banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 13:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 126  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
TnS trolujes temu vrhunski

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Presmjesna je grupa i predstavlja pravi socioloski primjer sta se desi kada mediokritet zavlada. Admini sakriveni iza nikova bez ikakvog znanja o pojmu civilnog drustva i pluralizmu misljenja brisu postove i banuju cl. grupe. Sve se svelo na medjusobno tapasanje i hvalospjeve odredjene privilegovane grupe (ono, kao prvoborci NOB-a) a nivo komunikacije ravan Vasicevom (ko bolje uvrijedi aktuelnu vlast dobije najvise lajkova - klasican vulgus populus). Bez jasne strukture, cilja i nacina djelovanja ne samo da su postali predmet manipulacije jadne opozicije, vec se i na unutrasnjem planu radi utilitaristickih i sebicnih NVO finansijskih zadovljstina boje ujediniti misljenje i istupiti zajedno. Pa na djelu imamo 34 NVO sa 68 clanova. Ne shvataju oni da to vise govori o njima i njihovj sebicnosti, licemjerstvu i nesposobnosti, ne shvataju da demokratski ethos kojem teze ne smije biti arogantan i nadmen. Zaboga, ja bi i postovao nadmenost da iza nje ima meritorna moc koja je organizaciju postavila na temelju zelje za njenim uspjehom ( i u tom smislu odabrala i promotere-admine), ali nadobudnu "omladinicu", koja ne zna razlikovati partikularno od opsteg ne smatram vrijednom bilo kakve paznje. Na njihovu zalost to je uvidila i vlast. Setaci nikako da se odluce da li su samo za travu ili im smeta i ukupno drustveno stanje, nikako da artikulisu sta je cilj beskonacnih setnji (sem zdravog tijela i eventualnog istomisljenickog sexa iz sazaljenja). A to "nikako" je rezultat straha i ne znanja. Sve je u drustvu politika pa i ovakav vid gradjanskog aktivizma. No, dio njih tamo ne shvatajuci i ne razlikujuci osnovne pojmove bjeze od rijeci politka kao djavo od krsta, kao oni su "cisti" a politika je "prljava". Ovakvo supstancijalno ne znanje u korelaciji sa diskursom vlasti u pogledu stvarnih problema sa parkom uspjelo je prozivesti totalnu nezainteresovanost velike vecine gradjana. Onaj koji pokusava animirati javnost ne smije prilagoditi ukupno djelovanje malenom krugu istomisljenika. A oni su se upravo ucahurili, valjda misle da je borba gotova pa se guraju u redu za boracke penzije.
Inace, da me pogresno ne shvate, podrzavam svaki vid jacanja civilnog drustva, pa makar aktivizam bio i u ovako jadnoj formi. I nije ni cudo sto je sa pomenutom grupom situacija ovakva. Em su u BiH ovakve asocijacije u povoju em su nastale na totalno pogresnim premisama: ne opste dobro i moral, ne altruizam i zrtva za javnu stvar vec uhljebljenje i prezivljavanje, licna egzistencija na razlicitim fondovima i donacijama.
Jest, al ko bi sam sebi htio skociti u stomak i sve navedeno priznati.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cuti tamo Hertz, ako se Zoka sjeti pa me banuje ostasmo bez slaje :P

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Manitu, tu smo negdje uz par izmjena... Mrzi me objasnjavati :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Svakim danom sve vise dokazuju da su pod patronatom neke politicke partije ili stranaca. Nije da nisu u pravu sto se tice gladnih i onih koji tesko zive...ali koliko se sjecam oni zbog parka protestvuju...ili nije samo zbog parka :D

Citiraj:
Dragi šetači!

U četvrtak se navršava mjesec dana od početka naših šetnji. Mjesec dana borbe za pravednije i humanije društvo.

Odlučili smo da i taj dan posvetimo svojim bližnjima – našim sugrađanima koji žive na rubu egzistencije. Takvih je danas mnogo u Banjaluci: penzioneri, invalidi, borci, otpušteni radnici i dr.

Buka koju smo mjesec dana dizali trebalo je da alarmira vlasti RS i na njihove probleme. Do sada nismo vidjeli reakciju zvaničnika. Ali smo nebrojeno puta vidjeli „brigu“ vlasti RS za socijalno najugroženije.

Zbog toga smo odlučili da pomognemo sopstvenim snagama.

Pozivamo vas da u četvrtak, 28. juna, dođete pod Stari hrast u uobičajeno vrijeme. Ponesite osnovne životne namirnice: brašno, ulje, so, rižu, tjesteninu, konzerve i sl. Ponesite koliko možete i koliko vam prilike dopuštaju.

Svako od nas će ovim simboličnim izdvajanjem nahraniti jedno dijete, pomoći samohranu majku ili oca.

Prikupljene namirnice doniraćemo Udruženju samohranih roditelja Ponos, čijih je oko 150 porodica na rubu egzistencije i bez ikakve podrške sistema. Istog onog sistema koji, svjedoci smo, na sve naše probleme gleda s tajkunskih visina. I upravo je to razlog više da mi pružimo ruku našim sugrađanima i pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Pokažimo bahatim rasipnicima da je od leta helikopterom ili novog audija u voznom parku, neuporedivo važniji čovjek.

Vlast ne može, ali možemo mi.

Vidimo se kod Starog Hrasta i ne zaboravite četvrtak!

Park je naš!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Kakvi kraljevi. Uslikas gospodsku kada je spica i onda se hvalis kako nas je vise i vise. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2010, 10:08
hahahahah kao ima nas puno heheheheh :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bitno je da ovde nema cenzure i super je sto ljudi pisu o njihovom jednoumlju, cisto da se zna kakvi ljudi stoje iza toga. Dakic i nekolicina njih koji su oko njega imaju licne ciljeve kojima teze, polako gube ljude koji ih prate, jer oni vide da ovo ide u drugom smeru, ali jos uvek ima onih koji nemaju pojma sto su tu, vec dolaze iz dosade, a upravo ti neodredjeni stvaraju problem jer pojedincima prikupljaju poene

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Smorište i vi vala sa pljuvanjem šetača.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Sep 2007, 16:59
http://banjalukain.com/mediji/strasno-j ... gistraciju

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:42 
_зока je napisao:

Upravo, vise mi se kenja od ovih sto seru nego od setaca...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Sep 2007, 16:59
kao sto rekoh "vodje" setaca su izrazito antisrpski nastrojeni,tako da podrzavam da ih srpska policija tuce :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 11:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zoka, Tenssa pljuvanje je ozbiljan posao :P A ionako se danas zabavljam sa nulom :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
_зока je napisao:

Vala zdusna pljuvacina. Aktivniji su nego sami setaci.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
lider je napisao:
kao sto rekoh "vodje" setaca su izrazito antisrpski nastrojeni,tako da podrzavam da ih srpska policija tuce :)

Antisprski!!!???

Jel to opet iz Sarajeva nama jadnima rade o glavi, pa da nas Mile cuvar Srpske spasava?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
nemas ni pojma koliko nam svaki dan rade ... ali svaki dan ...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nisu ovi iz Sarajeva...

Citiraj:
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/krug-ljudskog-dostojanstva

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
tensSa je napisao:
_зока je napisao:

Upravo, vise mi se kenja od ovih sto seru nego od setaca...

Da dozivim i taj dan da se slozim sa tvojim stavom i misljenjem :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:34 
Valja mi u crkvu svijecu zapaliti... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok se vas dvoje volite, kazite mi da li se mogu nastaviti igrati sa Ostra Nula Liderom? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2507 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 126  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]