banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 16:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 403 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 13:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Blind_Guardian je napisao:
Zbog tog istog autoputa se rusi moja kuca.

Dje ti zivis??? :lol:

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 21:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Mar 2006, 22:06
Znao sam da je to samo mazanje ociju obicnoj rulji. Pa kad je uradjeno kompletno istrazivanje trase, tkz. dokumentacija o izvodljivosti radova" i detaljan prikaz trase...? To je posao koji traje najmanje 3 godina sa masom odlicnih strucnjaka, a mogu zamislit kod nas je to obavljala neka firma iz Celinca! Izvodjac radova jeste Integral,mozd najjaca gradj. firma u RS, ali to su radovi koji izvode najmanje 4-5 firmi ogromnih kapaciteta... Hrvati su samo za nekoliko desetina km od Krapine do Macelja unajmili sve samo vrhunse austrijske i njemacke firme... A kod nas to radi Integral... :drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To o čemu pričaš je davno urađeno, čak sam jednom čitao ta neka istraživanja. Sjećam se da su tri trase bile u opciji.

A Integral je dobio posao na osnovu par kamiona i bagera. I sa poslom je krenuo tek kada mu je uplaćena prva lova. Zato što su tek tada nabavili nešto više mehanizacije.
:oops:

Ko ne vjeruje neka pogleda njihov sajt. Tu je spisak opreme kojom su tada raspolagali:

http://www.integralcorp.info/oprema.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2006, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Al isto tako pogledaj i sta su napravili jos tu nema most u Podgorici i jos jako zajebanih poduhvata koje su odradili.

http://www.integralcorp.info/galerija_radovi.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 10:09 
Početnik
Početnik

Mejdan je napisao:
Al isto tako pogledaj i sta su napravili jos tu nema most u Podgorici i jos jako zajebanih poduhvata koje su odradili.

Cekaj, ti zelis reci da je Integral sposoban (sam) za izgradnju normalnog autoputa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mejdan, svaka čast ljudima, ali auto put nije jedan most. I to uostalom nisu radili sami (čitaj, nemaju sa čim).

Isto kao u Klašnicama.

btw. Njih ne kreiv, čovjek se bori da dobije posao i zaradu, što bi radio protiv sebe? Mada je mogao napraviti neko konzorcijum firmi kada je svijestan da ne moze sam zavrsiti posao.

Ali ovi drugi, koji su ugovarali posao... He, he

Evo Zagreb-Macelj, teren je do zla boga i to ne radi jedna firma, kao i put Ljubljana-Zagreb, to treba vidjet kako ljudi rade i kojom brzinom. Kazem, ljudi, jer nisu sve Slovenci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Tacno... Ta dionica ka Macelju je vrlo zahtjevna i ima par tunela. I, zavrsice to uskoro (nadam se)... A, kako rade, svaka im cast. HR zna da turizam u mnogome zavisi od puteva. Doduse, nisu samo autoceste dobre, nemojte zabortaviti i da su obicni putevi dobro odrzavani.

Da se nadovezem... 2004. Hrvati su poceli raditi pun profil autoceste Zupanja - Granicni prijelaz Bajakovo. Sjecam se kao juce kad sam gledao dok isjecaju sumu.

Prije dvije sedmice autoput je otvoren.
Jedino sto je hrvatska matematika jednostavna: 1 km za punicko auto je 40 lipa.
Ranije je bilo od zupanje do ZG 93 kune, znaci dodajte jos nekih 8-9 kuna sad sa ovim novim autoputem. Ranije je ZG- Krapina placano samo 11, sad se placa 18, kad se zavrsi pun profil bice 30 kuna.

ZG- Sibenik je 134 kune.

A, taj cuveni autoput do Gradiske ce se graditi jod 7-8 godina.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 11:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
i to minimalno...
odrase nas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 15:55 
Početnik
Početnik

To kako gradi Hrvatska je pravi put. Svako ko prolazi redovno tuda moze vidjeti kako se to gradi... A kad sam cuo da je Integral (molim? firma sapar bagera i ostalih masina? Ljudstvo? iskustvo?) doslo mi je bilo da povratim... Kad sam vidio da su nesto prokopali brda muka mi je bilo...ma cisto zamazivanje ocima. BiH za konacan razvoj, kao i sama BL, treba taj cuveni Autopt 5C, zbog koga se sukobljavaju razliciti interesi, od kuvajtski, malezijskih, preko hrvatski do na kraju krajeva BiH interesa. A ovaj put do gradiske sa dobrim granicnim prelazom bi bio odlicno rjesenje za razvoj same Bl, turizma, prometa.. a gdje je promet tu je para... Dakle, meni je zao sto sam vezan za drzavu u kojoj ljudi koji je vode ne znaju sta je dobro za njih same... Strasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kazem, oni su tek nesto mehanizacije pokupovali kada su dobili prvu lovu :mad:

Do tada nisu krenuli raditi. Pa tako sam i ja mogao dobiti posao. Po sistemu, daj prvo pare pa ću ja onda kupovati mašine i stručnjake pa ću tek onda graditi :drinking:

Btw. da je pameti taj put bi do 2015 trebao zavrsiti, jednim krakom prema Mostaru i 5 C, a jednim u Splitu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2006, 19:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
zaboravio si 1 umjesto ove nule.... do 2115 ako zavrse nasi cukununucici ce biti sretni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Juce u razgovoru sa upucenim ljudima cujem da je integral dobio posao za 41 milion maraka, dok se sada cifra penje na blizu 90 miliona... znaci dodatni radovi :lol: :lol: :lol:
Kada kazem ovako nesto strancima ljudima nije bas najjasnije, u redu da je 10 procenata, ali vise od 100!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mejdan je napisao:

Ovo nema nikakve veze, jednostavno nemaju sredstva za izgradnju autoputa. Cim ne naplate jednu situaciju radovi staju, dize se prasina. Jednostavno smo osudjeni na strane firme ciji se promet mjeri ciframa sa devet nula. Ako nam sarajevska IPSA (koja ima prosjek godina inzinjersko kadra oko 65:) ) bude projektovala autoputeve a Integral (tasna - masna pa unajmi bog-te-pitaj-kakve podizvodjace) gradio daleko cemo stici

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Da, ali moras priznati da, gdje ASFINAG radi ili nekad druga firma, to je pravi put.
Evo, vec samna drugoj temi spominjaoput preko Manjace koji je vec sad u losem stanju, a NOOOOV je :(

Toga nema kod Hrvata.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hah, da je ASFINAG ili bilo ko drugi sa zapada dobio tih 90 miliona, već bi se vozili tim putem.

:mad:

Nego sjećate li se mosta u Klašicama i dupliranja cijene izgradnje u odnosu na pogođenu? Kao na poker aparatu :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 17:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jul 2006, 15:41
Medolino je napisao:
1 km za punicko auto je 40 lipa.

Ma ja cu njima u bukvama da platim. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

auto_web je napisao:
Hah, da je ASFINAG ili bilo ko drugi sa zapada dobio tih 90 miliona, već bi se vozili tim putem.

:mad:

Nego sjećate li se mosta u Klašicama i dupliranja cijene izgradnje u odnosu na pogođenu? Kao na poker aparatu :evil:

hehehe da je u pitanju samo taj most... pa 90 % radova se dobija na taj nacin. Napravis dil sa investitorom, izaberete nadzor, visak radova i blago nama :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 20:03 
Početnik
Početnik

ma bruka... nije mi jasno kako niko ne zna da prepozna opsti interes, nek se maznjava lova, to se svugdje radi, ali nek se radi... I u inostranstvu se prave slicni dilovi, istina malo naprikriveniji nacin, ali je obaveza da se to radi i uradi... Ja nemam nista protiv toga da integral zgrne 5-6 milioncica na crno, ali nek ga uradi za 3 godine ako se vec prihvatio posla....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jun 2005, 00:53
ej ljudi samo da nesto napomenem...ne branim nikoga da se odmah ogradim ali ako je neko isao preko hrvatske u Srbiju mogao je da primjeti da su ti isti hrvati (koje toliko hvalite da su evropski orijentisani itd) unajmili bas nas Integral da im gradi ako se ne varam Granicni prelaz...po obimu radova mislim da se radi o visemilionskom poslu...e sad sta to govori o kvalitetu firme ili snalazljivosti gazde da ne ulazimo....a sto se tice tunela mislim da su mogli ladno bez i jednog da naprave autoput...ili sad sto izvoljevaju u klasnicama prave neku gazelu.... :lol: :headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 12:10 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
Luda_mrkva je napisao:
mogao je da primjeti da su ti isti hrvati (koje toliko hvalite da su evropski orijentisani itd) unajmili bas nas Integral da im gradi ako se ne varam Granicni prelaz...po obimu radova mislim da se radi o visemilionskom poslu...

Integral radi granični prelaz na srbijanskoj strani, ne na hrvatskoj strani. I taj novi srbijanski prelaz izgleda mnogo jadnije nego hrvatski koji je tu već godinama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 403 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]