banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Zalite se vec mjesec dana, znaci da nije u pitanju samo neki vreli talas. Hm. Nadam se da nije doslo do trajne promjene klimatskog pojasa.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
u 23.30 na 125 kazu da je 30 stepeni ...tropska noc :o
sutra josh toplije, a na HRT-u kazu sledece sedmice stanje isto ako josh i ne gore...

Kao i vecina i meni je tesko, najteze vratiti se sa posla i doci do stana, sva sreca, ne pjesacim, pa se pregura :)
No, opet kazem sve se to da izdrzati, no kad vidim starije ljude , hronicare , mada i mladji ljudi i djeca padaju kao fosne... posto sam u zdravstvu i svaki dan to gledam, zaista savjetujem svima da se kanu hodanja 10-17 casova, bazena, kupanja, ulazenja i izlazenja u klimatizovane prostore, suncanje potpuno izbjegavati, kao i bazene, nositi svijetlu odjecu pamucnu i obavezan sesir i suncane zastitne naocale, ako se bas mora kretati u doba najvece topline.
Piti tekucine sto vishe, unostiti soli i jesti dosta voca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 23:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Veceras u kinu... znaci zadnji red... znaci, dzaba klime one... znaci pakao pravi... :|
A nekad im je temperatura skoro ispod 20.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
psyborg je napisao:
Ne...RTRS vjerodostojno prenosi temperature, ali buduci da ovi sto vrse kontrolu medija nista ne rade i zato ostale televizije stavljaju temperature"od oka" iako su im besplatno dostupne sve informacije!!!

Hvala. Ta mi je informacija trebala svo vrijeme. Znaci ljudi laprdaju kad kazu da ima vise nego sto kazu na radiu/tvu i da vlast smanjuje temperature da bi izbjegla troskove elementarne nepogode. Kakve nebuloze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 07:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Nije se moglo spavati od vrućine... uh...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 07:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
guess who je napisao:
psyborg je napisao:
Ne...RTRS vjerodostojno prenosi temperature, ali buduci da ovi sto vrse kontrolu medija nista ne rade i zato ostale televizije stavljaju temperature"od oka" iako su im besplatno dostupne sve informacije!!!

Hvala. Ta mi je informacija trebala svo vrijeme. Znaci ljudi laprdaju kad kazu da ima vise nego sto kazu na radiu/tvu i da vlast smanjuje temperature da bi izbjegla troskove elementarne nepogode. Kakve nebuloze.

svako voli da se napravi vazan , kako raspolaze "informacijama iz prve ruke", a u stvari ispada glup.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
guess who je napisao:
Znaci ljudi laprdaju kad kazu da ima vise nego sto kazu na radiu/tvu i da vlast smanjuje temperature da bi izbjegla troskove elementarne nepogode. Kakve nebuloze.

Ma kako bi samo nekome palo na pamet da bi vlast htjela izbjeci "nepotrebne" troskove... :D

Citiraj:
U Makedoniji je već uvedeno izvanredno stanje dok se u Srbiji od toga odustalo zbog financijskih razloga, ali je zabranjen rad na otvorenom od 11 do 16 sati, javlja B92.

Ako si citao jasno ti je da je realna temperatura u gradu zaista mnogo veca od zvanicne temperature izmjerene u idealnim uslovima (da bi bila sto manja), samim tim sto ljudi nisu u bijeloj drvenoj kucici, ne levitiraju na dva metra iznad povrsine nego su na asfaltu, nije oko njih bijeli sljunak nego sivi usijani beton na sve strane...

A na kraju krajeva, ako im ta njihova bijela kucica okruzena bijelim sljunkom sa termometrom na dva metra iznad zemlje nije negdje u sumarku ili uz rijeku, tesko mi je povjerovati da i u takvim idealnim uslovima dobijaju te rezultate. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
ventilator je napisao:
Ako si citao jasno ti je da je realna temperatura u gradu zaista mnogo veca od zvanicne temperature izmjerene u idealnim uslovima (da bi bila sto manja), samim tim sto ljudi nisu u bijeloj drvenoj kucici, ne levitiraju na dva metra iznad povrsine nego su na asfaltu, nije oko njih bijeli sljunak nego sivi usijani beton na sve strane...

Vi se ponasate kao da je taj nacin mjerenja temperature izmisljen prije par dana kad su pocele ove vrucine, pa aj reko da smislimo da mjerimo temperaturu u hladu da narod misli da ima manje. Opet ponavljam, svima je jasno da je temperatura na suncu veca, ali ta temperatura u hladu je referenta temperatura i ona se mjeri i usred ljeta kad je +40 i usred zime kad je -20. I usred zime kad je u hladu -10, na suncu je par stepeni vise, samo sto tad kad objave -10, niko ne govori "ma kakvi -10, ima vise". Zasto tad nikom ne smeta sto se mjeri u hladu u idealnim uslovima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
FLASH je napisao:
Veceras u kinu... znaci zadnji red... znaci, dzaba klime one... znaci pakao pravi... :|
A nekad im je temperatura skoro ispod 20.

pa gdje ces u zadnji red, znas da se topao vazduh dize, znaci u zadnjem redu je neminovno svedska sauna

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 10:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Ono što meni zaista nije jasno su prepune bašte kafea u centru grada (Dionis i okolni kafići) u večernjim/noćnim satima... Sve okovano betonom, sparno, nigdje cirkulacije vazduha, a narod sjedi, znoji se pod tendama i gleda ko prolazi šetalištem ili još gore prati utakmice na big-screenu...

A nekoliko stotina metara dalje na obali Vrbasa - prozračno, vrlo prijatno i velik broj polupraznih terasa direktno iznad rijeke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 10:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Offtopic: zipp umalo ne razbih ekran pokusavajuci roknuti tu bubu na tvom avataru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
rastrojeni smo od vrucine :wink:
inace, ne smetaju mi preterano visoke temperature koliko mi smeta topli vjetar(fen) i to sto nema vazduha. stvarno trebam skrge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Citiraj:
Iznimno visoke temperature u Grazu dovele su do ludila jednog mladića. Kako bi se riješio nagomilanog stresa, izbacio je sav namještaj na ulicu, kroz prozor s trećeg kata.

Austrijska policija zatvorila je cijelu ulicu u Grazu nakon što je student Markus Kainz (21) izluđen vrućinom počeo bacati namještaj kroz prozor svog stana na trećem katu jedne zgrade.

Policajci su svima zabranili ulazak i izlazak iz ulice nakon što je student izbacio stolice, stol, pa čak i krevet na ulicu.

S vremenom su se policajci pod kišom namještaja uspjeli probiti do njegovog stana i uhititi mladića, koji je odmah prevezen u bolnicu, gdje su doktori utvrdili je njegovo ponašanje uzrokovano toplinskim udarom, jer su temperature u austrijskom gradiću dosegle 38 stupnjeva.

''Visoke temperature utjecale su na njegovo emocionalno stanje i uzrokovale čudno ponašanje'', rekao je glasnogovornik bolnice.

Slika

vezze...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 12:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
Digresija je napisao:
Offtopic: zipp umalo ne razbih ekran pokusavajuci roknuti tu bubu na tvom avataru...

offtopic

he he...ta buba je moj avatar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
zipp je napisao:
Digresija je napisao:

offtopic

he he...ta buba je moj avatar.

a ja duvao ko budala da je skinem....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 13:52 
guess who je napisao:
psyborg je napisao:

Pa da....inace dosta ljudi mjeri temperaturu na zidnim termometrima ispred kuce, a oni pokazuju puno vishe!!!

Al ajd...sledeci put kada budem mejrio stavljam termometar na beton na sunce da vidim koliko je veca razlika nego prema standardima svjetske meteoroloske organizacije!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ja bih prije rekao da je taj mladic pupusio nesto strong pa se malo raspametio od ko zna cega.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 18:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Nov 2006, 14:23
Koje su temperature u Bl ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Cika_Kure je napisao:
Koje su temperature u Bl ?

...do jaja...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2007, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Ja danas na arhitekturi(zadnji sprat,limeni krov) na ispitu od 9-11h...pa pauza i opet od 12-16h... Ludilo kliko sam se preznojio.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]