banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
hm... mislim da trolejbusi ne bi bili lose i ekolosko/ekomonski isplativije rijesenje za sada? Tramvaj je ipak veliki zalogaj, a i nije tako brz, barem onaj koji bi nama zapao :lol: :lol: :lol:

Evo pjesma u kojoj se spominje Tramvaj (trajvan)

Krv prokletstva u nocnim morama
pakao u tvojim ocima
stara opet sauga tepih
a mulci se djiraju ZET-ovim trajvanom

Legendarni Patereni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2006, 19:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
laoce je napisao:
Da sad pitam one pametne:koliko,u postocima, tramvaj ide pod zemljom?

Slika

Koristi ga. Pred nosom ti je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Sto se trolejbusa tice, bar koliko ja znam, uradjena je pred studija izvodljivosti i na nekoj je evaluaciji trenutno. I ja bih vise volio tramvaj ali je to sve jezivo skupo u ovom trenutku za Banjaluku. Mislim da je trolejbus daleko izvjesniji, i to oni il Linz-a :)

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ljudi nemamo mi saobraćajnica za tramvajske šine... Neće valjda kod mene na Mejdan da piči tramvaj, kad se u špici saobraćaja ne može ni biciklom proći, a da ne očešeš dupe od nečiji retorvizor... Gdje bi vozio tramvaj? Svaki dio grada je udaljen od centra 20-ak minuta pješke, a autobsuke linije su prilično dobro usklađene i regulisane...
Mimo toga predviđam da bi u slučaju uvođenja tramvaja, ljudi koji su doskora gajili tendencije da kradu šahtove sa ulica, vrlo brzo proširili djelatnost. Mislim da bismo postali država ili grad sa najvećim brojem tramvajskih nezgoda, jer bi na svakih 100 metara falio komad šina, koji je neki jaran iskoristio da napravi ogradu, novi roštilj ili ložište za šporet...

Da ne pričam o kompletnoj kulturi društva, kad je nerevar sve tako lijepo rekao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Banjaluci ne treba tramvaj....samo jos malo bolja organizacija bus saobracaja i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
Kad vec 20-30 godina ih imaju Sarajevo,Split,Zagreb idrugi gradovi zasto ne bi i nasa Banjaluka?!

Split nema tramvaj.
Mi.. Pfff... Meni su tramvaj i metro super, al grad nam je malen za to... Trolejbusi su mi ok jer nemaju šine, a ne idu ni na benzin.. Bar ne smrde i ne čuje se brrrrm motora... Ne vjerujem da će to bit u BL još 20 god... Al et.. Ma ja ne znam šta se ovdje raspravljaSlika, zna se da se to ni neće napravit... :roll: :roll: :roll: Metro nam opet ne treba, ipak je to za velike gradove i veću saobraćajnu gužvu...

Vrh

Tema posta: Tramvaj...
PostPoslato: 06 Dec 2006, 05:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
Procitala sam sve vase komentare i sa nekima se u potpunosti slazem,ali neki od vas i ne znaju puno o tramvajima,kao npr. oni koji spominju da tramvaj ne ide i pod zemljom, ljudi pa naravno da ide, jer postoje djelovi grada gdje ide pod zemljom jer to potrebno(npr.center grada ,setalista,parkovi,zgrade u centru,uske ulice itd.)da bi se izbjeglo ugrozavanje postojecih. Ja inace zivim u jednom gradu u Njemackoj koji je velicine skoro kao i Banjaluka,koji ima tramvaje, kako u centru tako i u siroj okolini. Zato sam misljenja da bi uvodjenje tramvaja kod nas bilo jako funkcionalno i korisno,brz prevoz do zeljenog odredista, takodjer velika usteda benzina(koji je kako je svima dobro poznato skup)jer tramvaj ide naravno na struju i istu ne trosi kao sto neki misle puno otprilike kao jedan veci frizider(ali provjericu tacno pa cu napisati)tako da nece biti nestanka struje.Istina da bi se to sprovelo potrebno je uloziti mnogo love, ali kao sto sam vec napisala neki od nasih foteljasa mogli bi malo da odrijese kese za nesto sto bi bilo dobro za nas grad(a ujedno narod bi ih pamtio po dobru za vrijeme njihove vladavine.Sto se tice naseg seljakluka,sto unistavaju buseve i prave haos pa toga vjerujete ima i ovde na zapadu isto tramvaji su puni grafita,stolice isarane itd.Pa sta mislite sta se radi po Beogradu koja tamo bagra defiluje pa opet tramvaji opstaju.Svugdje ima huligana koji nemaju pametnijeg posla do da cine gluposti i prave sranje da se izrazim prosto. A to sto neki od vas tvrde da je BL PREMALEN grad vjerujte varate se i to puno,malo cu vas podsjetiti da BL nije samo N.Varos,Centar 1 Centar 2,Rosulje ,Malta,Borik,Starcevica,,Hiseti,Caire i Laus.Nasa BL je mnogo veca jer tu su dve Novoselije,Seher,Karanovac,Budzak 1,2,3,4,Cesma, Rakovacke bare,Motike,Sargovac(S.Milanovac),Pavlovac,vidikovac,Dervisi,Zaluzani,Trn,Vrbanja mozda sam nesto zaboravila ,ali dragi moji sve je to Banjaluka (istina nekad su to bila sela na ulazu u BL ali grad se kao sto je normalno siri.Evo dacu vam jedan mali primjer ja recimo od moje kuce idem na posao tramvajem i to sa dva ,prvo idem jednim tramvajem nekih 5 stanica do centra,i onda presjedam u drugi kojim do posla idem ni manje ni vise vec 20 stanica i to vise nije centra ni blizu vec industrijska zona.kad se to prenese u kilometre ja sam otprilike 20 km dalje od moje kuce a 17km od centra,ali tramvaji su ovdje glavno prevozno sredstvo,pa voz pa onda na kraju bus(jer busom sto predjem sa tramvajem za 25min vozila bih se nekih 2h iskreno moje misljenje je da bi nam tramvaji bili i vise nego korisni.Vjerovatno neki od Forumasa su povezani bar na neki nacin sa vlascu pa ne bi bilo lose da se da na razmatranje ovaj predlog.Vjerujem da bi bilo donacija iz cijelog svijeta kako od nasih ljudi tako i od stranih ulagaca jer neko bi opet imao korist od toga.Naravno za nase uslove ne bi bilo moguce nabaviti nove tramvaje, ali za pocetak polovne jer svaki odavde sa zapada bio bi bolji od onih u BG.Veliki pozdrav svima i malo razmislite prije nego sto napisete bezveze komentar,neki od vas su zaista napisali bas nepromisljene komentare ali mozda i ne znanje igra ulogu.Oprostite nisam nikog htjela da uvrijedim,rado pratim forum i ponekad se tako slatko nasmijem i obradujem.

PS.

Iskren i srdacan pozdrav za "Veliki" i molim te nemoj da cujem vise da je BL mali grad. Javi se na pp [-X [-X [-X :wave: :wave:

Vrh

Tema posta: Ispravka!
PostPoslato: 06 Dec 2006, 05:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
Ispravljam se vrlo dobro mi je poznato da Split nema tramvaj ,malo sam se preracunala ,jer prije par dana smo razgovarali o tome koji gradovi nemaju, a koji imaju tramvaj,sory.
Slazem donekle sa nekima od vas za trolejbus ,ali trola ne moze da ide podzemnom zeljeznicom, bar koliko sam ja upoznata s tim,mozda grijesim.A sto se tice skeptika kako je njih tako ce biti i huligana,ali bas da ce cupati sine mislim da neki od vas pretjeruju malo.Ljudi pa sta bi do danas bilo u BG tamo se od 1990 sjatilo naroda sa svih strana iz bivse Juge i naravno onih iz najvecih selendri koji nisu znali kako izgledaju tramvaji i trolejbusi ,pa ipak opstase tremvaji i trole.Nemojte uvijek biti na kraj srca.
Istina to bi bio krupan zalogaj za nase uslov, ali opet mislim da bi bilo dosta pomoci sa strane,jer ni druge stvari ne radimo mi sami, vec pomoc sa strane tj. iz inostranstva.Mada je to mozda samo san za nas jer nije nekima u interesu da idemo naprijed vec naprotiv unazad ,mozda za koju godinu nesto krene na boljhe ali ko zna???Dragi moji lijep pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 08:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Ljudi ohladite od tramaja vise... Banja Luka je premalena za to a usput i nema uslova niti je gradjena za njih. Mogao bi se jedino da vrti nesto malo oko centra ili sire ali u prigradska naselja nikako... Shvatite da je tramvaj u biti manji voz i da mu treba prostora a tamo gdje ide trebaju sire ulice da ne bi blokirao ostali saobracaj. Uracunaj u to vijuge i sirinu ceste (dvije trake koje mozes komotno da "prepisas") i kulturu voznje onda dobijes jednu manju katastrofu. Da ne govorimo o tome da za tramvaj treba izgraditi i infrastrukturu (sine, kablovi, ranije pomenuta prepravljanja ulica itd itd). Sve to kosta... A za trolejbuse ne znam. Kostaju i oni ali mozda na duge staze bolja alternativa.

I jos onda na kraju da dodam jednu pametnu uz nerevarov komentar :D (ne kao odgovor njemu)

Sta ce ti tramvaj??? Tek si se juce naucio hodat po betonu... :D

Eto nisam mogao a da ne lanem... Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
RICKLINGEN sve si ti to lijepo razjasnila, ali ja ću ti reći u čemu se varaš. Porediš Banja Luku sa Beogradom koji je jedno 10 puta veći i sa njemačkim gradovima kojima Banja Luka nije ni blizu po uređenju i prostornom rasporedu...

Citiraj:
dve Novoselije,Seher,Karanovac,Budzak 1,2,3,4,Cesma, Rakovacke bare,Motike,Sargovac(S.Milanovac),Pavlovac,vidikovac,Dervisi,Zaluzani,Trn,
Vrbanja

Ni do jednog od ovih naselja ne postoji dovoljno široka saobraćajnica da bi se mogle postaviti tramvajske šine, a izgradnja podzemnog saobraćaja je malo poveći zalogaj za naše prilike. Neće valjda neko kopati podzemni tunel do Novoselije ili Karanovca? Mislim da je nepotreban i da samo treba još malo bolje uskladiti autobuske linije. Tramvaj jeste korisna stvar, ali je na nekim mjestima jednostavno neizvodljivo njegovo postavljanje.

Koliko znam ni jedan Novi Sad nema tramvaj, a prostorno je daleko veći od Banja Luke i ima puno veću mogućnost proširenja na sve strane, a o postojećim novosadskim bulevarima da ne govorim...

Ne postaje se metropola preko noći, a mi smo trenutno kilometrima daleko i od pokušaja da to postanemo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nitro je napisao:
Njabolje je našem narodu uvesti istočnjačke rikše kao prevozno sredstvo, pa da bogatuni upregnu sirotinju još malo. To je i ekonomično i lako za održavanje, a i rješio bi se problem nezaposlenosti.

:lol: Dobra ideja. :wink:

Znači, od tramvaja osta samo čežnja? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
70% vozača u banja luci je prvi i jedini put videlo tramvaj u testovima za vozački i sad zamislite haos kad se to pojavi u prometu? ja mislim da su pravo rešenje oni vozići što su nekad saobraćali na relaciji budva-bečići. e dva takva pa neka voze od pijace do pozorišta i nazad. ako ništa drugo ono bar imamo turističku atrakciju :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 16:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
Tramvaj jeste jeftiniji ali je ružan i kvari izgled grada. Ja ne bi volio viditi šine i žice u Banja Luci. Kad bude potrebe za tim vidom prevoza u BL neka se gradi metro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Bolje da kupe 2,3 avona da nebi na musu isli leteti

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bluka je napisao:
Kad bude potrebe za tim vidom prevoza u BL neka se gradi metro.

Ovo je najbolje što sam dosad čula... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prvo, metro se NIKAD neće napravit u Banjaluci. Drugo: metro je skuplji xxxx puta od tramvaja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 22:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
Lisa_Simpson je napisao:
Drugo: metro je skuplji xxxx puta od tramvaja.
ovo je takodje bio briljantan zakljucak :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 22:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Bluka je napisao:
Kad bude potrebe za tim vidom prevoza u BL neka se gradi metro.

Ovo je najbolje što sam dosad čula... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prvo, metro se NIKAD neće napravit u Banjaluci. Drugo: metro je skuplji xxxx puta od tramvaja.

Kao prvo, otkud ti znaš da se neće praviti ? Ovdje na forumu sve vidovnjak do vidovnjaka. Kao drugo, ne pričam o cijeni nego o estetici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ineleZub je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

Zašto bi se zaključivalo nešto već odavno zaključeno... Ako nisi skontao, nemamo ni za tramvaj, a kamoli za metro... Ljudi, ja stvarno ne kontam vašu nadu.... Je l vi vidite ovo?!
@Bluka: nisam vidovnjak, samo sagledavam trenutnu situaciju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 00:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
ineleZub je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

Zašto bi se zaključivalo nešto već odavno zaključeno... Ako nisi skontao, nemamo ni za tramvaj, a kamoli za metro... Ljudi, ja stvarno ne kontam vašu nadu.... Je l vi vidite ovo?!
@Bluka: nisam vidovnjak, samo sagledavam trenutnu situaciju....

Rekla si NIKAD. Ti ako nemaš nade u bolje sutra počni se drogirati ili tako nešto a nemoj ovdje prosipati pesimizam. Takvi kao ti su se svima popeli na k****.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 01:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2006, 16:53
mozda bi taj tramvaj nesto dobro donio ovom gradu da se raja sa njim voze a ne sa svim onim kantama sto neko zove auto,mislim ljudi prvo moramo misliti na sigurnost,sto jes jes!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 140 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]