banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
A nikad vam nije palo na pamet da ti isti nadrkani doktori / medicinske sestre treba dnevno da pregledaju 50 i vise nadrkanijih i jos gorih pacijenata. Svima vam je lako preseravati se i govoriti kako doktori mute i ne rade nista .. a nikome nikad nije palo na pamet da se postavi u njihovu situaciju. Zna li ko dali oni uopste imaju uslove da rade kako treba i da sprovode tu hipokratovu zakletvu u koju se svi odjednom kunete? Jel vam nekad palo na pamet da mozda pacijente salju u privatne klinike jer u njima ne smrdi, nema 100 ljudi ispred njega, te da su higijenski uslovi puno puno bolji u njima ..

Citiraj:
Ja kontam da su ga zajebali za lijechenje il nesto tako.

Kakva bolest treba biti u pitanju da frustracija ode do tih razmjera da se vratis u kliniku i palicom sve polupas ? Ma daj ..

Svi su nesto nahuskani protiv privatnog rada doktora .. Ajde mi navedite jedan drzavni posao koji pristojno moze da prehrani cetveroclanu porodicu ? A da ne pocnem sad o tome kako se nijedan taj drzavni posao ne moze porediti sa odgovornoscu koju nosi posao jednog ljekara ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dobro jutro kolumbo,upravo o tome pricam jer sa radila taj posao,pored najbolje volje nije moguce raditi ako nemas osnovne uslove za rad,pocev od alkohola i gaze pa na dalje i kad se sjetim kad mi daju penicilin kojem je prosao rok pa da radim s njim pa onda med sestra kriva :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam tebi ni govorio nego onima koji su odma kategoricki poceli da osipaju drvlje i kamenje po doktorima / sestrama ... Ti posto si radila taj posao znas kakva je situacija i nego ja ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a i zivjela u zgradi punoj medicinara :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 17:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
bolja je deamedika !!!

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ko ga jebe sto nije bio osiguran....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
drigi je napisao:
bolja je deamedika !!!

e i njima je etika medicinska na nivou.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
I_am je napisao:
drigi je napisao:
bolja je deamedika !!!

informacije radi deamedica je imala neku operaciju i krenulo je po zlu. covjek je samo zahvaljujuci brzini hitne pomoci ostao ziv/ziva.

vanja pretpostavljam da imas neke veze sa privatnim ambulantama dok ih tako kategoricki branis. naravno imas pravo ali pazi zasto niko nije uletio u neke drugu priv. ambilantu nego bas u euromedik. pazi tu se vrti ogromna para. narod nikada nije bio bolesniji i to njima ide na ruku. niko ne kaze da treba da lijece dzaba nego treba da rade svoje radno vrijeme uredno u bolnici a poslije njega neka idu kuda hoce i rade sta hoce. sada njima ova situacija odgovara jer im bolnica daje kakvu takvu platu (a manjak para nadoknadjuju mitom, pecenim janjcima, flasama pica itd.) i bolnica im placa penziono itd. lijekove mogu i kapom i sakom da grabe (doduse mogli su do skora) a privatnik im dopunjava dzepove. bilo je slucajeva da se namjerno kvare uredjaji po bolnici samo da se navuce sto vise ljudi na privatnike. znamo da zdravlje nema cijenu i oni se bas tako ponasaju.
dalje nisam siguran za BL ali sam citao kako su pojedine priv. ambulante namjerno neke lakse nalaze pogresno radili samo da bi pacijente natjerali da jos par puta odrade doticne pretrage. e sad ako jedna takva prettraga kosta nekih 30-40KM a ti je trebas par puta da odradis.....

Cigla u padze i HI-HAJ-HOOOOOOOOOOO

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
V@nja je napisao:
A nikad vam nije palo na pamet da ti isti nadrkani doktori / medicinske sestre treba dnevno da pregledaju 50 i vise nadrkanijih i jos gorih pacijenata. Svima vam je lako preseravati se i govoriti kako doktori mute i ne rade nista .. a nikome nikad nije palo na pamet da se postavi u njihovu situaciju.

E ovako.... Znam zashto to govorish i u pravu si... Znam u kakvim uslovima ljudi rade....... Ja ne pljujem po doktorima, nego i po nashoj drzavi u kojoj doktor nema posla... Evo moja sestra je sad diplomirala i nigdje posla... Samo se preko veze mozesh zaposliti..... :roll:
V@nja je napisao:
Svi su nesto nahuskani protiv privatnog rada doktora .. Ajde mi navedite jedan drzavni posao koji pristojno moze da prehrani cetveroclanu porodicu ? A da ne pocnem sad o tome kako se nijedan taj drzavni posao ne moze porediti sa odgovornoscu koju nosi posao jednog ljekara ..

Ja sam za privatni rad doktora, definitivno... Ako nemamo dobru drzavnu bolnicu, naravno da cu otici kod privatnika.... Shta, sad ja treba da chekam 100 godina na red da bih dobila nova sochiva koja cu ionako na kraju kupiti kod privatnika... Odem fino, daju mi diptriju i novi par dobijam odmah.... Meni je jedino krivo shto nam je ginekologija najneurednija od svih odjela na Paprikovcu, a obavezno je da se zene moraju tamo poradjati.... Shto se mene tiche, ja bih se jednog dana radije porodila u privatnoj klinici nego tamo medju zoharima.... Mozda to vrijeme i dodje, pa se za desetak godina odobri porodjaj u privatnoj klinici....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Ja sam "cuo" da se medicinske sestre najbolje hvataju.

Necu komentarisati za Ginekologiju ali ima neki dogadjaj iz proslosti vezan bas za to,interesantno da danas slabo radi i da je muka zenama tamo ici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Liso, bolje se poroditi kuci nego gore, a o ljubaznosti pojedinih babica bolje da ne pricamo :-? Kad pomislim na razliku mog poroda i zena cijem porodu sam prisustvovala - spopadne me muka :-?

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:

Lijepo me zacudi da o tome nemas dokaze i da "znas" :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hahahah a neko je imao pjesmicu "ti mislis da te varam i med. seste po smjenama da..."strasno, ma da najgore smo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
indijanka je napisao:
Bostech2000 je napisao:

Lijepo me zacudi da o tome nemas dokaze i da "znas" :lol:

A sta biti ?Slike?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mangia, imam veze i sa bolnicama i sa privatnim ambulantama jer su mi oboje roditelja doktori i mogu sa sigurnoscu reci da su privatne ambulante zasluzne za 70% stvari koje su mi oni priustili .. ali to na stranu. Mozda je moj post bio preagresivan, ne zelim da kazem da su privatne ambulante 100% ispravne, ali isto tako ne smatram ih velikim zlom. Jednostavno mislim da se u ovome slucaju ne mogu drzati crno-bijelog stava. Sto se tice euromedika, ne vjerujem da se on puno razlikuje od ostalih ambulanata, u svakoj od njih se odvija otprilike ista politika (40-50% doktoru, ostalo sve vlasniku). Situacija u drzavi je trenutno takva da je glupo ocekivati neki (bilo koji segment, pa i zdravstvo) da radi kako bi trebao da radi. Da je drzava normalna, zdravstvo bi imalo sredstava za rad, doktori bi imali normalne plate i nebi bilo potrebe za hiperprodukcijom privatnih ordinacija.

Citiraj:

Preseravanje, nista manje se ne hvataju i salterske sluzbenice i sekretarice i ostali zaposlen .. uopste nema veze sa ovom temom.

Poslednji put menjao V@nja dana 08 Sep 2005, 23:11, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
indijanka je napisao:
Liso, bolje se poroditi kuci nego gore, a o ljubaznosti pojedinih babica bolje da ne pricamo :-? Kad pomislim na razliku mog poroda i zena cijem porodu sam prisustvovala - spopadne me muka :-?

Kod nas je kod kuce je zabranjen porod - doktor koji bi to kod nas uradio moze izgubiti dozvolu za rad, biti tuzen i slicno...
Cak ni doktor koji je pratio trudnocu ne moze prisustvovati porodu na Paprikovcu - tako je bar sto se tice nas obicnih smrtnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 07:08 
V@nja je napisao:
Citiraj:
Ja kontam da su ga zajebali za lijechenje il nesto tako.

Kakva bolest treba biti u pitanju da frustracija ode do tih razmjera da se vratis u kliniku i palicom sve polupas ? Ma daj ..

Nisam rekao da je zbog toga...a i prije sam naglasio da ne lupamo gluposti dok se ne sazna istina, tako da je najbolje da shutimo svi.... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Kod nas je kod kuce je zabranjen porod - doktor koji bi to kod nas uradio moze izgubiti dozvolu za rad, biti tuzen i slicno...
Cak ni doktor koji je pratio trudnocu ne moze prisustvovati porodu na Paprikovcu - tako je bar sto se tice nas obicnih smrtnika.

Ma znam kakav je sistem na Paprikovcu :evil: Ko doooobro podmasti taj ce proci bolje, mada i da me tjeraju ne bi se gore porodila :-? Zene leze jedna do druge, samo paravan navuku izmedju :roll: Oko jedne zene sve dezurne babice i svi moguci ginekolozi, oko druge jadnice nigdje nikoga - a zena se poradja tj dijete vec glavicom pomolilo vani :-? A kada se dijete otpusta kuci, sve su ljubazne i sve trljaju ruke nadajuci se poklonima :evil: Gadi mi se taj nas sistem, i presretna sam sto ne radim u njemu :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 08:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
mangia je napisao:
I_am je napisao:
drigi je napisao:
bolja je deamedika !!!

informacije radi deamedica je imala neku operaciju i krenulo je po zlu. covjek je samo zahvaljujuci brzini hitne pomoci ostao ziv/ziva.

nisam cuo za to , de ispricaj sta se to desilo ( hocu da cujem sve, ko sta koga u glavu itd :) )

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 09:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Apr 2005, 14:38
MOJE NEKO MISLJENJE JE DA TAJ GLAVNI I ODGOVORNI AKO NE ZNA RAZLOG SIGURNO ZASTO JE TAJ MOMAK POLUPAO,ONDA BAR SLUTI ZASTO,JER SE TO DESAVA NEKOLIKO PUTA.ALI MISLIM DA JE NAJBOLJE DA NE RASPRAVLJAMO TOLIKO O TOME I NAGADJAMO I IZMISLJAMO SAMI,PA DA DOLAZI DO NEKIH PREPIRKI,DOK SE NE UTVRDI KONACANA ISTINA.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]