banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2016, 00:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
Rocker je napisao:
I, sta kazes, da li je ili nije SDA islamisticka stranka ?

---
Da li je ovo "evropska buducnost" u koju nas vodi SDA ?
http://sendvid.com/cyh73nbq

Evo ja ću ti odgovoriti - daleko je od Islama. U njoj imaš 2% vjernika i 98% onih koji koketirajući sa vjerom, slikajući se po džamijama i davajući kilo brašna i litar ulja beru glasove polupismenog naroda te tako plivaju na vlasti od poslije rata na ovamo. Ako se osvrneš oko sebe vidjet ćeš da svaka stranka u državi radi to isto, i da u svakoj imaš možda 2% vjernika - jer da su vjernici ma koje vjere ne bi radili to što rade. Ali eto, ti možeš i dalje vjerovati da je Sarajevo Teheran, da nemaš gdje popiti pivu, da su sve žene pokrivene i da ulicama hoda šerijatska policija, da smo mi u Federaciji propali, da ste vi ekonomska sila, evropski branik demokracije i sekularizma i šta ja znam šta već ne, to je tvoj izbor.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 00:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
BeckaSkola je napisao:
Dino dogurao do 7 posta i jos se drzi.

Ofalio forum strasno, pa TNS je nekad ovakve iz sehera rijesavao do maksimalno 3 posta. :D

A što bi me neko "riješio"? Ako se smije znati, naravno?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
dinnooo je napisao:

Evo ja ću ti odgovoriti - daleko je od Islama. U njoj imaš 2% vjernika i 98% onih koji koketirajući sa vjerom, slikajući se po džamijama i davajući kilo brašna i litar ulja beru glasove polupismenog naroda te tako plivaju na vlasti od poslije rata na ovamo. Ako se osvrneš oko sebe vidjet ćeš da svaka stranka u državi radi to isto, i da u svakoj imaš možda 2% vjernika - jer da su vjernici ma koje vjere ne bi radili to što rade. Ali eto, ti možeš i dalje vjerovati da je Sarajevo Teheran, da nemaš gdje popiti pivu, da su sve žene pokrivene i da ulicama hoda šerijatska policija, da smo mi u Federaciji propali, da ste vi ekonomska sila, evropski branik demokracije i sekularizma i šta ja znam šta već ne, to je tvoj izbor.

Islamizam nema veze sa vjernicima, nego politicarima koji vjeru koriste kao ideologiju.
Nadam se da razumijes sta to znaci ?

Inace, bosanski muslimani nikad nisu praktikovali rigidni islam kakav se namece danas upravo od tih koji cine 2%.
Da je drugacije, ne bi bilo toliko muslimanskih prezimena poput "Pjano" i "Pjanic". Ne bi bilo pjesama poput "Vino piju age Sarajlije . . .", na kraju, ne bi nastala ona fotografija tipa koji pije pivo i uci fatihu (ima je na klix forumu).

To sto je vas snaslo sa vehabijama i takfirlijama ne bih pozelio nikome. Shvatam ja da to prosjecan covjek ne gleda kao nesto pozeljno i pozitivno, ali prosjecan covjek takodje nema mehanizme da to sprijeci.
Citam pre neki dan aforizam nastao posle Bakirove izjave da je ISIL "velika opasnost" ili tako nesto slicno, pa da parafraziram:

Bakir:
"Bosna i Hercegovina ce se ostro ukljuciti u borbu, za pocetak smo poslali preko 300 dobrovoljaca u Siriju".

Htjeli priznati ili ne, sredine sa bosnjackom vecinom gube tu tananu nit koja ih je vezivala za njihovu tradiciju postenih i vrijednih ljudi, najbolje definisanu u staroj narodnoj poslovici "U saburu sto salameta".
Ekstremizam u izrazavanju i ponasanju je postao svakodnevnica na koju se svi pa i nevoljko privikavaju.

Na kraju, pa ni dobar dio Bosnjaka bi radije otisao i napustio tu i takvu sredinu, u cemu je problem shvatiti da to ni nas ne privlaci ?
Ja ne zelim takve ljude imati ni za komsije, a kamoli da zvim sa njima.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 07:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Jedan od boljih postova u zadnje vrijeme. Odlicno napisano.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
The_new_Statesman je napisao:
budala je napisao:
Koje su to zemlje? Velika Amerika? Mala Austrija?
I da, licno me zaboli za religijom. Ali mi se povraca i od tipova koji bi religiju i nacionalnu pripadnost gurnuli pod tepih kao da ne postoje.

Znas vec onu pricu o torovima...

Nordijske zemlje prije svih.
Ljudi poceli rusiti crkve i praviti parkove, ostavili samo one koje imaju istorijsku vrijednost, to je civilizacija.
Nisam ja protiv nacionalne pripadnosti, to si ti mene nesto pogresno shvatio. Jesam protiv nacionalizma jer se nacionalizam uvijek bazira na nekom neprijatelju, ako nema neprijatelja, nacionalizam sam po sebi nema svrhu.

Sta ti znas o nordijskim zemljama? Norveska je bez nafte bila truba, a sa naftom su prekucali igricu sa uplitanjem birokratije u sve pore drustva. Otimaju djecu od roditelja.

Sjasi Janko, da uzjasi Marko.

:lol: :lol: :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 07:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011, 21:49
Možda nema direktno veze sa temom, ali zaista bi već jednom neko trebao da reaguje, ako ova glupa zemlja smatra da je zemlja i ima nekakve j*ebene institucije - i debelo sankcioniše govor mržnje na federalnim portalima, odnosno pritisne portale i počne kazne da naplaćuje za takve stvari... Komentari na Klixu su samo jedan od bezbroj primjera zašto BiH nikada neće opstati niti će sreće ovde biti za bilo koji od tri naroda.

Primjer, jedan divan komentar na tekst neki vezano za referendum: daboga vam se mrtva djeca rađala, svakom Srbinu koji izađe na referendum...

I sad je koncept u kojem recimo zbog piraterije na netu treba da ideš u zatvor normalna stvar, a kad nekome ovakve kletve ispaljuješ, onda nikom ništa...

Ja zaista ne znam ekvivalent mržnje u Srpskoj po tom pitanju... A svi znamo koliko je zla tamo i da je to samo kap u moru.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 08:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@Error, da li zelis da diskutujemo o toj praksi u Norveskoj? Pre nego sto opet nestanes sa Foruma ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa de malo. Ne nestajem, tu sam ja , samo mi se cesto ne da natezati jer ima suplje masa. Definisi mi to "otimanje".

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 08:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Čini mi se da je @BOSS66 pisao o tome na temi o Norveškoj, ali neda mi se tražiti sa telefona. Ipak on tamo živi i kontam da je zeru upućeniji od nas.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako se dijete dva puta izlane u skoli/vrticu da galame ili dobije po guzici kod kuce, odmah se ukljucuje socijalna sluzba. Nerijetko se cijela prica zavrsi odvodjenjem djece od roditelja.

Postoji cak citav set pravnih rjesenja koji to regulise. Ima neko meni cudno ime koje sam zaboravio.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 08:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Otislo se sa pricom...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
poče priča bezveze, a oni nama 'vamo hoće da ukinu Republiku Srpsku, joj da meni to neko kaže u Belgiji...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako se dijete dva puta izlane u skoli/vrticu da galame ili dobije po guzici kod kuce, odmah se ukljucuje socijalna sluzba. Nerijetko se cijela prica zavrsi odvodjenjem djece od roditelja.

Postoji cak citav set pravnih rjesenja koji to regulise. Ima neko meni cudno ime koje sam zaboravio.

Pretjerivanje cisto. Poznajem i krecem se medju masom nasih ljudi, i samo jedan lik (iz Gradiske) je bio "zrtva" te pojave . To oduzimanje djece je jedna ogromna procedura koja se ne radi ofrlje i po proizvoljnim parametrima, a u svrhu je zastite djece koje je za svaku pohvalu. Ljudi za razliku od balkana imaju sistem, i izvlaciti iz konteksta i preuvelicavati je bezveze.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Lumber Jack je napisao:
Možda nema direktno veze sa temom, ali zaista bi već jednom neko trebao da reaguje, ako ova glupa zemlja smatra da je zemlja i ima nekakve j*ebene institucije - i debelo sankcioniše govor mržnje na federalnim portalima, odnosno pritisne portale i počne kazne da naplaćuje za takve stvari...

Могу и ја да сматрам да сам Том Круз. Ал нисам. :) Тако и тај циркус...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Error, ja pricam na osnovu pojave o kojoj se uveliko diskutuje i van granica Norveske. Ne na osnovu jednog primjera.

Dakle, moj stav je da previse drzavne kontrole, sistema nadzora prakticno totalitarizam. Tipa DDR-ovskog, Rumunskog i Albanskog.

Jos im fali sluzba poput Stazija da nadgleda kada ides u wc.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Nije Dodik lud da ide u bivsu kasarnu JNA Viktor Bubanj koja je tokom rata bila koncentracioni logor za Sarajevske Srbe a danas Bakirov sud i tuzilastvo BIH
tamo i danas pola osoblja su isti oni koji su u logoru radilii i tokom rata
narocito ne posle ovih pretnji Bakira da ce zavrsiti ko Gadafi muscen,sliovan i nabijen na kolac

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Error, ja pricam na osnovu pojave o kojoj se uveliko diskutuje i van granica Norveske. Ne na osnovu jednog primjera.

Dakle, moj stav je da previse drzavne kontrole, sistema nadzora prakticno totalitarizam. Tipa DDR-ovskog, Rumunskog i Albanskog.

Opet preuvelicavanje po svim tackama. Gore sam dosta cesto, zivim izvan Norveske, imam i blize rodbine u No. Ko uveliko diskutuje? Njihova policija ne nosi oruzje za razliku od nasih portira, pa mozemo vuci paralele dalje... :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Opet preuvelicavanje po svim tackama. Gore sam dosta cesto, zivim izvan Norveske, imam i blize rodbine u No. Ko uveliko diskutuje? Njihova policija ne nosi oruzje za razliku od nasih portira, pa mozemo vuci paralele dalje... :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ERROR je napisao:
Njihova policija ne nosi oruzje za razliku od nasih portira, pa mozemo vuci paralele dalje... :wink:

И онда дође Брејвик и...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2016, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
ERROR je napisao:
Njihova policija ne nosi oruzje za razliku od nasih portira, pa mozemo vuci paralele dalje... :wink:

И онда дође Брејвик и...

Veze nema, ali kako god opet pokazatelj (ne)kontrole drustva....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]