banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
shakal je napisao:
U danasnje vrijeme tehnologije i drustvenih mreza glupost je najkraci put za dobijanje 5 minuta slave. A ona pici precicom. Sad je lakse nego ikada postici da se prica o tebi. Evo npr. ti da se sutra skines go i protrcis Zimzogradom izazvaces iste reakcije kao i ona. Cestitam, pokazao si nam.

Opet Kolumbovo jaje.
Ako je tako lako postati slavan sto to svi ne rade?

Druga stvar, tebi ako je nesto glupost ne znaci da to i jeste.

A ti ako mislis da je ovo sto je ona uradila isto kao i to da se skines go i trcis u javnosti onda stvarno nemamo vise sta pricati.
Ti mislis da cura sa 2 fakulteta zeli da zbog dokolice postane slavna samo stajanjem na kutiji. I to sve pricas prije nego sto ce ona objaviti dokumentarni film i njen drug rad iz oblasti komunikologije. Ali shakal misli da je to glupost i uporedjuje to sa trcanjem bez odjece kroz grad. To je tvoja refleksija o tome. Tuzno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajde ne drami, nije pored masinstva uporedo zavrsila medicinu pa da se toliko potenciraju dve diplome. Cast svakome, ali mislim da diploma ETF-a vrijedi bar ko pet njenih.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Elvis Presley je napisao:
shakal je napisao:
U danasnje vrijeme tehnologije i drustvenih mreza glupost je najkraci put za dobijanje 5 minuta slave. A ona pici precicom. Sad je lakse nego ikada postici da se prica o tebi. Evo npr. ti da se sutra skines go i protrcis Zimzogradom izazvaces iste reakcije kao i ona. Cestitam, pokazao si nam.

Opet Kolumbovo jaje.
Ako je tako lako postati slavan sto to svi ne rade?

Druga stvar, tebi ako je nesto glupost ne znaci da to i jeste.

A ti ako mislis da je ovo sto je ona uradila isto kao i to da se skines go i trcis u javnosti onda stvarno nemamo vise sta pricati.
Ti mislis da cura sa 2 fakulteta zeli da zbog dokolice postane slavna samo stajanjem na kutiji. I to sve pricas prije nego sto ce ona objaviti dokumentarni film i njen drug rad iz oblasti komunikologije. Ali shakal misli da je to glupost i uporedjuje to sa trcanjem bez odjece kroz grad. To je tvoja refleksija o tome. Tuzno.

Zato sto nije svima cilj biti poznat, neki mozda imaju i normalne ciljeve u zivotu.

Ooooo vjeruj mi da znaci.

Naravno da je isto. Privlacenje paznje po bilo kojoj cijeni. Sto bi prost narod rek'o - attention whore

Zelis reci da i ja imam skrivenu zelju da trcim bez odjece kroz grad i stojim na kutiji? Tuzno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
A vidis da povezes i ti kad hoces - u Svajcarskoj je niko ne bi ni pomenuo, ljudi rade i nemaju vrmena za ove budalastine. Jedino bi joj mozda neke specijalizovane medicinske sluzbe ponudile pomoc.

O majko moja dokazujes svojim pisanjem ono sto ja pricam a i dalje pises kao da si ti u pravu.

Svajcarska nije bitna, u Svajcarskoj bi bila druga prica jer je drugaciji narod, drzava, okolnosti, mentalitet... Tamo bi refleksija bila potpuno drugacija.

Ona je radila to kod nas i fokus je na nas, nase drustvo i drzavu. Ali ti sve vrijeme pricas kao da je ona zacrtala sebi prije pocetka "e sad cu ja da dokazem svojim cutanjem i stajanjem da je kod nas velika nezaposlenost".
Po ko zna koji put, ona nista nije radila, sav materijal koji je prikupljen je od strane drugih ljudi, obicnih ljudi koji su joj prisli i koji su pricali o tome.

A evo i nove refleksije, drug sa ATV-a pogurao pricu u zeljenom pravcu.
Tako i za mene pricaju da sam platio svoj posao na fakultetu sada, cak znaju i tacnu cifru. Jos jedna refleksija, nemoguce je uspjeti na posten nacin ovdje, mora sve preko veze, para, stranke bla bla...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ajde ne drami, nije pored masinstva uporedo zavrsila medicinu pa da se toliko potenciraju dve diplome. Cast svakome, ali mislim da diploma ETF-a vrijedi bar ko pet njenih.

Jeste sreco, ti tako mislis pa mora da je tako.

O majko, jedva cekam film, jedva cekam...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je l' ti zajebavas ili stvarno i dalje ne shvatas da sam ja u pravu a ti nisi?

A nisi ti takav, ja sam tebe vidio na televizoru kako si dobro ucio.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste sreco, ti tako mislis pa mora da je tako.

O majko, jedva cekam film, jedva cekam...

Pa jasta je. Pet njenih, 4 tvoje, 2.5 moje, 1.5 sa pravnog itd...itd...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
A sta je to doticna urbana hipsterka zavrsila? Koja dva faksa?

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Primjećujem nepoštovanje tuđih stavova.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Meni je licno zanimljiv ovaj Jelenin rad. Osmisljeno i disciplinovano realizovano. Svaka cast joj na ideji. Ona je svoj primarni cilj postigla (rad za fakultet) a usput odskrinula i jos neka vrata. S obzirom da smo sredina koja uziva da se bavi tudjim problemima vjerovatno ima materijala da napravi bar dva filma i napise jednu knjigu. Sve i da nije zavrsila na TV-u opet bi imala materijala i uspjesno zavrsila projekat.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo sad bas razmisljam o ovom komentaru.
Niko nije spomenuo njena 2 faxa. Ja sam ih spomenuo iz potpuno drugog razloga: glupo je misliti da neko sa 2 zavrsena faxa (bilo koja) radi ovo sve jer je attention whore.

I iz cista mira se povlaci rasprava o tome koji fakultet je "vrijedniji" (a inace je ETF jako vrijedan za drustvo, informaticari ce da nas izvuci iz ekonomske i drustvene krize u koju smo upali). Svakim komentarom na ovoj temi se ide u prilog ovome sto ova cura radi.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa Ircima ne ide loše.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ti mislis da cura sa 2 fakulteta zeli da zbog dokolice postane slavna samo stajanjem na kutiji. I to sve pricas prije nego sto ce ona objaviti dokumentarni film i njen drug rad iz oblasti komunikologije

Znam ja jednog koji završava drugi fax i bar buljuk još mastera i masterčića koji nemaju posao pa ne glume Neznanog junaka ili jonski stub po ulici :roll: I drugo ko ih je tjerao na neprespektivne društvene smjerove pa sad kmeče....

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja ne vjerujem sta citam...
Dakle drzava nije kriva za nezaposlenost vec su krivi klinci jer upisuju neperspektivne smjerove.

O tugo moja, koliko smo otisli u kurac...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo sad bas razmisljam o ovom komentaru.
Niko nije spomenuo njena 2 faxa. Ja sam ih spomenuo iz potpuno drugog razloga: glupo je misliti da neko sa 2 zavrsena faxa (bilo koja) radi ovo sve jer je attention whore.

I iz cista mira se povlaci rasprava o tome koji fakultet je "vrijedniji" (a inace je ETF jako vrijedan za drustvo, informaticari ce da nas izvuci iz ekonomske i drustvene krize u koju smo upali). Svakim komentarom na ovoj temi se ide u prilog ovome sto ova cura radi.

Ona ako nas ne izvuce nece niko. Evo bas mi je sinula ideja...Posto je velika nezaposlenost, da svi stojimo po trgovima, ulicama, haustorima po gradovima i glumimo kipove. Onda ce stranci dolaziti da vide tu turisticku atrakciju i ostavljati nam pare.

Jebiga, bice par nesretnika sto ce morati da sluze te strance i kupe pare sa ulica, al' sta ces, zivot nije fer.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sve si u pravu. I smijesan si usput. :thumbleft:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam davno pročitao ovde da ovo nije komunizam u kom je država dužna da obezbjedi posao pojedincu nego je na pojedincima da rade nešto po tom pitanju. Al' valjda ti klinci što upisuju fakultete uopšte ne rezonuju gdje žive i da ih socijalni rad, engleski, italijanski, filozofija, razni fakulteti iz oblasti umjetnosti neće napraviti konkurentim na tržištu rada. Il' možda samo žele da se uvale na državne jasle.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve si u pravu. I smijesan si usput. :thumbleft:

Zmiri, okreci glavu, al' znas da sam u pravu. Trebao si samo to odmah priznati a ne da mi namjerno kontriras pa da zatrpavamo temu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Toliko gluposti, na sta prvo odgovoriti. Ajmo od kraja.
Da bi zivio na jaslama drzave moras prvo zivjeti u drzavi u kojoj je razvijena socijalna politika.
Drzava u kojoj je djeciji dodatak koliko, 45 KM (?), nije drzava na ciji racun mozes zivjeti.

Drugo, kad je to komunizam bio duzan ili jos bolje kad je to obezbjedjivao posao svakome? Ti bar baratas istorijom...Valjda.

Klinci ne rezonuju, treba da upisu nesto sto ne vole, sto im ne ide od ruke ili nesto za sta nemaju mogucnosti da zavrse. Mislis da bi svi sa ETF-a zavrsili drustvene nauke? Kao oni su pametniji njihov fax je "vrijedniji" pa oni mogu sve? Ma ne bi ni pola. Kao sto ni pola ovih sa drustvenih ne bi mogli zavrsiti ETF.

A kad smo kod konkurentnosti trzista rada, reci to djeci koja sirom svijeta rade u fabrikama po 12 sati. Sto se zale, konkurentni su jebiga.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 08 Jan 2014, 20:03, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
_зока je napisao:
Ja sam davno pročitao ovde da ovo nije komunizam u kom je država dužna da obezbjedi posao pojedincu nego je na pojedincima da rade nešto po tom pitanju. Al' valjda ti klinci što upisuju fakultete uopšte ne rezonuju gdje žive i da ih socijalni rad, engleski, italijanski, filozofija, razni fakulteti iz oblasti umjetnosti neće napraviti konkurentim na tržištu rada. Il' možda samo žele da se uvale na državne jasle.

Evo bas pisem post, pa obrisem, ukratko to je ovo. Zavrsite vi sta hocete, ali ne mozes sa tim biti konkurentan na trzistu rada, dakle snosis i odredjene posljedice. Doduse kad si diplomirao strani jezik, uvjek se nesto obrce, moze se prevoditi, ali daleko od stalnog posla.

A ostale pizdarije kojih je mnogo, e pa ko je upisao, a bio je bombardovan informacijama da nije potrebno na trzistu rada, e i treba da ispasta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]