banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 12:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: A Škotska?
PostPoslato: 19 Sep 2014, 15:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kako i odakle god krenuli nikako na zelenu obali ili granu da stignemo. A Škoti, kada ih sje8e Golfska struja neće im biti do nezavisne države. Katalonija postane nezavsina zahvaljući ovom referendumu, pa taman imaju gdje da se presele :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
manitu uci da svira je napisao:
spavac je napisao:
sve ces ti to dozivjeti, nisi toliko mator..

Evo, vise od cetrdeset godina cekam da smrdljivi kapitalizam klekne :D

Svi očekuju da će on pasti sa treskom,u trenu...nešto kao kule blzankinje a on škripi i savija se na sve božije strane već decenijama

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
LONDON - Jedan stanovnik Londona zaradio je danas 200.000 britanskih funti (oko 327.000 evra) nakon što se u kladionici opkladio da Škoti neće izglasati nezavisnost od Velike Britanije.

Dobitnik je zaradio pomenutu svotu nakon što je od juna mjeseca uložio u 4 opklade ukupno 900.000 funti u kladionici u istočnom dijelu Londona, saopštio je kladioničar Vilijam Hil.

Kako je javio Rojters, Hil, koji važi za najvećeg britanskog kladioničara, rekao je da su kladionice tokom referenduma o nezavisnosti Škotske zaradile oko 3 miliona funti.

To je trostruko veća zarada od one koju su kladionice ostvarile tokom britanskih opštih izbora 2010. i slična prosječnoj zaradi tokom važnijih utakmica fudbalske Premijer lige.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Vilijam Hil je ladan skoro pola vijeka. Glupi novinari.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 17:03 
Ko im prevodi to hebo ih on...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 19:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

orao pao

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LbJif7vISQg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 20:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
UNION JACK ZIVI VJECNO!!! 8)

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 21:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jos dragoj haljinicu uzmes.. :D

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
slageru je li to x3-02?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:
RUSKI POSMATRAČI: Više glasova bilo je ZA nezavisnost Škotske!

Planeta 18:01, 19.09.2014.

Prema onome što su nam rekli naši posmatrači, bilo je više glasova "za" nezavisnost, tokom brojanja, kaže Georgij Fjorodov šef Udruženja za zaštitu izbornih prava "Civilna kontrola".

Ruski posmatrači koji su posmatrali kako protiče referendum u Škotskoj, smatraju da je Vestmister vršio značajan pritisak na Škote.

"Prema onome što su nam rekli naši posmatrači, bilo je više glasova "za" nezavisnost, tokom brojanja. Škotska se našla pod velikim pritiskom. Oni koji su vodili kampanju protiv nezavisnosti kršili su sve što se moglo zamisliti", kaže Georgij Fjorodov šef Udruženja za zaštitu izbornih prava "Civilna kontrola".

S druge strane Igor Morozov, član Odbora za inostrane poslove Saveta Federacije, kaže da je na rezultate uticala propaganda Vestminstera.

Podsetimo, građani Škotske glasali su protiv otcepljenja od Velike Britanije, pokazju današanji zvanični rezultat, koji imaju marginu greške od skoro 10 odsto.

Na osnovu rezultata glasanja objavljenih u 31 od 32 regiona, 55, 42 odsto građana Škotske glasalo je za ostanak u okviru Velike Britanije, dok je 44,58 odsto građana želelo da Škotska prekine 300-godišnji savez sa Britanijom, preneo je AFP.

Premijer Škotske Aleks Salmond, predvodnik otcepljenja, priznao je poraz nakon što je 31 region objavio rezultate glasanja.

(Ria Novosti)

Ovdje je sve moguce obzirom da je i po CNN-u zbir protivnika i zagovaraca referenduma - cijelih 107%.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma dendijevska lakrdija druže

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 10:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
filozof sa vrbasa je napisao:
slageru je li to x3-02?

kolega,ja sam ti bas duduk za telefone...ovo je bilo prije 2 godine,i cini mi se da jeste tako neka oznaka bila :D...zna seven,njen komentar na moju sliku je bio da imamo isti telefon,zapamtio sam to,haha

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 18:47 
staromodan
Korisnikov avatar

ajmo skoti, samo hrabroooo..

Slika

Glasgow 'riots'

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Schlager je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
slageru je li to x3-02?

kolega,ja sam ti bas duduk za telefone...ovo je bilo prije 2 godine,i cini mi se da jeste tako neka oznaka bila :D...zna seven,njen komentar na moju sliku je bio da imamo isti telefon,zapamtio sam to,haha

Hahaha, jooj, jeste, nokia x3 02.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2014, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
drug je napisao:
Citiraj:
RUSKI POSMATRAČI: Više glasova bilo je ZA nezavisnost Škotske!

Planeta 18:01, 19.09.2014.

Prema onome što su nam rekli naši posmatrači, bilo je više glasova "za" nezavisnost, tokom brojanja, kaže Georgij Fjorodov šef Udruženja za zaštitu izbornih prava "Civilna kontrola".

Ruski posmatrači koji su posmatrali kako protiče referendum u Škotskoj, smatraju da je Vestmister vršio značajan pritisak na Škote.

"Prema onome što su nam rekli naši posmatrači, bilo je više glasova "za" nezavisnost, tokom brojanja. Škotska se našla pod velikim pritiskom. Oni koji su vodili kampanju protiv nezavisnosti kršili su sve što se moglo zamisliti", kaže Georgij Fjorodov šef Udruženja za zaštitu izbornih prava "Civilna kontrola".

S druge strane Igor Morozov, član Odbora za inostrane poslove Saveta Federacije, kaže da je na rezultate uticala propaganda Vestminstera.

Podsetimo, građani Škotske glasali su protiv otcepljenja od Velike Britanije, pokazju današanji zvanični rezultat, koji imaju marginu greške od skoro 10 odsto.

Na osnovu rezultata glasanja objavljenih u 31 od 32 regiona, 55, 42 odsto građana Škotske glasalo je za ostanak u okviru Velike Britanije, dok je 44,58 odsto građana želelo da Škotska prekine 300-godišnji savez sa Britanijom, preneo je AFP.

Premijer Škotske Aleks Salmond, predvodnik otcepljenja, priznao je poraz nakon što je 31 region objavio rezultate glasanja.

(Ria Novosti)

Ovdje je sve moguce obzirom da je i po CNN-u zbir protivnika i zagovaraca referenduma - cijelih 107%.

Ложе Руси, ложе. :) Свака им част, испекли су занат 100%.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 16:18 
staromodan
Korisnikov avatar

s obzirom da su dan nakon odluke o nezavisnosti politicari poceli da kenjaju oko obecanja skotskoj, prica nije zavrsena.. :D

Why a Second Scottish Independence Referendum May Happen Sooner Than you Think

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hoće Novi Zeland da odradi refresh zastave.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2014, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Тај референдум о независности је у сваком случају био позитивна ствар, јер је уведена 'институција референдума о независности'', што ће нама затребати кад-тад. :) А да ли је било 51-52% ЗА или ПРОТИВ и није толико битно, јер тесан резултат отвара огромну могућност намештања, нарочито ако је неко вешт као енглези и верујем да су они то наштелали, јер је сулудо да људи долазе на бирачка места без докумената, говорећи само презиме, а поштом дође јако велик број гласова. Али тако им и треба кад се премишљају ко бабе, уместо да искористе историјску прилику и развале са 90+%. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2014, 10:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
A Katalonija?

Citiraj:
EVROPA PONOVO U STRAHU Katalonci zakazali referendum o nezavisnosti za 9. novembar

Predsednik španske regije Katalonije Artur Mas potpisao je dekret kojim je glasanje o nezavisnosti zakazano za 9. novembar ove godine.

Artur Mas želi da Karalonci održe referendum sa sistemom glasanja poput onog koji je nedavno održan u Škotskoj, iako za to nema podršku centralne vlade u Madridu.

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da će blokirati bilo kakav referendum o nezavisnosti.

Katalonija, čiji je centar grad Barselona, jedna je od nabogatijih i najindustrijalizovanijih španskih regiona, u kojem su težnje ka nezavisnosti najjače.

Katalonski zakonodavci su 19. septembra, sa većinom od 106 prema 28 glasova, izglasali u korist održavanja referenduma, koji oni nazivaju "konsultacija".

Premijer Rahoj i španska vlada smatraju bilo kakavu vrstu ovakvog glasanja protivzakonitom.

- Ukoliko u Madridu misle da će korišćenjem zakonskih okvira sprečiti volju katalonskog naroda, grdno se varaju - izjavio je Artur Mas.
Žele da krenu svojim putem: Protesti u Kataloniji

Referendum dodatno podgreva teška ekonomska situacija u Španiji, od koje bi Katalonci želeli da se otcepe i nastave "svojim putem", preneo je Bi-Bi-Si.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/498143/EV ... 9-novembar

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2014, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Za njih nema frke, tu ce biti 75-25 minimum

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]