banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 10:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ma koga lazes antidope:

AntiDope je napisao:
Danas sam mamuran...i saopstavam vam svima koji me mislite nervirati da cu biti jako neugodan ako me budete isprovocirali.

:lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
VeLiKi je napisao:
ma koga lazes antidope:

AntiDope je napisao:
Danas sam mamuran...i saopstavam vam svima koji me mislite nervirati da cu biti jako neugodan ako me budete isprovocirali.

:lol: :lol:

:fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Ma bebe su super!!!

Mnogi moji prijatelji su dobili bebe, i u njihovim zivotima se nista striktno nije promijenilo, osim sto su postali mnogo srecniji.

Mnogi se plase uciniti taj korak jer misle da nisu finansijski stabilni (a kada cemo i biti), da ce izgubiti dio sebe i svoju slobodu. Mislim da je potrebna samo dobra organizacija...onda ce biti i para, putovanja, i drustvenog zivota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da svi faktori govore u prilog ne-pravljenja djece

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 11:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
TAJNICA je napisao:
Mnogi moji prijatelji su dobili bebe, i u njihovim zivotima se nista striktno nije promijenilo

I moji su dobili u zadnje vrijeme i promjenilo se dosta toga. Kako kaže jedna prijateljica koja je dobila bebu prije par mjeseci (ili je to rekao prijatelj, tj. njen muž): "sva svakodnevica ti se okrene naopačke, sve podređuješ djetetu".

Nema više da zajedno izađemo i prošetamo, nema više onog druženja kao prije :(

A tako i sa ostalima iz mog okruženja koji su dobili djecu.

TAJNICA je napisao:
Mnogi se plase uciniti taj korak jer misle da nisu finansijski stabilni (a kada cemo i biti), da ce izgubiti dio sebe i svoju slobodu

Neće izgubiti dio sebe, naprotiv, dobiće nove dijelove sebe za koje nisu ni znali, izgrađivaće sebe kroz dijete. Ali da će izgubiti dobar dio svoje slobode - to hoće. Neće više moći raditi ono što žele, kad žele, kako žele, kao što AntiDope kaže.

Mene zna nervirati što zbog fakulteta i drugih obaveza odavno nisam čitao neku knjigu, a to volim, što ne gledam filmove, a isto to volim, i nisam dosta toga u zadnje vrijeme, nisam izlazio u šetnje, ljetos u jednu nedelju kad svi odmaraju nisam mogao otići sa društvom na roštilj jer sam cijeli dan radio, i slično. A ni nemam dijete, šta bi tek bilo da imam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 11:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bas kao sto je Vader rekao
nije beba iguana koju ces staviti u terarij, obici jednom dnevno da vidis ima li sta da jede i pije, beba zahtjeva full time posvecenost tj. 24/7, a kako da se posvetis nekome kad nemas vremena ni za sebe
a gdje su tu jos faktori kao sto su finansije, posao, stan, ...

necemo valjda praviti bebe zato sto je to trendy ili zato sto to drzava trazi ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se...zato sam i rekla sve je stvar organizacije. Kako razmisljas tako ce ti i biti. Ako mislis da ne mozes neces ni moci!

Sve je podredjeno bebi...naravno, ali pored toga se moze i izaci u setnju, i procitati knjiga. Moja sestra ima bebu, a opet radi, pise magistarski , ne propusta Exit, niti neka druga desavanja...cak sam ja vise "penzionisana" od nje.

Sve je individualno....hocu da kazem imati bebu ipak nije tako strasno i nemoguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
necemo valjda praviti bebe zato sto je to trendy ili zato sto to drzava trazi ?

Pravljenje beba je laksi dio. Ono poslije toga zahtjeva paznju.

Vazno je da shvatite da je za bebu potrebna ljubav i paznja oba roditelja...pare su zaista na drugom mjestu.
Beba NIJE skupa. Skuplji je automobil ili ovisnost o alkoolu ili ne daj Boze neke droge.
Ako dvoje odraslih ljudi ima novca za normalan zivot, onda im jedna mala bebica nece puno uzeti para. Problem je sto dosta ljudi nema ni za sebe....

Ja znam jednog lika sto mu nije puno potrositi 2-3 hiljade maraka na prvenstvu u fudbalu u Njemackoj, ali kad pocnemo o bebama odmah vadi kalkulator i klima glavom...ma daaaaj
Mislim da je ovo tema za neki drugi podforum...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pobogu, pricamo o djeci...nema tu trenda (osim ako si kreten), o boli me dupe za drzavu.

Prvenstveno treba biti zreo za to, osjetiti potrebu i zelju...(sto vecina ovdje ne osjeca jos uvijek)

Ja studiram, radi, placam stan (koji me odera)...ne moze biti gore, ali opet mislim kada se udruzim sa nekim (svojim nekim buducim muzem), mislim da ce biti moguce zajednickim snagama obezbijediti potrebe za normalan zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TAJNICA je napisao:
Pobogu, pricamo o djeci...nema tu trenda (osim ako si kreten), o boli me dupe za drzavu.

Prvenstveno treba biti zreo za to, osjetiti potrebu i zelju...(sto vecina ovdje ne osjeca jos uvijek)

Ja studiram, radi, placam stan (koji me odera)...ne moze biti gore, ali opet mislim kada se udruzim sa nekim (svojim nekim buducim muzem), mislim da ce biti moguce zajednickim snagama obezbijediti potrebe za normalan zivot.

To je duh, to se trazi. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
TAJNICA je napisao:

Baš tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa naravno da osjeća jer većina mlađe populacije piše na forumu... Ima negdje anketa o starosnoj strukturi foruma...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 15:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2006, 16:41
jao sto mi na zivce idu ovi koji vec unapred kukaju sta ce ako dobiju bebu, pa onda nece moci da rade sta hoce! ja znam poprilican broj onih koji zive prilicno skromno....ali ipak prave djecu,i sta ima fali...NISTA IM NE FALI !!! kad god se cujemo,ili vidimo, oni svi sretni...ne zale se, zadovoljni su! bebe promjene zivot-ali na bolje, pozitivno!!! i zato vi braco Srbi i sestre Srpkinje...nemojte da serete i pametujete,nego gasite svjetla i na "posao"!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
solaja je napisao:
jao sto mi na zivce idu ovi koji vec unapred kukaju sta ce ako dobiju bebu, pa onda nece moci da rade sta hoce! ja znam poprilican broj onih koji zive prilicno skromno....ali ipak prave djecu,i sta ima fali...NISTA IM NE FALI !!! kad god se cujemo,ili vidimo, oni svi sretni...ne zale se, zadovoljni su! bebe promjene zivot-ali na bolje, pozitivno!!! i zato vi braco Srbi i sestre Srpkinje...nemojte da serete i pametujete,nego gasite svjetla i na "posao"!!!

Koliko ti imas djece ? Da pogodim 0 ?

Nemas stan, radis po citav dan, jedva da nadjes vreme da izadzes.Kako na ovaj nacin mozes imati djete.Naravno moguce je uzeti sluskinju etc.. ali to sto djete nece vidjati oca/majku 2 puta sedmicno to nema veze ?Prvo se treba obezbjediti finansijski pa tek onda razmisljati o djeci. Kod mene nema zenidbe do 28-30. najmanje a do tada izlasci , pa valja se provesti jos ovih X godina. Najvjerovatnije ce djeca biti oko 30-e, i to troje :)

Inace, prije 50godina ,radjalo se sa 15-16godina ,znaci ako nisi rodila do 20-e .To je kao sad da nisi dobio/la djete do 40. Nekako mi se cini da se ta granica jako brzo pomjera...ali opet nemam nista protiv toga. Valjda je to buducnost il sta vec .

Poslednji put menjao Frenki dana 15 Dec 2006, 17:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
naravno da je bitno od cega ce to dijete zivjeti, zato mislim da djecu i trebaju imati ljudi koji ih prvenstveno - ZELE!

jesu odgovornost, ali koliko je tu samo ljepote - to je cudo jedno (naravno ne pricam iz sopstvenog iskustva, ali vidi se to...)
ne moze ti sopstveno dijete dosaditi ili sta slicno :roll:

a sve sto je u zivotu lijepo, do toga se ne dolazi bez makar malo neke "muke" to je logicno... bilo bi dosadno da nije tako! :angel:

u svakom slucaju, jedva cekam taj trenutak... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 18:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2006, 16:41
squall: "Prvo se treba obezbjediti finansijski pa tek onda razmisljati o djeci. Kod mene nema zenidbe do 28-30. najmanje a do tada izlasci , pa valja se provesti jos ovih X godina. Najvjerovatnije ce djeca biti oko 30-e, i to troje "

majke, ti, kako se ti mislis se finansijski obezbediti i osigurati za dan kad dodje beba...ako dotad mislis izlaziti i provoditi se- bez para nema provoda!!! znaci, sve pare koje imas ...neces stekati...nego ces ih piciti po gradu! i nakraju kad dodje 28-30god. ti opet neces imati para! ma ta prica da bez dovoljno para ne treba imati djecu- to je totalno sranje!!
i sve dok ljudi budu razmisljali u tom fazonu da prvo treba sve extra osigurati,pa tek onda praviti djecu.....bijela kuga ce nam jebavat mater!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa šta fali provodu do 30-te?! Ja tako volim da živim... Prvo fax, pa putovanja, pa zezanje i tek onda beba... Daj... I da... Brak ne znači nužno i dijete...
Citiraj:
ta prica da bez dovoljno para ne treba imati djecu- to je totalno sranje!!

To uopšte nije sranje... Kad budem imala dijete, hoću da ono ima bukvalno sve, a ne da žicam da mu kupim knjige za školu... Il zimsku jaknu... Dijete treba imati sve šta mu treba i više od toga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 20:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Lisa_Simpson je napisao:
Pa šta fali provodu do 30-te?! Ja tako volim da živim... Prvo fax, pa putovanja, pa zezanje i tek onda beba... Daj... I da... Brak ne znači nužno i dijete...
Citiraj:
ta prica da bez dovoljno para ne treba imati djecu- to je totalno sranje!!

To uopšte nije sranje... Kad budem imala dijete, hoću da ono ima bukvalno sve, a ne da žicam da mu kupim knjige za školu... Il zimsku jaknu... Dijete treba imati sve šta mu treba i više od toga...

djeca najstaju iz ljubavi ne iz tekuceg racuna :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E nek si mi rekao.. 8)
Ja imam samo to prvo.. :D :D :D :D :D
:samosažaljevasezbogbesparice:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2006, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Izgleda da nije samo mene uhvatio 'baby-blues'. I forum se 'pobebio' koliko vidim. :D :)

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]