banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vizne olaksice
PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ма какво укидање, сјећам се још од 2000 да су викали укинути, а ево 2009, 9 година и још нису укинули. Претпостављам кад укину Југославији да ће и нама. А ове олакшице то за обичне људе као и да нема, а и за оне којима је намијењено не хвале се да је нешто боље. Ко је могао показати прије 50 папира може и сад, ко није могао 5 папира џаба да траже 2 папира ако један најважнији немаш а то је дебео банк стејтмент од картице.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nije ti to samo u Americi, kada sam putovao u Grčku na graničnom prelazu su bila dva ulaza.

Jedan za građane EU, drugi za građane van EU.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да, тако у већини европских земаља. Значи понижавање и сврставање у нижу класу само на основу поријекла. Требало би да је једнако за све. Сјећам се 2003 кад сам само пролазио кроз Швицарску једна Кинескиња али са швицарским држављанством која ради на аеродрому кад је видјела мој босански пасош издвојила ме на страну пуштајући све европљане поред мене јер сам стигао европским авионом. И кад их је све пустила а ја се црвенио стојећи једини издвојен као неки талибан, онда стаде испитивати па куда, па како, па зашто. И тако 15 мин и једва ме пусти, а људи само гледају а ја се црвеним. А зашто, због босанског пасоша. Људи са којима сам сједио заједно нису ме гледали друкчије, али кад сам поново ушао осјећао сам се као црна овца иако нико није ништа питао. Тако да није само у амбасадама понижавање него куда год кренеш. А зашто, зато што власт неће да се договори људи испаштају.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Nikako mi nije jasno kako se mozete toliko patiti oko tih viza za skolovanje, nek se nose do djavola. Cuo sam ja za austrijsku vizu u poslednjem trenutku, za skolovanje itd. Ja to ne bi mogao da radim, nema sanse. Ove turisticke, bile, ne bile svejedno mi je. Malo je falilo da uzmem svoj pasos i pozdravim se..

Jednom sam bio primoran da izadjem u amsterdam s aerodroma posto se avion pokvario na pisti:). Kod njih je isto odvojeno eu i ostale zemlje, ali pod eu ne podrazumijevaju evropsku uniju nego sve zemlje na evropskom kontinentu, bar predpostavljam da je tako posto sam ja na taj salter isao.
A nema vece zajebancije nego kad pocnes mlatiti bh pasosem pred ulazak u avion:))

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
smucek je napisao:
Nikako mi nije jasno kako se mozete toliko patiti oko tih viza za skolovanje, nek se nose do djavola.

Pa, hoću da studiram u Italiji, sviđa mi se. Otkud im pravo da nas tako zajebavaju, a plaćamo im školarinu. Mene na fakultetu tretiraju kao svakog drugog studenta, a neko u ambasadi se pravi baja i neće da da vizu... Daj, bolan...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
vidim da je rasprava otisla na malo veci nivo, pa da se opet ukljucim:)Mislim da smo svi dali dosta prakticnih savjeta forumasu koji je postavio temu...
Oni koji su bilu u EU znaju kakva je situacija sa imigrantima.Alarmantna.Prosao sam dosta EU zemalja i mislim da je najgore u Francuskoj. Oni Marokanci i Alzirci nisu normalni, majke mi, drze pod kontrolom gotovo citave kvartove Pariza.U Parizu nisam imao nikakvih problema nocu al kazu da su skroz opasni ..sasvim neocekivano u Strassbourgu, koje je selo u poredjenju sa Parizom, u parku u centru grada naidjose likovi sa majicama Alger nekim zelenim i krenuse nas provocirati, nista strasno ali zamalo incident...Uglavnom da se vratim na temu...S obzirom na moju bespotrebnu patnju sa vizama,ne bih trebao napisati sljedece - donekle prihvatam EU stavove po tom pitanju...ti imigranti donose nered, haos, stvaraju socijalna geta svi se sjecamo paljevina po Parizu i tako dalje...Intelektualno i kulturno oni se uopste ne uklapaju u sredinu, najcesce ne zele da rade, samo bi dilali, svercovali, zivjeli u minimalnim uslovima - samo da ne rade...I nas Balkanaca ima takvih, ali opet nismo bas ko crnci stekli losu reputaciju ( nisam rasista, al situacija je takva)...Slazem se sa imigrantskom politikom zemalja EU prema africkim drzavama, jer koliko god to bilo neljudski, toliko je neophodno dok se situacija ne promjeni ( e sad da li vizni zid doprinosi toj promjeni, to je druga tema)
Vizni rezim za bivse EX YU zemlje je apsolutno neopravdan. Mi nemamo veliki broj stanovnika i nisu toliko uslovi losi da bi sutra odmah svi peko granice.Sutra nek se otvori granica, ja vjerujem da bi dosta njih preslo, al bi se vecina vratila kad bi shvatili da ni Evropa nije bogom dana. Razmisljao sam malo o tom viznom rezimu, i skontao ( Einstein IOL ) da se iza svega krije NOVAC. Znaci, KES koji se donosi u ambasade za vize nimalo nije zanemarljiv! Zamislite samo da 70km dajete pri predaji aplikacije, na koju se potrosi 5 min posla, nekad i manje! To je cista zarada, i neke EU ambasade, ne da dobro zive od toga, nego sto je najcrnje taj novac INVESTIRAJU u BiH, ha ha sto je vrlo apsurdno, jer je to nas vlasiti novac koji su likovi pametno pokupili.Tako cete cuti za razne razvojne agencije tipa SIDA pri Svedskoj ambasadi, pa ona austrijska, pa GTZ, pa Francuski kulturni Centar,odjeljenja za privrednu saradnju, i sta ja znam, koje se hvalisu po medijima kada posalju 2-3 maminih sinova na neki usrani seminar, il podrze projekat preko kojeg opet neka ZNJ nevladina organizacija opere pare, uzmu od nase priglupe Vlade, i tako to stalno u krug koji ima jedan izlazni krak - strane zemlje..E sad, kad se sve zemlje skupe na gomilu za koje EU trazi viza, pa se to pomnozi i sabere onda svako skonta da to nije nimalo mala svota novca! Plus sto zarade osiguravajuce kuce ciji partneri najcesce su strane kompanije..
Naravno i psiholoski uticaj koji ima jako dobar efekat - vi ste jadnici, vi cete stajati u redovima i preklinjati za vize jer ste glupi, nazadni, niste dobrodosli, i tako se stvara jedna klima u kojoj je neko bolji i uvijek u pravu a neko nije,jer pobogu da nije sve ok u EU zasto bi stajali u tolikim redovima!
Evo npr, dobro poznajem situaciju u Austriji - bio sam za vrijeme izbora tamo, i nisam mogao vjerovati koliko je prljava politicka kampanja, mi smo male mace za njih...korupcije je prenesena na visi nivo, znaci nema tog jada od korupcije kao kod nas, vec su napravili sistem u kojem big zvjerke kupe novac a narodu se daje normala da se ovi ne bi bunili ( pa sad, bune se u Grckoj, zar ne?- mada Grcka ekonomski nema veze sa EU)...to postizu zahvaljujuci nama glupanima, muzu pare iz okolnih zemalja tako da nisu prinudjeni na korupciju u svojoj zemlji. I u Austriji ima stela i stelica, pitajte koga morate poznavati da biste bez problema nasli mjesto u vrticu za svoje dijete,a o ulasku u politicke sfere mozete samo da sanjate, ne da treba stela, vec ajd zdrao...tamo nisam bio sa nasima, vec sa domicilnim stanovnistvom...
Ne cudim se sto BiH,koja nije drzava i dalje je pod ovakvim restrikcijama...ovi nasi se hrvaju stranci ih muzu itd da se ne ponavljam, cudi me npr Srbija!Zasto njihova Vlada ne uvede vize ze EU drzavljane! S obzirom da imaju politicku stabilnu scenu ne vidim razloga da ne naprave neki SVOJ plan a ne da cekaju kad ce ove guzonje iz Brisela postaviti neki novi ko zna koji po redu uslov...jest da bi to ekonomski bio udar na pocetku,al laicki mislim da bi itekako imalo uticaj na promjenu stava EU! E sad ako tu imaju repovi iz proslosti to je nesto drugo...to je vec visa politika, al eto samo spomenuh...
Pitajte Evropljane kako moraju moliti za Bjelorusku vizu...Milion papira, uslova, hiljadu puta moraju zvati ambasadu,preklinjati i moliti - i nikad nije sigurno da li ce dobiti ulazak. Ta Bjelorusija se tako nonsalantno ponasa prema EU da je to cudo jedno ( pa dobro, Rusija je iza ledja)...Ne znam kakva je situacija tamo, ali jedan Poljak, inace doktor ekoloskih nauka,mi je pricao kako je Minsk najuredjeniji i najljepsi grad u Evropi, da savrseno sve funkcionise, da nemaju puno love al dovoljno za zivot i da ni pred kim ne spustaju glave...al dobro, to je samo prica jednog Poljaka IOL

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:23 
Veteran
Veteran

Saglasan sam s tobom. Recimo po meni je jadno sta su francuzi sebi dopustili u Parizu. BiH nece skoro na bijelu sengensku vizu sto je i logicno. Zasto tako nesto dopustiti drzavi u kojoj ima ko zna koliko militantnih kampova i organizacija s repovima u arapskim zemljama. Ali nikako ne mogu opravdati to sto zafrkavaju studente koji donosu sve moguce finanskijske garancije.
Zato se nadam da ce bar Srbija u neko skorije vrijeme nesto vise postici na tom planu, ako nista oni bar pricaju o tome..

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto za državljane EU nema viza, jednostavno zato što ni ne znaju gdje se BiH nalazi, a kamoli da vole da putuju.

Švajcarska nije dio EU pa opet ne vjerujem da njih pred ambasadama zezaju kao naše ljude.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 00:11 
Veteran
Veteran

Gradjanima svajcarske ne trebaju vize, to je sigurno:)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Građanima Švajcarske su trebale vize do unazad nekoliko godina. Pa opet vjerujem da strane ambasade nisu tretirale na isti način građane Švajcarske, kao građane BiH.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
smucek je napisao:
Nikako mi nije jasno kako se mozete toliko patiti oko tih viza za skolovanje, nek se nose do djavola. Cuo sam ja za austrijsku vizu u poslednjem trenutku, za skolovanje itd. Ja to ne bi mogao da radim, nema sanse. Ove turisticke, bile, ne bile svejedno mi je. Malo je falilo da uzmem svoj pasos i pozdravim se..

Jednom sam bio primoran da izadjem u amsterdam s aerodroma posto se avion pokvario na pisti:). Kod njih je isto odvojeno eu i ostale zemlje, ali pod eu ne podrazumijevaju evropsku uniju nego sve zemlje na evropskom kontinentu, bar predpostavljam da je tako posto sam ja na taj salter isao.
A nema vece zajebancije nego kad pocnes mlatiti bh pasosem pred ulazak u avion:))

ma ja se patim oko studentske vize ne bi li samo napravio jednu slichku sa Angelinom. :D chamio jednom 2 dana ispred njene kuce al shipak.

takodje pri ulasku u Uk, postoji ulaz za EU i not EU. al ono nema guzve, nekih 10 ili vise saltera za not EU. tako da prodjes brze nego ovi iz EU. :lol: u zadnje vrijeme idem autom, a tu smo svi isti prilikom ulaska. :)
eto nesto se prica da ce Srbija imati olaksice ove godine.

p.s. e kud bas poslije filozofa da postujem.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:24 
Veteran
Veteran

@spavac

Kad ides autom, jel moras navesti ime hotela u kome ces odsjesti tj. rezervaciju?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Zašto za državljane EU nema viza, jednostavno zato što ni ne znaju gdje se BiH nalazi, a kamoli da vole da putuju.

Švajcarska nije dio EU pa opet ne vjerujem da njih pred ambasadama zezaju kao naše ljude.

Ne slazem se s tobom...vrlo dobro oni znaju gdje se nalazi BiH...ako se slucajno nadje jedan od rjetkih primjera koji ne zna tacnu lokciju BiH, sigurno zna za Balkan ili za EX Yugu..i to da ne zele ovdje da dolaze, to se isto ne slazem...jednostavno, turisticki lobi ne postoji i nema posjetilaca, Hrvatska je tu znacajno uznapredovala, dobro oni imaju more ali lobi je presudan u turistickoj industriji,a mi to nemamo...puno stranaca znam koji su dosli u BL i u Bosnu, evo jedan upravo se preseljava:)
Rekoh, oni koji ne znaju za BiH, znaju za Balkan ili Jugu...Tu je zackoljica...Sama BiH ili Hrvatska nametanjem nekih viznih barijera, same, nista ne mogu postici...Mozda bih izdvojio Srbiju zbog geografskog polozaja, ali ni to nije toliko presudno...ali ZAJEDNO...Zamislite sjednu ministarstva vanjskih poslova Hr, BiH,Srb, CG i Mak i kazu: ok,vizni rezim za nas vizni rezim za vas!!! Koga bi to vise uzdramalo? Nas, koji smo navikli na sve moguce ili nemoguce ili pak njih, evropejce? To bi bukvalno bila kopnena blokada bez obzira na Rumuniju i Bugarsku, jer kad pogledas kartu Evrope - mi smo most! Nije mozda toliko bitno,sad taj geografski polozaj, ali sta je sa energetikom - struja, gas, trgovina,saobracaj, ogroman broj stranih firmi na nasim prostorima, itd...Ko bi vise bio pogodjen? Mi, kojima bi bila uskracena ta fus evropsko-kinenska roba i usluga koja pronalazi svoje kupce samo na ovim podrucjima ili oni? Ja mislim, da bi se EU dobroooo zapitala...E sad, koliko je ova ideja utopijska o nekom dogovoru balkanskih zemalja toliko je i tesko realizovati, jer naravno, gdje bi se mi nesto dogovarali, i zar pobogu to ne bi bilo stvaranje bivse Jugoslavije???Tu i Hrvatska odskace jer oni imaju vizne olaksice ali na kasicicu...A nesto najgore za cuti jeste EU vizija balkanskih zemalja...ha ha..Svi vide EU kao recimo Belgiju, Njemacku, Irsku, itd...Vidi li iko kao dio te EU Rumuniju, Hrvatsku, Albaniju???Biti dio EU znaci biti brat sa svima ( to je opet neka utopijska ideja koja u EU prakticno zivi, jer imaju para). Valonci toliko ne podnose Flamance da bi samo mali ekonomski potres istog trenutka razbio Belgiju,ali eto vidite oni sasvim dobro funkcionisu jer imaju nepresusan izvor blagostanja iz sukoba prirodno bogatih balkanskih, kavkaskih,africkih zemalja + Turska...Sad u Banja Luci uradite anketu: Da li bi voljeli da BiH bude dio EU? 80% ce reci da! Postavi pitanje: Da li biste mogli zivjeti sa Turcima ( ili recimo Albancima)? 80% ce reci ne! To je taj vjeciti sukob, iz koga pametni izvlace koristi,a sudionici sve vise propadaju i postaju robovi ovih prvih.
Npr kavkaska zemlja Armenija je blokirana od strane Azerbejdzana i Turske zbog sukoba u Nagorno Karabakhu.Za one koji ne znaju, to je region u Azerbejdzanu koji je Armenija uzela pod svoje 90-ih uz pomoc majke Rusije. EU je donedavno neformalno podrzavala Armeniju, samim tim sto nista ne preduzima protiv ciste okupacije pravoslavne Armenije nad islamskim Azerbejdzanom, iz prostog razloga da udovolji Rusiji a onda njoj iza ledja ( ili po nekom dogovoru) pridobije Armeniju na svoju stranu i napravi od te male i jadne zemlje bazu koju ce prodati Amerima za ogromne pre.Gasna kriza odjednom mjenja situaciju - sad EU neformalno podrzava Azerbejdzan, jer Bakuu ima ogromne rezerve energenata i EU je sad bitniji energent nego dugorocno isplativa politika.Rezultat: Azerbejdzan naoruzava vojsku, Armenija se vrace ponovo pod rusku vojnu kontrolu a krajnji dogadjaj: ponovni rat, stradanje obicnih Armena i Azera, i raspodjela teritorije odnosno dominacije nad teritorijama izmedju velikih sila, u kojoj ce uvijek ostati enklava, vjeciti zamrznuti konflikt koji se uvijek moze aktivirati.Tu u regionu je Gruzija sa vec odmetnute 2 pokrajine i Adzarijom koja ima afinitete da se otcjepi...
Namjerno sam se udaljio od Balkana, cisto da se uvidi da smo sama jedna u nizu slagalica i monopola koje EU jako dobro i po svom ukusu ruse i sklapaju...naravno ne samo EU, tu su USA i Rusija...
Svi smo mi ljudi, kako god da je nastao, covjek je imao pravo da se krece. Viza je apstraktna politicka stvar koja je tako dobro izreklamirana da je njena primjena u praksi nasla odlicnu poziciju u nasim zivotima, zivotima obicnih ljudi. Nazalost, zbog socijalnih i politickih okvira, ukidanje vize je nemoguce, svi znamo da bi zavladao opsti haos - sad zamislite situaciju da se ukine viza, planetarno ha ha - pa to bi bio treci svjetski rat! U tom slucaju, mozda se mnogi nece sloziti, BiH bi nadrljala, jer bi je imigranti PREPLAVILI! Mislim da nismo svjesni da , kad pogledamo globalno situaciju, mi ipak zivimo u jednom prilocno uredjenom regionu!Naravno, kad se poredimo sa susjedima i EU, zivimo u haosu!
Ali ipak, Balkan moze pritisnuti regionalno EU, u to sam siguran, ali cijena takvog jednog odlicnog poteza je - dogovor i saradnja...Nista onda, cekamo da Brisel prvo promjeni parlament u septembru, rijesi ekonomske probleme, skonta se sta da radi sa ustavom, prihvati Island i Hrvatsku, i onda tamo negdje dve hiljade ko zna koje - ajmo i njima dati vize, jebes, zasluzili su...Mozda, ali samo mozda, par nekih slucajnih i namjernih preokreta uspiju taj proces znacajnu ubrzati,ali....Ono sto je sigurno - BiH, sRB, Mak,Alb, i CG moraju zajedno u paketu...u tome vidim sansu BiH, jer bi zbog ostalih zemalja koje napreduju moglo da se desi da Brisel kaze ajd primicemo i njih i da tako kao s Marsa postanemo EU...

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 04:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@smucek
ma koji crni hotel, ne stajem nigdje do kuce. ne treba, mislim meni ne treba. inace oni koji su vadili sengen u francuskoj ambasadi ovdje u UK takodje nisu navodili hotel. kazes ocu da idem sa autom pa ako dobijes, super. ako ne, ides do neke druge ambasade.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 04:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Van Evrope sa BiH pasosem su potpuno druga iskustva. Npr. BiH je jedna od 5 zemalja u cijelom svijetu koja dobija besplatne vize za Kinu. Takodje u 2 godine putovanja nisam nikakvo ruzno iskustvo imao.(za razliku od druga Makedonca kojem na granici nisu mogli pronaci zemlju pa su ga 2 sata zadrzali)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
(za razliku od druga Makedonca kojem na granici nisu mogli pronaci zemlju pa su ga 2 sata zadrzali)

Ovo je tragikomicno :lol:

@
Neko je rekao da su u pitanju samo pare zasto ne ukinu vize. Ne bih rekao jer je to relativno mali broj stanovnika za neki znatniji kes. Ali citao sam u novinama da nije problem nasi stanovnici da idu bez vize zato sto oni to nebi ni osjetili obzirom da cijela bih ima stanovnika kao jedan veci grad u Evropi a nebi otislo vise od 5%, nego da je problem sto se preko nas prebacuju ilegalni imigranti iz treceg svijeta. Zbog toga jedan od uslova i jeste stvaranje biometrijskih pasosa jer znamo kome su u ratu davana drzavljanstva a drugo vidjeli smo sta su i u cipsu radili do prosle godine.
A da ne govorimo o kinezima, crncima, arapima kojih se oni najvise boje, a koliko ih je uhvaceno da su dosli preko balkana.
Jedino mi nije jasno kako su Hrvati jos davno dobili da idu bez viza a nisu puno bolji od nas. Vjerovatno im je pomogao papa.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
i to da ne zele ovdje da dolaze, to se isto ne slazem...jednostavno, turisticki lobi ne postoji i nema posjetilaca

Mladi Španac koji hoće da putuje prvo će vidjeti sve turističke atrakcije u 26 zemalja EU, ako ima mogućnosti. Ne vjerujem da mu je obilazak Kastela preči od nekog dvorca u Francuskoj, Engleskoj ili Njemačkoj. I koju god stvar da uzmemo BiH će biti na zadnjem mjestu.

Citiraj:
Zamislite sjednu ministarstva vanjskih poslova Hr, BiH,Srb, CG i Mak i kazu: ok,vizni rezim za nas vizni rezim za vas

5 balkanskih zemalja uslovljavaju EU sa 500 000 000 stanovnika. :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Sad u Banja Luci uradite anketu: Da li bi voljeli da BiH bude dio EU? 80% ce reci da!

Sumnjam, anketa u HR je pokazala da samo 60% građana HR podržava ulazak HR u EU.

Citiraj:
samim tim sto nista ne preduzima protiv ciste okupacije pravoslavne Armenije nad islamskim Azerbejdzanom

Sve je to OK, ali Jermenija nije pravoslavna zemlja. Jeste hrišćanska.

Citiraj:
Ono sto je sigurno - BiH, sRB, Mak,Alb, i CG moraju zajedno u paketu...u tome vidim sansu BiH, jer bi zbog ostalih zemalja koje napreduju moglo da se desi da Brisel kaze ajd primicemo i njih i da tako kao s Marsa postanemo EU...

Oni su vjerovatno planirali svu u paketu, ali ovaj region niti je poput baltičkih zemalja niti je poput Rumunije i Bugarske.

CG je najdalje otišla poslije HR i kako će im EU objasniti da moraju čekati još nekoliko godina zbog BiH, SRB itd...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 12:41 
pa nece im reci da cekaju, nego ce nas ubaciti prije....... :D :D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
i to da ne zele ovdje da dolaze, to se isto ne slazem...jednostavno, turisticki lobi ne postoji i nema posjetilaca

Mladi Španac koji hoće da putuje prvo će vidjeti sve turističke atrakcije u 26 zemalja EU, ako ima mogućnosti. Ne vjerujem da mu je obilazak Kastela preči od nekog dvorca u Francuskoj, Engleskoj ili Njemačkoj. I koju god stvar da uzmemo BiH će biti na zadnjem mjestu.

Citiraj:
Zamislite sjednu ministarstva vanjskih poslova Hr, BiH,Srb, CG i Mak i kazu: ok,vizni rezim za nas vizni rezim za vas

5 balkanskih zemalja uslovljavaju EU sa 500 000 000 stanovnika. :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Sad u Banja Luci uradite anketu: Da li bi voljeli da BiH bude dio EU? 80% ce reci da!

Sumnjam, anketa u HR je pokazala da samo 60% građana HR podržava ulazak HR u EU.

Citiraj:
samim tim sto nista ne preduzima protiv ciste okupacije pravoslavne Armenije nad islamskim Azerbejdzanom

Sve je to OK, ali Jermenija nije pravoslavna zemlja. Jeste hrišćanska.

Citiraj:
Ono sto je sigurno - BiH, sRB, Mak,Alb, i CG moraju zajedno u paketu...u tome vidim sansu BiH, jer bi zbog ostalih zemalja koje napreduju moglo da se desi da Brisel kaze ajd primicemo i njih i da tako kao s Marsa postanemo EU...

Oni su vjerovatno planirali svu u paketu, ali ovaj region niti je poput baltičkih zemalja niti je poput Rumunije i Bugarske.

CG je najdalje otišla poslije HR i kako će im EU objasniti da moraju čekati još nekoliko godina zbog BiH, SRB itd...

Ovo ti je sa wikipedie:Jermenska apostolska crkva (jermenski Հայ Առաքելական Եկեղեցի), ponekad nazivana Jermenska pravoslavna crkva ili Gregorijanska crkva, je najstarija nacionalna crkva i jedna od najstarijih hrišćanskih zajednica.

Uporedjujes Hrvatsku i Banja Luku? Posebno nakon konflikta sa Slovencima? A i da je to tacno, 60% je sasvim dovoljno...

A nisam rekao da Balkan uslovljava EU viznim rezimom na racun kvantiteta stanovnistva - vec na racun geografskog polozaja...O turistima koji zele i sve vise dolaze u BiH sam vec iznio misljenje, necu da se ponavljam

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To bi isto bilo smiješno, kao kad je sićušna i beznačajna Gruzija objavila rat velikoj Rusiji.
Mi uvedemo vize, oni nama postave kvote i carinske barijere. Zna se ko bi bio pobjednik u toj utakmici. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]