banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 88  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Sep 2016, 00:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
jellyfish je napisao:
skeva je napisao:
Otkud ti da je referendum nelegalan?

Pa prema odluci suda, a i medjunarodne zajednice. Jer da je legalan hajde onda organizuj i referendum o odcjepljenju na isti nacin i odvoji se. I u tom slucaju bi volja naroda bila ista kao i u ovom juce.

I referendum od otcjepljenju bi bio apsolutno legalan. Druga je stvar sto ovdje imas primjenu sile sa strane koja je nelegalna, tacnije ovo je jedan vid okupacije BiH od strane medjunarodne zajednice.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 00:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
skeva je napisao:
Druga je stvar sto ovdje imas primjenu sile sa strane koja je nelegalna, tacnije ovo je jedan vid okupacije BiH od strane medjunarodne zajednice.

Pa sta bilo da bilo u primjeni i jeste stvar.
Zasto su ljudi juce glasali nego da bude primjena da se slavi dan republike. Ali posto je to neprimjenljivo onda ce promjeniti pa ce se slaviti ali pod nekim drugim nazivom. Tako i sa odcjepljenjem. Dzaba narod moze biti za otcjepljenje ako je neprimjenjivo.
Hocu reci da se svi pozivaju na volju naroda, a volja naroda u sustini nista ne znaci jer se ne moze izvrsiti prakticno nego samo na papiru.
Volja naroda u Britaniji npr je da se odcijepi od EU i 52% glasa i oni se odcijepe. Volja naroda u rs 90% da se odcijepe ali se ne mogu odcijepiti. Sta to znaci? Pa znaci da se narod ne pita nista u prevodu, samo necemo da priznamo.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 00:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2016, 20:04
Htio to neko priznati ili ne, nekome smetalo ili ne,mnogi su pricali, mnogima je pojam bio referendum, san, zelja,sama pomisao da cemo imati priliku da imamo referendum bio je uzdizanje u svemir.
Juce smo ga imali i to je ogroman uspijeh Dodika i ljudi koji ovom politikom prema SA i MZ i svima koji kako on kaze, a slazem se sa njim,sprovode politicko nasilje u BiH.Referendum je itekako legalan i itekako pokazuje volju 700 000 ljudi da stane ispred jedne ideje.
Ako nam jucerasnji dan nije toliko znacajan danas, vjerujte mi da ce biti za 5 ili 10 godina.
Milorad igra pametnu igru, priznavao to neko ili ne,jer sve unutar Dejtonskog sporazuma je jedan veliki zacarani krug iz kog nema izlaza stvoren u trenutku da prekine rat, a danas i evo vec 20 godina oni ga hoce mjenjati jer su svjesni da su se u mnogome zajebali u prvobitnom sporazumu.BiH kao drzava sa svojim ponasanjem, bosnjacke strane, nema alternativu za drugaciji rasplet situaciije osim toga da zavise od SADa.SAD ce za 3 mjeseca promijeniti vodju, ili za 4 godine i 3 mjeseca, promijeniti kompletnu politiku prema EU i mnogo cemu, sta je alternativa bosanskih politicara?
Dodik drzi neki odnos sa Rusijom,ove ima na distanci, izgradio je dobar odnos sa Izraelom,koji je itekako vazna figura, lobira kod Mari Le Pen, vjerovatno novu predsjednicu Francuske.Dodik je dobrano uzdrmao i pokazao kako stvarno stoje stvari u BiH,jer je to istina.Bosna dobrano ne postoji na 49% ''svoje'' teritorije i to je uspijeh Dodika.

Dok neki lizu supak Bakiru po SA..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 00:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
republikasrpska92 je napisao:
Podrzavam tvoj stav i to je tako..ali moras priznati kao i sto sami znamo da je BiH evo vec 20+ godina kako postoji, drzava u kojoj nema dogovora, u kojoj nema kompromisa, drzava u kojoj sve tri strane namecu ostalim stranama nesto. I to nije problem samo jedne vlasti na jednoj od te tri strane, to je bilo i vjerovatno ce uvijek i biti jer je gotovo nemoguce ispostovati sve tri strane a nesto ne nametati nekome.Ja cu se staviti u tvoju kozu i pogledati tvojim ocima iz Sa, i stvarno da sam ti, ne bih mi smetao 9. Januar, zasto bi mi smetao? Meni u Banjaluci vidis ne smeta sto vi slavite 1.Mart.To je samo jedno od milion stvari u kojima se ne slazu oni koji vode sve ovo i to je samo kap u moru problema koji se javljaju u ovih 20 godina i koji ce se vjerovatno i dalje i uvijek javljati.

Mozes li ti iz SA razumijeti mene kad kazem da ne osjecam nista prema BiH, da ne osjecam nikakvu ljubav za tu drzavnu zajednicu, da se ne radujem kada igra reprezentacija te drzave u bilo kom sportu, ne da se ne radujem,nego da me uopste ne zanima?
Da li ti mozes shvatiti da ljudi u Banjaluci i RS jednostavno ne osjecaju nista za tu istu Bosnu?

Danas na tvu gledam neku anketu o referendumu iz SA i jedna gospodja kaze, neka i treba da imaju,da Bog da se i odvojili pa ce i nama mozda biti bolje.(y)

Vidi druže, na ovim prostorima mi imamo puno praznika i slava, a malo razloga za slavljenje jer smo dno dna po svim ekonomskim parametrima, tako da mi iskreno puca neka stvar šta slavi Banja Luka, šta Mostar a šta Sarajevo, kad imam para ja lumpujem i slavim svaku noć. Ne voliš, ne raduješ se reprezentaciji, ne zanima te - šta ja imam s tim? A da li ti shvataš da se RS ne može odvojiti mirnim putem? Evo gledaj ovako, za Republiku Srpsku su ljudi dali živote, ginuli, da bi danas imala autonomiju u sklopu Bosne i Hercegovine i kada bi vi Srbi pristali da je neko ukine pljunuli bi na svaku svoju žrtvu. Jednako tako, za Bosnu i Hercegovinu u ovim granicama je previše ljudi dalo živote da bi neko mogao dopustiti bilo kakvo razdruživanje. To bi imalo smisla devedesetih godina, ali nakon toliko žrtava na sve tri strane, jednostavno nije moguće prekrajati granice bez novih žrtava. Vis a vis toga, ko misli da je vrijedno da se opet zemlja natapa krvlju, gradovi ruše, ljudi raseljavaju, da bi se opet na kraju dogovarali i obnavljali porušeno - neka ratuje! Ja sam četiri godine života ostavio u opkoljenom Sarajevu, gladan, žedan i željan svega i na pamet mi ne pada da to ja (ili ti) prolazimo opet. Još nešto, Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam :) Živio!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 00:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Jan 2016, 20:04
Shvatam ja da je to tesko.

Isto tako ti treba da shvatis da Bosna i Hercegovina kao ovakva kakva je danas, nikad nece imati perspektivu nizasta dok je ovakva.
Vjerujem da iako je to gotovo nemoguce,nase otcjepljenje, jos je vise nemoguce da Bosna kao ovakva udje u EU i ima neku perspektivu.
Sutra da joj krene teci med i mlijeko i da sve krene kako treba, BiH ne moze u EU prije 2030. godine, a do tad ce se 150 puta cijela Evropa zapiatati da li ce EU uopste postojati.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 01:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Dec 2012, 00:55
Shvatam ja da je to tesko.

Isto tako ti treba da shvatis da Bosna i Hercegovina kao ovakva kakva je danas, nikad nece imati perspektivu nizasta dok je ovakva.
Vjerujem da iako je to gotovo nemoguce,nase otcjepljenje, jos je vise nemoguce da Bosna kao ovakva udje u EU i ima neku perspektivu.
Sutra da joj krene teci med i mlijeko i da sve krene kako treba, BiH ne moze u EU prije 2030. godine, a do tad ce se 150 puta cijela Evropa zapiatati da li ce EU uopste postojati.

Da narod ima mozga pa da bira političare koji će otvarati fabrike i autoputeve a ne mračna poglavlja u bliskoj prošlosti možda bi i imali neku perspektivu. Ali - svaki narod zaslužuje onakvu vlast kakvu ima tako da.. Pozz drug!

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 01:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
dinnooo je napisao:
Da narod ima mozga pa da bira političare koji će otvarati fabrike i autoputeve a ne mračna poglavlja u bliskoj prošlosti možda bi i imali neku perspektivu. Ali - svaki narod zaslužuje onakvu vlast kakvu ima tako da.. Pozz drug!

Sta pricas, pa Dodik otvorio dva autoputa i termoelektranu i opet vam ne valja ? :lol: :lol: :lol:

dinnooo je napisao:
Vidi druže, na ovim prostorima mi imamo puno praznika i slava, a malo razloga za slavljenje jer smo dno dna po svim ekonomskim parametrima, tako da mi iskreno puca neka stvar šta slavi Banja Luka, šta Mostar a šta Sarajevo, kad imam para ja lumpujem i slavim svaku noć. Ne voliš, ne raduješ se reprezentaciji, ne zanima te - šta ja imam s tim? A da li ti shvataš da se RS ne može odvojiti mirnim putem? Evo gledaj ovako, za Republiku Srpsku su ljudi dali živote, ginuli, da bi danas imala autonomiju u sklopu Bosne i Hercegovine i kada bi vi Srbi pristali da je neko ukine pljunuli bi na svaku svoju žrtvu. Jednako tako, za Bosnu i Hercegovinu u ovim granicama je previše ljudi dalo živote da bi neko mogao dopustiti bilo kakvo razdruživanje. To bi imalo smisla devedesetih godina, ali nakon toliko žrtava na sve tri strane, jednostavno nije moguće prekrajati granice bez novih žrtava. Vis a vis toga, ko misli da je vrijedno da se opet zemlja natapa krvlju, gradovi ruše, ljudi raseljavaju, da bi se opet na kraju dogovarali i obnavljali porušeno - neka ratuje! Ja sam četiri godine života ostavio u opkoljenom Sarajevu, gladan, žedan i željan svega i na pamet mi ne pada da to ja (ili ti) prolazimo opet. Još nešto, Bosna i Hercegovina nije državna zajednica, Austro-Ugarska, Srbija i Crna Gora su bile državne zajednice - pusti šta Dodik kaže, on nije pravnik ja jesam :) Živio!

Ajde pravnice, kazi mi sta je "neustavno" u clanu 3b zakona o praznicima u RS:

- Dan Republike je 9. Januar

Postoji li neko iole racionalno objasnjenje kako jedan datum moze "vrijedjati" Bosnjake ?
Kako ti to objasnjavas ?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 03:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
dinnooo je napisao:
A da li ti shvataš da se RS ne može odvojiti mirnim putem? Evo gledaj ovako, za Republiku Srpsku su ljudi dali živote, ginuli, da bi danas imala autonomiju u sklopu Bosne i Hercegovine i kada bi vi Srbi pristali da je neko ukine pljunuli bi na svaku svoju žrtvu. Jednako tako, za Bosnu i Hercegovinu u ovim granicama je previše ljudi dalo živote da bi neko mogao dopustiti bilo kakvo razdruživanje.

ovo je najapsurdnija analogija ikad izmišljena. pravo jednog entiteta da demokratski odluči u kakvoj će državi živjeti je jednako pravu drugom da ga uništi. :lol: i ovo slušamo godinama od vrlih multietničara. niko se ovdje nije borio ni za kakvu autonomiju, pogotovo ovakvu.
rs ubuduće treba da blokira sve ono što sarajevo simbolički i suštinski smatra bitnim. eu integracije za početak.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Opet mirotvorac iz sarajeva na forumu...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Mi smo kao glupi i slusamo sta nam Dodik prica a on je kao pametan i razmisllja svojom glavom, ne slusa sta mu Bakir kaze...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 07:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Kao želi biti pravičan i objektivan, a na kraju on kao i ostali kaže da ako želiš da ideš od mene ne može bez rata.Ko čitavo vrijeme priziva rat i otkuda nekome pravo da uopšte spomene rat?!
Ima li taj isti djecu ili pak svi Bošnjaci razmišljaju kao vehabije?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Eno neka baba u Sarajevu reče nekidan "pa nek se i odvoje" tako da kontam da ne razmišljaju...

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
dinnooo je napisao:

Ma RS niko i nikad neće ukinuti, jednako tako se nikada neće izdvojiti i postati samostalna.

Pa daleko je lakše ukinuti cjepkaući komad po komad, nego izdvojiti. Izdvojiti je sad ne može ni Putin, a kamoli Dodik, dok se ukidanjem eto mogu baviti i činovnici poput stranih sudija Ustavnog suda BiH koji svojom odlukom praktično preispituju da li se nekome sviđa samo postojanje RS, jer ne zaboravimo da ovdje nije u pitanju vjerski praznik, nego je sporan datum osnivanja RS. Dakle, Ustavni sud u prevodu preispituje osnivanje tj. samo postojanje RS?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
http://www.youtube.com/watch?v=sAIV9W6TNis

pa da li je ovo moguće :lol: :lol: :lol:

da vam ništa ne otkrivam, gledajte prilog i čitajte potpise.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
A jebalo majku...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Hahah, o jeseni tuzna... Puhalo.... a dje ti je zena... :D

Nevjerovatno je koliko ljudi u Srbiji znaju malo o desavanjima ovdje, a jedan smo narod. Pa gledam one analiticare iz Beograda sto dodju na RTRS po svoju dnevnicu, samo pricaju uobicajne naucene napamet fraze. A obican narod u Srbiji zna jako malo sta se desava ovdje.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
dinnooo je napisao:
Podrzavam tvoj stav i to je tako..ali moras priznati kao i sto sami znamo da je BiH evo vec 20+ godina kako postoji, drzava u kojoj nema dogovora, u kojoj nema kompromisa, drzava u kojoj sve tri strane namecu ostalim stranama nesto. I to nije problem samo jedne vlasti na jednoj od te tri strane, to je bilo i vjerovatno ce uvijek i biti jer je gotovo nemoguce ispostovati sve tri strane a nesto ne nametati nekome.Ja cu se staviti u tvoju kozu i pogledati tvojim ocima iz Sa, i stvarno da sam ti, ne bih mi smetao 9. Januar, zasto bi mi smetao? Meni u Banjaluci vidis ne smeta sto vi slavite 1.Mart.To je samo jedno od milion stvari u kojima se ne slazu oni koji vode sve ovo i to je samo kap u moru problema koji se javljaju u ovih 20 godina i koji ce se vjerovatno i dalje i uvijek javljati.

Mozes li ti iz SA razumijeti mene kad kazem da ne osjecam nista prema BiH, da ne osjecam nikakvu ljubav za tu drzavnu zajednicu, da se ne radujem kada igra reprezentacija te drzave u bilo kom sportu, ne da se ne radujem,nego da me uopste ne zanima?
Da li ti mozes shvatiti da ljudi u Banjaluci i RS jednostavno ne osjecaju nista za tu istu Bosnu?

Danas na tvu gledam neku anketu o referendumu iz SA i jedna gospodja kaze, neka i treba da imaju,da Bog da se i odvojili pa ce i nama mozda biti bolje.(y)

P a pravnice objasni nam sta je BiH, gdje to pise u ustavu konkretno.
Niko normalan nije za novi sukob, a RS ce postati nezavisna kad se za to stvore geopoliticki uslovi.
Ako do to tad odavde nepobjegnu i jedni i drugi jer je to proces koji se trenutno odvija.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
veteran 1987 je napisao:
P a pravnice objasni nam sta je BiH, gdje to pise u ustavu konkretno.
Niko normalan nije za novi sukob, a RS ce postati nezavisna kad se za to stvore geopoliticki uslovi.
Ako do to tad odavde nepobjegnu i jedni i drugi jer je to proces koji se trenutno odvija.

Prema Ustavu BiH, koji je aneks 4 dejtonskog sporazuma, BiH je drzava (clan 1. stav 1. ustava), sastavljena od 2 entiteta (clan 1. stav 3. ustava)

http://www.ads.gov.ba/v2/attachments/19 ... NE_srp.pdf

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Da i ne pise oblik drustvenog uredjenja BiH. Samo drzava. Sastavljena od 2 entiteta od kog je jedan republika a drugi federacija kantona. Znaci slozena drzava.
Nesto kao SFRJ.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2016, 09:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dobro je da nisu Željku i Dodika zamijenili :lol:
Ali Puhovski :lol:

A mi se smijeno CNN-u kao Ameri glupi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1743 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 88  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]