_зока je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Toliko gluposti, na sta prvo odgovoriti. Ajmo od kraja.
Da bi zivio na jaslama drzave moras prvo zivjeti u drzavi u kojoj je razvijena socijalna politika.
Drzava u kojoj je djeciji dodatak koliko, 45 KM, nije drzava na ciji racun mozes zivjeti.
Reci to desetinama hiljada radnika u BiH. Neki vrlo dobro žive na tim jaslama. Ako ne vjeruješ proštej do visoke zgrade kod Borčevog stadiona oko pola osam ujutru ili malo iza tri, kad krenu kućama ljudi koji tu rade.
Citiraj:
Drugo, kad je to komunizam bio duzan ili jos bolje kad je to obezbjedjivao posao svakome?
J3b3mu miša, za ovo ne trebaš pitati mene, pitaj svoje roditelje. Upitaj ih ponešto o kvotama novozaposlenih koje su firme u bivšoj državi morale ispuniti svake godine.
Citiraj:
Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve. Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.
.
Ja uopšte nisam spomenuo da je neki faks vrijedniji od drugog. Samo sam rekao da izbor određenih fakulteta kod nas (koji gledajući relano primaju ničim opravdan ogroman broj studenata svake godine) u startu čini da budeš nepoželjan na tržištu rada. Upucaš se u nogu i onda kmečiš što neće da te prime za štafetu 4*100.
I živ bio prebaci se iz tog "nivo rasprave: trinaestogodišnjak" moda.[/quote]
Ja da se prebacim iz nivoa rasprave? Kakve desetine hiljada radnika? Ko prica o radnicima, prica se o nezaposlenima i socijalno ugrozenim. Je l' se namjerno pravis 13godisnjak ili si prosto takav?
Da, pitao sam ja dedu koji je bio na golom otoku 2 godine i kojem su oduzeli imovinu u komunizmu. S kim si ti pricao?
Da, naravno da te fax cini nepozeljnim. I svi to znaju. Samo ne znam ko to kmeci? Kmece studenti sociologije sto ne mogu naci posao u srednjoj skoli u kojoj demokratiju predaje neki kreten koji zavrsi kurs demokratije u Sarajevu a ne student sociologije koji je kompetentniji 100 puta od njega? Ili kmece zbog toga sto su im obecana mjesta u svakoj opstini i u svakoj srednjoj skoli pa nista od toga? Ili kmece samo zato sto im se cefne, bez razloga umjesto da traze gdje ce kanale kopati i saviti ledja pred drzavom umjesto da se bore za sebe??
I sta vi svi pametnjakovici ovdje predlazete? Da se ukinu smjerovi? Da se natjeraju ljudi na masinstvo? Sta mislite sta ce to donijeti za nekoliko godina? Onda ces imati pun biro tog kadra. Jebena vaga, oduzmi tamo dobijas ovamo. Ali ne, problem je u studentima a ne u drzavi. Problem u studentima iako je posao sociologa u 2013. godini na listi 20 najboljih poslova u Americi...