banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2014, 02:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ташко je napisao:
Volio bih da ih preuzmu Alzirci i da crnci jos vise prisvoje SAD. (jest malo utopija, ali dobro).

Ja bih bio najsrecniji da im crnac postane predsjednik.

_зока je napisao:
budala je napisao:
Ja mislim da je upravo "zapad" najvise radikalizovao muslimane u svijetu.
:

Jeste. Zanemarimo krstaške ratove, mada to nije moguće jer sjećanje na njih živi u narodnom predanju Arapa kao što kod Srba živi o turskom zulumu, od početka 20-og vijeka zapad, prvenstveno Englezi i Francuzi, a zadnjih tridesetak godina i Ameri, konstantno vrše pritisak na arapske zemlje, izrabljuju njihova bogatstva i resurse, držeći ih u siromaštvu i onemogućavaju im bolji život. Koja arapska zemlja pokuša da se sama izdigne (Irak, Libija, Sirija) proglase je prijetnjom za svjetsku bezbjednost i urnišu. Loš život i slabo obrazovanje je pogodno mjesto za razvoj ekstremizma svake vrste.

Posto nam je turski zulum u narodnom predanju, a malo su nas i bombardovali, ja cim vidim zenu da zivi zapadnjackim nacinom zivota imam zelju da joj razbijem glavu kamenom.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
spijo je napisao:
A šta misliš,da su kojim slučajem sve naftom bogate arapske zemlje slobodne da exploatišu svoje prirodne resurse bez stranog mješanja,kojom bi se brzinom stvorio ogromni kapital nagomilan petronovcem.Logično je pitanje,da li bi se te zemlje vojno i monetarno udružile,da li bi kao takve ucjenjivale naftom ostatak svijeta i na kraju ko bi ih mogao spriječiti u širenju svoje vjere.

Ali je zato širenje kršćanstva ponajprije katoličanstva posredstvom misionara čak i u zemljama gdje kršćana nikada nije bilo sasvim u redu. Je li? Šta kojeg klinca traže katolički misionari u većinski muslimanskim zemljama u Africi? Šta traže u Kini?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pa nije bas isto misionarstvo i dzihad

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:
Pa nije bas isto misionarstvo i dzihad

Jedni se opasaju bombom a drugi to rade sofisticiranijim metodama najčešće napadima iz vazduha avionima i bespilotnim letjelicama. Dođe na isto.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A da se malo vratite u Bosnu?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 08:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro rece rahmetli ofm... Nema gorih Srba od sarajevskih Srba

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 09:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Timotic je napisao:
Posto nam je turski zulum u narodnom predanju, a malo su nas i bombardovali, ja cim vidim zenu da zivi zapadnjackim nacinom zivota imam zelju da joj razbijem glavu kamenom.

Kakve veze ima američko bombardovanje sa turskim zulumom? Je l' zbog turskog zuluma treba da se okrenemo kontra zapada?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka

Mene nervira što se ovdje pljuje po drugoj strani dok se žmiri na nedostatke "svojih". Svi su oni loši a mi smo divni i krasni. Čist šovinizam! Neće baš biti da je tako. Inače se ne palim na multikulturalnost jer ga nakon rata nema i samo je na papiru prisutan a papir trpi sve. Na religiju sam doslovno alergičan i mislim da bi je trebalo protjerati iz političkog života i obrazovnog sistema. Raniji sistem je bio penicilin za današnje popove, fratre i hodže. Znalo se tačno gdje im je mjesto. Danas su se previše osilili!
Činjenica je da multietničnosti nema nigdje u BiH ali tvrditi da su svi Bošnjaci loši, za Hrvate se nekako prema procjeni Srba podrazumijeva a mi Srbi pa mi smo najbolji. Mi smo nebeski narod! Popustite malo matere vam! Upoznao sam i iz svog tora toliko đubradi. Da li onda zaključak treba biti da su Srbi takođe đubrad.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 24 Jul 2014, 09:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E pa mozemo ti garantovati da muslimani bilo gdje u RS imaju bolji polozaj i vise prava nego Srbi u Federaciji.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:
E pa mozemo ti garantovati da muslimani bilo gdje u RS imaju bolji polozaj i vise prava nego Srbi u Federaciji.

Ko je kriv nama što se bolje ne organizujemo i na svaki problem ne trubimo na sva zvona? Kada je bio aktuelan problem djece iz Konjević polja nema medija u FBiH koji o tome nije izvještavao. Tri mjeseca su ti roditelji kampovali preko puta zgrade OHR-a. Bošnjaci su se pobunili jer im djeca ne izučavaju u dovoljnoj mjeri "nacionalne predmete" u školama gdje čine nešto više od 50% od ukupnog broja učenika.

Slučaj drugi! Srbi u Drvaru i Bosanskom Grahovu ponovo su apsolutna većina. Srpska djeca u tamošnjim školama čine više od 90% od ukupnog broja učenika i nije im dozvoljeno da izučavaju svoj maternji jezik nego uče hrvatski, uče da im je glavni grad Zagreb a himna Lijepa Naša. Gdje su tada institucije Republike Srpske da reaguju? Što se nisu oglašavali? Da budem precizniji što se niko u Republici Srpskoj bilo da je u pitanju vlast, opozicija ili društvo u cjelini nije oglasilo. Da su se barem mediji oglasili. Ni toga nije bilo. Ko je onda kriv? Ako očekuješ da se neko iz Livna sjeti prava Srba načekaćeš se. Činjenica jeste da su Srbi u FBiH prepušteni sami sebi. Vlast u FBiH nije im naklonjena dok se vlast u Republici Srpskoj za njih zainteresuje samo pred izbore dok društvo u Republici Srpskoj zaboli neka stvar za njima. Bošnjaci s druge strane imaju podršku za povratkom u Republiku Srpsku dok Srbi iz FBiH nemaju podršku od Republike Srpske za povratkom i ostankom u FBiH. U tome je razlika! Bošnjački političari imaju neki cilj da Bošnjaka u Republici Srpskoj bude što više i da mogu uticati na politički i javni život tamo dok Srbi vode gluplju politiku gdje se Srbi koncentrišu u Republiku Srpsku odbacujući mogućnost da pomažući Srbe u Federaciji BiH stvore i veći uticaj u političkom Sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Timotic je napisao:

Kakve veze ima američko bombardovanje sa turskim zulumom? Je l' zbog turskog zuluma treba da se okrenemo kontra zapada?

Ne, nego treba da ubijamo iz casti.

Ako su istorijska stradanja i americka bombardovanja razlog primitivizma, onda ih imamo i mi.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:

Ko je kriv nama što se bolje ne organizujemo i na svaki problem ne trubimo na sva zvona? Kada je bio aktuelan problem djece iz Konjević polja nema medija u FBiH koji o tome nije izvještavao. Tri mjeseca su ti roditelji kampovali preko puta zgrade OHR-a. Bošnjaci su se pobunili jer im djeca ne izučavaju u dovoljnoj mjeri "nacionalne predmete" u školama gdje čine nešto više od 50% od ukupnog broja učenika.

Mozda zato sto smo malo manje glupa stoka? To sto ti navodis za primjer meni je primjer kako ne treba.

Kao kod popisa, kad su debili iz Svedske i Danske dolazili samo da bi se popisali. Treba biti vo da dozvolis sebi da te neko tako organizuje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I Nenade, otvori temu za Srbe... Mislim, ono, ako nisi uocio...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 17:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2014, 08:32
NenadV je napisao:
shakal je napisao:

Slučaj drugi! Srbi u Drvaru i Bosanskom Grahovu ponovo su apsolutna većina. Srpska djeca u tamošnjim školama čine više od 90% od ukupnog broja učenika i nije im dozvoljeno da izučavaju svoj maternji jezik nego uče hrvatski, uče da im je glavni grad Zagreb a himna Lijepa Naša. Gdje su tada institucije Republike Srpske da reaguju? Što se nisu oglašavali? Da budem precizniji što se niko u Republici Srpskoj bilo da je u pitanju vlast, opozicija ili društvo u cjelini nije oglasilo. Da su se barem mediji oglasili. Ni toga nije bilo. Ko je onda kriv? Ako očekuješ da se neko iz Livna sjeti prava Srba načekaćeš se. Činjenica jeste da su Srbi u FBiH prepušteni sami sebi. Vlast u FBiH nije im naklonjena dok se vlast u Republici Srpskoj za njih zainteresuje samo pred izbore dok društvo u Republici Srpskoj zaboli neka stvar za njima. Bošnjaci s druge strane imaju podršku za povratkom u Republiku Srpsku dok Srbi iz FBiH nemaju podršku od Republike Srpske za povratkom i ostankom u FBiH. U tome je razlika! Bošnjački političari imaju neki cilj da Bošnjaka u Republici Srpskoj bude što više i da mogu uticati na politički i javni život tamo dok Srbi vode gluplju politiku gdje se Srbi koncentrišu u Republiku Srpsku odbacujući mogućnost da pomažući Srbe u Federaciji BiH stvore i veći uticaj u političkom Sarajevu.

Nije samo u tome razlika. Stvar je u tome da u SA postoje protesti svakakvih slučaja, reći ću humanih jer ... npr. sjećam se kad je jedan dječak izboden nožem kako je par stotina ljudi izašlo da protestvuje. U BL nemaš takav slučaj. Znači, nije u pitanju nacionalna žvaka već to da je Banja Luka uvijek bila pod uticajem većeg grada ... a sad veći grad ne mari šta se u BL dešava i/ili BL ne dozvoljava da se veći grad mješa u to.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 17:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2014, 08:32
NenadV je napisao:
Mene nervira što se ovdje pljuje po drugoj strani dok se žmiri na nedostatke "svojih". Svi su oni loši a mi smo divni i krasni. Čist šovinizam!

Drago mi je da si to primjetio, jer to je ono što nas uče: 40.000 Arapa je naselilo SA, onda je Turska zaprijetila da će napasti Republiku Srpsku, a ona je SDS pro-bošnjačka politička partija ... sve je svugdje isto bez ikakve razlike. Ali šovinista će te ubjeđivati da smo mi najbolji. ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dobro ste to uocili, u Sarajevu svako malo neki protesti, generalno mnogo se lakse dizu na proteste od ljudi u BL a zasto je to tako ne znam.
Stavi na stranu sindikalku u bundi od nerca, ljude tipa "protestvujem ispred zgrade vlade dok mi dodik ne sidje odozgo i ne nadje posao.." koliko se to uopste ljudi diglo na prave proteste, pa iako oni nece izazvati efekat kakav treba..

Pa ovi zadnji protesti koje je predvodila sindikalka u bundi od nerca su bili sprdnja..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
NenadV je napisao:
shakal je napisao:

To je samo dokaz naše sramote :( ali šta da se radi.U RS-u nacionalno pitanje se poteže samo pred izbore i tada se sjete srba u Federaciji(ako se sjete),za početak možda bi dobro bilo povezivanje rasparčanih nacionalnih pokreta pa povezivanje sa pokretima u Srbiji,medijsko jačanje nacionalnog glasa u RS-u,razne akcije,tribine,okupljanja itd a onda bi to vremenom prerastalo u sve otvoreniji otpor i kriminalcima na vlasti i onima koji ugnjetavaju srbe tamo gdje su manjina dakle politika sitnih koraka kao što rade i bošnjaci,nešto ne valja izađu na ulicu i pobune se svi bošnjački mediji to prenose i to neprekidno danima,mjesecima dok se problem ne riješi čuvaju jedni drugima leđa a mi zaostajemo za njima i to debelo.U Srbiji već duže vrijeme postoje raznorazni nacionalni pokreti koji su umreženi međusobno i pomažu jedni drugima,nemaju finansije i medije kao npr prozapadni mediji ali se trude i rade da stanje bude bolje koliko toliko,ja ne vidim u RS-u jak nacionalni pokret koji bi skupio sve srpsko što valja po jedan barjak pa da se počne sa riješavanjem jednog po jednog problema,i ovaj forum je dosta pridonio raznoraznim akcijama npr od skupljanja humanitarne pomoći pa do prenošenja vijesti kojih nema u "objektivnim zapadnim medijima".U ostalom i ja sam za politiku što više srba u RS-u ali oni srbi koji odluče da ostanu ovdje moraju imati podršku iz RS-a a da bi došlo do podrške mora doći do pritiskanja vlasti da se bavi tim problemom a da bi se to desilo mora se animirati stanovništvo na proteste i naravno mediji da se čuje ono što se sada ne može čuti ili se ne može čuti u dovoljnoj mjeri.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Odakle si ti Apokalipto?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Iz Travnika.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2014, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
apokalipto je napisao:
Iz Travnika.

шта оно пише тамо на оном споменику код ватрогасног дома?
нешто о четничком агресору.. а колико срба има сад у травнику?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]