V@nja je napisao:
A nikad vam nije palo na pamet da ti isti nadrkani doktori / medicinske sestre treba dnevno da pregledaju 50 i vise nadrkanijih i jos gorih pacijenata. Svima vam je lako preseravati se i govoriti kako doktori mute i ne rade nista .. a nikome nikad nije palo na pamet da se postavi u njihovu situaciju.
E ovako.... Znam zashto to govorish i u pravu si... Znam u kakvim uslovima ljudi rade....... Ja ne pljujem po doktorima, nego i po nashoj drzavi u kojoj doktor nema posla... Evo moja sestra je sad diplomirala i nigdje posla... Samo se preko veze mozesh zaposliti.....
V@nja je napisao:
Svi su nesto nahuskani protiv privatnog rada doktora .. Ajde mi navedite jedan drzavni posao koji pristojno moze da prehrani cetveroclanu porodicu ? A da ne pocnem sad o tome kako se nijedan taj drzavni posao ne moze porediti sa odgovornoscu koju nosi posao jednog ljekara ..
Ja sam za privatni rad doktora, definitivno... Ako nemamo dobru drzavnu bolnicu, naravno da cu otici kod privatnika.... Shta, sad ja treba da chekam 100 godina na red da bih dobila nova sochiva koja cu ionako na kraju kupiti kod privatnika... Odem fino, daju mi diptriju i novi par dobijam odmah.... Meni je jedino krivo shto nam je ginekologija najneurednija od svih odjela na Paprikovcu, a obavezno je da se zene moraju tamo poradjati.... Shto se mene tiche, ja bih se jednog dana radije porodila u privatnoj klinici nego tamo medju zoharima.... Mozda to vrijeme i dodje, pa se za desetak godina odobri porodjaj u privatnoj klinici....