banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
mikii je napisao:
Danas vojsku služi samo sirotinja. Zar da tatini guzlati sinovi jedu konzerve. Kako bi se tata osjećao da mu sina u vojsci ujede komarac ili ne daj bože osa!? Zato će veliki tata da sredi stvar. A sin će da i dalje izvodi akrobacije po gradu sa bijesnim autom,bez bojazni da će otići u neku tamo vojsku.

Najmanji problem tamo su ose i konzerve ..

Moj tata nije "guzonja" pa samim tim ni ja nisam guzonjin sin, ali vojsku u ovakvom stanju najradije nebi sluzio .. Za koga? Za sta? Za ove nase politicare ili za nasu drzavu? Nemojte mi samo reci zbog sebe ili zato sto moram jer vecina mladih ljudi stosta "mora" danas, a drzava im to ni najmanje ne obezbjedjuje .. Da me pored svega toga jos i neki kompleksash prca u zdrav mozak .. neka hvala.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Nemojte tako... u ovoj vojsci se nauci da jedes suv 'leb, da klopas popisan kupus, da se ne kupas, da ne menjas ves, da se posteno najedes kad te puste kuci, da kisnes jer nemas kabanicu... dosta je ratnih igara...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja bih otishla u vojsku da malo smrsham... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2005, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Lisa_Simpson je napisao:

Ha joj ti, kad bi otisla u vojsku smrsala bi odmah prvu noc,al ne od slabe vecere... :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2005, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
....vojsku treba ukinuti i uvesti manji porofesionalni sastav ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 21:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Gledam ove odgovore i ražalostim se jer skontam da smo duboko sjeban narod i da stvarno nemamo nikakvu budućnost. Mlade generacije su takve sekice da se boje otići od maminih skuta na bijedna 4 mjeseca koliko sada traje ova sprdačina od vojnog roka. Neću da ulazim u raspravu o vrsti, svrhi i kvalitetu trenutnog služenja vojnog roka, jer to nije tema moje poruke.

Ja smatram da je služenje vojnog roka kao takvo dobra stvar za svakog mladog muškarca u smislu da se odvoji od roditelja i preuzme malo odgovornosti, da nauči da život nije pravedan, itd. itd. Ovdje pod služenjem smatram takvu službu koja se ne odvija u tvom matičnom gradu ili negdje blizu tako da starci mogu dotrčati kad kod zatreba, nego nešto zaozbilje. Ne znam da li je moguće ovdje igdje ispuniti takvu službu i da li je uopšte predmetno služiti vojsku za onoga ko to ne želi (zbog sadašnjeg oblika vojske u državi koji, shvatam ja to, vrijeđa mnoge) ali bi bilo dobro da je moguće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2005, 11:42
@oOo
starac, trenutno sam vrlo dobre volje pa cu ti samo reci da ti je nacin razmisljanja vrlo pogresan.
koliko vidim, vecina ljudi koji su za sluzenje su i sami prosli kroz tu masinu pa im je sada malo vokri sto se drugi nece zajebavati na manjaci sa pacovima, medvjedima i vukovima po kasarni, sto nece biti zajebavani od brkatog seronje koji ima dva osnovne i sl.
Citiraj:
Neću da ulazim u raspravu o vrsti, svrhi i kvalitetu trenutnog služenja vojnog roka, jer to nije tema moje poruke.

super ti je ova. nije bitna svrha i vrsta. pa sta je bitno? zbog cega se ide tamo uopste? danas ljudi idu da ne bi pukla bruka u selu, jer ''samo fizicki i psihicki nesposobni ne idu u vojsku''.
i ovo da se mladici odvoje od svojih roditelja, pa bar na 4 mjeseca. :roll: vecina bi se rado odvojila, jer kod kuce uglavnom i imaju sranja, ali ne zele da odu u govna i jos da znaju da je to sto rade bez ikakvog smisla.
vecina ljudi koja danas ode u vojsku, ode vise-manje normalna. vracaju se kao teski alkosi, narkomani, ljudi sjebani u mozak.
moj je stari kao i svi bio u jna i kao sto on kaze ''to je bilo NESTO''. danas su druga vremena, druga je i drzava. sve je drugacije, samo je vojska ista, a tako ne ide.
jedina stvar koju ova vojska moze da dobije od mene je :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
kuba je napisao:
@oOo
starac, trenutno sam vrlo dobre volje pa cu ti samo reci da ti je nacin razmisljanja vrlo pogresan.
koliko vidim, vecina ljudi koji su za sluzenje su i sami prosli kroz tu masinu pa im je sada malo vokri sto se drugi nece zajebavati na manjaci sa pacovima, medvjedima i vukovima po kasarni, sto nece biti zajebavani od brkatog seronje koji ima dva osnovne i sl.
Citiraj:
Neću da ulazim u raspravu o vrsti, svrhi i kvalitetu trenutnog služenja vojnog roka, jer to nije tema moje poruke.

super ti je ova. nije bitna svrha i vrsta. pa sta je bitno? zbog cega se ide tamo uopste? danas ljudi idu da ne bi pukla bruka u selu, jer ''samo fizicki i psihicki nesposobni ne idu u vojsku''.
i ovo da se mladici odvoje od svojih roditelja, pa bar na 4 mjeseca. :roll: vecina bi se rado odvojila, jer kod kuce uglavnom i imaju sranja, ali ne zele da odu u govna i jos da znaju da je to sto rade bez ikakvog smisla.
vecina ljudi koja danas ode u vojsku, ode vise-manje normalna. vracaju se kao teski alkosi, narkomani, ljudi sjebani u mozak.
moj je stari kao i svi bio u jna i kao sto on kaze ''to je bilo NESTO''. danas su druga vremena, druga je i drzava. sve je drugacije, samo je vojska ista, a tako ne ide.

Potpuno si u pravu, ovaj oOOOo ili nije upisao fakultet, ili se zajebo pa otisao u vojsku misleci da se nece ukinuti, pa je htio da to sto prije odradi... Jos bih samo dodao: Koliko sam ja upucen odlazak u vojsku predstavlja odradjivanje nekakvog duga drzavi - Ja ne da ne vidim da ja ovoj drzavi nesto dugujem, nego naprotiv - ona meni duguje 4 izgubljene godine djetinjstva, a duguje mi to sto da umjesto da smo sad vec u Europi, vodimo se kao zadnji sljam na kontinentu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 23:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Čitajući ovo nisam mogao a da se ne umješam.
Kao prvo 95% ovih koji ovde nešto blebeću o vojsci i pametuju nisu služili
vojsku,a koliko vidim pametuju na nivou nekog generala.Ma daj molim te ko neke babe ste ovi što se natežete hoćete ili nećete služiti ta bijedna 4 mjeseca.Ovi svi koji se izvlače za mene su najobičnije pi***,da se razumijemo!Pa zar ste toliko kilavi i nesposobni da nemožete biti u čizmama ta 4 mjesec eeeejj 4 mjeseca,a ne 14 mjeseci ,i to još kod ovakve vojske kakva je ova, gdje je diciplina čista nula!To izbjegavanje samo pokazuje kolike ste mamine maze i ustvari još uvijek balavci,izuzetak oni koji su proglašeni za nesposobne.
Ovi za koje je neko spomenu da se piju poslije vojske,samo pokazuju koliko su to labilne ličnosti,i koliki su mekušci kad toliko na njih ostavi trag vojska!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 09:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Odsluzio sam vojni rok 2000. godine i nije bilo toliko strasno, ima i dobrih i losih iskustava, i drago mi je sto sam je odsluzio.
Danas nema te sile koja bi me odvukla da sluzim ovakvu vojsku kakva je sada...ovo je ruglo a ne vojska, politicari se busaju u prsa, kao mi smo Srbende, ne damo vojsku ne damo nista, a iza ledja vec potpisali ukidanje vojske RS, a bogami i milicije...i kakvu sad vojsku treba sluziti? BiH? Da ne odemo u politiku... uglavnom kakvi su sada uslovi ni crnom neprijatelju ne bih pozelio da sluzi ovu nasu "vojsku".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Služenje vojnog roka u BiH je nekidan ukinuto ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
zipp je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:

Ha joj ti, kad bi otisla u vojsku smrsala bi odmah prvu noc,al ne od slabe vecere... :D

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Citiraj:
Lisa_Simpson ::
Ja bih otishla u vojsku da malo smrsham...

Baš naprotiv tek bi tu dobila kilažu :lol:

-------------------------------------------------------------------------------------
You know, I've personally flown over 194 missions and I was shot down on every one. Come to think of it, I've never landed a plane in my life.

My whole life, all I've wanted to do is fly. Bomb stuff. Shoot people down.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2005, 11:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
kuba je napisao:
@oOo
Citiraj:

Nije meni "vokri" što sam ja služio vojsku a ti nisi. I u vrijeme kad sam je ja služio bilo je tatinih sinova i sinova ratnih profitera koji nisu služili, pa to meni ne smeta, jer to ide na njihovu dušu, moja je čista po tom pitanju. Ovim prizemnim komentarom ti mi pokušavaš dati mnogo veću sujetu nego što je trenutno posjedujem. Naravno, nisam ni očekivao da ćete ti i Draco i takvim slični vama shvatiti o čemu sam pisao. Vi ste stvarno sekice koje se drže mamine sise do svoje ženidbe, pa onda pređu na ženinu sisu. To je ona vrsta ljudi koje nisu spremni da bilo šta urade i koje zakolju sa njihovom djecom na kućnom pragu zato što oni sjede i čekaju da ih neko drugi odbrani. Ja sam napisao par redova na temu sličnu kao goredata reakcija od hakinen-a (respect, čovjek je shvatio o čemu govorim), samo što je on to donekle drugačije sročio :). Znači, nije tema vojska, nego što ste vi sekice.

Što se tiče komentara o tome da "većina ljudi koja danas ode u vojsku, ode više-manje normalna a vraćaju se kao teški alkosi, narkomani, ljudi sjebani u mozak" reći ću ti samo da u mojoj porodici do prvog koljena nas devet muškaraca je služilo redovni vojni rok u periodu 1991 do 2001 godine. Svi smo otišli kao normalni ljudi a kao takvi smo se i vratili. Hvala Bogu, nas četvorica koji smo služili u toku rata smo ostali živi i zdravi, jedino je jedan brat bio dva puta ranjavan. Niko od nas devet nije postao alkos, niti narkoman, a pogotovo ne sjeban u mozak. Neki su završili fakultet, neki su se i oženili, najmlađi od nas se upravo ženi za 6 sedmica, jedan ima dvoje djece, svi smo zaposleni, sve u svemu je relativno dobro. Dakle, tvoj komentar o VEĆINI ljudi koji DANAS, u miru, nakon četiri mjeseca služenja sprdačine od vojske, bez ikakve discipline, postanu takvi govori da si se ti ili toliko usrao od služenja vojske pa tako opravdavaš svoj strah ili da nemaš pojma o čemu govoriš, jer takva konstatacija je čisti oksimoron. Ako ljudi u ratu nisu iz vojske dolazili kao alkosi, narkomani i sjebani u mozak, kako će onda nakon 4-mjesečnog izleta u miru biti takvi osim ako stvarno nije u pitanju debilna generacija? Ako je ovo zadnje slučaj imate moje saučešće.

Samo da pojasnim ovu rečenicu što si me citirao: To sam namjerno napisao zato što mi je jasno da ima ljudi koji bi služili vojsku da je to prava srpska vojska, a ne neka monstrum BiH vojska i to u potpunosti razumijem. Zato sam ovo ovako i napisao jer nisam želio da neko izvuče zaključak da ja lobiram ljude da služe u toj jadnoj tvorevini. Koliko sam ja primjetio niko od vas maminih sinčića nije rekao nešto u smislu: "Ja bi služio vojsku kad bi bila prava" nego samo odgovori u smislu "Ma boli mene za vojsku, to je gubljenje vremena, to je za budale i alkose itd." Takav dezerterski stav pokazuje jasnu slabost naroda, jer narod koji nema onih koji su spremni da se za njega tuku je osuđen na propast.

Draco_Malfoy je napisao:
Potpuno si u pravu, ovaj oOOOo ili nije upisao fakultet, ili se zajebo pa otisao u vojsku misleci da se nece ukinuti, pa je htio da to sto prije odradi... Jos bih samo dodao: Koliko sam ja upucen odlazak u vojsku predstavlja odradjivanje nekakvog duga drzavi - Ja ne da ne vidim da ja ovoj drzavi nesto dugujem, nego naprotiv - ona meni duguje 4 izgubljene godine djetinjstva, a duguje mi to sto da umjesto da smo sad vec u Europi, vodimo se kao zadnji sljam na kontinentu...

Ja sam vojsku služio za vrijeme rata, i imam više od nekoliko vršnjaka koji su sa mnom išli u srednju školu i služili vojsku a koji su poginuli. To je pretpostavljam bilo u vrijeme dok si se ti još igrao klikera. U to vrijeme upisivanjem fakulteta nisi mogao odgoditi tu obavezu, kao što vi sekice možete danas. Za tvoju informaciju, Elektrotehnički fakultet u BL sam upisao poslije rata i bio sam jedan od boljih studenata tog fakulteta (prosjek 7.8, nekoliko desetki kojima se veoma ponosim). Komentar o dugu državi neću ni da komentarišem, to je valjda jasno samo po sebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2005, 11:33 
hakinen je napisao:
Čitajući ovo nisam mogao a da se ne umješam.
Kao prvo 95% ovih koji ovde nešto blebeću o vojsci i pametuju nisu služili
vojsku,a koliko vidim pametuju na nivou nekog generala.Ma daj molim te ko neke babe ste ovi što se natežete hoćete ili nećete služiti ta bijedna 4 mjeseca.Ovi svi koji se izvlače za mene su najobičnije pi***,da se razumijemo!Pa zar ste toliko kilavi i nesposobni da nemožete biti u čizmama ta 4 mjesec eeeejj 4 mjeseca,a ne 14 mjeseci ,i to još kod ovakve vojske kakva je ova, gdje je diciplina čista nula!To izbjegavanje samo pokazuje kolike ste mamine maze i ustvari još uvijek balavci,izuzetak oni koji su proglašeni za nesposobne.
Ovi za koje je neko spomenu da se piju poslije vojske,samo pokazuju koliko su to labilne ličnosti,i koliki su mekušci kad toliko na njih ostavi trag vojska!

Bravo.......Ja odma' da kazem da nisam sluzio vojsku zbog fizickih nedostataka...ali stvarno ovi koji mogu,a izbegavaju na bilo koji nacin su obicne pi**ice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2005, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Od 1. januara ukida se obavezno služenje vojnog roka,tako da će ići samo oni koji hoće profesionalno bave sa tim.
Jebeš državu koja nema svoju vojsku :-?
To ti je bilo kao dobro jutro u životu muškarca da jednog dana kad postane punoljetan odrapi neko vrijeme u vojsci.
Moj će ako bog da jednog dana služiti vojsku makar išao u SCG da je služi.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2005, 11:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
ma jebo vojsku.isao bih u vojsku da imam ljuske uslove a ne da mi za rucak servira gavrilovicevu konzervu iz `84-te,koju je npr. moj brat dobijao u Bileci prije 5 god.neka hvala nisam gladan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2005, 12:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Nadam se da ste rekli sta ste imali za reci, jer se ova tema zakljucava, jer prerasta u politiku i prepucavanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]