banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2008, 08:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2005, 09:39
Za gradski stadion me zaista vežu divne uspomene i zbog toga mi je žao što se ruši ali ruku na srce on trenutno predstavlja ruglo grada.

Nova lokacija je idealna i stadion je samo dio kompleksa integrisanog sportsko rekreativnog centra koji je u planu da se gradi što bi trebalo da košta oko 200 miliona EUR a koji pored modernog stadiona sa 30.000 stolica podrazumjeva i novu dvoranu od 8.000 mjesta te mnogo drugih sadržaja.
Na sajtu grada se još može naći opis i slike čitavog kompleksa.

Banjaluka više nije kasaba već moderan evropski grad i treba da ima nove sadržaje uklopljene u kvalitetne i moderne cjeline.

Ono što meni smeta i sa čim se nikada neću pomiriti je uništavanje drvoreda i zelenih površina a to je ono što predstavlja simbol grada. Nove građevine su na trotoarima, prave se betonske platforme umjesto zelenih površina (u aleji centar nema uopšte trave). Na red je došao borik a vrlo brzo će i starčevica koja još uvijek ima dovoljno prostora za humano življenje.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 09:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2007, 09:48
nikson je napisao:
.

Banjaluka više nije kasaba već moderan evropski grad i treba da ima nove sadržaje uklopljene u kvalitetne i moderne cjeline.

Zato se radi NOVA hirurgija... ili sam ja to sanjala, slazem se da treba novi stadion al oni pricaju o izgradnji Parlamenta RS,zalosno, ovome gradu treba nesto drugo, vjerovatno ti sto odlucuju i finansiraju nemaju potrebe da se lijece i da zalaze na hirurgiju a ja ne mogu da prestanem misliti o onom jadnim sobama i operacinoj sali al to je mozda druga tema...

...Bog nam nije obecao dan bez bola,smijeh bez tuge, sunce bez kise al nam je obecao snagu za dan,utjehu za suze i svjetlo za
put...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 10:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2008, 13:32
Ovdje se vise polemise oko toga ko vise gotivi koga na politickoj sceni nego o tome da li treba stadion ili ne.
Ja se politikom ne bavim, ne zanima me, ali ovaj grad je zreo za pravi gradski stadion a ne ono sto ne lici ni na sta. Sto se zgrade vlade tice, ona nema u sebi ono sto teba parlamentu jer za tu namjenu nije ni pravljena.
Jedino je pitanje, da li su gospoda poslanici mogli jos koju godinu na staroj lokaciji koja doduse pripada vojsci koja sad zahvaljujuci nekim proslim vremenima pripada BiH.
A neka zidaju, oni prije nisu nista ni zidali, iza ovih ce bar ostati nesto a sudovi i tuzilastva nek ih propuste kroz sito pa nek odgovaraju za sve stop nije bilo po zakonu :)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 11:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nisam sve komentare procitao pa cu mozda ponoviti neke konstatacije od ranije.

Renoviranje stadiona nema smisla posto automatski raste povrsina istog a nema se gdje i kud parking pomocni teren..sadasnja lokacija ima 12 :D parking mjesta (kao i dvorana Borik i normalno da se u njoj nece nista znacajnije desavati kao naprimjer finale NLB lige o kojoj je bilo rijeci ove godine) a svi zmano da parking bezmalo treba povrsinu kolika je i sama povrsina stadiona.
Renoviranje stadiona bi bilo isto ako ne i skuplje od novog. I novu lokaciju bi trazio izvan grada a ne opet ga gurati maltene u samo jezgro grada nekoliko stotina metara nize.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
jelena 14 je napisao:
Zato se radi NOVA hirurgija... ili sam ja to sanjala, slazem se da treba novi stadion al oni pricaju o izgradnji Parlamenta RS,zalosno, ovome gradu treba nesto drugo, vjerovatno ti sto odlucuju i finansiraju nemaju potrebe da se lijece i da zalaze na hirurgiju a ja ne mogu da prestanem misliti o onom jadnim sobama i operacinoj sali al to je mozda druga tema...

Ниси сањала, КЦ Бања Лука је актуелан задњих мјесеци. Хирургија и остале клинике у центру града ће бити измјештене на Паприковац, објекти на старој локацији срушени, а земљиште продано како би се отплатио кредит за реконструцију КЦ-а. Jесте друга тема: http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=4&t=37019&start=60

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
i treba srušiti ono ruglo od stadiona, niti je bezbijedan, niti ima neko da dolazi na utakmice borca... promijene su neophodne u svim poljima...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 12:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Vitez Koja je napisao:
A neka zidaju, oni prije nisu nista ni zidali, iza ovih ce bar ostati nesto a sudovi i tuzilastva nek ih propuste kroz sito pa nek odgovaraju za sve stop nije bilo po zakonu :)

Iza ovih će ostati gomile socijalnih slučajeva, ljudi na javnim kuhinjama i njihovi puni računi, milionske kuće i automobili. A tužilaštva u ovoj zemlji neće nikoga iz politike "propustiti kroz sito", to je valjda svima jasno. Ali kako je to većinsko raspoloženje neka samo navale. Pa se vi divite "blistavim neboderima" sa 2 KM u džepu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
fantomacan je napisao:
Iza ovih će ostati gomile socijalnih slučajeva, ljudi na javnim kuhinjama i njihovi puni računi, milionske kuće i automobili. A tužilaštva u ovoj zemlji neće nikoga iz politike "propustiti kroz sito", to je valjda svima jasno. Ali kako je to većinsko raspoloženje neka samo navale. Pa se vi divite "blistavim neboderima" sa 2 KM u džepu.

Ko ima sad 2KM u dzepu prije je imao 1.5KM tako da sad ima pola marke vise i nebodere. Ipak mi je draze kad NAS kradu da mi bar ostavljaju u Banjaluci nego da nose u onu vukojebinu za koju sam cuo u ratu Pale.
Samo bi volio da vidim na vlasti one koji nece da kradu i da se vrate oni koji nisu krali.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 14:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Vuk_samotnjak je napisao:
Nisam sve komentare procitao pa cu mozda ponoviti neke konstatacije od ranije.

Renoviranje stadiona nema smisla posto automatski raste povrsina istog a nema se gdje i kud parking pomocni teren..sadasnja lokacija ima 12 :D parking mjesta (kao i dvorana Borik i normalno da se u njoj nece nista znacajnije desavati kao naprimjer finale NLB lige o kojoj je bilo rijeci ove godine) a svi zmano da parking bezmalo treba povrsinu kolika je i sama povrsina stadiona.
Renoviranje stadiona bi bilo isto ako ne i skuplje od novog. I novu lokaciju bi trazio izvan grada a ne opet ga gurati maltene u samo jezgro grada nekoliko stotina metara nize.

POtpuno se slazem i da dodam da ako grad misli da jednog dana organizuje medjunarodny utakmicu samo moze sa novim stadionom.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Da je Borcev stadion svakoga drugoga vikenda pun,svatio bi potrebu.A Borcev stadion se napuni jednom u 10god,znaci da nema nikave potrebe za novim stadionom...Ko ce dolaziti na njega,kada Borac prosjecno gleda 1000gledalaca na utakmicama.

Sport inace u cjeloj bivsoj Jugi stangira,pa tesko veliki klubovi poput Zvezde,Dinama prezivljavaju jeli su stadioni slabo popunjeni,cak ni derbiji izmedu Partizana-Zvezde nepopune tribine. Treba biti realan,ovakav stadion je sasvim dovoljan za Banjaluku.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
treba biti realan i reći da je ono star stadion, te da treba da se gradi novi... šta će se izgraditi na toj lakciji me ne zanima, ali neka se nešto dešava...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Shvatam donekle potrebu izmjestanja stadiona,ali mislim da ne bi trebalo da se gradi toliki stadion,jer i ovaj postojeci moze da se napuni samo kad dodje Ceca,inace,sto se tice sportskih manifestacija 5000 maximum. Cemu 30 000 hiljada mjesta,to se ja pitam,ko ce da odrzava toliku grdosiju,kad i sa ovim postojecim imaju problema oko odrzavanja. Pola od tog kapaciteta bi bilo sasvim dovoljno(mislim da bi i taj kapacitet odgovarao standardima UEFA-e, mada nisam siguran da li to uopste ima veze sa kapacitetom,al hajde).
Tih 30 000 mjesta bi se napunilo kad bi se u BL odrzavale OI a to nece biti nikada,a mozda ni tada,a i kad bi doslo do toga,lako bi izgradili veci(da ima vise mjesta da zjapi prazno :D ).
Za taj projekat oko izgradnje tog velelepnog centra sam cuo prije 7-8 godina,ali se bilo odustalo od toga,drago mi je da je ponovo pokrenuta inicijativa.
Najzalosnije je da iza toga ne stoji zelja nadredjenih da doprinesu boljem i kvalitetnijem zivotu u BL, vec da napune svoje vrece od dzepova gradnjom sasvim nepotrebne nove zgrade Parlamenta(u modernizaciju postojece zgrade je prije par godina ulozeno par miliona KM), udaljena je minut hoda od zgrade vlade,valjda zato, da Gospodari ne bi izgubili koji gram sa svojih guzicetina.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Banjalucki_Behar je napisao:
Da je Borcev stadion svakoga drugoga vikenda pun,svatio bi potrebu.A Borcev stadion se napuni jednom u 10god,znaci da nema nikave potrebe za novim stadionom...Ko ce dolaziti na njega,kada Borac prosjecno gleda 1000gledalaca na utakmicama.

Skroz pogresno...skroz pogresno...
Pa bas treba ulagati da bi se ljudi privukli da na sportske dogadjaje. Ja prvi, da sam roditelj, ne bi odveo svoje dijete na sadasnji stadion. Zar da ga vodim i rizikujem da se tribina opet srusi? Ovako kada se napravi stadion krenuce ljudi iz radoznalosti, da vide sta je to. Pa ce da im se svidi. Osjecace se sigurno i ugodno.
Ova ideja o izmjestanju stadiona nije od juce.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ferdinand je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:

Skroz pogresno...skroz pogresno...
Pa bas treba ulagati da bi se ljudi privukli da na sportske dogadjaje. Ja prvi, da sam roditelj, ne bi odveo svoje dijete na sadasnji stadion. Zar da ga vodim i rizikujem da se tribina opet srusi? Ovako kada se napravi stadion krenuce ljudi iz radoznalosti, da vide sta je to. Pa ce da im se svidi. Osjecace se sigurno i ugodno.
Ova ideja o izmjestanju stadiona nije od juce.

I ja sam starac roditelj,,,svoga sina sam vodio na utakmice kada je Borac bio u Premijer ligi BiH,pa nikada se nije sruslila tribina nijedna,pa nije Borcev stadion 100god star. Stadion je relativno mlad,samo ga treba renovirati,mozda napraviti sjevernu i juznu trebinu.Ali ipak i za to nema potreba kada ljudi nedolaze na utakmice.
Pa ljudi dolaze na utakmice radi sporta,a ne radi stadiona,tako je do sada barem bilo.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Ma samo rusiti....

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ja sam za premjestanje stadiona iz sasvim opravdanih razloga...mimo pobrojanih mora se uzeti u obzir danas,sutra nadolazeci zakon o sportu kao neminovnost.mislite da borac vec sad nebi bio privatiziran kad bi buduci vlasnik sa sigurnoscu znao da je stadion i zemlja ispod njega kao i pomocni tereni uknjiziv u gruntovnici? nemojte biti smijesni...eto vam engleske,eto vam blize ,hrvatske..i sta bi se desilo.svako bi platio borac i deset i sto puta vishe nego sto realno vrijedi iskljucivo zbog trzisne cijene tog kompleksa,mogucnoscu manipulacije gradnjom i izmjenom regulac.plana.i isti taj vlasnik bi srusio stadion,napravio "novi"za svoj klub(npr.u lamincima) a tu lokaciju iskoristio razumno jer bi na to,kao privatnu svojinu,imao pravo.i bolilo bi ga uvo sta tamo neki b.behar ili forum misli o tome..ovim potezom,organizacija i rukovodstvo kluba ce biti primorani da se bave sportom i uspjehom kluba a nece morati razmisljati ko ce koliko jamiti...a svejedno uz veliki vjetar u ledja u smislu novog,opremljenog,funkcionalnog stadiona..na takodje fenomenalnoj lokaciji banjaluckog polja...
a sto se tice politicke pozadine na ovoj temi...mislim da je nepotrebna i treba se drzati argumenata ma kakvi i ma chiji da su..

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 22:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
hehe...onaj stadion je svedno ruglo nidje veze...mile ce napraviti bolji stadion i isplativiju!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 22:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
epek je napisao:
Citiraj:
Ništa bolje se ne može ni očekivati od tih Lijevčana, Glamočana, Drvarčana, Petrovčana i ostalih Banjalučana.

Ni Lijevcane nemoj da mi diras... 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Спортски центар, поред универзитетског кампуса, заједно са будућим фудбалским стадионом:

Slika

Slika

Предвиђена локација:

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
eto, kome ovo smeta nek se rokne u glavu odma`

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]