banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Sep 2012, 11:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
Ne kontam ja vas ljudi uopste, citam vec sat vremena napisano ovdje na temi i ne mogu da skontam odakle pisete,sa Marsa ili sa Jupitera? Zar je vama svima tako dobro ovdje da vas boli djon kako ce biti vasoj djeci? Jbt onda ja zivim u nekom paralelnom svemiru, kod mene situacija totalno drugacija nego kod vas. Ovdje u mom svijetu,ovoj Banja Luci u kojoj trenutno zivim ljudi su vise gladni nego siti, hodaju sludjenih pogleda ulicama, a u glavi im samo kolaju misli, kako prehraniti porodicu od nicega, gdje odraditi neki honorarni poslic tipa cjepanja drva da bi se sitnoj celjadi priustio jedna obrok dnevno, kako otplatiti kredit kad si upravo ostao bez posla,a nade da ces uskoro naci novi ni za lijeka, kako izdrzati sve vece namete drzave, kad ti cijena rada i penzija stalno pada, kako preziviti sva poskupljenja osnovnih zivotnih namirnica, kad stomak zavija, kako misliti da ce sutra biti bolje,kad nam se umjesto fabrika otvaraju poslovni i trgovacki centri, ko ce u istim da kupuje? Stvarno bih voljela zivjeti u vasem svijetu, vidim da je mnogo dobro, jer fakat nema razloga za dici glas. Ovdje kod mene je kucnuo zadnji cas ne za dizanje glasa, nego za jaukanje iz sveg glasa. Taj park o kome se toliko ovdje pisalo je bio samo okidac koji je pokrenuo bujicu nezadovoljstva kod ljudi, ni ja se ne slazem sa politikom grupe koja time rukovodi,ali sta ste ucinili da to promjenite,da preobilkujete, da kazete ono sto vas muci? Nista. Klasika, jer tako cutite proti svega loseg sto nas okruzuje. Cutite vec 20 godina, cutite i narednih 180 ,jer neko rece da je potrebno 200 godina za demokratiju. Dodjete na ovakve forume pa se raspisete, ispljujete sve sto neko drugi pokusava,a da pri tom nikad nista niste pokusali promjeniti u svom zivotu. Vrijedno je napisati pametnu rijec,ali je mnogo vrijednije izgovoriti je sa licem i oblicjem,sa imenom i prezimenom, dokazati da cvrsto stojis iza svog stava. Nadam se da cu jednog dana i ja doci da zivim u taj vas univerzum i da ce mi biti jednako dobro kao i vama, jer iz svog grada nemam namjeru otici NIKAD!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 11:38 
Mislite da cete nesto promjeniti?

Grdno se varate, i kada bi trenutna vlast pala dosli bi jos gori ili isti.

Bas zato i ja tebe mogu pitati gdje ti zivis kada mislis da ce biti bolje (posto zadnjih 20 godina nije nikako bolje)...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 11:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Aj nek ste na onoj zgradi kad se predje Gradski most napisali "Park je nas", da se zna!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
mala dani je napisao:
Stvarno bih voljela zivjeti u vasem svijetu, vidim da je mnogo dobro, jer fakat nema razloga za dici glas. Ovdje kod mene je kucnuo zadnji cas ne za dizanje glasa, nego za jaukanje iz sveg glasa. Taj park o kome se toliko ovdje pisalo je bio samo okidac koji je pokrenuo bujicu nezadovoljstva kod ljudi, ni ja se ne slazem sa politikom grupe koja time rukovodi,ali sta ste ucinili da to promjenite,da preobilkujete, da kazete ono sto vas muci?

Boje se ljudi. Navikli na čizmu, a to je već u genima duboko ukorijenjeno.
Većina razmišlja: "Ćuti, bolje i ovako nego..."

Ne dajte se omesti. Živjele promjene!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
tensSa je napisao:
Mislite da cete nesto promjeniti?

Bas zato i ja tebe mogu pitati gdje ti zivis kada mislis da ce biti bolje (posto zadnjih 20 godina nije nikako bolje)...

Nece se nikad nista promjeniti dok razmisljas tako pasivno i nezainteresovano. Nece se desiti dok god mislis da ce neko drugi za tebe nesto uciniti. A ja zivim bas u svijetu u kojem zive ljudi koji razmisljaju poput tebe,nazalost! Ali i dalje vjerujem da moze biti bolje ,ako se svi potrudimo da nam bude bolje! Jedan covjek je mali, ali kad stanes uz njega, on postaje veci,a zajedno sa njim i ti!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
tensSa je napisao:

Како ме само нанервира кад неко каже ову флоскулу, нек нас ови јебу..... боље и они него неки други.....биће нам исто....они су још гори...
Ти си дао критику, то данас сви само знају, ајде сад дај рјешење, шта треба да радимо да нам буде боље? Треба да сједимо и чекамо да нас ови деру до пунољетства мог или твог унука?
Нама требају промјене то је видентно да би се разбила музика коју су Додик и весела дружина компоновали задњих 10 година, музика коју они свирају а такви као ти плешу.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
a tko bi te promjene pokrenuo...ti? ili možda Čavić ili Stevandić?....bez Mile ovdje nema života nikavog, kakav je, takav je, najbolji je...!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
....bez Mile ovdje nema života nikavog

Е сад ћу те замолити да објасниш ово? Какви слуђеници :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
tensSa je napisao:

Ti ocigledno samo volis trenutne!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Andiamo a Combattere je napisao:
Е сад ћу те замолити да објасниш ово? Какви слуђеници :-?

:lol:
Ne vrijedi tu ništa.
Ima ljudi koji drže sliku Dodikovu na zidu okačenu.
Ili oni koji su plakali kad se ovaj najeo neke hranjetine negdje na istoku Republike, pa završio na Paprikovcu :lol: . Kaže jedna cura, oplaka mama Dodika, manje je plakala za tatom kad je ovaj imao saobraćajku. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dok je god nezaposlenost iznad 10 % treba obarati svaku vlast - jer takva vlast ubija svoj narod!

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма ја се само питам јел снсд плаћа ове појединце да пишу по форумима и причају хвалоспјеве о њему. Чуј нема никаквог живота без Додика, колико мораш бити субјективан да би то написао :roll:

Не волим да пишем на овој теми јер је давно изгубила смисао, али кад ми се јаве ови острашћени бордо-црвени повраћа ми се. Задржи бар кап објективности и ако имаш неки интерес од Милорада онда бар шути и уживај.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nema fino...tek jer tek se malo i počelo da živi kako je Mile došao na vlast...pa pogledajte plate...prije 400KM sad 1000 i više...sad jbg kriza je u cijeloj EU ...sad zamislite da ste ušli u krizu sa 400KM...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
nema fino...tek jer tek se malo i počelo da živi kako je Mile došao na vlast...pa pogledajte plate...prije 400KM sad 1000 i više...sad jbg kriza je u cijeloj EU ...sad zamislite da ste ušli u krizu sa 400KM...

Без увреде али размишљање ти је смјешно, а тек замисли да смо у оном времену кад се за 5 дин могло живјети 2 дана.
Економија је комплексна дисциплина а ти очито не познајеш ни основе.

Као прво ту "просјечну плату" диже администрација, хоћеш рећи да су плате забиљежиле значај скок у металопрерађивачкој индустрији, обућарима, рударима? Нису и то сам знаш!!!

Под два, погледај тренд цијена, у економији раст цијена неминовно прати и раст плата, не у истој пропорцији наравно због мноштва фактора. Код нас постоји баш видљив дисбаланс гдје та плата од 1000 неможе да покрије ни пола корпе потрошачке.

Ево мало једноставније, замисли да плата порасте за 50% а потрошачка корпа 70%, да ли би боље живио у том случају?? Наравно да не би! Дошло је до раста плата али су и трошкови живота порасли у још већем износу. Е управо се то код нас дешава :wink:

Poslednji put menjao AndiamoBL dana 07 Sep 2012, 13:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:20 
Porasla je i meni plata za 30-40 posto, ali je i hrana poskupila za 100 odsto, matematika, logika?

Sta mi znaci sto se duplira plata kada osnovne zivotne namirnice poslije toga trostruko poskupe?

I ja ne znam nikoga da je imao prije 400, a sada 1000 km...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
nisam ljubitelj niti jedne stranke i manje vise mi se svi gade.
ali ne mogu da se otmem utisku da milini sljedbenici i citav taj pokret ima sektaske obrise i konstrukciju.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

policija kompletna...ti je imala 400 sad imaju po hiljadu...a šta bi onda rekli da živite u hrvatskoj gdje su cijene duplo veće nego naše, a plate malo veće od naših...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
malo si pobrkao. prosjecna neto plata im je skoro duplo veca nego kod nas a cijene su malo vece nego kod nas (oko 20%), dok im je stopa nezaposlenosti oko 17% a kod nas oko 45%.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
policija kompletna...ti je imala 400 sad imaju po hiljadu...a šta bi onda rekli da živite u hrvatskoj gdje su cijene duplo veće nego naše, a plate malo veće od naših...

Jel to hoćeš reći da smo u POLICIJSKOJ DRŽAVI kad samo oni imaju dobre plate?

A nezaposlenost skoro pa 50 % !
Većina radnika koja radi - radi za 400 KM! Bez doprinosa najčešće!

O čemu ti to pričaš?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
на страну што неко воли Додика а неко не воли, са сваким се могу расправљати ако располаже иоле нормалним чињеницама. а овај ротор тешки залуђеник за Милом који не види даље од свог прста и још појма нема о материји о којој прича.
вјероватно и ради у некој државној фирми па по себи све равна

са таквима дискусија не води нигдје

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]