odgovor velikom ovu subotu ,
e ovako @Pandemium
Citiraj:
Nemas ti momak muda ni grafit da napises na zidu a kamoli nesto.
da li sam radio grafite ili ne ili sam ucestvovao u tome ti ne znas ,nemam potrebu da se natezem sa beznacajnim balavcom pupot tebe niti me ti apsolutno interesujes , slucajno sam i saznao tko si i sta si ,a ne zato stome je intersovalo , grafite sam pisao kad ti jos nisi znao da to postoji ,momcino sta mislis cije je djelo vec pominjiani grafit "vlast stvara glad , glad stvara bijes , a bijes revoluciju" u Boriku " dalje postojao je grafit iza mosta venecije prema klinici za psihijatriju koji je izasao u reporteru - vlast i policija = mito i korupcija A"
preko puta baterflaja "sistem smrdi" na zgradi arhive , na parkingu preko puta stare autobusne (gdje je prije bio saviv market ) - " 1984 " a ti razmisli sta to znaci ,dok je najlegendarniji grafit bio ispod stana tadasnjeg predsednika RS Nikole Poplasena - "Poplasen Sucks" (pogotovo sutradan kada smo htjeli uslikati isto i zatekli drotove kako farbaju fasadu ispred '.
Citiraj:
Pa dobro si napisao da nemam pojma ko je radio stvari za "nas" kad niste nista ni uradili sem blebetanja po forumu. Da ste nesto konkretnije uradili znalo bi se. Cuj radnicki i penzionerski protesti, buaaaa.
U tome i je problem sto takvi kao ti ocekuju od nekoga aktiviste/kinje da nesto napravi dok ti sjedis kuci i jebe ti se za stvari koje se desavaju van tvog doma , milion puta sam reako ljudi ne cekajte spasioce - spasite se sami , naravno je da netko treba pokrenuti tu kriticnu masu u slucaju BiH to je pokret DOSTA oko kojeg su se okupili slobodari/ke l iz svih dijelova BIH koji rade proteste na platao isped zgrade skupstine vec 10 mjeseci ,sto se tice penzionerskih i radnickih protesta , tebi je ocigledo smijesno kad ljudi koji nemaju od cega zivjeti izadju na ulicu jer ti se jebe jer parazitski zivis na grbaci svojih roditelja .mi smo se barem udostojili pojaviti za razliku od nekih koji ostaju kod kuce i seru sto netko ne uradi stvari za njih,.
Citiraj:
Pa ako bi se htjelo nesto konkretnije uraditi u ovoj drzavi, primjera radi bilo kakav ozbiljniji protest neredi su neizbjezni.
Nije tacno 03 06 2006 bio je veci protest u u Sarajevu na kojem nema sta se nije govorilo vladajucim strukturama a boj protesnika je bio znacajan s ozirom da je bio prvi takve vrste u BiH ,mozes otici na blog Dosta organizacije i vidjeti gdje sta i kako se radi , i nije bio nijedan izgred , jer izgrede upravo ocekuju vladajuce strukture da bi nas prikazale ka ne znam nasilnike ,bez poente i obrazlozenja radi cega se uopce kriticna masa buni , jer nije nasilje poenta , nasilje moze biti sresdtvo i ali nikako cilj , ako hoces mogu ti prebaciti i dio divx snimka sa protesnog koncerta koji usljedio nakon protesne setnje , .Slazem se da dok se nesto ne desi magarcima nece biti znacajnijih promjena, ali za tako nesto potrebna je svjesna kriticna masa koju ce vladajuce strukture primorati na tako nesto , jer nisam ja ni netko drugi taj koji ce promijeniti drustvo , nego to moramo uraditi svi/e zajedno pa cak i ti druze Pandemium ,
Anarhistu ne glumim nego po politickom ubjedenju i jesam , nisam se duzan tebi ni kome drugom pravdati / niti oglasavti na sva zvona sta i kako sam radio .
Citiraj:
Zar ti mislis sto pises na ovom forumu da ces skrenuti paznju "autoriteta" na sebe, pa ce oni reci:"Ej evo decko ima pravo, ajmo ih poslusati"
Ne niti imam iluziju da ce me poslusati isti ici, jer njima postovi i tekstovi koje sam svojevremeno pisao u magazinu Buka nisu ni namjenjeni nego "obicnim ljudima", jer da me magarci poslusaju bezuslovno bi odstupili od svojih funkcija i ukinuli iste

,
Citiraj:
Mozes se ti razmetati ovde anarho citatima i porukama i sta ti ja znam cime, ali ce se uvijek vise cijeniti jurisanje "budale" na policiju jer je to konkretno dijelo momak a ne pisanje o forumu. Evo vidis i koliko se zaletanje celave "budale" u Sarajevu na onog drota cijeni vise od recimo tvog pustog kuckanja po tastaturi.
momak konkreno djelo ce biti kad ili ako se izborimo za bolje uslove zivota jer ponavljam nasilje moze i jedino moze biti sredsto ,ali nikako i cilj.sto se tice momake iz Kaknja njih i ne smatram budalama naprotiv podrzavam ih i ako bude potrebno radicu i benefit za iste.
Glupo je sto to usporedjujes sa mojim ili necijim tudjim postom , i jedno i drugo moze zainteresovati ljude i jedno i drugo pomaze da se stvari promijene , odnosno i jedno i drugo je srestvo- dio iste cijeline ili ti borbe za bolje sutra.
Citiraj:
Sto se tice mene, nisam u tom tvom filmu "ja veliki anarhista", ja se uostalom ni ne predstavljam kao anarhista, niti imam ikakav golemi avatar niti saljem stalno i pomalo dosadno neke poruke niti sam strogi zagovornik neke teorije a pritom nemam damu da dijelima pokazem ono sto mislim,niti ostalo za razliku od tebe tako da napadaj koliko hoces, raspituj se koliko hoces kod svojih mladjih kolega iz kog sam naselja (mogao si i mene pitati odgovorio bih ti) i svasta nesto ali nemas za sta da se uhvatis. Vidim grcevito se hvatas za nesto da me uvrijedis bez ikakvih argumenata, no ne zamjeram ti puno....
Ovo pisem samo iz razloga da makar malo ponukam ljude da ako nesto zagovarate onda se trudite da to sprovedete, skrenete paznju dijelima. I kad stvarno nesto uradite saznace se za vas, skrenucete paznju, mozda se neko i zamisli, a ovako.....Mrtvo slovo na forumu. Znas, ooo, ti stariji momce:)
Ne ti si u svom filmu "dobrovljnog ropstva " = "ucini kako ti se kaze - nemas glavu uradi sta traze" i kome je takvo svejedno za sve ,stvari koje radim i ne radim da ljudi cuju za mene ili neke druge anarhiste/kinje (vec sam napomenuo da na podrucju BiH broj istih ali to nije izgovor t vec sam prije spomenuo najpozitivniju gradjansku inicjativu pokret DOSTA koju apsolutno podrzavam i postujem ) nego da cuju ideje i razmisle o istima , Stvari kod nas su jos u samom zacetku i tesko je odmah ocekivati neke konkretne rezultate , ali je najvaznije da je inicijativa krenula .