banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 10:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 772 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2014, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Elvis Presley je napisao:

Poredjenje sa Kosovom je najtacnije jer nigdje nije sistematicnije i planirano ukradena necija zemlja i izvrseno etnicko ciscenje nego u Palestini.

Šta god napišem, obrišem. Nije mi jasan način tvoga razmišljanja.
Ajmo redom, poslije 2. svjetskog rata stvoren Izrael, Arapi žele da ga unište u 6-dnevnom ratu koji gube i sa ratom gube nešto teritorije. Nakon sljedećeg rata gube još malo teritorije, i nakon sljedećeg rata opet gube dio teritorije. Sve te izgubljene teritorije Izrael drži kao tampon zonu kako bi se osigurali od novih napada.
Šta bi se desilo kada bi Izrael vratio te teritorije? Hamas bi opet napao Izrael. Zašto?
Od 2.svjetskog rata pa do danas je svijest evoluirala, svaki normalan Palestinac zna da nema smisla napadati Izrael, bar ne u cilju vojnog poraza Izraela ali ono što znaju Palestinci koji imaju mozga je da svaki napad Izraela na Palestinu donese milijarde dolara svjetskih donacija. Čim se isprazni kasa šuknu 5-6 raketa na Izrael i evo para. Jeste da je nuspojava tog sistema pokolj civila, ali ko ih jebe, neka ginu. Ako im se ne sviđa nek idu gdje im je bolje.
Što se tiče Kosova, nema tu reda.
Mi Srbi smo kao svoga vođu, maršala i trostrukog narodnog heroja izabrali Tita. Tito je dozvolio ogromnu emigraciju šipaka iz Albanije na Kosovo, mi Srbi nismo imali ništa protiv ne dovodeći pod sumnju odluke našeg vođe, maršala, i trostrukog narodnog heroja. Mi smo šipcima jednostavno dali Kosovo. Za to smo krivi mi. Nismo se mi odrekli samo Kosova, odrekli smo se mi mnogo toga, ali nije tema za raspravu o tome, samo što se slučaj ne može baš porediti sa Izraelom.
Na kraju, svi oni Arapi koji žive u Izraelu, znaju da žive sa standardom kakav neće imati ni u jednoj arapskoj zemlji, zato i šute. A ljudi koji žive na Kosovu, bez obzira koje nacionalnosti bili znaju da će im biti isto pod bilo kojom vlasti.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
U pitanju je sat i po vremena zivota. Umjesto da pisete gluposti po forumu pogledajte film i onda se mozete vratiti pisanju gluposti po forumu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
U pitanju je sat i po vremena zivota. Umjesto da pisete gluposti po forumu pogledajte film i onda se mozete vratiti pisanju gluposti po forumu.

Vidim, na tebe je djelovalo.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Da kazem za dnevnik da u ovom sukobu ne mogu za Palestince biti nikako.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dzaba pisete. Ako se sad svi izjasnimo da smo za Palestince, Elvis ce automatski postati veci Jevrej od nekog Shloma

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
shakal je napisao:
Dzaba pisete. Ako se sad svi izjasnimo da smo za Palestince, Elvis ce automatski postati veci Jevrej od nekog Shloma

Ma, nije tako. Vidis da je covjek odgled'o dokumentarac.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2014, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Timotic je napisao:
A, ovakve jos ranije: http://en.wikipedia.org/wiki/1929_Hebron_massacre

Sto se doseljavanja u Judeju (ako cemo da se zajebavamo terminima), ako nije smetalo Britancima, sto bi smetalo tebi i Arapima?

Jesi li ti realan??
Da li si ti jebeno realan? Covjek kao treba ozbiljno da se raspravlja sa tobom nakon ovoga?
Druze, ja tebe zalim...

Чуј, колико временски уназад треба да се враћамо? Јевреји су ту живјели "од прије Христа", па су их онда мало растјерали, па су се вратили некад '45. Јел тако било? Што се тиче Палестинаца, поготово оних који редово гласају за Хамас, мислим да Израел треба да их све згура у море и заврши с тим. Јебена стока ништа није научила за 70 година.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
sinip je napisao:
Јебена стока ништа није научила за 70 година.

:lol:

Ti nisi ništa naučio čovječe.

Naučili su oni dovoljno da zarade ljeba bez motike, samo prodaju nekoliko stotina grla stoke i dolaze milijarde $.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Говорим о стоци која гласа за идиоте.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Švedska vlada je danas donijela i formalno odluku da prizna Palestinu kao državu, izjavila je Margot Wallström, šveska ministarka vanjskih poslova na konferenciji za štampu.
"Vlada smatra da postoje sva tri kriterija za priznavanje države, teritorija, stanovništvo i vlada. Naša je obaveza da pošaljemo signal mladim Palestincima i Izraelcima da mi čvrsto vjerujemo u rješenje sa dvije države i da ih svijet nije zaboravio," dodala je Wallström.

Izraelski ministar vanjskih poslova je izuzetno negativan (najblaže rečeno) prema činu švedske vlade, koja nije popustila pred lobiranjem Izraela a ni bijele kuće.

Švedska time postaje prva EU zemlja koja je priznala Palestinu, sada će i ostale morati da se ponovo odluče, svaka za sebe, i pokažu svoj stav, ne mogu se više kriti iza EU monolitnosti.

Trenutno postoji slična kampanja i u Velikoj Britaniji. Manje više sam siguran da će Njemačka (iz istorijskih razloga) biti posljednja EU zemlja koja će priznati palestinsku državu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ništa čudno,Šveđani kao i svi skandinavci duvaju u jedra švaba.Švabe da se nebi kompromitovali guraju Švede da odrade posao za njih.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mala ispravka mog prethodnog posta: od ostalih EU zemalja, Kipar, Bugarska, Malta, Poljska, Rumunija, Češka i Mađarska su priznale Arafatovu deklaraciju o nezavisnosti još 1988. godine, dakle mnogo prije pristupanja EU. Švedska je prva"stara" zemlja EU koja je priznala Palestinu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
STRATOKASTEL je napisao:
Švedska vlada je danas donijela i formalno odluku da prizna Palestinu kao državu

Svaka cast Svedskoj, ali da li ce to promijeniti ista, cak i ako mnoge druge zemlje to urade, oko Izraela i Palestine je doneseno toliko rezolucija, toliko pregovora, dogovora, sta se od toga sprovodi. Situacija na terenu je jedino sto se pika.
Tako da ovo prepucavanje ko je poceo, ko je ucinio prvi masakr je presipanje iz supljeg u prazno Da ne citam, da li je iko napisao koje je moguce rjesenje konflikta, ko treba da ucini prvi korak? Sta je ustvari rjesenje konflikta? To je valjda formiranje 2 drzave, Izraela i Palestine. Oko toga valjda pregovaraju 50 godina. To svi deklarativno zele. Najvise SAD i Izrael. Istovremeno, pored toga sto to zele, meni se cini da sve cine kako se to ne bi desilo. Drze status quo. Prije koju godinu Palestina je poboljsala statrus u UN-u na "drzava posmatrac", prelazni status ka punom clanstvu, 40 zemalja je bilo protiv (vjerovatno rezultat lobiranja), SAD i Izrael se nisu puno izmotavali, bili su protiv. Dakle zemlje koje u svakoj konferenciji za stampu govore kako su za pregovore i rjesenje koje ukljucuje 2 drzave.

Sta je rjesenje, ko prvi treba da popusti, to je pitanje. Odnosno, sta konkretno sprijecava postizanje primirja. Vjerovatno je ranije receno, na strani Palestine Hamas, na strani IZraela su naselja koja preplavljuju Zapadnu obalu.

PKT je napisao:
Mi Srbi smo kao svoga vođu, maršala i trostrukog narodnog heroja izabrali Tita. Tito je dozvolio ogromnu emigraciju šipaka iz Albanije na Kosovo, mi Srbi nismo imali ništa protiv ne dovodeći pod sumnju odluke našeg vođe, maršala, i trostrukog narodnog heroja

Kontam ja da je Tito danas za sve kriv, ali isto tako kontam da su Albanci bili vecina na Kosovu 1912. kada je Kosovo postalo (ponovo) dio Srbije, a i na svakom sledecem popisu u Kraljevini, a kasnije i u Jugi. Toliko.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

1880. godine na podrucju Palestine bilo je 3% Jevreja, 96% Palestinaca.
1920. godine na podrucju Palestine bilo je 11% Jevreja, 88% Palestinaca.
1931. godine na podrucju Palestine bilo je 17% Jevreja, 82% Palestinaca.
1947. godine na podrucju Palestine bilo je 31% Jevreja, 69% Palestinaca.

I onda te 1947. godine UN daju prijedlog da se formiraju dvije drzave gdje ce Palestincima biti dato 43% zemlje iako su oni posjedovali 92% zemljista.

Sistematicno etnicko ciscenje, rusenje kuca, ilegalna gradnja naselja na tudjoj teritoriji, zastrasivanje, ubijanje, unistavanje njiva i onda se neko pita otkud Hamas i Hezbola?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da istorija svijeta nije pocela 1880. godine.

Jebote led, sa poslednjom recenicom zvucis k'o Natasa Kandic :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U pravu si duso, tako bi i ti nekome dao svoju kucu i svoju zemlju ako taj neko donese religijsku knjigu staru 2000 godina i kaze "ovo je dokaz da je ovo moja zemlja".

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvarno mislis da je samo neka stara knjiga dokaz?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U pravu si duso, tako bi i ti nekome dao svoju kucu i svoju zemlju ako taj neko donese religijsku knjigu staru 2000 godina i kaze "ovo je dokaz da je ovo moja zemlja".

Ма не, не конташ. Једино универзално важеће међународно право је право јачег. Све остало је лук и вода. Можеш или можемо да мрзимо било кога ради тога, али то је то. Или она стара заџебанција - "колт побјеђује флеш ројал сваки пут".

Мисли о томе. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nakon švedske odluke o priznavanju palestinske države, Izrael je, sasvim očekivano, povukao svog ambasadora iz Štokholma. Netanyahu i Lieberman su bijesni, ali lavina je pokrenuta i teško će je biti zaustaviti. U britanskom parlamentu su prije dvije sedmice glasali o priznavanju Palestine i prijedlog je ogromnom većinom prošao, ali vlada za sada odbija daprizna rezultat. Istovremeno postoje prijedlozi u francuskom, irskom i španskom parlamentu da se glasa o priznavanju Palestine.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2014, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je cudno sto su se odnosi izmedju Izraela i SAD-a pogorsali. Natenjahua napadaju iz Bijele Kuce samo tako.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 772 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]