banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 19:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A kuca je bas na savrsenom mjestu. Ja da sada trazim po gradu neko fino mjesto za kucu, ne bih mogao naci bolje...
Bio sam u toj kuci prije nekih 2-3 mjeseca, prosetao se cijelom kucom i kuca i nije u tako losem stanju. Gornji sprat je skroz otisao, grede pomalo labave, al' ono bi se fino moglo renovirati. A kad ides u podrum, stvarno k'o da si usao u kucu duhova... :) Valjda ima i neki cuvar sto to cuva (da je ne pokradu :D ). Stakla porazbijana

Macro je napisao:
Legenda kaze da su tu vrsena neka ubistva kroz istoriju i da je na tom mjestu groblje.

Za ovo drugo i nisi pogrijesio... Preko puta (ispod igralista skole "Ivo Andric"), valjda je bilo pronadjeno groblje.

Evo slika sto sam nekidan uslikao:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
FLASH je napisao:
A kuca je bas na savrsenom mjestu. Ja da sada trazim po gradu neko fino mjesto za kucu, ne bih mogao naci bolje...

Da imam para za kucu ja bih je kupio, mjesto je vec tu - ne bih ga ni trazio nego bih kucu obnovio i restaurirao. Ne znam da li je istina da ju je taj baja Jankovic kupio, ali ako jeste onda mu stvarno zavidim, ne na njegovim parama, to danas svaki gastarbajter moze da ima, nego na ukusu - to nema bas svako. Da sam na njegovom mjestu ta kuca bi mi bila rezidencija, obnovio bih je i stanovao u njoj tako da mi se ostale baje grada, a i sire, mogu da dive. Ako ima imalo u svojoj glavi nece je srusiti i na njenom mjestu praviti drugu kucu nego ce je sacuvati za sebe... takve gradjevine se jednostavno ne diraju. Kao sto je Flash rekao to mjesto je najljepse mjesto u gradu, prelijepo uredjeno dvoriste i nema ni pet minuta do centra grada - sta vise novopeceni gradski baja moze pozeljeti? Mozda staklaru sa jedno 5 spratova i stakleno-betonskim balkonima... hmmm... vrlo moguce, sve zavisi s kog je brda sisao ;)

PS. Na mjestu danasnjeg hotela Bosna i galerije je bilo gubiliste u tursko doba... odsijecanja glava, vjesanja, nabijanja na kolac i tako to...

Offtopic: mislim da su skroz pogrijesili sto su od ulice Jovana Ducica napravili dvosmijernu ulicu... bezze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
PA DOBRO LJUDI :D

zna se ko ima prave informacije i koga treba pitati za takve stvari ( sad ce digesija poceti pjeniti kako ja znam a nisam u BL-u, e pa druze tome se kaze gradska raja - nesto sto ti nikad neces razumjeti ;) )

dakle kuca je od pokojnog akademika, muzicara Milosevica. Braco Jankovic ju je kupio prije vise od godinu dana ( mozda cak i 2 ) za malo vise od milon maraka, stalo je na tome da kuca pod zastitom kao kulturni spomenik i da je moze ( za sad ako nesto ne sredi, a ne sumljam :evil: )samo renovirati a ne rusiti i graditi novu :lol:

p.s. cerka mu je jos slobodna pa ko zeli da zivi u toj kuci ;) mada niti za cijelu tu ulicu je nebi trpio i budio se kraj nje:)

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
drigi je napisao:
p.s. cerka mu je jos slobodna pa ko zeli da zivi u toj kuci ;) mada niti za cijelu tu ulicu je nebi trpio i budio se kraj nje:)

A sta fali kcerci? Jel 'nako dobra? aaaa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
epek je napisao:
drigi je napisao:

na izgled jedna od najboljih riba u gradu, ponasanje ajowwww

vjeruj mi uobrazenije, bahatije, razmazeno stvorenje vece od nje u gradu nema :)

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
Ma samo joj treba jedan dobar stari HEEEEPEEEEEEEEK :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Temple_of_the_king je napisao:
Ma samo joj treba jedan dobar stari HEEEEPEEEEEEEEK :lol:

ako ti tako kazes ........ :D :D :D :D :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
drigi je napisao:
epek je napisao:
drigi je napisao:

vjeruj mi uobrazenije, bahatije, razmazeno stvorenje vece od nje u gradu nema :)

Pa hvala na korisnim informacijama, a kad vec ima te kvalitete (sto ce vjerovatno nasljediti) te joj se "mane" mogu i oprostiti. :D

Inace, sto se tice lokacije. Meni to nije neka lokacija - da se razumijemo sada je to OK, ali recimo za nekih 5-10 godina (ako se ostvari ono sto govore da ce biti: zgrada vlade, da neko otkupljuje Cajavec - da ce tu biti neki trzni centar...pa ce se vjerovatno onda rusiti u one barake na p. ciglani i dici neke zgrade...) Ako bi ovako ostalo - savrseno je - onolika okucnica - pa kome to ne odgovara. A sad da ti imas kucu, a oko tebe 4 solitera stvarno malo poglupo izgleda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
dakle kuca je od pokojnog akademika, muzicara Milosevica.

nije tacno, kuca je kao sto sam vec napisao pripadala paskuli, a kuca vlade milosevica se nalazi u aleji (ul. Kralja Petra Karadjordjevica I) iza doma vojske prva kuca s lijeve strane. prosetaj ima i tabla.
raja iz grada kazes? :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Prije nepar mjeseci sam skužio vozila američkog konzulata parkirana uz glavnu kapiju... nedugo potom, half ov majn koji inače radi u konzulatu mi prijavi da će se možda preseljavati u tu kuću tokom ove godine... vidjećemo...

Inače, sada radim treću i baš gledam u nju... du'ova ni zglave... ez južuel...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
drigi je napisao:
epek je napisao:
drigi je napisao:

ma nije vanjica tako loša...jest razmažena al` je nako dobra u duši :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Schwabo je napisao:
Zatim su je nakon rata izdali britanskom konzulatu koji je tu bio do "davne '99" kada je kuca devastirana u revoltu (mahom gimnazijalaca i lokalanog stanovnistva iz Ante Jakica) povodom bombardovanja SRJ od strane NATOa.

kucu nisu unistili ni gimnazijalci , ni stanovnici ante jakica, vec ucenici OS Ivo Andric na jednom velikom odmoru, 100%.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Tommy Vercetti je napisao:
kucu nisu unistili ni gimnazijalci , ni stanovnici ante jakica, vec ucenici OS Ivo Andric na jednom velikom odmoru, 100%.

Ovo je tacno u potpunosti! Tad sam bio mislim 6. ili 7. razred, sjecam se dobro i nekog kamermana sa OBN-a su razbili!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2003, 23:13

Pa to je onako... 50% tacno. Vece prije tog "napada" ekipe iz nase osnovne skole jedna rulja je nagrnula sa jajima i tako tim stvarcicama. A veliki odmor = smijurija. Sjeti se samo Jumija i njegovog cuvenog trka prema vratima :lol:

Poslednji put menjao Annie dana 20 Mar 2006, 19:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jumi je i prvi razvalio ogradu, a jaja se ne sjecam, mislim da su bila u planu za taj veliki odmor, bili neki dogovori po skoli , al se ne mogu sjetiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
zakljucase nas u skoli poslije toga

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 20:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 00:00
Schwabo je napisao:
Zatim su je nakon rata izdali britanskom konzulatu koji je tu bio do "davne '99" kada je kuca devastirana u revoltu (mahom gimnazijalaca i lokalanog stanovnistva iz Ante Jakica) povodom bombardovanja SRJ od strane NATOa.

ima pravo covjek. ja bio i mislim da je bilo spontano !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sta djeca znaju o zavicaju :roll:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onoma je napisao:
Schwabo je napisao:

ima pravo covjek. ja bio i mislim da je bilo spontano !

nije bilo spontao, vec je bio dogovor dan prije toga

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 19:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Mar 2006, 18:09
Prvo,covjek je pitao za kucu ,a ne za privatni zivot Brane Jankovica.A kuca je stvarno prelijepa.Ako je kupio kucu njegova stvar.On ce raditi sa njom sta hoce.Ne moze ju srusiti jer je zasticena zakonom,a znam i da nije ni pomislio na to.Svidjela mu se kuca pa ju je kupio i nema se tu sta vise pricati.Zar nije bolje da ju neko ko ima "sredstava"renovira i sredi nego da i dalje propada i da je vandali unistavaju!?
Mislim da vi koji niste sigurni u svoje informacije ne bi trebali pametovati toliko.
U Banjaluci ljudi samo sjede i gledaju ko se kako ponasa i ko koliko ima para.VI meni sad recite da to nije ljubomora?!Zasto se ne potrudite malo pa sami postanete "baje"!?!
Ako se covijek citav zivot mucio i radio ja mislim da zasluzuje da ima ovo sto ima.To se ne odnosi samo na doticnog vec i na ostale ljude koji su svojim radom stekli to sto imaju.Znam da ima i onih koji su ilegalnim putem dosli do toga ali svejedno ne mozete pricati o tome ako ne znate ko su ti ljudi.
I kakve veze ima Vanja sa kucom?Cura se ponasa kako hoce i boli ju briga.Dosla je iz inostranstva i nije jos postala svjesna da ljudi ovdje nemaju pametnija posla nego da tracaju ko neke babe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]