banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 14:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
vim je napisao:
Nek lepo izgleda. Kod nas sve lijepo izgleda spolja, a u unutrasnjosti trulez i smrad.

Ja znam da necu ni poviriti u unutrasnjost te zgrade, tako da moze unutra da smrdi taj trulez :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
XIX century je napisao:
Pa moderniziranje objekata mora početi sa jednom po jednom zgradom.. ne može se odmah cijeli grad promijeniti. to je gradualan proces. Ne vidim kako drugačije. Il možda B.LUka nema pravo na to jer će u međuvremenu sve štrčati, do potpune modernizacije?

Jasno je meni da odnekuda treba poceti, ali, plasim se da ce to kod nas biti ovako, jedna moderna zgrada, pa jedna stara 100 godina, i tako unedogled, naravno to ce stvoriti haos sto se tice izgleda. Npr, ovdje je sam centar sav u tim staklenim zgradama, kad se maknes malo dalje mozes naici i na staru gradnju i sta ja znam, ali, fino je uklopljeno. Nemam ja nista protiv da se Banja Luka modernizuje, kao sto neko rece neka modernizuju bolnice, skole. Na kraju krajeva, meni uopste nije ni vazno kakva zgrada izgleda izvana, ako unutra ima sve ono sto mi je potrebno. Znaci, skola da je opremljena sa kompjuterima, i svim onim sto je potrebno za rad, zdravstvo takodje, i sve ostale ustanove. Nije dovoljno samo napraviti gradjevinu i onda u nju staviti 10 godina stare kompjutere, ljude koji ne znaju ili ne rade svoj posao kako treba, itd. Ma da ne idem u off topic, ako ce je modernizovati, to bi trebalo da se uradi kao sto je npr London. Znaci ostavili su stare zgrade u jednom dijelu, i napravili business center u drugom, i tako napravili grad koji normalno izgleda. Ako sruse sve staro, onda taj grad nece imati nikakve istorijske znamenitosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
daleko smo mi od londona i nas urbanisticki zavod...ovdje jednostavno SVE MOZE...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pa neće se rušiti spomenike kulture ( Kastel i slično) , već zgrade iz komunizma otužnog arhitektonskog konstrukta bez imalo maštovitosti, ijednog luka, itd... drugim rječima, napraviti nešto ljepše.. aj da nađem nekog kome su one komunjarske zgrade lijepe, majko draga

dalje, porediti čikago i bLuku je presmiješno, opet ponavljam

ugl, ako se misli vršiti modernizacija, mora se od nečeg početi. .a do finalnog izgleda.. sve će štrčati i odudarati jedno od drugog, pomiri se sa tim. tak je to vazda bilo... porediti london i BL, pa različit je raspored, kontekst.. nemoj porediti babe i žabe hebiga :-?

Poslednji put menjao XIX century dana 11 Okt 2007, 18:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Pa neće se rušiti spomenike kulture ( Kastel i slično) , već zgrade iz komunizma otužnog arhitektonskog konstukta bez imalo maštovitosti, ijednog luka, itd... drugim rječima, napraviti nešto ljepše.. aj da nađem nekog kome su one komunjarske zgrade lijepe, majko draga

dalje, porediti čikago i bLuku je presmiješno, opet ponavljam

ugl, ako se misli vršiti modernizacija, mora se od nečeg početi. .a do finalnog izgleda.. sve će štrčati i odudarati jedno od drugog, pomiri se sa tim. tak je to vazda bilo... porediti london i BL, pa različit je raspored, kontekst.. nemoj porediti babe i žabe hebiga :-?

Potpisujem, odlican post :) :) :)

Vrh

Tema posta: Za papke i papanke
PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
Taj isti Milorad Dodik je postigao rekordnu cijenu u prodaji telekoma i Banja Luka kao glavni grad treba da dobije onakvu impozantnu gradjevinu bez ikakvog komentara!
Nek crknu dusmani!

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2007, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

cllipann je napisao:
Taj isti Milorad Dodik je postigao rekordnu cijenu u prodaji telekoma i Banja Luka kao glavni grad treba da dobije onakvu impozantnu gradjevinu bez ikakvog komentara!
Nek crknu dusmani!

Tooooo care =D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Info je napisao:
cllipann je napisao:
Nek crknu dusmani!

Tooooo care =D> =D> =D>

Продао је телеком и сад ће све паре од телефонирања ићи у Србију умјесто да остају у РС, да би он направио једну зграду. Исто као што су правили у прошлости разне грађевине а народ скапавао од глади.
Само нека праве зграде, продавнице, кафане, паркинге, паркиће, цркве, трговачке центре, банке, пијаце, кладионице и те глупости па ће увијек овакво стање бити, ништа се неће производити само забава народе. Само игара, а за хљеб се не бринете и шта ће вам дјеца јести и хоће ли имати посла. Битно је да имају гдје да се кладе, да попију кафу, да купе гдје цигаре, да се ј... по парку и да има влада зграду из које ће вас гулити и узимати вам и оно мало што зарадите правећи њихове зградурине.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta su nam to vlasti prije ove dale, kad si tako kritican... Licno mislim da su ovi sada uradili daleko vise nego prethodne vlasti... Sta su trebali prodati Telekom austrijancima za 300 miliona i da pare idu u Austriju... Da to bi nam bilo daleko najbolje resenje :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Info je napisao:
A sta su nam to vlasti prije ove dale, kad si tako kritican... Licno mislim da su ovi sada uradili daleko vise nego prethodne vlasti... Sta su trebali prodati Telekom austrijancima za 300 miliona i da pare idu u Austriju... Da to bi nam bilo daleko najbolje resenje :roll: :roll: :roll:

Наравно да су претходне власти биле пуно горе од ових али ни ови нису испунили што су обећавали. Обећавали су покренути производњу а само се продавнице отварају и трговачки центри и кафићи и праве зграде и паркићи и плочници а произбодња и даље стоји и творнице нико не прави. Већ имају зграду владе, шта ће им још једна, боље да су те паре уложили у неку творницу да млади нешто раде да не ходају по кафићима. А овако двије зграде владе, нови парк, нови плочник испред поште, нова пошта, нова пијаца, нови кафићи и тропици, нови ауто пут све у мрамору и стаклу, а на бироу 40 посто незапослених.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2007, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa da grad treba da bude ruglo, pa ostalo nije ni bitno. Ja ne znam koja je to vlast ispunila sve ono ili bar polovinu onog sto kaze u predizbornoj kampanji, ali aj necemo sada o tome jer se udaljavamo od teme...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 07:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Zgrada vlade je bas cool.Bar je neka nova velika gradjevina nikla poslije 17 godina :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@vim:

Какав је то став. Шта треба, да власт прави фабрике?! Власт не обезбјеђује радна мјеста тако што гради фабрике, оснива предузећа и покреће производњу, већ тако што ствара повољну пословну климу и услове пословања. А Српска са тог аспекта тренутно има услове коју су међу најбољима у региону. Посебна је прича што људи не могу да схвате да је судбина у њиховим рукама и да коначно морају да постану предузетни да би себи обезбједили лагодан живот.

Друга ствар, схваташ ли ти уопште сврху приватизације?! Тај Телеком Српске о којем причаш јесте имао добит од 80 милиона КМ, али је био највеће легло корупције и предузеће које једноставно више није могло да напредује у државном власништву, јер за то није било капацитета (прије свега кадровског). Управо је и циљ био да приватни власник остварује већу добит, јер се тиме повећавају и директни порези које Српска (не БиХ) убире. Ако се добит Телекома Српске удвостручи у наредних неколико година, Српска ће свакако имати тих 80 милиона КМ од директних пореза. Проширењем пословања Телекома Српске се такође повећава добит од индиректних пореза. Све и свему, добитак је на крају већи од оног који смо имали када је био у државном власништву, плус што имамо тих 1,2 милијарде КМ у Развојном фонду Српске од продаје ТС ...

Треће, кад је то власт градила кладионице, продавнице, кафане, трговачке центре итд.?! О чему ти говориш?! Те ствари граде приватници и на то имају право. Ствар је личног избора хоће ли неко свакодневно ићи у кладионице и кафиће или ће радити нешто друго, и са тим власт никакве везе нема.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
vim je napisao:
Већ имају зграду владе, шта ће им још једна, боље да су те паре уложили у неку творницу да млади нешто раде да не ходају по кафићима. А овако двије зграде владе, нови парк, нови плочник испред поште, нова пошта, нова пијаца, нови кафићи и тропици, нови ауто пут све у мрамору и стаклу, а на бироу 40 посто незапослених.

Prvo, ona strara zgrada vlade sad postaje inspektorat i inspektori ce napokon imati svoje kancelarije umjesto da rade kod kuce... :lol:
Drugo, slazem s medijem u svakoj njegovoj napisanoj rijeci. :thumbup:

Vrh

Tema posta: do jaja
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
ma zgrada je boli glava....kao prvo ta zgrada predstavlja simbol i instituciju Republike Srpske te ko god dodje sa strane vidjet ce da je RS jedna ozbiljna institucija koja nesmije biti ukinuta!

Zivio Mile Dodik! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
U svakom slucaju ide ona stara, ima se-moze se. :D
I ne shvatam zasto su ljudi protiv toga da se pare trose.

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Zgrada izgleda solidno, ali je pogled sa vrha PERVERZAN!!!!
Imate 2 slike na temi slike bl, pa pogledajte ako hocete..
Sto rece Info, sad Dodik moze viditi Mrcajevce sa radnog mjesta.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
^^^

Па и не може баш јер му је кабинет на првом спрату оног истуреног дијела.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
ja sam na 19.spratu...kad se popnem na zgradu znaci 20...jos i onaj kutak za antene stepenicama do 21.//dakle dovoljno visoko da pljunnem na DOdika sa zadovoljstvom....ajd sad brisite..ajd cekam....Pimp style,Bentley opet kazem i nema svrhe ovde nikakve raspravljati se jer smo jaaaakoooo daleko da sebi mozemo da priustimo onakvu zgradu Vlade...al nas narod je zasce lozacki...tako da me i ne cudi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2007, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
medi je napisao:
@vim:

Какав је то став. Шта треба, да власт прави фабрике?! Власт не обезбјеђује радна мјеста тако што гради фабрике, оснива предузећа и покреће производњу, већ тако што ствара повољну пословну климу и услове пословања. А Српска са тог аспекта тренутно има услове коју су међу најбољима у региону. Посебна је прича што људи не могу да схвате да је судбина у њиховим рукама и да коначно морају да постану предузетни да би себи обезбједили лагодан живот.

Halfe....svaka ti čast! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 603 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]