banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 17:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 16 Apr 2016, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па људи је ли то могуће?!? :lol:

A Swedish man of Syrian origin, suspected of having a hand in the bombing attacks on Paris and Brussels, was the central figure in a documentary about how sport helps integrate immigrants into Sweden's society.
Osama Krayem, 23, was arrested in Birmingham, Britain, alongside Mohamed Abrini, the man believed shown in CCTV footage immediately before the bombing in the Belgian capital.
However, a decade ago, an 11-year-old Osama was featured as the main protagonist in a documentary about successful integration, the Swedish newspaper Aftonbladet reported. Entitled Without Borders - A Film About Sport And Integration, the piece showed how sport can play an important role in integrating people of foreign culture into Swedish society.

https://www.rt.com/news/339834-terroris ... cumentary/

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Pariz....
https://m.youtube.com/watch?v=cF0kHpNEtN8

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 18:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja već jedno 2 mjeseca skoro živim sa jednim Sirijcem u sobi.
Ovaj moj je dobar, baš dobar lik...

Pravoslavac je i vidi se da je baš u traumi, starce i mlađeg brata ostavio u Siriji. Kaže da podržava Asada, ali da se nikad ne planira vratiti u Siriju...
Jedino ga nikad nisam smio pitati što nije ostao i uzeo pušku. Inače, nagulio je odozdo čim je završio bachelor iz ekonomije...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Sargas je napisao:
Jedino ga nikad nisam smio pitati što nije ostao i uzeo pušku. Inače, nagulio je odozdo čim je završio bachelor iz ekonomije...

Samo ti se reklo. Uvijek i svuda ratuje samo sirotinja i onaj ko nema nikakvog drugog izbora. Ko ima i najmanju šansu da izbjegne rat, na bilo koji način, on to i učini. To je u ljudskoj prirodi.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2016, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Generalizujes stvari ali ajde de......ne slazem se sa tvojom konstatacijom......

Nektar 11 - dva bambija

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2016, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slažemo se u jednom, a to je da mislimo različito. Zvanično.
Nezvanično, kada bi mogao da vratiš vrijeme 25 godina, da li bi napravio isti izbor? Nemoj da odgovaraš meni, nego sam sebi.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka

@Stratokastel evo da tebi a i sebi odgovorim.......
91 kad sam se vratio iz jna jos sam vjerovao u nekakav opstanak SFRJ......bar su nas uvjeravali u isto.......ostati ili otici (pobjeci) bilo gdje ......nisam mogao a ni htio ostaviti cacu, mater,sestu a bio sam medju svojima.....e sad da sam zivjeo negdje gdje smo bili manjina mozda bih i otisao ili gledao da odem.....
Iz danasnje perpesktive ostati ili otici vazem 50/50......
I ne tvrdim da tamo negdje daleko nije bolje nego ovdje......

Nektar 4 - tri bambija

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ista stvar je i sa ovim nesrećnicima, kad je počelo, svi su mislili, brzo će proći. U takvoj situaciji, svi imaju mnogo da izgube i žele to sačuvati. Tada još nije bilo neke veće migracije, osim one normalne iz neposredne ratne zone. Eskalacija je počela prije otprilike godinu dana, kada se već ratovalo četiri godine, bez izgleda da će bilo ko da pobjedi. Tada je krenuo veliki talas prema Evropi. Sada, nakon pet godina rata, vjerovatno svako živ u Siriji gleda samo da iz iste naguli, jer je sve uništeno, infrastruktura, društvo, kompletan sistem vrijednosti, vlada potpuna anarhija u kojoj je najjeftiniji ljudski život. Zato se ne čudim da odlaze cijele porodice, kao i ogroman broj onih koji bi mogli da nose oružje. Mogli bi, ali neće. A neće jer ne znaju za koga bi ratovali. Za Asada ili protiv, za islamiste (i koje među njima) ili protiv, sa Rusima ili protiv, sa Amerima ili protiv? Kako god okreneš, čovjek shvati da ne može pobijediti, a vrlo teško i preživjeti u ratu u kome se ne zna zašto se ratuje, s kime, protiv koga i koje ciljeve treba ostvariti.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Utopi se oko 400 jadnika...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2016, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Meni ih nije zao
Njih 100 000 ceka na libijskom mediteranu da krenu na put
Gadafi ih je efikasno zaustavljao,sad nek uzivaju u idejama usa republikanaca deregulacija trzista
Australija koristi male prezaduzene drzave okeanije za imigracione zatvore,EU bi trebalo sagraditi isto na Malti ili Lampeduzi
Etipija,Egipat i Nigerija imaju stanovnika kao pola EU
Ta navala cigana nikad nece prestati,za sad je `puklo` na moru mediterana,sledeci put na granici Italija-Austrija ili Italija-Francuska vec su u pripremi dodatni checkpointi
malo offtpoic jel` zna neko zasto je nastao SuperHik? Nije mogao podneti koliko smeca siromasni bacaju

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2016, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka

Donekle si u pravu .......zapad je rasturio neke od perspektivnih(bogatih sirovinama- naftom) zemalja a to kosta......i tek ce da ih kosta.......mislim na usa i evropu....

Nektar 11 - tri bambija

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2016, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Иста мета - друго растојање. :)

Austria to begin controls on Italian border in May - minister

Austria’s interior minister has confirmed that continuous border controls will be introduced on the border with Italy at the end of May. Wolfgang Sobotka said border checks at Brenner are necessary “to continue to guarantee the security of Austria,” adding that a fence may also be erected along the border “if Italy does not introduce measures.” Austria has been reinforcing the Brenner border point in recent weeks in preparation for “a new wave of refugees and migrants making their way to central Europe via Italy,” the Local reported.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2016, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
mRCINa je napisao:
Meni ih nije zao
Njih 100 000 ceka na libijskom mediteranu da krenu na put
Gadafi ih je efikasno zaustavljao,sad nek uzivaju u idejama usa republikanaca deregulacija trzista
Australija koristi male prezaduzene drzave okeanije za imigracione zatvore,EU bi trebalo sagraditi isto na Malti ili Lampeduzi
Etipija,Egipat i Nigerija imaju stanovnika kao pola EU
Ta navala cigana nikad nece prestati,za sad je `puklo` na moru mediterana,sledeci put na granici Italija-Austrija ili Italija-Francuska vec su u pripremi dodatni checkpointi
malo offtpoic jel` zna neko zasto je nastao SuperHik? Nije mogao podneti koliko smeca siromasni bacaju

Ti ljudi sto bjeze i sto gledaju gdje ce i sta ce nisu krivi sto nestaju u vodama mediterana a niti su cigani.
300.000 hiljada srba koji su protjerani iz Hrvatske isto nisu bili tad cigani ali ne zbog boje koze vec
zbog neceg drugog.

Onog sto profitira na njihovoj nesreci i ko stoji iza sve ove guzve i belosvetskog sr..a .njega adresiraj i po njemu fekalisi slobodno.
Ove sto se dave je lako osudjivat, ismejavat i prezirat.

btw,ne trazi niko od tebe da ih zalis ili ne zalis... :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 04:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 23:49
Previse si dajemo slobode.Da postavim jednacinu obrnuto : 1) kako bi oni nas docekali 2) jesu krivi razmnozavaju se nekontrolisano umjesto da primjene nase standarde depopulacije (tu smo medju prve tri nacije u svijetu) bolje 100 l nafte jednom bjelcu nego litra za 100 crnaca,mi bar znamo proizvodit auta 3) zasto nemamo pravo na odbranu granica i da jednostavno vracamo/potopimo te brodove,oni bi identicno uradili ili bar zatvor na ostrvu 4) pogledaj samo predgradja Pariza,zbog samilosti bices na dnu prehrambenog lanca u prirodnoj selekciji,oni nemaju tih dilema
Ja cvrsto vjerujem da su oni krivi za sve,pa i za ropstvo djelimicno (oni su prodali svoju bracu a i dalje tog ima) nemaju pravo da se toliko nekontrolisano razmnozavaju,isto kao sto i mi (bijelci) nemamo pravo da proizvodimo oruzje preko svih razumnih granica,mi bar diskretno dostavljamo,a oni kukaju po tv.u a ti sto ih iskoristavaju je isto kao i nase mito : potraznja je velika i prvi uzrok,ponuda je posledica
Ako populacija muslimana predje 5-10% prvo traze halal u supermarketu,ako predju 20% postanu siptari prvu kucu kupe za milion,onda ih dodje 10-20-50-100-1000 i maltretiraju ljude (a oni nikad nece prodati kucu,niti ce im se cerka za naseg udati,niti ce nasi tamo radnju otvorit) ,ako ih je preko 30% tu ni murija ne zalazi,kriminal raste,ako predju 50% uvode serijatske patrole
Da pojednostavim,mora doci do sukoba,sva sreca pa imamo vise i jace oruzje,mozda mi jesmo umiruca civilizacija jer smo previse resursa potrosili,ali bar mozemo birati gde cemo se boriti za kraj,cak su i rimljani znali znacaj mediterana (rimskog jezera) jer njihovo nekontrolisano razmnozavanje ce stvarati sve vecu bijedu,a onda ce se (crnci i azijati) prvo medjusobno pljackat/ratovat,a onda i sa bogatijima (malo smo i mi doprinjeli susama zbog globalnog zagrijavanja pa ne mogu ni hranu uzgajat tamo zato i jest poceo rat u Siriji prvobitno).Cak i ako ne bude rata neko razuman ce kreirati biolosko oruzje da nas podjednako pokosi,jer ovaj tempo potrosnje resursa (zapad) i prekomjerno razmnozavanje (cigani) dovest ce do manjka svega,zamisli npr susa u Indiji vec sada temp preko 49 stepeni,mozda za 5 god njih 100 000 000 krene na zapad sta onda? Mislim da ce se opet pojaviti neko `konacno resenje` (100 litara nafte za 1 komad oruzja pod uslovom da se neredi ne sire trenutno resenje)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 09:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Šta je pisac htio da kaže?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 09:28 
vec zamisljam mrcinu kako ima na svojoj kozi nazi-zeichen odnosno hakenkreuz istetoviran i ponosno stoji drzeci hitlergruß...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

crnci-bijelci?
Pogrešan vijek.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Prije planeta.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
mRCINa je napisao:
Previse si dajemo slobode.Da postavim jednacinu obrnuto : 1) kako bi oni nas docekali 2) jesu krivi razmnozavaju se nekontrolisano umjesto da primjene nase standarde depopulacije (tu smo medju prve tri nacije u svijetu) bolje 100 l nafte jednom bjelcu nego litra za 100 crnaca,mi bar znamo proizvodit auta 3) zasto nemamo pravo na odbranu granica i da jednostavno vracamo/potopimo te brodove,oni bi identicno uradili ili bar zatvor na ostrvu 4) pogledaj samo predgradja Pariza,zbog samilosti bices na dnu prehrambenog lanca u prirodnoj selekciji,oni nemaju tih dilema
Ja cvrsto vjerujem da su oni krivi za sve,pa i za ropstvo djelimicno (oni su prodali svoju bracu a i dalje tog ima) nemaju pravo da se toliko nekontrolisano razmnozavaju,isto kao sto i mi (bijelci) nemamo pravo da proizvodimo oruzje preko svih razumnih granica,mi bar diskretno dostavljamo,a oni kukaju po tv.u a ti sto ih iskoristavaju je isto kao i nase mito : potraznja je velika i prvi uzrok,ponuda je posledica
Ako populacija muslimana predje 5-10% prvo traze halal u supermarketu,ako predju 20% postanu siptari prvu kucu kupe za milion,onda ih dodje 10-20-50-100-1000 i maltretiraju ljude (a oni nikad nece prodati kucu,niti ce im se cerka za naseg udati,niti ce nasi tamo radnju otvorit) ,ako ih je preko 30% tu ni murija ne zalazi,kriminal raste,ako predju 50% uvode serijatske patrole
Da pojednostavim,mora doci do sukoba,sva sreca pa imamo vise i jace oruzje,mozda mi jesmo umiruca civilizacija jer smo previse resursa potrosili,ali bar mozemo birati gde cemo se boriti za kraj,cak su i rimljani znali znacaj mediterana (rimskog jezera) jer njihovo nekontrolisano razmnozavanje ce stvarati sve vecu bijedu,a onda ce se (crnci i azijati) prvo medjusobno pljackat/ratovat,a onda i sa bogatijima (malo smo i mi doprinjeli susama zbog globalnog zagrijavanja pa ne mogu ni hranu uzgajat tamo zato i jest poceo rat u Siriji prvobitno).Cak i ako ne bude rata neko razuman ce kreirati biolosko oruzje da nas podjednako pokosi,jer ovaj tempo potrosnje resursa (zapad) i prekomjerno razmnozavanje (cigani) dovest ce do manjka svega,zamisli npr susa u Indiji vec sada temp preko 49 stepeni,mozda za 5 god njih 100 000 000 krene na zapad sta onda? Mislim da ce se opet pojaviti neko `konacno resenje` (100 litara nafte za 1 komad oruzja pod uslovom da se neredi ne sire trenutno resenje)

Neki mentalni problemi nesto?
Svako se dokopa tastature.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2016, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta god da je konzumirao-jako je! :roll:

Ko se nekontrolisano razmnozava? Sirci? Znas provjereno ili su ti pricali? Koji to "Mi" se borimo i protiv koga? De popij rasola, dobro ce ti doci!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]