banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Novi zakon o saobracaju je:
Kvalitetan i sve je na mjestu 44%  44%  [ 20 ]
Pretjeran, kazne su zaista previsoke za RS standard 24%  24%  [ 11 ]
Smijesan, policija izgleda nista ne radi osim regulisanja saobracaja 31%  31%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Warrior of the Light je napisao:

A baš i ako krenu golfom za mnom, jednostavno zavučem se između zgrada kud ne mogu autom ili skrenem na neki makadam, pa da ih vidim kako će rasturati amortizere zbog budale na biciklu...
A ako ti zapisu registraciju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
AntiDope je napisao:

A baš i ako krenu golfom za mnom, jednostavno zavučem se između zgrada kud ne mogu autom ili skrenem na neki makadam, pa da ih vidim kako će rasturati amortizere zbog budale na biciklu...
A ako ti zapisu registraciju?

Registracija na biciklu? :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Pazi nick :)
Podrzavam zakon. Vjerovatno najefikasniji nacin da sprijecite ljude da ugrozavaju tudje zivote je strog sistem kazni. Zao mi je ako se neko skrsio mrtav pijan ili "izletio na vazduh" jer nije vezao pojas (a mogao je proci s ogrebotinama) ali pogrijesio je i sad "pati" (btw. odoh u katolike :D ). Grozna je stvar kad zbog "moje" gluposti strada neko treci. Ja bih jos uveo dodatne kazne ako neki od postupaka ugrozava putnike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 20:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ovo za bicikliste i kacige je totalna glupost, i u tome se potpuno slazem sa Nitrom. Sebe mogu ugroziti na mnogo nacina, i samo ja mogu da odlucujem da li da se zastitim ili ne, a ne da me drzava tjera. Koliko dugo vozim biciklo, jos nikad nisam pao "na glavu", i kaciga je u ovom slucaju u 99% slucajeva nepotrebna. I sam sam danas isao isprobati kacige (i pritom naisao na nezapamcenu neljubaznost prodavaca u toj radnji), i kao sto blue rece, neke su teske, ruzne su, a da ne pricam o 'komforu'. Pa, nisu biciklisti motociklisti, pa da se tako 'zalijecu'. Ali, neka, sve za sigurnost. Kako nas samo paze... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 21:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
Pojas vezem,svijetla palim,na mob ne pricam.....jedino sto mi nikako ne odgovara je zabrana osobama ispod 23 god da voze od 23h do 5 :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 21:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Koliko dugo vozim biciklo, jos nikad nisam pao "na glavu", i kaciga je u ovom slucaju u 99% slucajeva nepotrebna.

I ja otkad vozim nikad mi nije zatrebao pojas, pa se opet vežem.
Poenta je da često u saobraćanim nesrećama stradaju oni koji ih ne izazovu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ajoj ljudi, danas sam vidio bar 10 parkiranih automobila u gradu, oko zgrada, ispred kuca, sa upaljenim svjetlima. Ljudi ce se stvarno tesko naviknuti...
Mjenjace se akumulatori kao nikad!
ali... :dontknow:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Još jedna stvar: ako ne nosim kacigu, ili ako nisam vezan pojasom u autu, ne ugrožavam bezbijednost saobraćaja, nego svoju ličnu bezbijednost i niko nema pravo da mi zbog toga uzima pare.

Reci mi da se šališ... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 22:30 
i ja kada pijem pijem na svoju sigurnost.....dodushe tada ne vozim, ali onih 80 % voze.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
FLASH je napisao:
i kaciga je u ovom slucaju u 99% slucajeva nepotrebna.

Priikom eventualnog pada sa bicikla mogu da stradaju i drugi dijelovi tijela, pa niko nikog ne tjera da nosi oklop oko tijela. Ostajem pri tvrdnji da se to mora ostaviti na izbor onome ko sjeda na bicikl... Ako hoće neka je nosi, ako neće nek se nosi. Kraj priče za mene. Meni je neće tako lako staviti na glavu, a mogu samo da zamislim gomile ljudi koji se vozaju na biciklima kako stavljaju na glavu kacigu od 40 km, dok sam prepotopski poni ispod njega ne vrijedi ni 20 km. Da nije žalosno bilo bi smiješno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
ja cu sebi uzeti kacigu iz fazona malo, al onda ce me kazniti zbog prekoracenja brzine biciklom :drinking:

nego, u kakvoj su kondicji oni policajci na biciklu, znam da ovi prasinari sa golfovima ne mogu bicklistima nista (kao sto neko rece, uski prolazi :)), pa ako naletim na ove

btw
jel ima gdje se kupit ona naljepnica "policija" sto nose policajci na biciklima, imamo skoro pa iste bicikle, samo sto oni imaju naljepnicu :(
ako neko zna gdje se to moze kupit, napravit, nek javi plz

sto se tice zakona uopste, pa ok, ima besmislica dosta, al ajd valjda ce biti manje udesa i poginulih ljudi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 00:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Not now, John! je napisao:
I ja otkad vozim nikad mi nije zatrebao pojas, pa se opet vežem.

Da, ali pojas dolazi uz auto po "defaultu", sto nije slucaj sa kacigom za bicikl, vec se ona uzima kao 'dodatna oprema'. Auto bez pojasa - ne moze, ali bike bez kacige moze. Kontam ja tebe da je to sve za sigurnost, ali ja ne mogu sebe da vidim da nosim to, a tek da me policajac zaustavlja jer je nemam. Kako smo se dosad vozili bez kaciga? Koliko ste biciklista prije (a vidjecemo sta ce biti poslije) ovog novog zakona vidjeli sa kacigama, sem profesionalnih vozaca, na trkama? Koliko godisnje udesa se desi, a da su ucesnici biciklisti?
Nije ovo nikakvo kontriranje, vec hocu da kazem da je to i dalje trebalo ostaviti na slobodnom izboru, uz, mozda sugestije za istu (a ne na moranje), mada znam da se tada ne bi postigao nikakav ucinak, ali... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 00:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Ovo sa kacigom za biciklo je vise nego smijesno , sta je sljedece mozda "polaganje tetova za bicikliste . Sad ce nam grad biti pun "mocnih rendzera" na biciklu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 07:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
groznium je napisao:
Ovo sa kacigom za biciklo je vise nego smijesno ,

Ma zamisli samo mog starog 61 godina sa kacigom na poniju! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 08:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Našao sam kacigu za džaba, al' opet neću da je stavim dok ne vidim da je i drugi nose. Sad da vidimo ko će prvi... :D

Što se tiče policije, baš da vidim kako će da kažnjavaju penzionere na biciklima. Ne mogu da plate kaznu, niti mogu kacigu da kupe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 09:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
AntiDope je napisao:
groznium je napisao:

smanji samo koju godinu,prevrni pol i ubaci haj-faj rozo-sivu kacigu recimo...odoh sada da se ispi*sam od smijeha :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Oni drotovi na biciklima koliko znam nisu saobraćajci, a i ne viđam ih nešto u zadnje vrijeme... A ako izmisle saobraćajce na biciklima, bože moj: možda imaju bolje bicikle od moga, ali ja sam puno bolji vozač :D , a "boj ne bije svijetlo oružje..." pa nek me probaju uloviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 14:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2006, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
AntiDope je napisao:
groznium je napisao:

danas sam vidio jednog takvog ispod starcevice :D :lol: :lol: , da nije tvoj stari ?

Mislim zakon je stvarno sranje jer sad ce cika policajac reci da on vise voli moj zivot od mene , sto kazu neki stari i mudri ljudi po dokad ce trenirati ovaj narod ? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 08:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Juče sam čuo da u novom zakonu piše i to da se bicikl smije voziti samo biciklističkom stazom. Uhvaćeni su u prepisivanju, i to onom najgorem, bez ikakvog razumijevanja prepisanog... Time se praktično zabranjuje vožnja bicikla u gradu, sa ona dva-tri nepovezana komada biciklističkih staza se ne može nigdje stići.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]