banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 728 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Voda nije problem, niti hljeb. Ovo oko opreza se odnosi samo na skuplje stvari poput pelena

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kupih neke dodatke prehrani sta li je vec, ono sa brojem 1, ali ih nije bilo na policama, rekli su da ce doci u toku dana, pricam za MojMarket u Novoj varosi.
Malo su neorganizovani, pitam kasirku za akciju, jedna zna, druga ne zna, kaze dosao je dopis, da ta akcija postoji, ono sto darujes MM daje jos toliko.

Ono sto je blesavo: imate dvoje kolica, jedna su od mog marketa, a druga od udruzenja gradjana Nova Varos, a MojMarket daje duplo samo za njihova kolica, rekao sam momku da je mozda bolje da je sve preko mog marketa, jer ne znam da li je i u ostalim MM ta akcija, pa je bolje da se dobije duplo za istu cenu

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Maco, skupicu odmah sta imam izkće. E. će odvesti. Daj mi broj Licne na pp.

Ako jos neko ima, javite da E. pokupi i to.

Poslednji put menjao 800 dana 19 Maj 2014, 13:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Voda nije problem, niti hljeb. Ovo oko opreza se odnosi samo na skuplje stvari poput pelena

Dobro da znamo.
Javljajte uvijek ovakve stvari.
Onda voda koju sakupimo sutra, ide u CK?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Hvala 800 za savjete. Ja sam se cuo sa drugaricom i rekla je da ima "hrpu igracaka", pa ce donijeti to sutra u park ako stigne. Pokusacu angazovati jos ljudi za pomoc...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Možda da nam Nicole kaže čega trenutno treba ako se nosi u Ck? A ako planiramo negdje "uskladištiti" do nečijeg odlaska u Doboj, onda možemo ovako planirano, sutra voda, za 2 dana nešto dugo, da se to ravnomjernije prikupi pa kad se krene tamo, da ima od svega ponešto....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Hajd da probamo ovako.

Plan je, sutra ujutru da napunimo jedan, dva ili tri auta iz BL i da idemo u Doboj pomoci u ciscenju. Nosimo od kuce svoj alat, rukavice i sve sto treba (da ne zavisimo od nikog) i idemo u prigradsko naselje da izbacujemo mulj iz podruma i cistimo sto se cistiti moze. Ako se u 7 krene iz BL najdalje do 9 smo u Doboju.
Ja i Maca cemo iz Stanara sa autom sa mojim drugovima. Dakle, idemo korak dalje, svi ste darovali po nesto, potrudili se, ali idemo sada da radimo, to je jos konkretnije i vaznije. Neka se javi ko je za da se skontamo koliko cemo auta imati.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja bi voli kad bi neko mogao da kontaktira Saju da se aktivira malo on je imao onaj racun otvoren za onoga iz bjeljine sa gangrenom na nozi kontam ako nije zatvorio racun rado cu njemu da uplatim lovu i da ako se moze organizovati nesto oko one 7 clane porodice iz cesme da im se kupi nekiu krevet kauc posteljina madrac bilo sta, ne znam zasto ali oni su mi na pameti vec par dana pa eto ako je saja raspolozen i ako su ostali forumasi za akciju ja bi predlozio njih. Imam osjecaj da im i oko kuce (salovanja krecenja ciscenja treba pomoc )

Ako su zbrinuti ili ako grijesim ispravite me molim vas

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Gledala sam da je nakon objave price o toj porodici pristiglo im pomoci i ponude za namjestaj sa raznih strana jer i ja sam mislila dati garnituru za dnevni boravak. Tako da su oni, koliko znam, sa namjestajem zbrinuti samo dok pociste sve da imaju gdje to staviti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
OK

ajde onda nadjite neku porodicu koja je u teskoj materijalnoj situaciji pa da ih obradujemo

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ova tema je otvorena za sve forumaške akcije, stoga je i Skevin prijedlog i bilo koji drugi, dobrodošao.
Guess Who je vec pitao ko je za odlazak u Doboj, EricCartman se nudio, ljudi žele biti od koristi i pomoći.
Ostaje da se ljudi jave za sutra, kao što ste planirali.

Međutim, forum nije svemoćan. Moramo biti realni. Ja stalno ponavljam da svako u skladu sa svojim mogućnostima čini šta može. Juče su Popke, Džontra i Philby pomagali kod LičneNje i Frika, ako sam dobro shvatila. Neki od forumaša su se angažovali preko organizovanih opštinskih prevoza. Neki pomažu ugroženoj rodbini i prijateljima po Budžaku, Dervišima, Česmi, Trnu, Čelincu...
Trebaće pomoć u čišćenju i Šamca, i drugih poplavljenih mjesta.

Nemamo mi na forumu toliko ljudstva da sve to pokrije.

Na žalost, sve nas je ovo zadesilo kako jeste i u ogromnom smo osjećanju i solidarnosti i osjećanju da učinimo nešto i budemo od pomoći. Ipak, činimo šta ko može i koliko može.

U park je do sada dolazilo jedva 2, 3 forumaša. Nadamo se da će ih sutra doći puno više. Ali i to ne možeš ljude natjerati, narediti ili ne znam šta... IDEMO KAKO I KOLIKO MOŽEMO.

Još jednom apelujem da se forumaši koji su u mogućnosti, odazovu na Skevin prijedlog. Dakle, evo, sutra ujutro, 7 časova ujutro, parking parka Mladen Stojanović. Ponesite lopate, metle, rukavice, alat. Javite na temi ko bi išao i sa koliko auta se raspolaže.

Svi ostali, dođite kako smo se dogovorili, sutra u 19h sa vodom.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Meni je auto juče ostao u havariji :mad: srećom kad sam pomogao gdje treba.....inače da nije stavio bih se odmah na raspolaganje.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ja zbilja ne mogu maknuti iz BL ovih dana jer pomažem rodbini u Budžaku i Dervišima gdje je situacija baš sranje veliko i ljudima ništa upotrebljivo po kućama nije ostalo, uključujući zidove. Osim toga pomažem i oko svih prikupljanja stvari koje se šalju u Doboj i svuda, tako da zbilja ne mogu nikud.

Ono što mogu je staviti vam jedan automobil na raspolaganje da se prevezete do Doboja, ukoliko bi se skupilo nekoliko forumaša koji bi išli i treba im auto (evo, nepokoreni se ponudio, još 3 može stati, možda i četvoro se nagura), javite se i dobićete ga.

Organizujte se do 19h da mogu stići do auta, isprovjeravati šta treba i dovesti ga do grada da može ići odmah sutra ujutro.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Meni je nakako frka uzeti tuđi auto, da odgovaram za njega a idemo u havariju :oops:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, ako vas bude 3-4-5 bez auta, a baš hoćete otići, šta da se radi, ne ideš na reli, ceste su ionako jedva prohodne i trebalo bi se oprezno voziti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 15:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E . je napisao:
Pa, ako vas bude 3-4-5 bez auta, a baš hoćete otići, šta da se radi, ne ideš na reli, ceste su ionako jedva prohodne i trebalo bi se oprezno voziti.

Ma znam, nije to nego eto takva sam osoba, ako ne mogu da garantujem i obećam da ću paziti....kontaš? Ali ako nas ima više držaće mi palčeve :wink:

Znači sutra u 19 u parku Mladen Stojanović? Ako je tako računajte na mene! Vidjeću ako imam kakve lopate, mada nisam siguran da imam baš neke da valjaju u podrumu, ali poslužiće :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, sutra u 19h u park donosimo FLAŠIRANU VODU koju ćemo dostaviti u Crveni Krst ili gdje već bude trebalo, a ako se uspijete organizovati za idenje u Doboj, najbolje bi bilo da idete odmah u 7 ujutro.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 16:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

OK zato i pitam :) I ide li se u Doboj onda? U koliko i gdje je zborno mjesto?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 16:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ovo što je 800 napisala da je potrebna velika pomoć i u BL regiji je nažalost tačno.
Znam da svi žele pomoći Doboju i dobojlijama koji su najviše stradali, ali smatram da je bolje ići negdje bliže u gradska naselja, Čelinac, Krupu. Dok odete i vratite se iz Doboja treba 4-5 sati, a ni troškovi goriva nisu mali (možda je to gorivo nekome potrebnije da odveze otpad, izbaci vodu iz podruma, usiječe drva koja je bujica odnijela ili uzore baštu i nečim prehrani porodicu).
Jednako je dobro djelo učinjeno bilo gdje da se radi, ti ljudi su svi jednako najebali jer bilo da je pola metra ili dva metra isti je posao kad je čišćenje u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kolicina smeca po ulicama i stanovima u Doboju je mnogostruko veca nego u Banjaluci.
Tamo ima i dosta mrtvih. Veca je voda bila; veci je broj pogodjenih poplavom. Manji je broj ljudi koji moze cistiti. Puno veci broj gladnih i zednih. Najbitnija je pomoc odmah nakon nesrece.

Zato je dobro da ovoliko ljudi ide u Doboj. I dalje to nije veliki broj.
Banjaluci opet ostane dosta i studentarije i svega.
Ja se nadam da se pomoc salje dovoljno i u Samac i Modricu i Dubicu... A ne samo u Doboj.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 728 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]