Citiraj:
Vlast ocigledno misli da je stvar samo u zabranama i represiji. To ce se samo vratiti na neki drugi nacin, zabrani im da piju, zabrani da idu u kafice, samo fali da zabrane i kretanje poslije 11, logicno je sta sljeduje.
Onda ce poceti da kradu i obijaju, da smetaju ljudima u dvoristima, na terasama, da se skupljaju po stanovima i prave lom do kasno u noc, da vise puse travu. Jer onda je isto zabranjeno i krasti i obijati kao i kupiti alkohol ili pusiti travu a ne moze se otici u kafanu i tamo opustiti.
Ojjj , ja se izvinjavam.
Mislio sam da je ovdje rijec o maloljetnicima, a ono .... rijec o KRIMINALCIMA.
Da kako ja ne kontam ... svi izmedju 13 i 17 imaju ista interesovanja. Dakle samo ALKOHOL i NIKOTIN ... pa ako ne moze to onda moze DROGA, PLJACKA i OPIJANJE po kucama da sitnih sati.
.
Citiraj:
A te frazetine tipa sto ne mijesaju beton, rade nesto korisno i sl. su isto tako pogresne. Vjerovatno oni na selu tako rade, samo na srecu ne zive svi na selu.
Ako je "sreca sto mogu cugati" za one sto zive u gradu .... onda na selu mora da je jos i veca, jer "nabaviti CUGU" trebao bi biti manji problem. Tamo bar nema nikakvih kontrola .. a i "kafici" duze rade.
A i svako pravi "svoju BRLJU".
Citiraj:
jadna tvoja sadasnja ili buduca djeca..... uf al iskreno to mislim

, ma naucicu i ja da se ponasam kao pravi roditelj.
Naucicu kako da docekujem pijanog ili nadrogiranog maloljetnika na vec raspremljen krevet (vecera ... pardon dorucak oko 03.00 nije interesantan)
Kako odbiti svoje 15-ogodisnje dijete kad te zovne iza ponoci i kaze "stari - dodji po mene, kafic zatvorio a meni se bas nesto i neda da ukradem bicikl (auto ne smijem - cugnuo sam) pa da dodjem sam".
Dilema ...
Jos jednom ... izvinjavam se - porofulao sam temu.
BTW,
ja znam da bar 70% DJECE u tom uzrastu nije zainteresovano za alkohol i budalesanje u sitne sate, kao sto znam da im i NIJE MJESTO u kafanama i na ulice u sitne sate.
Zato u potpunosti podrzavam donosenje ovakvog zakona, koji naravno ne garantuje nista, i oni koji su odlucili nabaviti cugu, drogu ili sva vec ... oni ce to uraditi na ova ili onaj nacin. Taj mali procenat .... i nije "opasnost" za drustvo.
Treba probati sve ... ali sve u svoje vrijeme.