dinnooo je napisao:
borke je napisao:
Mene samo jedno interesuje ... Da sutra ukinu RS ponište svaki trag .. Neću pričati o tehnici i kako bi to uradili, preuzeli poslove od vlade RS (ako su ovi išta radili), ljudi koji su radili po RS šta sa njima, ugovori, krediti, druge obaveze ... milion stvari.. pa onda kako bi organizovali državu u kojoj 30 i kusur posto stanovništva na 49% teritorije nejebe tvoju vlast i sabotira te na svaki mogući način... sto čuda ... šta kako ???
Sve to na stranu ono što me interesuje je sledeće ...
Ukinuli RS vratili se na ustav Republike BiH. Šta bi oni u tom trenutku bili Bosanci, Bošnjaci, Jugoslaveni ili Srbi/Hrvati ??????
Sve je ovo šizofrenija teža.
Oni nemaju ni snagu ni moć ni ideju kako da ukinu RS.
RS će se sama ugasiti kad totalno ostane bez ekonomije i kad izvuku još ovo malo para što je ostalo što nisu podjeli ovim svojim gadovima.
Neki dan mi sa osmjehom jedan naš bajni SNSD-ovac koji je i u SDS-u bio kaže šta se sikiraš vidićeš čuda i para kad prodamo elektroprivredu
Ti ljudi stvarno tako razmišljaju, niko od današnjih političara ni u zajebanciji nema viziju kako da promjene stvari na normalno samo da se ukrade
Ma RS niko i nikad neće ukinuti, jednako tako se nikada neće izdvojiti i postati samostalna. Pa ovo je država po mjeri stranaca a ne ljudi koji u njoj žive, u Dejtonu su je napravili "ko sebi" da mogu paliti i gasiti požare kako njima odgovara. Fakti su, međutim, da većina nas iz radničke klase živi život nedostojan čovjeka, da su svi u kreditima i krpe kraj sa krajem, da se ljudi čude kada je neko prijavljen na poslu i ima socijalno i zdravstveno osiguranje, iako i jedno i drugo ne daje ama baš nikakvu sigurnost ako nemaš štelu, da nam se po ulicama kotrlja evropsko smeće starije od našeg rata, da ne nabrajam dalje. Meni će kao Bošnjaku iz Sarajeva život biti med i mlijeko ako ukinu deveti januar u RS-u, a Srbinu iz Banja Luke ako mu Dodik ili neko drugi kaže da ne poštuje osmanlijske (wtf?) sudove. I hajde da se zaustave na tome, nego imaju muda i obraza da spominju nekakve puške, policije, ratove.. Pozdrav iz Sarajeva za Banja Luku!
Pozdrav legendo i pozdrav tvom stavu, cim si se prijavio ovde sa ciljem da ostavis ovakvu poruku, razmisljas iskreno tako kao sto pises.
Podrzavam tvoj stav i to je tako..ali moras priznati kao i sto sami znamo da je BiH evo vec 20+ godina kako postoji, drzava u kojoj nema dogovora, u kojoj nema kompromisa, drzava u kojoj sve tri strane namecu ostalim stranama nesto. I to nije problem samo jedne vlasti na jednoj od te tri strane, to je bilo i vjerovatno ce uvijek i biti jer je gotovo nemoguce ispostovati sve tri strane a nesto ne nametati nekome.Ja cu se staviti u tvoju kozu i pogledati tvojim ocima iz Sa, i stvarno da sam ti, ne bih mi smetao 9. Januar, zasto bi mi smetao? Meni u Banjaluci vidis ne smeta sto vi slavite 1.Mart.To je samo jedno od milion stvari u kojima se ne slazu oni koji vode sve ovo i to je samo kap u moru problema koji se javljaju u ovih 20 godina i koji ce se vjerovatno i dalje i uvijek javljati.
Mozes li ti iz SA razumijeti mene kad kazem da ne osjecam nista prema BiH, da ne osjecam nikakvu ljubav za tu drzavnu zajednicu, da se ne radujem kada igra reprezentacija te drzave u bilo kom sportu, ne da se ne radujem,nego da me uopste ne zanima?
Da li ti mozes shvatiti da ljudi u Banjaluci i RS jednostavno ne osjecaju nista za tu istu Bosnu?
Danas na tvu gledam neku anketu o referendumu iz SA i jedna gospodja kaze, neka i treba da imaju,da Bog da se i odvojili pa ce i nama mozda biti bolje.(y)