republikasrpska92 je napisao:
Podrzavam tvoj stav i to je tako..ali moras priznati kao i sto sami znamo da je BiH evo vec 20+ godina kako postoji, drzava u kojoj nema dogovora, u kojoj nema kompromisa, drzava u kojoj sve tri strane namecu ostalim stranama nesto. I to nije problem samo jedne vlasti na jednoj od te tri strane, to je bilo i vjerovatno ce uvijek i biti jer je gotovo nemoguce ispostovati sve tri strane a nesto ne nametati nekome.Ja cu se staviti u tvoju kozu i pogledati tvojim ocima iz Sa, i stvarno da sam ti, ne bih mi smetao 9. Januar, zasto bi mi smetao? Meni u Banjaluci vidis ne smeta sto vi slavite 1.Mart.To je samo jedno od milion stvari u kojima se ne slazu oni koji vode sve ovo i to je samo kap u moru problema koji se javljaju u ovih 20 godina i koji ce se vjerovatno i dalje i uvijek javljati.
Mozes li ti iz SA razumijeti mene kad kazem da ne osjecam nista prema BiH, da ne osjecam nikakvu ljubav za tu drzavnu zajednicu, da se ne radujem kada igra reprezentacija te drzave u bilo kom sportu, ne da se ne radujem,nego da me uopste ne zanima?
Da li ti mozes shvatiti da ljudi u Banjaluci i RS jednostavno ne osjecaju nista za tu istu Bosnu?
Danas na tvu gledam neku anketu o referendumu iz SA i jedna gospodja kaze, neka i treba da imaju,da Bog da se i odvojili pa ce i nama mozda biti bolje.(y)
Vidi druže, na ovim prostorima mi imamo puno praznika i slava, a malo razloga za slavljenje jer smo dno dna po svim ekonomskim parametrima, tako da mi iskreno puca neka stvar šta slavi Banja Luka, šta Mostar a šta Sarajevo, kad imam para ja lumpujem i slavim svaku noć. Ne voliš, ne raduješ se reprezentaciji, ne zanima te - šta ja imam s tim? A da li ti shvataš da se RS ne može odvojiti mirnim putem? Evo gledaj ovako, za Republiku Srpsku su ljudi dali živote, ginuli, da bi danas imala autonomiju u sklopu Bosne i Hercegovine i kada bi vi Srbi pristali da je neko ukine pljunuli bi na svaku svoju žrtvu. Jednako tako, za Bosnu i Hercegovinu u ovim granicama je previše ljudi dalo živote da bi neko mogao dopustiti bilo kakvo razdruživanje. To bi imalo smisla devedesetih godina, ali nakon toliko žrtava na sve tri strane, jednostavno nije moguće prekrajati granice bez novih žrtava. Vis a vis toga, ko misli da je vrijedno da se opet zemlja natapa krvlju, gradovi ruše, ljudi raseljavaju, da bi se opet na kraju dogovarali i obnavljali porušeno - neka ratuje! Ja sam četiri godine života ostavio u opkoljenom Sarajevu, gladan, žedan i željan svega i na pamet mi ne pada da to ja (ili ti) prolazimo opet. Još nešto, Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam

Živio!