interesantno je to da se bojim visine, ali nikad nisam imao strah od letenja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]