banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Prijatelju, koliko DIFovaca, nastavnika razredne, jezičkih smjerova, ekonomista i pravnika bleji na birou? Na hiljade!! Koliko ETF i mašinaca bleji??? Ko je kriv za upisivanje na čopore srednjoškolaca u hipersuficitarne smjerove nego država koja omogućava besplatno školovanje po 8-10 godina sviranja falusa i tereta roditeljima pa poslije kmeči kako nema posla a ima diplomu :roll: Al bitno je da se uzme upisnina pa ko ih je8e :-? Ministarsvo prosvjete i (nadri)nauka i umjetnosti proizvođači socijalnih slučajeva...na mašinstvu nemaju na čemu da vrše vježbe sve starije tri dana od drvene kašike, a ovi nakalemili Filološki sa još neperspektivnih smjerova i bataljonom gostujućih profesora koji koštaju budžet kao dva vojna objekta sve sa ljudima i konjima....ma krivi smo mi. Država treba da omogući stvaranje radnih mjesta, a ne da ti kao 80tih čim diplomiraš izmisle radno mjesto, pa radiš od 8 do 12 a do 3 popunjavaš loto i prebacuješ normu u kafani.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Citajuci ove postove stvarno ne znam je uopste komentarisem na pravoj stranici.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Elvis Presley je napisao:

Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve? Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.

A kad smo kod konkurentnosti trzista rada, reci to djeci koja sirom svijeta rade u fabrikama po 12 sati. Sto se zale, konkurentni su jebiga.

Treba da upisu ono sto vole i ona vicu okolo "treba drzava duradi nesto". Jebote zivot, ako zivis u BL onda ti nije bas pametno da zavrsis pomorski fakultet.

A sto spominjes djecu svjeta a meni nisi dao da pominjem Svajcarsku? Dvolican si k'o ova sto stoji i cuti.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Toliko gluposti, na sta prvo odgovoriti. Ajmo od kraja.
Da bi zivio na jaslama drzave moras prvo zivjeti u drzavi u kojoj je razvijena socijalna politika.
Drzava u kojoj je djeciji dodatak koliko, 45 KM, nije drzava na ciji racun mozes zivjeti.
Reci to desetinama hiljada radnika u BiH. Neki vrlo dobro žive na tim jaslama. Ako ne vjeruješ proštej do visoke zgrade kod Borčevog stadiona oko pola osam ujutru ili malo iza tri, kad krenu kućama ljudi koji tu rade.

Citiraj:
Drugo, kad je to komunizam bio duzan ili jos bolje kad je to obezbjedjivao posao svakome?

J3b3mu miša, za ovo ne trebaš pitati mene, pitaj svoje roditelje. Upitaj ih ponešto o kvotama novozaposlenih koje su firme u bivšoj državi morale ispuniti svake godine.
Citiraj:
Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve. Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.

.[/quote]
Ja uopšte nisam spomenuo da je neki faks vrijedniji od drugog. Samo sam rekao da izbor određenih fakulteta kod nas (koji gledajući relano primaju ničim opravdan ogroman broj studenata svake godine) u startu čini da budeš nepoželjan na tržištu rada. Upucaš se u nogu i onda kmečiš što neće da te prime za štafetu 4*100.

I živ bio prebaci se iz tog "nivo rasprave: trinaestogodišnjak" moda.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da bi zivio na jaslama drzave moras prvo zivjeti u drzavi u kojoj je razvijena socijalna politika.

Ona ovo svoje cutanje i stajanje moze prodavati u nekoj uredjenoj drzavi sa razvijenom socijalnom politikom, kod nas bi joj bilo pametnije da nesto radi. Idu godine, nece se ni udati ako ovako nastavi gubiti vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Drugo, kad je to komunizam bio duzan ili jos bolje kad je to obezbjedjivao posao svakome? Ti bar baratas istorijom...Valjda.

Mi nismo živjeli u komunizmu nego tržišnom socijalizmu donekle....
Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve? Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.

Šta bi falilo jednom klincu da bude CNC operater ili bravar? Pitaj Pašalića kako on nema posla i kako kuka - dobar dan 25 KM :evil3: A ubi poslom! Al neee, treba da se radi i zaradi aj da završim nešto i uhljebim se na bužet, sjedim po baštama, pričam na službeni telefon i boli me qrac :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ona ovo svoje cutanje i stajanje moze prodavati u nekoj uredjenoj drzavi sa razvijenom socijalnom politikom, kod nas bi joj bilo pametnije da nesto radi. Idu godine, nece se ni udati ako ovako nastavi gubiti vrijeme.

Zasto mislis da gubi vrijeme? Cura je uradila sve sto je zamislila i jos pride stigao bonus u vidu medijskog interesovanja. I koliko vidim ona je nama vec prodala svoj proizvod, dokaz za to su ovolike rasprave :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prodaja magle je unosan posao u ovoj državi odavno....

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:13 
Administrator
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
shakal je napisao:

Zasto mislis da gubi vrijeme? Cura je uradila sve sto je zamislila i jos pride stigao bonus u vidu medijskog interesovanja. I koliko vidim ona je nama vec prodala svoj proizvod, dokaz za to su ovolike rasprave :D.

Koga boli patka za curom? Mene ne. Od početka mi ta priča nije bila interesantna. Ono, slatka je ona meni i sve to al' da mediji kod nas iole liče na ono na šta trebaju ličiti ona ne bi dobila ni 1% prostora koji je dobila. Pun svijet likova koji danima-mjesecima-godinama stoje na čoškovima i gluvare zbog neke ideje ili višeg cilja.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:15 
Administrator
Korisnikov avatar

I da....Elvise, nemoj se uopšte truditi da odgovaraš na moje postove u ovoj temi jer sam ja završio. Odoh gledati film, jebo ovo....

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A tek onih dragstor političara što piju pivu ispred prodavnice i imaju rješenje za sve u zemlji od ekonomije do spoljne politike :lol: Od njih bar čuješ neku pa se nasmiješ....

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_зока je napisao:
Toliko gluposti, na sta prvo odgovoriti. Ajmo od kraja.
Drzava u kojoj je djeciji dodatak koliko, 45 KM, nije drzava na ciji racun mozes zivjeti.
Reci to desetinama hiljada radnika u BiH. Neki vrlo dobro žive na tim jaslama. Ako ne vjeruješ proštej do visoke zgrade kod Borčevog stadiona oko pola osam ujutru ili malo iza tri, kad krenu kućama ljudi koji tu rade.

Citiraj:
Drugo, kad je to komunizam bio duzan ili jos bolje kad je to obezbjedjivao posao svakome?

J3b3mu miša, za ovo ne trebaš pitati mene, pitaj svoje roditelje. Upitaj ih ponešto o kvotama novozaposlenih koje su firme u bivšoj državi morale ispuniti svake godine.
Citiraj:
Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve. Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.

.

Ja uopšte nisam spomenuo da je neki faks vrijedniji od drugog. Samo sam rekao da izbor određenih fakulteta kod nas (koji gledajući relano primaju ničim opravdan ogroman broj studenata svake godine) u startu čini da budeš nepoželjan na tržištu rada. Upucaš se u nogu i onda kmečiš što neće da te prime za štafetu 4*100.

I živ bio prebaci se iz tog "nivo rasprave: trinaestogodišnjak" moda.[/quote]

Ja da se prebacim iz nivoa rasprave? Kakve desetine hiljada radnika? Ko prica o radnicima, prica se o nezaposlenima i socijalno ugrozenim. Je l' se namjerno pravis 13godisnjak ili si prosto takav?
Da, pitao sam ja dedu koji je bio na golom otoku 2 godine i kojem su oduzeli imovinu u komunizmu. S kim si ti pricao?

Da, naravno da te fax cini nepozeljnim. I svi to znaju. Samo ne znam ko to kmeci? Kmece studenti sociologije sto ne mogu naci posao u srednjoj skoli u kojoj demokratiju predaje neki kreten koji zavrsi kurs demokratije u Sarajevu a ne student sociologije koji je kompetentniji 100 puta od njega? Ili kmece zbog toga sto su im obecana mjesta u svakoj opstini i u svakoj srednjoj skoli pa nista od toga? Ili kmece samo zato sto im se cefne, bez razloga umjesto da traze gdje ce kanale kopati i saviti ledja pred drzavom umjesto da se bore za sebe??

I sta vi svi pametnjakovici ovdje predlazete? Da se ukinu smjerovi? Da se natjeraju ljudi na masinstvo? Sta mislite sta ce to donijeti za nekoliko godina? Onda ces imati pun biro tog kadra. Jebena vaga, oduzmi tamo dobijas ovamo. Ali ne, problem je u studentima a ne u drzavi. Problem u studentima iako je posao sociologa u 2013. godini na listi 20 najboljih poslova u Americi...

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 08 Jan 2014, 20:20, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Odoh gledati film, jebo ovo....

Koji film ides gledati?
Ono, ako su vec dvije strane totalni offtopic valjda se nece ni meni zamjeriti :D.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@Elvise, wooooow kompetentni demokrata i sociolog, jeboteeeee...

P.S. Smjerove neke bi trebalo ukinuti, al' ne tjerati ljude na faks koji ne mogu zavrsiti. Valjda neko mora biti i radna snaga i raditi.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
A.J.V.A.R. je napisao:
shakal je napisao:

Koga boli patka za curom? Mene ne. Od početka mi ta priča nije bila interesantna. Ono, slatka je ona meni i sve to al' da mediji kod nas iole liče na ono na šta trebaju ličiti ona ne bi dobila ni 1% prostora koji je dobila. Pun svijet likova koji danima-mjesecima-godinama stoje na čoškovima i gluvare zbog neke ideje ili višeg cilja.

Svakim postom sve vise zalim za ovom drzavom i ljudima ovdje.

Nije problem sto su mediji puni crne hronike i Stanije i Filipa. Problem je kad neko uradi umjetnicki performans koji ce izroditi i dokumentarni film i naucni rad iz polja komunikolgije. To je problem. Koji kurac cemo to stavljati u dnevnik...

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 08 Jan 2014, 20:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da, naravno da te fax cini nepozeljnim. I svi ti znaju. Samo ne znam ko to kmeci? Kmece studenti sociologije sto ne mogu naci posao u srednjoj skoli u kojoj demokratiju predaje neki kreten koji zavrsi kurs demokratije u Sarajevu a ne student socioloigije koji je kompetentniji 100 puta od njega? Ili kmece zbog toga sto su im obecana mjesta u svakoj opstini i u svakoj srednjoj skoli pa nista od toga? Ili kmece samo zato sto im se cefne, bez razloga umjesto da traze gdje ce kanale kopati i saviti ledja pred drzavom umjesto da se bore za sebe??

U koje to škole da ih zapošljavaju pa djece i đaka je sve manje i manje, a sociologija i demokratija su fundamentalni predmeti NOT...i taj kurs demokratije su uglavnom pohađali bifši profesori OiZ koji su, gle čuda, bili fakultetski obrazovani....lupaš a pojma nemaš.
I sta vi svi pametnjakovici ovdje predlazete? Da se ukinu smjerovi? Da se natjeraju ljudi na masinstvo? Sta mislite sta ce to donijeti za nekoliko godina? Onda ces imati pun biro tog kadra. Jebena vaga, oduzmi tamo dobijas ovamo. Ali ne, problem je u studentima a ne u drzavi.

Predlažemo da se zasuču rukavi i radi, a ne da se svira qrcu i čeka da padne s neba služba i družba. Zatvaranje pojedinih smjerova bi, nažalost, bilo najpametniji potez....
Problem u studentima iako je posao sociologa u 2013. godini na listi 20 najboljih poslova u Americi...

Eto baš se mi možemo porediti sa ekonomijom Čemerike :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svakim postom sve vise zalim za ovom drzavom i ljudima ovdje.

Nije problem sto su mediji puni crne hronike i Stanije i Filipa. Problem je kad neko uradi umjetnicki performans koji ce izroditi i dokumentarni film i naucni rad iz polja komunikolgije. To je problem. Koji kurac cemo to stavljati u dnevnik...

Putuj igumane i ne misli na manastir.

A istu korist imamo od Stanije i Filipa i od ove zeMske. Blago nama.

I kako ti znas za Staniju i Filipa. Priznaj da citas to redovno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Da, naravno da te fax cini nepozeljnim. I svi ti znaju. Samo ne znam ko to kmeci? Kmece studenti sociologije sto ne mogu naci posao u srednjoj skoli u kojoj demokratiju predaje neki kreten koji zavrsi kurs demokratije u Sarajevu a ne student socioloigije koji je kompetentniji 100 puta od njega? Ili kmece zbog toga sto su im obecana mjesta u svakoj opstini i u svakoj srednjoj skoli pa nista od toga? Ili kmece samo zato sto im se cefne, bez razloga umjesto da traze gdje ce kanale kopati i saviti ledja pred drzavom umjesto da se bore za sebe??

U koje to škole da ih zapošljavaju pa djece i đaka je sve manje i manje, a sociologija i demokratija su fundamentalni predmeti NOT...i taj kurs demokratije su uglavnom pohađali bifši profesori OiZ koji su, gle čuda, bili fakultetski obrazovani....lupaš a pojma nemaš.

Sociologija i filozofija su fundamentalni predmeti za sve drustvene nauke. To sto ti nikad nisi mogao nauciti ko je Platon ili Aristotel je tvoj problem.

A za kurs demokratije, jeste ti znas bolje a ja diplomirao sociologiju...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
...Problem u studentima iako je posao sociologa u 2013. godini na listi 20 najboljih poslova u Americi...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto cutis Elvise? Sto ti spominjes Ameriku a galamis na mene kad spomenem Svajcarsku?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]