banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2005, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
na HRT-u veceras na dnevniku kaze 64000 karat je prodano....... ajoj sad fga prase dugmici .....uh valjalo bi mamu mu......dole bit'.....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 06:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Upravo sam doshla s koncerta... Bilo je fenomenalno... Crkavam od umora, al isplatilo se... Ljudi su super pjevali, ja sam se isplesala, ma sve je bilo super.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Može li se znati šta su pjevali?
Spisak pjesama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ovo sam ja dobila na mail-u jutros, uh sto bih voljela da sam bila!!!

--------------------------------------------------------

Koncert na Koševu dugo će se pamtiti

Velikani domaćeg rokenrola grupa “Bijelo dugme” sinoć je održala koncert na prepunom stadionu Koševo. Željko Bebek, Alen Islamović, Mladen Vojčić Tifa, Goran Bregović, Zoran Redžić, Milić Vukašinović, Điđi Jankelić, Vlado Pravdić i Lazo Ristovski uz svesrdnu pomoć bugarskih solistica, Orkestra za vjenčanja i sprovode, duhača i klape Nostalgija priredili su svojim fanovima pravi muzički spektakl.

Sat vremena prije početka koncerta stadion je bio pun. Preko 60.000 ljudi cijelo vrijeme skadiralo je popularnim “Dugmićima”. Publika je bila iz raznih dijelova BiH, Hrvatske, Slovenije, SiCG...

Pjevači najjača karika

Koncert je otvorio Mladen Vojičić Tifa pjesmom “Lažeš zlato, lažeš dušo”. Hiljade glasova stopili su se u jedan. Uslijedili su i drugi hitovi sa jednog od najboljih albuma jugoslovenskih muzičkih legendi “Lipe cvatu”. Publika je pjevala, plesala i nakon završenih numera skandirala Tifi.

Treba istaći da su vokali bili najjača karika obnovljenog “Bijelog dugmeta”. Male probleme na početku koncerta imao je lider benda Goran Bregović koji je, izgleda, pozaboravljao mnoge akorde pjesama. Srećom iza njega je stajao asistent koji mu je sa komada hartije čitao note.

Nakon Tife, koji je zaslužio sve kompilimene i opravdao epitet najdražeg pjevača sarajevske publike, na scenu je izašao Alen Islamović. Uslijedili su veliki hitovi sa albuma “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i Ćiribiribela”. Hitovi poput “A i ti me iznevjeri”, “Ćiribiribela”, “Ako ima boga”, “Napile se ulice”... izazvale su pravu histeriju kod publike. Islamović je još jednom pokazao svu raskoš svog glasa, te kako prava muzička zvijezda vlada scenom.

Treba napomenuti i odličan nastup bubnjara Milića Vukašinovića i Điđija Jankelića, basiste Zorana Redžića, te klavijaturista Vlade Pravdić i naročito Laze Ristovskog koji je dolaskom na scenu dobio veliki aplauz.

Muzičke legende ponovo zajedno

I za kraj šlag na torti. Publika je skandiranjem dozvala na scenu prvog pjevača “Dugmeta” Željka Bebeka. Izlaskom na binu kao da je ulio dodatnu sigurnost i ostalim članovima benda, naročito Bregoviću kojem asistent više nije bio potreban. Uslijedili su najveći hitovi “Bijelog dugmeta”, a prednost je imala “Selma”. Najstariji član “Dugmeta” izgledao je kao mladić, obučen u bijelo i lepršav na sceni. Svojim fascinantnim glasovnim mogućnostima pobrao je najviše aplauza.

“Ovo sam čekao 20 godina. Sarajevo ima najbolju publiku”, kratko je rekao Bebek publici koja je skandirala njegovo ime.

Nakon završenog oficijelnog dijela programa publika je legendarni bend pozivala na bis. I baš kada su svi pomislili da bisa neće biti “Dugme” je ponovo izašlo na scenu. Sva tri vokala pjevala su zajedno, a uslijedili su hitovi poput “Milicija trenira strogoću”, “Lipe cvatu”, Hajmo curice..., “Đurđevdan”. Publika je bila u transu.

Nakon otpjevane “Tajne veze” i Bregović se obratio fanovima: “Ako vas neko pita jeste li bili na koncertu, recite da jeste. Da smo bili mi i da su bili oni i da smo pjevali neke stare pjesme”. Publika ga je nagradila burnim aplauzom.

Rock legende sarajevskim koncertom opravdali su sva očekivanja. Zasigurno, bio je to jedan od najboljih nastupa koji su održali u svojoj 30 godina dugoj muzičkoj karijeri.

Nakon koncerta na Koševu sigurni smo da će ovaj bend doživjeti stotu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bash ovako kako je opisala Dove... S tim shto sam ja chekala "Bitangu i princezu", ali to nisu otpjevali... Bebek mi je bio najbolji, on je i najduze pjevao. Svima su glasovne mogucnosti ostale iste, mada su ljudi prije koncerta komentarisali da su im glasovi vjerovatno manje-vishe propali. Ja sam najvishe plesala uz "Ne spavaja, mala moja", a to sam i kod kuce najvishe pjevala, a baba se derala za mnom kako sam luda shto idem na taj koncert... :lol: Vrijedilo je svaku marku, a i nije mi krivo shto sam se tako premorila... Evo, sad sam ustala iz kreveta, sutra imam ispit, ali znam da bi mi bilo zao da nisam otishla na koncert da su mi ljudi prichali ovako kako je preprichala Dove... Bebek me odushevio, a i Alen je bio odlichan... Ljudi, idite u Bg na koncert, necete se pokajati....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 14:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Jos jedna pobjeda normalnih

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Kako sam naveo u predhodnom postu da 15 godina nesviranja ne moze nadoknaditi mjesec dana proba. Kako sam cuo Brega se toliko naispadao i izprofulao tonova da je to bruka. Znam da je atmosfera bila haos, ali jednostavno to nije to kao sto je bilo prije 20 godina, kad je to bilo pravi rock koncert.
Mislim glupo mi je to sto su pored njih bili ona KLAPA iz Dalmacije, one dvije Bugarkinje iz Bregine grupe za vjencanja i sahrane. Ja sam samo pogledao reporatzu koja bila na TV i mugu reci da se nisam nadao da ce takav koncert biti.Ocekivao sam vishe zastine u nastupu,ali sam se uvjerio u suprotno. Srecom, pa 28.6 imam ispit tako da necu ici u BG. Pravo su stvoreni za penziju...pozz i bez ljutnje, ovo je samo moje misljenje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi se da si pogledao samo reportazu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 20:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Flashman je napisao:
Kako sam naveo u predhodnom postu da 15 godina nesviranja ne moze nadoknaditi mjesec dana proba. Kako sam cuo Brega se toliko naispadao i izprofulao tonova da je to bruka. Znam da je atmosfera bila haos, ali jednostavno to nije to kao sto je bilo prije 20 godina, kad je to bilo pravi rock koncert.
Mislim glupo mi je to sto su pored njih bili ona KLAPA iz Dalmacije, one dvije Bugarkinje iz Bregine grupe za vjencanja i sahrane. Ja sam samo pogledao reporatzu koja bila na TV i mugu reci da se nisam nadao da ce takav koncert biti.Ocekivao sam vishe zastine u nastupu,ali sam se uvjerio u suprotno. Srecom, pa 28.6 imam ispit tako da necu ici u BG. Pravo su stvoreni za penziju...pozz i bez ljutnje, ovo je samo moje misljenje

Ja nemam nista protiv bijelog dupeta ,a li mi se cini da je ovo sad malo vise kakanje.Mislim pozitivno je sto se ista desava ali Brega...ispadi...pa one njegove izjave da je Bijelo dugma nista u odnosu na ono sto sad radi...
al`opet baksis je pokupio iako se malo manje puta culo "oj-ha"
Iako mi sve to smeta u svemu tome,mogu reci da mi je zao sto necu moci posjetiti nijedan koncert od njih ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
ja nemam rijeci :D ..dosla sam jutros..i odmah na posao -direkt..mrtva :oops: alii
bilo je fantasticnoo..iako sam do gaca mokra od kise bila..na svaku pjesmu sam 'okidala' ali basss..koza mi se dizala :oops: ..koliko se samo uspomena probudilo :oops:
..Bebek je bio najajci..ali i Alen takodje..mislim..ja sam odrastala u Alenovom periodu..i on je ostavio najajci utisak na mene..iako ni ostali nisu daleko od njega :wink: ..
..ne mogu opisati..to se treba SAMO DOZIVJETI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2005, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Ovako Lisa (a i ostali) nemojte se ljutiti nista, ali Flashman je u pravu. Onaj koncert sto se tice muzickog utiska nije bio nista spektakularno. Da se ogradim odmah. Ne govorim o atmosferi na koncertu nego cisto o njihovoj svirci. Bend me je odusevio i vidi se da su vjezbali, isto tako i pjevaci, ali Bregovic - pa ono je sramota za jednog svjetski proznatog muzicara izaci pred 65-70 hiljada ljudi i ne odsvirati nijednu pjesmu kako treba (jos uz to onoliko fulati tonove i improvizovati) - da budem iskren ono pri kraju sto je odsvirao je na nesto licilo pa sam sa boljim utiskom izasao sa stadiona.
Brega majstore, sjedi u sobu sa gitarom zatvori se i uvjezbaj 10 pjesama i odsviraj ih kao covjek a nemoj se onako sramotiti. (ovo naglas razmisljam :) ).
Ma sta ja ustvari pricam. Pa ninajednom koncertu koji sam gledao na TV-u on nije dobro svirao.
Rekao sam vec ovdje na jednom podforumu sta mislim o tome (stavicu link na post pa ga procitajte da se neponavljam po nekoliko puta).
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=11266&start=40
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=11266&start=60
Mislim, onakvo ozvucenje nema ni Cana na svojim koncertima. Ja mislim da su oni koji su stajali na suprotnoj strani od bine culi svaku 10 rijec pjesme.

@Vader
Ako te zanima mogu poslati citav spisak pjesama sto su pjevali, samo da uhvatim malo vremena. Inace, sve ovo sto su pjevali sam i ocekivao (osim Loseg vina), i jos neke pjesme koje nisu otpjevali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Sve je to istina sto se Brege tice.
Istina je i da je tamo bilo mnogo nostalgicnih ljudi, znate onaj profil, ko moj burazer....

...ali 65 000 ljudi koji pjevaju, pa to ne smije biti lose.Mozete misliti sta se sve tamo osjeti za par sati koncerta, sta sve prodje kroz tjelo i glavu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@ boa
Ja sam se ogradio :) od toga, napisao sam da govorim o muzickomutisku.
Za atmosferu sam rekao da je bila odlicna.

BTW. I kad Balkan Express svira pjesme od bijelog dugmeta svi pjevaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 18:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Hvala Slash sto me podrzavas....ljudi ja sam za to da se nesto pozitivno desava u BIh i to je OK, ali se sad pokazalo da su oni ovdje zbog para. Atmosfera je bila ok. Ali ljudi su dali 20 KM da se prisjete 80-ih godina, da ih pogodi onaj stari osjecaj kad su nekad bili na kocertima (oni stariji) i oni mladji da vide kako je to izgledalo nekad. Ali od te ljubavi nije bilo nista...samo cista akustika.Da se razumijemo: danas niko ne svira zbog ljubavi prema muzici ili publici, vec zbog para. Zato se desilo to sto se desilo.
Ajd sto su ovi u sarajevu "bacili" 20 KM, ali ovi u ZG ce "baciti" 20 Eur...pozzzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 18:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Pa sta se cudis Flashman, sve je dansa zbog para. Ali ne mogu da vjerujem da bas nije vrijedilo 20km. Sta si ti ocekivao od benda koji nije svirao godinama, neku perfekciju. Budi malo realan i sretan sto si imao priliku da to dozivis jer to se desi once in a life time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Flashman - podrzavam te zato sto si rekao ono kako jeste

Dove je napisao:
Pa sta se cudis Flashman, sve je dansa zbog para. Ali ne mogu da vjerujem da bas nije vrijedilo 20km. Sta si ti ocekivao od benda koji nije svirao godinama, neku perfekciju. Budi malo realan i sretan sto si imao priliku da to dozivis jer to se desi once in a life time.

Pa iskreno (jes da si Flashmanu uputila pitanje, ali cu reci sta ja mislim), ocekivao sam perfekciju. Ipak su oni najveci bend na prostorima bivse Jugoslavije (a i sire). BEND JE ODSVIRAO FENOMENALNO (odradili su svoj posao odlicno - ovjezbali i odsvirali), ali Brega skroz lose. Ono je njegova velika sramota. Mogao je sjesti dva dana i nauciti onih 30-ak pjesama (ne cak ni toliko, jer su se neke mogle improvizovati, ALI NE SVE). Nisu mu u ponedeljak javili da svira, nego ima od toga dugo vremena.

BTW. 20 KM je vrijedio dogadjaj kao dogdjaj (ukljucujuci tu i svirku svih osim Brege), a njegova svirka je vrijedila... hm, pa nekih 1.5-2 KM (tacno onoliko za koliko ce ti svirati mnogo bolji neafirmisani gitaristi ovdje u Banja Luci - "plati pivu i slusaj dok je ima")

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2005, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Citiraj:
Ali ljudi su dali 20 KM da se prisjete 80-ih godina, da ih pogodi onaj stari osjecaj kad su nekad bili na kocertima (oni stariji) i oni mladji da vide kako je to izgledalo nekad. Ali od te ljubavi nije bilo nista...samo cista akustika.Da se razumijemo: danas niko ne svira zbog ljubavi prema muzici ili publici, vec zbog para. Zato se desilo to sto se desilo.
Ajd sto su ovi u sarajevu "bacili" 20 KM, ali ovi u ZG ce "baciti" 20 Eur...pozzzz

Da je 20 km mnogo i za 1 sekund, a kamoli 3 sata provedenih tamo, dala bih za svaki (s) toliko i ako nista samo prisjecanje 'tih' nekadasnjih vremena i osjecaja koji su isplivavali iz mene i vecine ljudi vrijedi za mene vise od jadnih 20 km ..koje bih potrosila na neko 'jadikovanje' u gradu ili vec gdje :oops:
..moje misljenje :D ..iako ne bjezim od toga da je bilo propusta..ali kad i gdje ih nema?! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2005, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ne sumnjam da je bilo fenomenalno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2005, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je samo Bebek vrijedio 20 km... Pokajala bih se da mi sad neko kaze kako je bio, a da ja nisam otishla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]