banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Feb 2025, 18:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Josic je SNSD-ov covjek, instaliran je tu na neku poziciju da kao nesto smatra , a prstom da ne mrdne

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Svi smo mi u potrosackoj groznici, potrebe su jako porasle u posljednjih par decenija...mi vise ne znamo definisati suvisno...a to utice na cijene. Bojkot treba shvatiti i predstaviti kao pokusaj apstinencije, samokontrole, ne kao neki akt prkosa i neposlusnosti- a pad cijena, zgodni ljudi i kriza kapitalizma :D bi bile posljedice.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Državi da je stalo, ograničila bi cijene, bar hljeba, ulja, mliječnih proizvoda.
Ovaj bojkot mi liči da su oni i organizovali.
Dobio je bojkot mjesto na atv i rtrs, što se ne dešava bez miga odozgo.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skitnica je napisao:
pokusaj apstinencije, samokontrole

Na pogrešnom si dijelu foruma :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Nisam...To pravo mjesto na forumu je bilo aktivno davno nekad, cini mi se.... :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Krajisnik je napisao:
Josic je SNSD-ov covjek, instaliran je tu na neku poziciju da kao nesto smatra , a prstom da ne mrdne

Vidi se iz aviona.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 21:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Castra je napisao:
Meni nije jasan smisao bojkota. Koja je logika da jedan dan nešto kao izvrdavamo sa kupovinom, a dan prije i dan poslije toga sve to nadoknadimo?

Jebi ga, meni ako je nešto skupo, ja to ne kupim. Ako mislim da me neka radnja dere, odem u drugu. Tako se prodavci stimulišu da se bore cijenama.. Ako krenu da dogovaraju cijene i prave oligopole, to je posao za komisiju za zaštitu konkurentnosti..

Džabe vam cifra da je za neki dan pao promet za 50% ako ne znate kako je bilo ostatak sedmice…

Puno razmisljas..nepotrebn, klasicno palamudjenje i filozofiranje..najgori su mi takvi

Budi se svijest, opipava se teretn..evo ove sedmice ide dva dana...nemojte da budemo debili uvijek, ako relativno prolazi u komsiluku, copy paste jbmu

Nemoj te filozofirati i teoretisati

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Čiča je prije par stranica objasnio kako se to radi... sve ostalo je palamuđenje.
Kad bude ozbiljnija organizacija - podržaću... do tad - ovi "svjesni" nek uživaju u osjećaju da rade nešto pametno.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Nećeš ti podržati ni tad, i tad ćeš palamuditi, kao i većina forumaša :D

Svi koji misle da jedan ili dva dana ozbiljnog bojkota ne radi ništa su u zabludi u najmanju ruku. Čak i da uzmeš treći dan sve da nadoknadiš opet se nešto postiglo. Evo i zašto.

Prvo. Šalje se ozbiljna poruka na više nivoa - vlasti, da se narod protiv nečeg buni a bunt njima ne odgovara i moraće kad tad nešto poduzeti. Veletrgovcima takođe - da se ne zajebavaju, mogli bi imati finansijsku štetu ako malo ne popuste. Sve to navodi na reakciju trgovaca i nadležnih i ona neće izostati kad tad, kao što je bilo i u HR, sa "beznačajnim jednodnevnim štrajkom".

Drugo, uopšte nije isto ako dva dana ne kupujete i treći dan skoro nadoknadite sve to. Nije to kao što vi mislite. Nije ni blizu. Ko je upućen u tematiku kako posluju trg. lanci i dobavljači zna i kako funkcionišu plaćanja i poravnanja. U 90% slučajeva dugovi i računi se plaćaju u krajnjim rokovima i na dogovoreni datum. Sredstva se prebacuju u stvarnom vremenu, nema akumulacije. A iznosi su 5 i 6-cifreni. Kad nekom zafali 30 000 KM da plati dobavljaču to će predstavljati problem iako će platiti za dva dana.

Treće, to remeti neke tehnikalije kao što je nabavka robe koja se najčešće piše po izlazu unazad 7 dana. Fluktuacije kao što je bojkot to mijenjaju iz temelja, plus što pomjera lanac unazad jer komercijala ne ispunjava bonus, odmah problem sa povratom robe itd.

Ima toga još ali nebitno. Dakle neće niko propasti ali nije baš da je svejedno trgovcima kao što vi mislite....ko god je radio u trgovini, nabavci ili komercijali zna da je to tako.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
<Enter_name> je napisao:
Čiča je prije par stranica objasnio kako se to radi... sve ostalo je palamuđenje.
Kad bude ozbiljnija organizacija - podržaću... do tad - ovi "svjesni" nek uživaju u osjećaju da rade nešto pametno.

Dobro ti je covjek napisao..i tad ces palamuditi..bravo...za bolje i nismo jbt, pa zasto moramo biti kukolj

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
<Enter_name> je napisao:

Ko kaže da ovo vremenom možda ne bi preraslo u nešto ozbiljnije? Šta je za tebe ozbiljna organizacija, odnosno na koji način bi sve ovo trebalo da funkcioniše, da bi dao svoju podršku?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Moje pravo je da palamudim po forumu koliko hoću... a da li ću nešto podržati ili neću - vi možete samo nagađati ;)
I dalje mislim da je ovo vrlo loše organizovano i neproduktivno... vidjeli da se hrvati bune, pa ajmo i mi; samo što su to hrvati dosta bolje organizovali.
Nema šta, prvo ćemo sjebati markete, onda krećemo na Ameriku... ovo je samo pilot projekat, da se raja uhoda :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Naravno da je loše organizovano, tj više stihijski ali od nečeg se mora krenuti. Da čekamo ozbiljnu organizaciju ne bi bilo nikad ništa u ovoj državi. Ti si ko ona baba u video prilogu, šta ja imam da bojkotujem, imaju institucije koje će to da urade. :lol: Koje crne institucije, tako i ovde, koja crna organizacija u društvu u kojem su skoro sve institucije javnog i civilnog sektora u službi krupnog kapitala. Vidiš da je i Udruženje potrošača protiv bojkota....šta dalje pričati. :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 22:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne uzdam se ja u institucije, ali neću po pozivu sa slike iz prvog posta bojkotovati kafanu u kojoj svaki dan pijem kafu i gdje kafa još uvijek košta 1.5 KM.
Ovdje treba neko da napravi ozbiljniji plan i da obrazloži zašto se šta radi... ja nisam taj level da se bavim time, al kad vidim da ima smisla - podržaću.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Istini za volju, nisam ni ja bojkotovao kafanu niti smatram da bojkot treba biti usmjeren prema istima. Fokus je valjda na marketima, odnosno bar sam ja to tako shvatio.

I gdje to ima kava za marku i po a da valja ičemu? :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 23:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Med, pod Starčevicom... kafa vrlo dobra.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 23:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
I cubano jos uvijek drzi na 1,80. A nije neka prolitusa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Imam ja izraz za takve: seratori

Da neko udruženje napravi bojkot, pola ljudi bi reklo: neće meni tamo neki Srbi, Bošnjaci ili Hrvati određivati šta ću ja i kada kupovati u Banjoj Luci, Sarajevu ili Mostaru. Da NVO organizuje proteste: To su ubačeni američki, britanski ili ruski elementi koje rade na štetu mene Srbina/Bošnjaka/Hrvata.

E takvi seratori uvijek nađu neki ralog zašto nešto ne treba/ne može

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 01:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Бојкот има смисла за производе који су нереално скупи, луксуз и слично.
Нећу да купујем производ који је за пар мјесеци поскупио 50-80%, нећу да купујем млијечне производе из Словеније или Њемачке ако имам наш домаћи далеко бољи и укуснији.

Кафа је поскупила дупло колико сам примијетио (не пијем, али купујем кад кренем у госте :D ), је ли то неки проблем у Бразилу био ове године?

И још једна ствар, сви кукају да се тешко живи, а кладионице и друге коцкарнице никад пуније, људи чекају испред бензинске да се отвори ујутро како би бацили 100 марака на оне бонове.
Не памтим кад сам задњи пут ушао кафић гдје нема нека игра на несрећу.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2025, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Philby je napisao:
Кафа је поскупила дупло колико сам примијетио (не пијем, али купујем кад кренем у госте :D ), је ли то неки проблем у Бразилу био ове године?

Pa i jeste problem u Brazilu, bila suša 2024., ali i dalje raste cijena kafe na globalnom tržištu.
Citiraj:
NEW YORK, Jan 29 (Reuters) - Global arabica coffee prices hit record highs above $3.60 per lb on Wednesday as Brazil, by far the world's largest producer, has few beans left to sell and as worries over its upcoming harvest persist.
...

The country's recent weather has been more favorable after a severe drought last year.

Ali to neki naši koriste kako bi dodatno digli cijenu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 276 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]