Citiraj:
Nezavisne Novine:
Rekonstrukcija parka
Prva faza rekonstrukcije parka "Petar Kočić" počela je juče.
Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da je ovo jedan od projekata koji se finansira iz budžeta grada i koji je odobrio gradski parlament.
"Banja Luka će rekonstrukcijom ovog parka dobiti drugačiji i moderniji izgled. Pružiće i mnoge mogućnosti koje sada u parku nedostaju", ističe gradonačelnik.
Prema idejnom projektu, koji je uradila Projektantska kuća "Arhivinvest" iz Slovenije, park će se sastojati iz tri dijela: spomenika Petru Kočiću, fontane i muzičkog paviljona koji je uništen za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Sem onih koji gledaju na RK "Boska" drvoredi u parku se neće dirati, a glavna staza prolaziće pored spomenika Petru Kočiću do muzičkog paviljona i gradskog "info pointa".
Za rekonstrukciju parka Gradska uprava je izdvojila 1,6 miliona KM i u prvoj fazi utrošiće se 800.000 KM.
Izvođač prve faze radova je Građevinsko preduzeće "Stefan Milutin", a za drugu fazu, objašnjava gradonačelnik, sredstva će biti ugovorena u narednoj godini.
Rekonstrukcija je u nekoliko navrata odlagana jer su tek sada pribavljena finansijska sredstva, objasnio je gradonačelnik.
D.B.
MILION I SEST STOTINA HILJADA MARAKA!!!???Jesam samo ja lud

ili jos nekome ovdje nesto smrdi? Za razliku od Danske izgleda da je kod nas SVE trulo!
Mi vjerovatno zivimo u Svajcarskoj i imamo genijalan standard kad gradska uprava moze izdvojiti ovolike sume da napravi ono sto nije pokvareno. Svaka cast sto zele da naprave park boljim, treba nam zelenila itd, ali po meni parku Petar Kocic ne fali toliko stvari da se potrose tolike pare za to. Za te pare su mogli napraviti novu bolnicu/sportske centre/penzionreske domove/napraviti razjebane puteve/uloziti u sportske klubove/omladinu...
Dont know what to say...

[/b]
....za 1,6 miliona KM mozes napraviti okruglo 1,6km ceste. Drzavni je budzet za 1 mjesec 3i kusur miliona,a grad Banjaluka prilozi vise od 50%. Ako cemo u grube racunice. I interesuje me do kad cete samo sjediti i pametovati oko para?