Nitro je napisao:
Ako je Aquana ono što sam ja vidio prije neki dan, onda ćemo se mi i dogodine kupati u Vrbasu... Na onoliko prostora nigdje nema čestitog bazena. Sve neki prekomjerni džakuziji i najveća atrakcija spiralni tobogan!!! Ima sportski teren sa tribinama. Kome tereni i kome tribine? Ima oko 300 kvadrata svježe zasađene travnate površine, bez grama hlada, čisto ako je neko voljan da dobije rak kože ili sunčanicu. Potom neki stepenasti fazoni sa one ozidane strane. Za tribine je preveliko a premalo da bi se tu neko izležavao. Važno je da ima cvjetni aranžman na sredini tog ogromnog travnjaka i važno da ima poslovnih prostora za restorane i kafane, pa kad se pola Banja Luke i okolnih mjesta stumba odjednom na taj akva park, ima da guramo glave u sudopere pomenutih lokala, pošto u bazene koji su trenutno predviđeni neće moći da stane taj buljuk naroda koji će sigurno tu da se slije bar vikendom... Ipak ne bih da sudim dok sve ne bude gotovo. Park Petar Kočić je bio prijatno iznenađenje, možda se ponovi...
joj tebe, haj malo postani optimista, gledaj zivot sa lijepse strane...
Nema 50 m bazena jer nije bio ni planiran, bazen isto tako nije planiran da se skupi citava Banja Luka, za to imaju bazeni Novakovic

...
Bazen je napravljen da kazemo po nekom evropskom standardu, za porodic, starije ljude, mladje koji zele opusteno na bazen, a ne da se zajebavaju kako su navikli na incelovom i tako dalje...osim toga ni cijena nece biti jeftina, tako da ce se automtski i vrsta gostiju iskristalizirati...
Sve u svemu bas lijepo da nam je grad dobio takav objekat, sve je napravljeno kako treba i izgleda veoma fino, ko me ne svidja direkt diskagra, cujem da ce i slijedece godina da gostuje Severina ,pa ako neko snimi kakav filmic red je da podjeli sa clanocima ovoga foruma