banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2020, 07:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Čiča iz Rogače je napisao:
Sve veći broj ljudi poćinje da sumnja u sve ovo što se dešava

Šta misle, da ovo što se dešava... nije istina! Što bih naglasio da... propaganda! :-?

Ljudi, dešava se ovo, itekako. Nažalost. A da nisu preduzete mjere koje su preduzete, nažalost i ti što sumnaju bili bi itekako svjesni da se dešava, kada bi im rekli da za njihovog roditelja jednostavno nema respiratora, a ni doktora ni sestre da ga njeguju jer i oni leže i pate se za vazduh... Zaraženih je sigurno i više nego potvrđenih i ovo nije šala. Ko misli da jeste, neka obrne poneki video iz Italije... a mi nismo Italija. Italija je bogatija od jedne Rusije i svaki njihov zdravstveni i privredni kapacitet za nas je nestvaran. Kod nas ako probije, probilo je, to je to.

Ne treba nam da se ljudi počnu glupirati prije vremena. Jedan jedini zaraženi napravi haos, to preko druge, treće ruke pređe na 100 ljudi, vidjeli smo to u Banjaluci već. Dok se službeno ne proglasi kraj, nije gotovo, a dok nije gotovo, sve stoji i sve više i više ljudi će gubiti zaposlenje. Je li iko normalan misli da bilo kome od političara odgovara da se ovo razvuče do jeseni i pretvori u masivnu privrednu krizu? Zato pamet u glavu i slušati one koji su zaduženi i školovani da se ovim bave. Kakvi god da su, opet su daleko stručniji od nas palamuda.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Treba tražiti i ekonomsku odgovornost institucija i lica koja su unatoč preporukama i nalozima organa kršila iste i širila zarazu. To bih lično da me se pita sudio u kobnim slučajevima prenošenja, kao ubistvo iz nemara..

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li bi neko od tih sumnjivaca isao raditi u bolnicu? Ono bar da pomogne u ciscenju hodnika? Naravno, bez maski, rukavica...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve lete, nije to zbog Korone.... Samo tetki lek da odnesu...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Rivaldinho je napisao:
Sve veći broj ljudi poćinje da sumnja u sve ovo što se dešava

Šta misle, da ovo što se dešava... nije istina! Što bih naglasio da... propaganda! :-?

Ljudi, dešava se ovo, itekako. Nažalost. A da nisu preduzete mjere koje su preduzete, nažalost i ti što sumnaju bili bi itekako svjesni da se dešava, kada bi im rekli da za njihovog roditelja jednostavno nema respiratora, a ni doktora ni sestre da ga njeguju jer i oni leže i pate se za vazduh... Zaraženih je sigurno i više nego potvrđenih i ovo nije šala. Ko misli da jeste, neka obrne poneki video iz Italije... a mi nismo Italija. Italija je bogatija od jedne Rusije i svaki njihov zdravstveni i privredni kapacitet za nas je nestvaran. Kod nas ako probije, probilo je, to je to.

Ne treba nam da se ljudi počnu glupirati prije vremena. Jedan jedini zaraženi napravi haos, to preko druge, treće ruke pređe na 100 ljudi, vidjeli smo to u Banjaluci već. Dok se službeno ne proglasi kraj, nije gotovo, a dok nije gotovo, sve stoji i sve više i više ljudi će gubiti zaposlenje. Je li iko normalan misli da bilo kome od političara odgovara da se ovo razvuče do jeseni i pretvori u masivnu privrednu krizu? Zato pamet u glavu i slušati one koji su zaduženi i školovani da se ovim bave. Kakvi god da su, opet su daleko stručniji od nas palamuda.

Misle...govorim u trećem licu...da je korona obična propaganda i da je smrtnost u pojedinim državama koje se medijski prate,ista kao prethodnih godina.Da korona virus nije glavni uzrok smrti građana (recimo Italije) već bolesti koje pacijenti vuku prije zaraze.
Misle da će sa COVIDom biti isto kao što je bilo sa svinjskim gripom koji je nakon epidemije proglašen bezopasnijim od influence
Misle da smo kao društvo odgajani da bespogovorno slušamo autoritete (političare,sveštenike,doktore) koji u svojim rukama imaju sve...od medija do zakonodavnih i represivnih tijela i da su oni po nekom piramidalnom svjetskom uređenju samo dobro plaćeni šrafovi u mašineriji koja nas melje.
Misle da se gorepomenutim autoritetima ne može suprostaviti zdravim i logičkim razmišljanjem jer šta znači jedna logička i promišljena rečenica koja je rečena iz usta npr nekog banjalučkog zanatlije,radnika,studenta naspram riječi epidemiologa Predraga Kona koji je usput lobista Novartisa i koji je Srbiji uvalio nepotrebne inekcije protiv gore pomenutog svinjskog gripa za tričavih 26 miliona evra.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
Treba tražiti i ekonomsku odgovornost institucija i lica koja su unatoč preporukama i nalozima organa kršila iste i širila zarazu. To bih lično da me se pita sudio u kobnim slučajevima prenošenja, kao ubistvo iz nemara..

Preključe moja seoska crkva prepuna mještana na službi...sa maskama bilo možda njih 10%.Hoćemo li hapsiti sve ili samo popa.
Hoćemo li hapsiti i Mićića pa onda i Cicka Bjelicu,momke od 70 ljeta što krše zabranu kretanja licima preko 65?Hoćemo al u q

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali bi trebalo, zar ne? Nemoj jebat...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li takve gluposti cine korona virus bezopasnim?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.facebook.com/ZapadniSrbi/vi ... 315882868/

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:

Oni vjeruju u boga a ti vjeruješ političarima i plaćenim epidemiolozima...u konačnici ,svi vjeruju u svoje autoritete

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

https://www.facebook.com/ZapadniSrbi/videos/3708559315882868/

Prepricaj, nemam zivaca slusat.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uglavnom...Italijani broje mrtve na isti način kako Dodik broji glasove nakon izbora :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:

Oni vjeruju u boga a ti vjeruješ političarima i plaćenim epidemiolozima...u konačnici ,svi vjeruju u svoje autoritete
Oni vjeruju u šta hoće, a ja ni jednim ni drugim već činjenicama. Fakat je da to što se okupljaju još nije kompromitovano virusom, a čim bude i čim osvane u medijima, neće biti ni naroda u crkvama. Razumjem ja popove da od toga žive ali jbg i njima je isto kao i kafanašima....

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
25 novih pozitivnih,ukupno 8 na respiratoru.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uglavnom...Italijani broje mrtve na isti način kako Dodik broji glasove nakon izbora :lol:

Da li nacin brojanja cini situaciju bezopasnom?

Ono jesu Micic i Cicko izdrzali svasta, ali ne bih rekao da su ovom slucaju mjerilo ponasanja.

Nego, sta je danas popularno medj rajom?

Prvo se pricalo kako je virus lazan.
Pa se onda slavilo kako ce virus razjebati globalizaciju, dakle nije vise lazan.
A zadnja mantra je da je lazan i da je sredstvo jos jace globalizacije.
Sutra da se rasiri i da krene masovno umiranje bi automatski prestao biti lazan. Onda bi bio stvoren da posluzi dominaciji.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
munja.alex je napisao:

Preključe moja seoska crkva prepuna mještana na službi...sa maskama bilo možda njih 10%.Hoćemo li hapsiti sve ili samo popa.
Hoćemo li hapsiti i Mićića pa onda i Cicka Bjelicu,momke od 70 ljeta što krše zabranu kretanja licima preko 65?Hoćemo al u q

i ti iso na sluzbu?
bez maske?

Poslednji put menjao StigoStriko dana 31 Mar 2020, 09:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Uglavnom...Italijani broje mrtve na isti način kako Dodik broji glasove nakon izbora

Ono jesu Micic i Cicko izdrzali svasta, ali ne bih rekao da su ovom slucaju mjerilo ponasanja.

Pa se onda slavilo kako ce virus razjebati globalizaciju, dakle nije vise lazan.
Sutra da se rasiri i da krene masovno umiranje bi automatski prestao biti lazan. Onda bi bio stvoren da posluzi dominaciji.
Tako nešto slično toj zadnjoj konstataciji izvali Radovan III na kormilu Vlade....i osta živ.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
"Svinjska" gripa je isto H1A1 kao i španska gripa. I umirali su opet više mlađi, jači imuni sistem pa jača reakcija organizma (cytokine storm syndrome). Stariji vjerovatno već imali neku sličnu, ali blažu formu pa stekli imunitet. Odatle je i bio strah u da se može pretvoriti u novu špansku gripu.
https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resour ... demic.html

Posebno je zanimljiva ova rečenica i to od WHO.

Citiraj:
This new H1N1 virus contained a unique combination of influenza genes not previously identified in animals or people.

Poredeći sa španskom, svinjska gripom nije bila toliko opasna. Ali razlika je i ta opreznost i reakcija. Kada se pojavila španska gripa u prvom talasu je bila slična sezonskoj gripi. Ali drugi talas, nakon što je virus mutirao, je bio najsmrtonosniji. Posebno kod onih koje nije zahvatio prvi talas. Zato je i najmanje žrtava bilo tamo gdje se prvo pojavio. Vjerovatno da pitaš Špance bilo bi, ma to je bila obična gripa. Ne znamo šta je bilo ostatku svijeta. Laž i propaganda.
Kod svinjske gripe oko drugog talasa je već postojala vakcina. I nije mutirao u toliko smrtonosan oblik. I šta sada, biti oprezan ili se držati toga... ma neće mutirati... Najčešće neće, sve do jednom. I onda ako se spriječi najgori scenario... joj, samo dižu frku bezveze.

I da, sada svi kenjaju šta to jedu prljavi, grozni... Kinezi. A svinjska gripa
https://www.cdc.gov/h1n1flu/information ... rus_qa.htm
Od svinja u Americi.
Čiča ti još prodaješ svinje?
Ovaj trenutni nastao u WuHan. Možda naredni H1N1 skoči sa svinje na čovjeka u Mišin Han, Han Kola... Ili Čičin Han. Imamo i mi Hanova :D

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Trenutni je otkriven u Vuhanu. Gdje je nastao je pitanje jer Kinezi nisu našli 0 pacijenta(svašta se priča/piše).

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2020, 11:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

munja.alex je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Uglavnom...Italijani broje mrtve na isti način kako Dodik broji glasove nakon izbora

Tako nešto slično toj zadnjoj konstataciji izvali Radovan III na kormilu Vlade....i osta živ.

Volio bih da se forumski teoreticari zavjera odluce bar za jednu od predlozenih. Ovo svskodnevno skakanje sa jedne na totalno drugaciju teoriju pocinje smarat.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]