kuba je napisao:
@oOo
starac, trenutno sam vrlo dobre volje pa cu ti samo reci da ti je nacin razmisljanja vrlo pogresan.
koliko vidim, vecina ljudi koji su za sluzenje su i sami prosli kroz tu masinu pa im je sada malo vokri sto se drugi nece zajebavati na manjaci sa pacovima, medvjedima i vukovima po kasarni, sto nece biti zajebavani od brkatog seronje koji ima dva osnovne i sl.
Citiraj:
Neću da ulazim u raspravu o vrsti, svrhi i kvalitetu trenutnog služenja vojnog roka, jer to nije tema moje poruke.
super ti je ova. nije bitna svrha i vrsta. pa sta je bitno? zbog cega se ide tamo uopste? danas ljudi idu da ne bi pukla bruka u selu, jer ''samo fizicki i psihicki nesposobni ne idu u vojsku''.
i ovo da se mladici odvoje od svojih roditelja, pa bar na 4 mjeseca.

vecina bi se rado odvojila, jer kod kuce uglavnom i imaju sranja, ali ne zele da odu u govna i jos da znaju da je to sto rade bez ikakvog smisla.
vecina ljudi koja danas ode u vojsku, ode vise-manje normalna. vracaju se kao teski alkosi, narkomani, ljudi sjebani u mozak.
moj je stari kao i svi bio u jna i kao sto on kaze ''to je bilo NESTO''. danas su druga vremena, druga je i drzava. sve je drugacije, samo je vojska ista, a tako ne ide.
jedina stvar koju ova vojska moze da dobije od mene je

Nije meni "vokri" što sam ja služio vojsku a ti nisi. I u vrijeme kad sam je ja služio bilo je tatinih sinova i sinova ratnih profitera koji nisu služili, pa to meni ne smeta, jer to ide na njihovu dušu, moja je čista po tom pitanju. Ovim prizemnim komentarom ti mi pokušavaš dati mnogo veću sujetu nego što je trenutno posjedujem. Naravno, nisam ni očekivao da ćete ti i Draco i takvim slični vama shvatiti o čemu sam pisao. Vi ste stvarno sekice koje se drže mamine sise do svoje ženidbe, pa onda pređu na ženinu sisu. To je ona vrsta ljudi koje nisu spremni da bilo šta urade i koje zakolju sa njihovom djecom na kućnom pragu zato što oni sjede i čekaju da ih neko drugi odbrani. Ja sam napisao par redova na temu sličnu kao goredata reakcija od hakinen-a (respect, čovjek je shvatio o čemu govorim), samo što je on to donekle drugačije sročio

. Znači, nije tema vojska, nego što ste vi sekice.
Što se tiče komentara o tome da "većina ljudi koja danas ode u vojsku, ode više-manje normalna a vraćaju se kao teški alkosi, narkomani, ljudi sjebani u mozak" reći ću ti samo da u mojoj porodici do prvog koljena nas devet muškaraca je služilo redovni vojni rok u periodu 1991 do 2001 godine. Svi smo otišli kao normalni ljudi a kao takvi smo se i vratili. Hvala Bogu, nas četvorica koji smo služili u toku rata smo ostali živi i zdravi, jedino je jedan brat bio dva puta ranjavan. Niko od nas devet nije postao alkos, niti narkoman, a pogotovo ne sjeban u mozak. Neki su završili fakultet, neki su se i oženili, najmlađi od nas se upravo ženi za 6 sedmica, jedan ima dvoje djece, svi smo zaposleni, sve u svemu je relativno dobro. Dakle, tvoj komentar o VEĆINI ljudi koji DANAS, u miru, nakon četiri mjeseca služenja sprdačine od vojske, bez ikakve discipline, postanu takvi govori da si se ti ili toliko usrao od služenja vojske pa tako opravdavaš svoj strah ili da nemaš pojma o čemu govoriš, jer takva konstatacija je čisti oksimoron. Ako ljudi u ratu nisu iz vojske dolazili kao alkosi, narkomani i sjebani u mozak, kako će onda nakon 4-mjesečnog izleta u miru biti takvi osim ako stvarno nije u pitanju debilna generacija? Ako je ovo zadnje slučaj imate moje saučešće.
Samo da pojasnim ovu rečenicu što si me citirao: To sam namjerno napisao zato što mi je jasno da ima ljudi koji bi služili vojsku da je to prava srpska vojska, a ne neka monstrum BiH vojska i to u potpunosti razumijem. Zato sam ovo ovako i napisao jer nisam želio da neko izvuče zaključak da ja lobiram ljude da služe u toj jadnoj tvorevini. Koliko sam ja primjetio niko od vas maminih sinčića nije rekao nešto u smislu: "Ja bi služio vojsku kad bi bila prava" nego samo odgovori u smislu "Ma boli mene za vojsku, to je gubljenje vremena, to je za budale i alkose itd." Takav dezerterski stav pokazuje jasnu slabost naroda, jer narod koji nema onih koji su spremni da se za njega tuku je osuđen na propast.
Draco_Malfoy je napisao:
Potpuno si u pravu, ovaj oOOOo ili nije upisao fakultet, ili se zajebo pa otisao u vojsku misleci da se nece ukinuti, pa je htio da to sto prije odradi... Jos bih samo dodao: Koliko sam ja upucen odlazak u vojsku predstavlja odradjivanje nekakvog duga drzavi - Ja ne da ne vidim da ja ovoj drzavi nesto dugujem, nego naprotiv - ona meni duguje 4 izgubljene godine djetinjstva, a duguje mi to sto da umjesto da smo sad vec u Europi, vodimo se kao zadnji sljam na kontinentu...
Ja sam vojsku služio za vrijeme rata, i imam više od nekoliko vršnjaka koji su sa mnom išli u srednju školu i služili vojsku a koji su poginuli. To je pretpostavljam bilo u vrijeme dok si se ti još igrao klikera. U to vrijeme upisivanjem fakulteta nisi mogao odgoditi tu obavezu, kao što vi sekice možete danas. Za tvoju informaciju, Elektrotehnički fakultet u BL sam upisao poslije rata i bio sam jedan od boljih studenata tog fakulteta (prosjek 7.8, nekoliko desetki kojima se veoma ponosim). Komentar o dugu državi neću ni da komentarišem, to je valjda jasno samo po sebi.