banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 06:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ne radi se ovde "o par geliptera". Dodushe geliptere koji narushavaju red i mir galamom, lomljavom, unistavanjem javnih povrsina, napadima na druga lica - nek se policija brine o njima.

Elem, Sisiban, mrzim da se ponavljam rekoh sta je logicnije od zatvaranja i sprovodjenja sile...ako te zanima procitaj opet (vezano za uslove kako i koliko kafic treba da radi)

Ali i dalje zasto pobogu smeta pekara??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
zato jer se u pekari prodaje burek, koji je energetski. pa ce ovi vjerovatno imati vise snage da galame,.... 8) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hahahahahahahaahahahhaahah
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ima i toga...

Vrh

Tema posta:
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ma kaaakav brinu se da se teen raja ne deblja peksimetima u sitne sate

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
zele da imaju mladu, zdravu i rumenu omladinu.... :lol: :lol: :lol:

aaaaaaa.....vratite nam pekareeeeeeeeeeeee u sitne sate...... :cry: :cry: :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 22:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
A kakva je to tolika buka u gradu? :-?

A zasto zatvaraju pekare? Pa nije valjda sto rece I_am, da galamdzije imaju vise snage da galame? :)
Cuj zatvarati pekare... da smanje buku... ajoj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Avg 2005, 17:19
Zeleni Obad je napisao:
Sisibane, mislim da ova odredba nema ama bas nikakve veze sa smanjanjem buke u gradu. Ako mislis da ima neke veze, molim te da nam ukazes na tu vezu i malo je podrobnije opises.

Apsolutno podrzavam Sisibana.
Naime, prvo cu navesti nekoliko primjera pa na kraju zakljucak - ako mislite da grijesimo - fell free - i ubjedite nas u suprotno svojim ARGUMENTIMA a ne maloumnim pubertetskim i povrsim i komentarima kakvih ima mnogo, ali necu da prozivam.
1) Dragstor Sindi - Pekara Liil - hrana sa jedne strane, a pivo iz 1,5 litarskih flasha sa druge strane
trajanje: CIJELU NOC - SVAKI DAN - OSIM kad je temperatura vani -15 i nize.
posljedice: glasno smijanje, dozivanje, svadjanje, razbijanje flasa, pishanje gdje se god stigne, unistavanje parkiranih automobila u blizini, saranje po kucama/zgradama u blizini, konflikti sa ljudima u okolnim zgradama (starijim-koji traze svoj mir u sitnim satima, kao i mladjima- koji ustaju u 6 ujutro i zaradjuju za opstanak svoje porodice), konflikti sa neduznim prolaznicima, desetine poziva policiji zbog ometanja javnog reda i mira, kao u hrpa prijava kucnih savjeta napisanih iz istog razloga i na kraju tuzan prizor ujutro HRPA razbacnaih papira (salveta, kartoncica od pizzete, sendvicha itd.), flasha i drugog smeca po ulicama i parkicu.
2) Pekara Starcevica - Prodavnica preko puta nje (ime ne znam) - hrana sa jedne strane, a pivo iz 1,5 litarskih flasha sa druge strane
trajanje: do 4 ili 5 sati ujutro - SVAKI DAN - OSIM kad je temperatura vani -15 i nize.
posljedice: glasno smijanje, dozivanje, svadjanje, razbijanje flasa, pishanje gdje se god stigne, unistavanje parkiranih automobila u blizini, saranje po kucama/zgradama u blizini, konflikti sa ljudima u okolnim zgradama (starijim-koji traze svoj mir u sitnim satima, kao i mladjima- koji ustaju u 6 ujutro i zaradjuju za opstanak svoje porodice), konflikti sa neduznim prolaznicima, desetine poziva policiji zbog ometanja javnog reda i mira, kao u hrpa prijava kucnih savjeta napisanih iz istog razloga i na kraju tuzan prizor ujutro HRPA razbacnaih papira (salveta, kartoncica od pizzete, sendvicha itd.), flasha i drugog smeca po ulicama u okolini.

zajednicko za 1) i 2) je da postoje takozvana "peak" i "peak off" vremena u toku noci. Vrhunac je bio oko 2 kada prva grupa normalnih ljudi koja je izasla krene nesto da pojede i popije poslje izlaska a drugi vrhunac je bio oko 4 kada i onda druga grupa ljudi koji su ostali duze krene da se vraca kuci, a u medjuvremenu - tu su oni standardni koji cjelu noc provode tu negdje u blizini.

3) mislim da nema potrebe da idemo dalje sa nabrajanjem

Zakljucak:
1) Ljepo je imati prodavnice (koliko sam vidio u odluci dragstori ce ipak raditi 00:24) i pekare koje rade cijelu noc - meni ce prvom nedostajati - ali drugacije se ne moze stati na kraj gore navedenim problemima, kao i nekim drugim zakonskim pitanjima.
2) Ako su doveli u red radno vrijeme kafica/klubova zasto bi onda pekare i prodavnice bile iznimka? Zasto bi se njima progledavlo kroz prste i dozvoljavalo da imaju profit cijelu noc? Ili ce vratiti i kafanama da rade kako hoce i koliko hoce ili ce dovesti u red SVE.

ps. Molim bez onih glupavih pitanja tipa, jesi ti ikad bio mlad/jel ti uopste izlazis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

elem, svaka ti cast...koliko god se ne slagala sa onim sto pises svaka ti cast. Skidam kapu :wink: (ozbiljno)

Sve stoji sto govoris. Ali koji vrag radi onda ona silna policija u gradu??
Sta postizes tim sto zatvaras sve...pa kupice pobogu alkohol i preko dana - docekati vece i postaviti se na iste te klupe piti, galamiti, razbijati i sta ja znam. Sta si postigao? Nista.

Najmanji je problem kafana, pekara, dragstor. Zakoni trebaju da se uvede koji ce pojedince kaznjavati, a ne cjelokupno drustvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:32, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:43 
Početnik
Početnik

Helena je napisao:
Sve stoji sto govoris. Ali koji vrag radi onda ona silna policija u gradu??
Sta postizes tim sto zatvaras sve...pa kupice pobogu alkohol i preko dana - docekati vece i postaviti se na iste te klupe piti, galamiti, razbijati i sta ja znam. Sta si postigao? Nista.

Policija je kod nas veoma ZAKONSKI svezana - tako da im jedino preostaje da ih upozore i tako u krug -a ako ih privode trebaju kvalitetno da se opravdaju "nadleznim organima" hrpom papira i obrazlozenjima i tako u krug.

Vecina tih "omladinaca" se tamo okuplja spontano - dakle kupuju pa piju. (a ne dolaze u 21 da se obezbede)

Oni koji to rade "tradicionalno" ce nakupovati unapred danas, sutra .. ali vjeruj mi nece im uvjek biti tako dobra organizacija da se obezbjedjuju unapred. Lagano ce se iskorjeniti ta navika - ja im dajem 15 dana maksimum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:53 
Početnik
Početnik

Zeleni Obad je napisao:
Usput, nisam shvatio ovo bas najbolje: te "posljedice" - jesu li sigurno posljedice toga sto rade prodavnice u blizini, pa te osobe dolaze tada tamo. Mislim, sta ako se sad pocnu okupljati oko bolnice, ili kakvih drugih bitnih objekata slucajno. Necemo stici dovoljno brzo pozatvarati sve odredbama... Znas vec: oni se priblize, mi trebamo bar dva dana za odredbu [dobro priglupa je, moze i za krace, ali 'ajde...], oni se priblize necem drugom, mi opet dva dana... pocecemo gubiti vrijeme, i tu, i na postovima, i svuda... Ne znam. Sta misle drugi?

Pa da li bi normalan covjek u nedostatku ALKOHOLA mogao da stoji cjelu noc pored bolnice i pravi buku? Mozda ako dobiju "ispod tezge" od dezurne sestre nekoliko litara alkohola za dezinfekciju:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zar ne postoji drugo rjesenje?? Jebiga, tih "padobranaca" ima svugdje. Rijeseno je, ali ne ogranicavanjem. Lagacu ako kazem da mi ne smeta to sto tebi smeta. Ali zar da placam ja tudju "nekulturu". Postoje zakoni o narusavanju reda i mira. To sto si nabrojao je regulisano (trebalo bi da bude) zakonom. Pazi, postoje komunalci i u "svijetu", ali se oni ne voze autima kao nasi komunalci (ko direktori), nego hodaju po parkovima, po gradu, naplacuju kazne za pishanje po drvecu , a da ti ne pricam po zgradama. Policija vidno pijane osobe koje "uneredjuju okolinu" ili spavaju na klupama vodi na nocenje u hotel sa jednom zvjezdicom (citaj zatvor). Imaju istu papirologiju kao i svugdje. E sad druga stvar sto je kod nas policajac lijen, korumpiran ili sta vec pa ne radi posao kako treba. Ali i to je drugi par opanaka.

Ne zelim da zivim po stegama i "kaznjena" zbog problema malobrojnih koji se moze rijesiti i na drugi nacin, a ne stavljanja grada po kljuc.

Sta je sljedece, u kinu zadnje prikazivanje u 19:00 da zavrsi do 21:00 da se ne bi neko zadrzao vani?? Ne znam, ali jedno povlaci drugo ili?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Nov 2005, 23:46
a benzinske pumpe ?

mislim, zasto bi bio problem prodavati i pivo, dok tocis gorivo ?
pa pravac u ludu zabavu na cetiri kotacha, dok te sljedecha patrola ne zaustavi ?

anyway, mislim da je smijesno to sto se neciji interesi toliko preplichu u danasnjoj politici grada. Ta, polako postaje smijesno u kakvoj mi drzavi zivimo; drzavi pojedinaca koji mjenjaju drustveno uredjenje po njihovom nahodjenju, jer neki neki baja otvorio benzinsku pumpu na ulazu u Banjaluku sa 700 m2 marketa? Drzavi u kojoj se ne postoji ministar obrazovanja, tranziti, autoputevi, posao ?

dajjjjte....

A, sto se tiche prava gradjana, otvori svoju politicku partiju ili go and work for OHR :-)

jah jah, man! funny, jah![/i]

</endajax:>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 00:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 14 Jan 2006, 22:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao emeritus dana 23 Dec 2008, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]