veverushka je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
Svstenikovi huligani...
pa jebote k'o film Djeca Zita.
Daj mi link ako imas da vidim gdje si to vidjela/cula.
u pitanju je bila neka emisija, ali ne mogu da se setim koja. na RTS2 je bila.
Дај Бога ти да видимо тај линк и слику те разбијене главе?
Citiraj:
Da naravno, i Staljin je samo krive hapsio, svih 30 miliona.
Pazi, niko osim njih ne zna šta se tamo dešavalo: Ti si očigledno izabrao da ne vjeruješ narkomanima zato što su, hm narkomani, i da vjeruješ svešteniku zato što je sveštenik.Moje mišljenje je da i jedni i drugi lažu, jedni da se predstave kao veće žrtve nego što jesu, a drugi da bi se izvukli. I jedne i druge gledam kao idiote, prve zto što jesu, a druge zato što nasiljem od prvih čine još veće idiote...
Mada nakon što sam pogledao onaj film nekako mi ne leži da onakvi likovi samo tuku ljude po zaslugama. Ne mora značiti da su ih i tukli radi vlastite zabave, samo mene to ne bi čudilo. Svjedoci smo i goreg ponašanja kod "običnijih" ljudi. Jer ukoliko pogledaš da su onog Marka pre mjesec dana pretukli slični likovi samo zbog duge kose, niko mi ne garantuje da ovi ne izmišljaju svoja kućna pravila koji će ovi drugi u ne znanju prekršiti. A i kad u zatvor odeš, prvo te premlate da ti pokažu "kako i na čemu stoiš", a tamo mi izgleda kao i da je gore nego u nekim zatvorima.
Прекрсти се човече.
А каква је заиста ситуација на подручју Србије по питањеу дорга већина нема појма. Свако 3-4 клинац је данас на гудри, већина нередовно и кад имају пара али потање је кад ће постати редовни корисници наркотика.
Citiraj:
Srpski narkomani finansiraju albansku mafiju sa oko 126 miliona evra godišnje, čime debelo pomažu projekat nezavisnog Kosova
BEOGRAD - Srpski narkomani finansiraju albansku mafiju sa oko 126 miliona evra godišnje, čime debelo pomažu projekat nezavisnog Kosova! Do ove računice došlo se posle objavljivanja podatka da uživaoci droga u Srbiji na ovaj porok potroše 180 miliona evra na godišnjem nivou, a da čak 70 odsto tog novca ode šiptarskoj narko-mafiji.
Policijski ekspert Marko Nicović kaže da su Albanci glavni snabdevači drogom na području Srbije.
- Njihov profit iznosi oko 70 odsto, a svega 30 procenata otpada na srpsku mafiju. Albanska mafija određuje i kadrovsku politiku srpske mafije. Ko nabavlja robu, taj je gazda. Albanci odlučuju ko će da snabdeva tržište, tako da je srpska mafija zavisna od albanske - ističe ovaj stručnjak za drogu. Nicović upozorava da osim finansiranja nezavisnog Kosova postoje i drugi opasni aspekti ovog problema.
- Albanska mafija preko srpskih mafijaša učestvuje u privatizaciji preduzeća u Srbiji, kupuje akcije na berzi, nekretnine i ulaže u našu privredu. Time se peru pare i kupuje ekonomija Srbije. Posebno su zainteresovani za nekretnine, ali i za agrokomplekse na jugu Srbije, u Vojvodini i Sandžaku. To za njih rade sitniji kriminalci u Srbiji, koji preko noći postaju veliki investitori - napominje Nicović.
Dragan Šormaz, član Odbora za bezbednost u Skupštini iz DSS, napominje da su narkomani bolesni ljudi nesvesni toga kakve sve posledice prouzrokuju.
- Avganistan, koji je prvi priznao Kosovo, drži 93 odsto svetske proizvodnje heroina, iako u toj zemlji ima 70.000 NATO vojnika. Rasturanje droge u Evropi ide preko albanske mafije s Kosova, gde ima 16.000 vojnika Severnoatlantske alijanse. Dakle, i pored blizu 100.000 vojnika, Srbija i Evropa preplavljene su heroinom. Samo u EU ima tri miliona registrovanih zavisnika. Zar je to taj NATO kom treba da pristupimo - pita se Šormaz.
Miroslavu Markićeviću, članu Odbora iz Nove Srbije, kad se pomene droga prvo na pamet padnu unesrećene porodice čija su deca navučena na ovo zlo.
- Ako znamo da se droga švercuje iz pravca kvazidržave Kosovo, pitam se šta rade naši organi. Policija ne sme da uđe u albansko selo Veliki Trnovac na jugu Srbije, najveće stecište droge, jer se plaše da će narko-bosovi da alarmiraju svetsku javnost o nekakvom kršenju ljudskih prava. Toliko je droge na ulicama da smo došli do toga da roditeljima danas više nisu bitni ni obrazovanje ni zaposlenje dece, već samo da im deca ne padnu u kandže ove napasti - primećuje Markićević.
Prema nekim procenama, u Srbiji se za drogu dnevno odvaja 500.000 evra, na mesečnom novou 15 miliona, a na godišnjem 180 miliona evra. Procenjuje se da u Srbiji ima između 60.000 i 100.000 zavisnika od droge, od kojih je 30.000 u Beogradu.
U TRNOVCU PET TONA HEROINA
Marko Nicović navodi da je Veliki Trnovac, albansko selo u opštini Bujanovac, i dalje najveći distributivni centar droge na Balkanu.
- U svakoj sekundi tamo se nalazi oko pet tona heroina. U Velikom Trnovcu nikad nije sprovedena temeljna policijska akcija. Svaka takva policijska operacija prouzrokovala bi međunacionalne sukobe i uplitanje međunarodnog faktora, pa zbog toga u najvećoj meri i opstaje ovaj centar rasturanja droge - ocenjuje Nicović.