banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 05:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Herz legendo...sto ja moram da znam sta se desava sa regulacionim planom....mislis da su u Minsku (koji je postavio nepokoreni) svi gradjani ucestvovali u kreiranju ragulacionog plana pa zato ima zelenila....ili mislis da su se bunili svake sedmice...uredjena drzava, pola tih ljudi pojma ni nema sta je uopste regulacioni plan, vjerovatno ne bi znao ni ti da ne zivis u ovom isprdku od drzave u kojoj kad oces da sagradis vikendicu moras znat sve od kopanja kanala do zadovoljavanje predsjednikove zene jer u protivnom neko te opasno namagarci....zar ne bi bilo normalno da se ti i ja ne brinemo oko zelenila u gradu i pokradenih para na renoviranju parka nego da o tome brigu brine neko ko zato prima platu....

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Citiraj:
A jes i hajka od 100 ostro-nulaskih pedera :D

A možda i ne odem.

Freak, sad već postaješ smiješan. Postoji uređen sistem kojim može da se raspravi o problemu ili pitanju,
a ti ga zanemaruješ iz svog stava i želiš da navedeš druge da povjeruju da je kao takav lošiji od protesta? Sad već nisi u pravu.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Meni je zao te livade, ali ja sam prije pola godine stitila svoju privatnu imovinu (iako jos nema gradjevinske dozvole za gradnju nadvoznjaka) i mislim da bih sad bila bezobrazna da sam dosla da protestujem na tudju, privatnu imovinu.
A to kako je taj covjek iskesirao toliki novac i kako mu je sve to dozvoljeno je drugi par opanaka.

@Freak, ti ljudi koji su pozvali na sve to, a to je centar za zivotnu sredinu bi trebao biti upucen u sve nove i izmijenjene regulacione planove, ako se time bave. Ovako, cini mi se, ni prva ni posljednja NVO koja mlati pare na suplju pricu.
I slazem se, da je drzava normalna, ne bi bilo potrebe da ti i ja razmisljamo o regulacionom planu, ali! Drzava nije normalna. Picin park je samo mali dio.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zato imas ta sranja od nevladinih organizacija koje bi trebale da brinu o tome jer im je to izmedju ostalog i jedini posao, a ne da samo serendaju i cekaju da se ljudi pokrenu pa da onda oni kao prave neke akcije, a preko citave godine otimaju pare za blejanje na fecebooku... Proseravanje klasicno... Nisam ni rekao da ti treba da ganjas regulacione planove, vec da postoje ljudi koji se time bave, a to bi trebali biti upravo ti iz NVO koji se kao bune i uvode "pravdu" u ovu kriminalnu drzavu.... Gori su oni i zato ih treba tuci, bez obzira da li postoji konkretan razlog za to, jer su jednostavno drustveni paraziti od pocetka... Ti radis ko blesav za sitnu platu, a on od nekih UNHCR fondova otima novac i jos te zajebava, jer tvojim sutrasnjim dolaskom, on nekome napise kako je nesto uradio za ovaj grad a ti sedi na bicikl i na posao u pola 7 ujutro

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
@Tpojka
Ja ne kontam u cemu je problem...doci ce sutra ljudi...sastavi se fino peticija...potpisu ljudi....ako bude odredjeni broj potpisa mjenjamo regulacioni plan....vrlo jednostavno....

Mislis da ce to tako proc....???

Kod nas ne postoji uredjen sistem...ako mislis da postoji onda se grdno varas...postoji samo neciji interes da se nesto uradi zarad necije koristi....a "neko" sigurno nisu gradjani ovog grada ili drzave vec neki guzonja u fotelji....

Citiracu ono sto sam napisao kao zakljucak mog prvog posta
Citiraj:
Da se razumijemo...iako cu sutra otic do tamo mislim da se sa tim protestom nece nista postic....al je dobro za stvaranje odredjene kriticne mase....kriticne mase koja ce nadam se nekom od vladajucih politicara odrubit glavu (bukvalno) zbog stanja u koje nas je doveo....jer tek tad ce stvari pocet da se mrdaju sa mrtve tacke....
mislim da je to manje vise sva poenta...ovo prdjenje oko picinog parka je samo jedna kap koja moze da bude kap u moru a moze da bude kap koja prelijeva casu...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Freak on a leasH je napisao:
Ja ne kontam u cemu je problem...doci ce sutra ljudi...sastavi se fino peticija...potpisu ljudi....ako bude odredjeni broj potpisa mjenjamo regulacioni plan....vrlo jednostavno....

To je pilo vode u Africi bez dovoljno papira i kompjutera i to prije 100 godina možda.
Ne rješava se tako problem. To se zove bunt. I da, zamisli jako su bitni rokovi. Ako se ne plaća rata kredita, idu kamate.

Vidi sad ovaj scenario:
Citiraj:
Ja ne kontam u cemu je problem...pročita se regulacioni plan...sastavi se fino primjedba...potpisu ljudi....i bez mase potpisa, ako razlog ima uporište mijenja se regulacioni plan....vrlo jednostavno....

Ali mislim da je problem druge prirode, tj. sama prodaja zemljišta.
Sada bi te iste NVO trebale da se aktiviraju za aktuelne regulacione planove i da dođu do vlasničkih listova od drugih značajnih površina (zeleniši, parkovi, igrališta,...).
Mada sumnjam da imaju neki plan. Pitanje je i za stručnjake kakve imaju. Zašto ne ponude svoje rješenje za Kastel recimo? Mah...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
kastel ima problem jer on pripada nekom sektoru spomenika na nivou BiH...i sad aj se ti dogovori oko njega dole sa turcima..

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Састављене две теме (са кашњењем, додуше)!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
rotor je napisao:
kastel ima problem jer on pripada nekom sektoru spomenika na nivou BiH...i sad aj se ti dogovori oko njega dole sa turcima..

Kastel je spomenik nulte (najvise) kategorije prema Unesco-u, nema to nikakve veze sa "Turcima"

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Protestima se nista nece postici, barem ne u vezi izgradnje tih kompleksa, jer su konacno izvodjaci dobili odobrenje da pocnu sa gradnjom, i to ko zna kakvim malverzacijama...
U vezi tog zemljista, ako je zaista to privatni posjed malo mi je cudno da do sada vlasnik nije nikome nista prodao, vec eto odjednom pocinje gradnja i sve... Ako kupac ima ime, gdje je ime prethodnog vlasnika? Ako regulacioni plan postoji od 2006. kako niko za 6 godina nije uspio kupiti to zemljiste a vjerujem da je bilo zainteresovanih...
Park je bio onkav kakav je bio jer se ocigledno nista na njemu nije moglo graditi... Ona parcela se definitivno treba urediti, ali ne na taj nacin da se grade betonski kompleksi koji ce vjerovatno biti poluprazni kad se izgrade...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ima veze s turcima ne moze se nista ceprkati bez odobrenja iz Sarajeva :)

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Veze...sta god se desi,ispadose nam uvek turci iz sarajeva krivi

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Zgradoljub Davidović - pola čovjek, pola beton.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Inicijativa sama po sebi nije loša ali mislim da se ranije trebalo razmišljati o tome.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
imate uskoro izbore i znate sta vam je ciniti....

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
goxon je napisao:
imate uskoro izbore i znate sta vam je ciniti....

Da, nažalost sumnjam da će se išta promjeniti..

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ma ovdje je stvar jasna ko dan, papiri su gotivi bager je spreman, nego nije loše kao trening za nezadovoljne mase. Mada po slikama najviše vidim bilo korisnika parka poslije ponoći koji ne znaju gdje će se ubuduće kvalitetno ušikati...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мислим да је фики или један други форумаш окачио овдје тему кад су се у мјесним заједницама могли подићи листићи гдје се могао писати приједлог о томе како уредити насеље, шта је потребно, бла бла.. нисам сигуран сад, нешто у том фазону.
Одмах су то сви дочекали на нож и рекли ма шта они серу, не пита се нас ништа и тако.
И ето, сад се деси ово и опет сви серу а нико није хтио отићи до мјесне заједнице и испунити листић.
Као што сам рекао на претходним постовима, нек се гради јер то није парк него јебено јебалиште гдје се могу наћи псећа говна и кориштене игле. Колико ме сјећање служи ту је било и неколико силовања.

А ови педери што као протествују су се могли организовати да рецимо поправе оне разваљене клупе ту, направе неку клацкалицу и љуљачке за дјецу прије него се ово десило па да на тај начин покажу да им је стало. Ма овај народ је јебена стока, како год да му урадиш никад му не ваља.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2012, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Najjace je sto su likovi za tudji plac utripovali da je park.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2012, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa sad ako je to zvanicno tudje ne vidim nacina kako se mogu diktirati zahtjevi. Kao sto kaza seher cehaja ne mozemo svaku zelenu povrsinu u gradu na kojoj je niklo drvo i jedna klupa zvati park.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]