banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 10:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Наравно, као што каже Аждајица ну, они нису ништа пробали а овамо као знају да је то лијечење батином дјелотворно. Говорити да је лијечење батинама дјелотворно је само тражење изговора за недозвољене поступке. Драго ми је да је држава заузела прави став према овом проблему и осудила попове.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
vim je napisao:
Наравно, као што каже Аждајица ну, они нису ништа пробали а овамо као знају да је то лијечење батином дјелотворно. Говорити да је лијечење батинама дјелотворно је само тражење изговора за недозвољене поступке. Драго ми је да је држава заузела прави став према овом проблему и осудила попове.

ja to citavo vreme govorim...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
vim je napisao:

Mislim da je tebi draze sto je drzava osudil apopove nego sto je zauzela stav prema ovome. :-?

Prestanite da zivite pod staklenim zvonom ljudi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
Citiraj:
Говорити да је лијечење батинама дјелотворно је само тражење изговора за недозвољене поступке.

Да ли су одговорни из Црне Реке имали пријавиту методу одвикавања од наркотика и да ли су од званичних институција имали дозволу за обављање дјелатности или је то самоиницијативно пружање услуга.

Како сам разумио они су батинама изазивали бол. Значи за мене лајика то је начин произведње бола, која ће се борити против већ постојећег бола.
Вјерујем да у једнаком временском часу физичка бол јачег интензитета, може неутралисати сличну бол нешто мањег интензитета.
Претходну реченицу могу објаснити на личном примјеру. У свом животу имао сам у једнаком временском часу два веома тешка физичка бола-повреда. Једна медицинска сестра је превијала једну повреду, а друга другу. Превијање су обављале у истом часу. Болови су били страшни, као и повреде. Окренуле су ми главу супротно од повреда, тако да нисам видио поступак превијања. Када су завршиле, преупитао сам их, што не превише и другу повреду. Оне ме чудно погледаше и одговорише да су првиле обе. Погледао сам и стварно обе повреде су биле превијене. Бол једне повреде нисам осјетио приликом превијања, мада је повреда исто била страшна.

Према томе, ако је метода лијечења имала одговарајуће одобрење, а у циљу излјечења болесника-наркомана, ја подржавам овај метод безобзира што је у питању лопата.
Циљ је спасити живот, а након излјечења остаће им једна страшна успомена која ће временом изблиједит.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Par novosti o crnoj rijeci > http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... 0narkomana

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Ne razumijem kako to moze biti legalno uopshte...podsjeca me na film HOSTEL :-?

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
Gazda je napisao:

Па ако немају дозволе о надлежних институција државе Србије, онда су радили нелегалан посао и треба им забрнит рад, а пацијенте смјестит у друге легалне усатнове.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
:lol: :lol: :lol:
jos malo o "terapiji lopatom"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9p51QmBR_uE[/youtube]

koji kralj :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Изгубио сина због хајке на Црну реку

Потресна исповест Новице Васића из Јагодине

Када су укинуте батине и нестало дисциплине Вељко побегао из Рехабилитационог центра и после недељу дана умро од “прљаве дроге”.

Вељко Васић (26), из Јагодине, био је међу осморицом момака који су након медијске хајке на Рехабилитациони центар за наркомане Црна Река самовољно напустили лечење и на жалост неће имати још једну шансу не само да се “скине” са хероина, већ ни да живи. Вељко је наиме 7. јуна умро јер се предозирао, само недељу дана након изласка из Црне Реке.

Његов отац Новица огорчен је на медијску хајку на старешину “Црне Реке” оца Бранислава Перановића, који је успешно лечио наркомане док му други нису урушили ауторитет код штићеника, због чега је нестала и дисциплина. Новица сматра да је дисциплина била основ успешног лечења и да ће вероватно због тога и остали штићеници који побегну из Црне Реке завршити као његов син.

Након десетогодишње борбе за сина, безуспешног лечења у државним и приватним установама, Новица је чуо за “Црну Реку” и у децембру прошле године одвео сина тамо. Он каже да му је било јако тешко да га остави у скромним кућицама поред манастира, али да није имао куд.

-Срце ми се цепало када сам морао да пођем без Вељка. Али, пошто сам знао да је његов друг тамо “чист” већ годину дана, хтео сам да и он покуша. Прва три месеца била су језива, јер нисмо смели да се чујемо са њим, нити да га посећујемо. Могли смо само да наслућујемо шта се догађа. Када се први пут јавио телефоном, препознао сам свог сина какав је некад био, пуног енергије и жеље за животом. Знао сам да је све у реду и пре него што ми је то рекао - дрхтавим гласом наставља да говори Новица.

Каже да је био пресрећан када је први пут посетио сина, јер је видео младића од 26 година, а не оронулог, безвољног старца на каквог је личио до тада.

Али, након медијске хајке, Вељко је побегао кући. Отац Бранислав није смео да никога да пошаље по њега, као што је то раније био случај када би неко побегао, јер би полиција могла да их ухапси. Баш у то време полиција је похапсила групу наркодилера у Јагодини, али наркотика има на сваком кораку и Новица је знао да ће Вељко набавити прљаву дрогу, хероин са разноврсним примесама. Тако је и било.

Кобног дана Вељко је помагао Новици да среди двориште и био је насмејан. Увече је изашао са девојком Тањом у град и све је било у реду. Међутим, отац га је ујутру затекао у кревету са шприцом у вени.

-Пошто шест месеци, колико је био у Црној Реци, није био под дејством наркотика, Вељков организам није могао да поднесе “прљаву дрогу”. Она га је одмах усмртила тако да није стигао ни да извади шприц, па чак ни да скине гуму којом је подвезао руку - кроз сузе прича Новица.
Апокалипса

Како “Вести” незванично сазнају, од дроге је у Јагодини ове године умрло десетак људи. А након наредбе владике Артемија да се не примењује сила у њиховом лечењу и смене оца Бранислава, побегла су осморица момака. Вељко је умро од предозирања, други момак одмах је завршио у новопазарском затвору, а трећи нестао без трага. Остале младиће родитељи су вратили у Црну Реку, јер се прибојавају да и њих не задеси иста судбина.
Званичне лажи

-Вељка сам покушавао да излечим од његове 16. године у свим државним и приватним клиникама у земљи, али је сваки труд био безуспешан. А сада ти исти лекари који нису успели да га излече од наркоманије причају по медијима да имају успешне методе. То је велика лаж, јер знам из нашег искуства. Вељку су неколико пута уграђивали импланте, који коштају око 2.000 евра, гарантовали ми да ће апстинирати најмање годину дана. А он би узео дрогу након само недељу дана- прича за “Вести” Новица.

Е ајд сад ове паметњаковиће да чујем јел може лопата или не може лопата?
Или да питамо ове јадне родитеље што више немају синове?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Samo malo, žnači tog narkomana su doživotno trebali držati tamo da se ne bi drogirao. Drugim riječima, da su ga oni dobrovoljno pustili on bi s tim prestao. Bi da ne kažem šta (vjerovatno ima koja dama na forumu pa da ne budem nepristojan).
Citiraj:
Nakon što su ukinute batine

Pa naravno da će tad pobjeć, kad mu više tijelo nije prelomljeno.

Taj bi se nastavio drogirati puštanju svakako. Lično mislim da ne postoji nikakav uspiješan metod liječenja narkomanije ukoliko narkoman nije zainteresovan. Ovo je primjer. Ne treba kriviti ljude koji su protestvovali zbog mlaćenja, momak je sam sebi kriv, uostalom kao i svaki narkoman. Sam je sebe navukao na drogu, samo on samog sebe može natjerati da se skine.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
Samo malo, žnači tog narkomana su doživotno trebali držati tamo da se ne bi drogirao. Drugim riječima, da su ga oni dobrovoljno pustili on bi s tim prestao. Bi da ne kažem šta (vjerovatno ima koja dama na forumu pa da ne budem nepristojan).
Citiraj:
Nakon što su ukinute batine

Taj bi se nastavio drogirati puštanju svakako. Lično mislim da ne postoji nikakav uspiješan metod liječenja narkomanije ukoliko narkoman nije zainteresovan. Ovo je primjer. Ne treba kriviti ljude koji su protestvovali zbog mlaćenja, momak je sam sebi kriv, uostalom kao i svaki narkoman. Sam je sebe navukao na drogu, samo on samog sebe može natjerati da se skine.

Не изврћи чињенице. Већ је више пута овде написано да се тамо остаје најмање годину дана (овај је био 6 месеци). Тако да нема потребе да тражиш некакве рупе у целој прили.
Такође ово:
Citiraj:

А где си прочитао у целом тексту да је њега неко тамо тукао?
Измишљаш.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:

А где си прочитао у целом тексту да је њега неко тамо тукао?
Измишљаш.

U tekstu koji si postovao:
Citiraj:
Када су укинуте батине и нестало дисциплине Вељко побегао из Рехабилитационог центра

A ako su sve tamo mlatili logično bi bilo da su i njega... a tu su disciplinu očigledno batinama pravili...

Citiraj:
Не изврћи чињенице. Већ је више пута овде написано да се тамо остаје најмање годину дана (овај је био 6 месеци)

A ko ti može garantovati da se posle toga on neće opet drogirati. A, prvih 6 mjeseci je samo uvod, ono teoriska nastava, a kasnije mu slijedi praktični dio odvikavanja, pa zato ovaj još uvijek "naviknut" pobjegao?

Iskreno, živo me zabole za narkomane. Niti ih žalim što umiru niti žalim što ih lopataju. Idiotija mi je to što manijaci zadovoljavaju svoje sadistčke potrebe tko što nekog muče, govoreći da ga time liječe...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Gazda je napisao:

U krivičnom pravu postoji institut PRETHODNI PRISTANAK koji isključuje protivpravnost.

Lično sam protiv bilo kog oblika tjelesnog kažnjavanja, ali kad pogledam kroz šta sve ti ljudi prolaze dok su robovi droge, kroz šta prolaze njihovi roditelji..,da ne ponavljam sve je već napisano, zamislim se. Neko je napisao da se 70% liječenih vraća drogi.A šta je sa onih 30%? To je 30% spašenih mladića, djevojaka, porodica!!
Zar je malo?
Navedite mi uspješniji metod liječenja.
Majka sam, sad i u ovom trenutku izjavljujem da neću dozvoliti da bilo ko ikada tuče moje dijete!! Ali sad i u ovom trenutku moje se dijete ne drogira (i nadam se da nikada neće!!!!!!!!).
Davljenik se i za slamku hvata. Ovim samo pokušavam da opravdam roditelje koji podržavaju ovaj metod i koji su stali u odbranu centra

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
A ako su sve tamo mlatili logično bi bilo da su i njega... a tu su disciplinu očigledno batinama pravili...

А одакле теби идеја да су тамо млатили све?
Више пута је објашњено да су батине примењиване као најстрожа казна за тешке преступнике (туча, крађа, кријумчарење дроге у центар и сл.).

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:

А одакле теби идеја да су тамо млатили све?
Више пута је објашњено да су батине примењиване као најстрожа казна за тешке преступнике (туча, крађа, кријумчарење дроге у центар и сл.).

Da naravno, i Staljin je samo krive hapsio, svih 30 miliona.
Pazi, niko osim njih ne zna šta se tamo dešavalo: Ti si očigledno izabrao da ne vjeruješ narkomanima zato što su, hm narkomani, i da vjeruješ svešteniku zato što je sveštenik.Moje mišljenje je da i jedni i drugi lažu, jedni da se predstave kao veće žrtve nego što jesu, a drugi da bi se izvukli. I jedne i druge gledam kao idiote, prve zto što jesu, a druge zato što nasiljem od prvih čine još veće idiote...
Mada nakon što sam pogledao onaj film nekako mi ne leži da onakvi likovi samo tuku ljude po zaslugama. Ne mora značiti da su ih i tukli radi vlastite zabave, samo mene to ne bi čudilo. Svjedoci smo i goreg ponašanja kod "običnijih" ljudi. Jer ukoliko pogledaš da su onog Marka pre mjesec dana pretukli slični likovi samo zbog duge kose, niko mi ne garantuje da ovi ne izmišljaju svoja kućna pravila koji će ovi drugi u ne znanju prekršiti. A i kad u zatvor odeš, prvo te premlate da ti pokažu "kako i na čemu stoiš", a tamo mi izgleda kao i da je gore nego u nekim zatvorima.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pre neki dan je bila emisija na RTS 2, i bili su intervjui sa roditeljima nekih od narkomana. kada je jedan od oceva dosao u Centar da trazi potvrdu da su platili, svestenikovi huligani su istukli i njega i suprugu. tj, suprugu samo jednom udarili, a njega prebili! coveku je glava bila kao da ga je roj pcela napalo!

zato, nemojte da vise pricamo o tom centru i o tome da li je tamo rezim bio dobar ili ne! :angry1:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Svstenikovi huligani...
pa jebote k'o film Djeca Zita.
Daj mi link ako imas da vidim gdje si to vidjela/cula.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Kamo srece da je vise ustanova tipa Crne Reke,broj narkomancina bi bio znatno smanjen

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Svstenikovi huligani...

u pitanju je bila neka emisija, ali ne mogu da se setim koja. na RTS2 je bila.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
Svstenikovi huligani...

u pitanju je bila neka emisija, ali ne mogu da se setim koja. na RTS2 je bila.

Дај Бога ти да видимо тај линк и слику те разбијене главе?

Citiraj:
Da naravno, i Staljin je samo krive hapsio, svih 30 miliona.
Pazi, niko osim njih ne zna šta se tamo dešavalo: Ti si očigledno izabrao da ne vjeruješ narkomanima zato što su, hm narkomani, i da vjeruješ svešteniku zato što je sveštenik.Moje mišljenje je da i jedni i drugi lažu, jedni da se predstave kao veće žrtve nego što jesu, a drugi da bi se izvukli. I jedne i druge gledam kao idiote, prve zto što jesu, a druge zato što nasiljem od prvih čine još veće idiote...
Mada nakon što sam pogledao onaj film nekako mi ne leži da onakvi likovi samo tuku ljude po zaslugama. Ne mora značiti da su ih i tukli radi vlastite zabave, samo mene to ne bi čudilo. Svjedoci smo i goreg ponašanja kod "običnijih" ljudi. Jer ukoliko pogledaš da su onog Marka pre mjesec dana pretukli slični likovi samo zbog duge kose, niko mi ne garantuje da ovi ne izmišljaju svoja kućna pravila koji će ovi drugi u ne znanju prekršiti. A i kad u zatvor odeš, prvo te premlate da ti pokažu "kako i na čemu stoiš", a tamo mi izgleda kao i da je gore nego u nekim zatvorima.

Прекрсти се човече.

А каква је заиста ситуација на подручју Србије по питањеу дорга већина нема појма. Свако 3-4 клинац је данас на гудри, већина нередовно и кад имају пара али потање је кад ће постати редовни корисници наркотика.

Citiraj:
Srpski narkomani finansiraju albansku mafiju sa oko 126 miliona evra godišnje, čime debelo pomažu projekat nezavisnog Kosova
BEOGRAD - Srpski narkomani finansiraju albansku mafiju sa oko 126 miliona evra godišnje, čime debelo pomažu projekat nezavisnog Kosova! Do ove računice došlo se posle objavljivanja podatka da uživaoci droga u Srbiji na ovaj porok potroše 180 miliona evra na godišnjem nivou, a da čak 70 odsto tog novca ode šiptarskoj narko-mafiji.

Policijski ekspert Marko Nicović kaže da su Albanci glavni snabdevači drogom na području Srbije.

- Njihov profit iznosi oko 70 odsto, a svega 30 procenata otpada na srpsku mafiju. Albanska mafija određuje i kadrovsku politiku srpske mafije. Ko nabavlja robu, taj je gazda. Albanci odlučuju ko će da snabdeva tržište, tako da je srpska mafija zavisna od albanske - ističe ovaj stručnjak za drogu. Nicović upozorava da osim finansiranja nezavisnog Kosova postoje i drugi opasni aspekti ovog problema.

- Albanska mafija preko srpskih mafijaša učestvuje u privatizaciji preduzeća u Srbiji, kupuje akcije na berzi, nekretnine i ulaže u našu privredu. Time se peru pare i kupuje ekonomija Srbije. Posebno su zainteresovani za nekretnine, ali i za agrokomplekse na jugu Srbije, u Vojvodini i Sandžaku. To za njih rade sitniji kriminalci u Srbiji, koji preko noći postaju veliki investitori - napominje Nicović.

Dragan Šormaz, član Odbora za bezbednost u Skupštini iz DSS, napominje da su narkomani bolesni ljudi nesvesni toga kakve sve posledice prouzrokuju.

- Avganistan, koji je prvi priznao Kosovo, drži 93 odsto svetske proizvodnje heroina, iako u toj zemlji ima 70.000 NATO vojnika. Rasturanje droge u Evropi ide preko albanske mafije s Kosova, gde ima 16.000 vojnika Severnoatlantske alijanse. Dakle, i pored blizu 100.000 vojnika, Srbija i Evropa preplavljene su heroinom. Samo u EU ima tri miliona registrovanih zavisnika. Zar je to taj NATO kom treba da pristupimo - pita se Šormaz.

Miroslavu Markićeviću, članu Odbora iz Nove Srbije, kad se pomene droga prvo na pamet padnu unesrećene porodice čija su deca navučena na ovo zlo.
- Ako znamo da se droga švercuje iz pravca kvazidržave Kosovo, pitam se šta rade naši organi. Policija ne sme da uđe u albansko selo Veliki Trnovac na jugu Srbije, najveće stecište droge, jer se plaše da će narko-bosovi da alarmiraju svetsku javnost o nekakvom kršenju ljudskih prava. Toliko je droge na ulicama da smo došli do toga da roditeljima danas više nisu bitni ni obrazovanje ni zaposlenje dece, već samo da im deca ne padnu u kandže ove napasti - primećuje Markićević.
Prema nekim procenama, u Srbiji se za drogu dnevno odvaja 500.000 evra, na mesečnom novou 15 miliona, a na godišnjem 180 miliona evra. Procenjuje se da u Srbiji ima između 60.000 i 100.000 zavisnika od droge, od kojih je 30.000 u Beogradu.

U TRNOVCU PET TONA HEROINA
Marko Nicović navodi da je Veliki Trnovac, albansko selo u opštini Bujanovac, i dalje najveći distributivni centar droge na Balkanu.
- U svakoj sekundi tamo se nalazi oko pet tona heroina. U Velikom Trnovcu nikad nije sprovedena temeljna policijska akcija. Svaka takva policijska operacija prouzrokovala bi međunacionalne sukobe i uplitanje međunarodnog faktora, pa zbog toga u najvećoj meri i opstaje ovaj centar rasturanja droge - ocenjuje Nicović.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]