banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
The_new_Statesman je napisao:
Super. Jer ni on nema takve granice kakve ti opisujes.

Manitu, opusti se malo ;-)

:lol:
Kod mene uvijek metar suvih drva, ne valja vatru gasiti, nema veze na koju stranu se siri plamen :lol: :lol:
Tako da.. ne brini :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta ti je coek domacin! :lol:

Da se vratimo dnevnoj poljitici. Otkuda Mile kod Duske na FTV? Meni je upalo u oko da se jedno vrijeme trudio da bira rijeci. Pogotovo kada je objasnjavao savez sa sds-om. Ni govora o pozicioniranju srpske strane u odnosu na Bosnjake i Hrvate.

To mi je bas upalo u oci. Kome se on obracao?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Super. Jer ni on nema takve granice kakve ti opisujes.

Manitu, opusti se malo ;-)

Što će reći da je svako razdruživanje unutar BiH utopija.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Meni je upalo u oko da se jedno vrijeme trudio da bira rijeci. Pogotovo kada je objasnjavao savez sa sds-om

Pa šta misliš što sam ja sinoć navijao za njega,i zašto mi ga je ispočetka bilo žao? 8)

Pokazao je veliki stepen inteligencije i političkog bontona,da u inostranstvu ne iznosiš prljav veš iz svoje kuće i u sarajevu pljuješ po sds..

Prije par dana je on gostovao kod vanje furtule na rtrs,i tu je 95% emisije pljuvao po sds-u i mladenu bosiću...Ostavljao je utisak bolesnog čovjeka,koji u strahu od sutrašnjice polako gubi razum,sa pričama o izdajničkom sds-u,saradnji tajnih centara moći sa sds-om,autobusima protestanata iz fbih koji su bili spremni da u saradnji sa sds-om dođu u bijeljinu i banjaluku :( :( ..i tako sat i po!

a sinoć ni ružne riječi o sds,i to je tako logično,a neobično samo političkim diletantima kao TNS :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spijo, to je jedan od argumenata bosnjackog fasizma. Ali tehnicki i finansijski nije nepremostiv tako da nije ni nesto relevantan. Odnosno, zasto da se BiH i Srbija ne ujedine? Iz istog tog razloga?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlageru, nisam mislio na SDS.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

jbg,druže ja znam šta si napisao :D

Citiraj:
Meni je upalo u oko da se jedno vrijeme trudio da bira rijeci. Pogotovo kada je objasnjavao savez sa sds-om

a šta si mislio,to je već sve teže i teže :lol: :lol: ...ima jedna javna ličnost na koju me podsjećaš,koji nikad ne odgovara jednostavno,već te intelektualno ostavi da kontaš.. :D :D ..neću javno da kažem koja,imaš pp

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nece sds-u objasnjavati savez sds-om?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne kontam opet...nije na ftv koristio ni 0,0001% svoje uobičajene terminologije o sds-u baš zato što je dovoljno pametan da zna da se to u sarajevu ne radi...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ga jos jedan iz doba Envera :-)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 12:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mogu ja biti iz praistorijskog doba.ali ja uvijek u razgovoru sa ljudima van rs,jako tvrdo zastupam sve vezano za naše prilike,pa čak i aktuelnu vlast.!

a šta mislim o njima,bolje i da ne kažem :D :D

a izgleda da je i mile takav...

naravno,mislim na privatne razgovore,a ne na forume i slične pizdarije..

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Herr Schlager, ne radi o SDS-u, napisao sam vec.
Radi se o neubicajeno mekoj retorici naspram trece strane (Bosnjaka). Ni jednom rijecu tu koaliciju nije definisao kao blok protiv bosnjackog centralizma ili kakve je sve izraze upotrebljavao dok je ta prica bila aktuelna.
Opis te koalicije mu je bio takav kao da je Bosna monoetnicka drzava bez ikakvih trzavica na nacionalnoj bazi i kao da se radi o najobicnijoj koaliciji dve stranke.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Na kraju kada se sve sabere i oduzme sa ovim protestima Federacija je otišla u minus. Materijalna šteta + posljedice nemira na turizam pa ko hoće neka računa.Sa druge strane (do sada) tek poneki zahtjev prosvjednika je uvažen.Npr u nekim kantonima je ukinut "bijeli hljeb" a to je kap u moru problema.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:15 
Citiraj:
posljedice nemira na turizam

Sta kk? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:)
Nesto ne vezano ali ipak bitno.
Ne bi ulazio u detalje trenutne lokalne rasomonijade i kombinatorike u BiH i RS pojedinacno.

Ali gledajuci malo na big picture i globalna desavanje, jedno interesantno glediste se namece. Mozda grijesim neka me neko popravi.

Bez obzira kako ova trenutna zbivanja izgledaju i koje igre se vode iza kulisa.Sigurno je da se ovde nece nista odlucivat, mislim na BiH kao cijelu ili RS konkretno o sudbini isti.

U zadnji 20-25 godina recimo od pada zida. Koncepcija zapadnog modela trzisne ekonomije koji se diriguje i gura kroz i preko EU je na rasitnjavanju, razbijanju i slabljenju Evropski drzava, saveza, regijona.

Ne znam opet kazem neka me neko popravi ovdje i kaze da li je doslo do jedne integracije tj stvaranja neceg veceg ili zajednickog bilo to konfederacija,federacija, savez ili veca drzava ili neka regija na tlu Evrope u zadnjih 25 godina???

U tom okviru treba gledat opcije za sadasnju i buducu strukturu BiH.

Normalni slijed je da se BiH ovakva kao sto je sad ili zadrzi takva ili jos vise razgradi. Znaci usitnjavanje pre nego bilo koja integracija ili uvecavanje tj osnazivanje.

Rastakanje, konfederacija, savez bilo tri entiteta, drzavice ili kako god hocete.

Medjutim jedno je sigurno.
Nece biti nikakvog povezivanja, integracija ili uvecavanja bilo koje postojece drzave ili drzava na tlu Evrope u eri EU.
Bilo koji takav oblik bi mogao da ugrozit postojeci model koji gura EU i njeni saveznici, takvo nesto ce biti sigurno onemoguceno.

Zato vise sanse ima razbijena BiH i usitnjavanje te zadrzavanje tako ustinjenog i rasparcanog teritorija.
Ta opcija pre svega je moguca i realna nego usitnjavanje pa pripajanje RS Srbiji ili buduceg Hrvatskog etiteta, drzavice Hrvatskoj i slicno.

Kazem ako neko zna, neka me popravi da je doslo do neke integracije na tlu Evrope u zadnji 25 godina. :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Citiraj:

Imamo mi i to. ;) Nije smiješno fina para se tu vrti.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Malo je Švabama bilo po guzici dva puta, treba ih izgleda i treći put zatući ne bi li se dozvali pameti.....

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:22 
apokalipto je napisao:
Milan je napisao:
Citiraj:

Imamo mi i to. ;) Nije smiješno fina para se tu vrti.

Ok, ali ne vjerujem da bas toliko drzava zaradjuje na tome...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko god da je.A vjerujem da će se tu šteta mjeriti u milionima.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Osim Njemacke, ne znam druge drzave koja je bila dezintregisana ;-)

Sa druge strane si donekle u pravu, EU voli da potencira regione i regionalnu saradnju kao nesto pozitivno. Ali smijesno je tvrditi da ce regioni obesmisliti trenutna drzavna uredjenja. Bar ne jos dosta vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1796 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]