banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 17:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Eto ti psyborga .. pa njega 'vataj za usi :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Mjerenje teperature se vrši u hladu 30 cm iznad zemlje ( to jest travnate površine) a ne iznad asfalta ili betona.

A ono o prženju jajeta je objavljeno prije dva dana na ATV Vijestima u 19:00 :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
DELLBOY je napisao:
Mjerenje teperature se vrši u hladu 30 cm iznad zemlje ( to jest travnate površine) a ne iznad asfalta ili betona.

A ono o prženju jajeta je objavljeno prije dva dana na ATV Vijestima u 19:00 :wink:

da. znači to ti je odmah 1 stepen manje. idemo dalje: drvena kućica (drvo je dobar toplotni izolator), to ti je još bar 2 stepena. hlad: bar 3 stepena ako ne i više. na kraju: slobodno dodaj 8 stepeni, ovom prilikom ne uzimam asfalt kao faktor da ne bude kako se temperatura mjeri ispred boske. da je napolju 40 stepeni pjevale bi se pjesme borbene. ima ovde najmanje 45-46 stepeni. čim je onaj jaje ispržio znaš koliko je sati. a jaje se ne može ispržiti na 35 stepeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
ma ne može se ispržiti ni na 45 stepeni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 12:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2007, 08:12
to ti govorim. napolju je toliko vruće da se i ne osjeti više. to ti je kao kad avion probije zvuči zid pa ga uopšte ne čuješ. katastrofa. a šta misliš kako je u saudijskoj arabiji kada je ''zvanična'' temperatura 46 stepeni (iznad nule) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ala ljudi pa jaje su pekli na onom faking granitu ispred Boske. Prije tog jajeta izmjerili su temperaturu od 60 i nešto stepeni na to istom granitu.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
OK, za one kojima je mrsko citati postove ostalih ljudi, prije nego sto nesto napisu:
Svi smo utvrdili i svima je jasno da se zvanicna temperatura mjeri u hladu, iznad trave, na odredjenoj visini i da je temperatura na suncu i asfaltu puno veca.
Vrtite jednu te istu pricu u krug non-stop.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Pa pekli su jaje prije neki dan na platou, postali smo tera hota!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 13:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Guess Who, gdje ba zapelo? :D
Temperatura je dovoljno visoka, a broj nam sluzi samo kao orjentir.
Da vidite tek u sumi kako je, na n.m. od 500m, a suma se jos toliko proteze ka gore. Lud'lo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

psajborze, prosvijetli nas i opravdaj/opovrgni price "ma ima i vise, samo ne smiju reci"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/ ... 24&x=7&y=9

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
guess who je napisao:
Ja sam cuo da su danas na asfaltu ispred Boske uspjeli ispeci jaje za 10 minuta.

Danas su komotno mogli skuhati pasulj :D

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
guess who je napisao:
Ja sam cuo da su danas na asfaltu ispred Boske uspjeli ispeci jaje za 10 minuta.

Danas su komotno mogli skuhati pasulj :D

Eh kad bi zamirisao gravče ispred Boske...

Još sa rebarci... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 15:34 
DELLBOY je napisao:

Mjerenje temperature se vrsi na 2 metra visine i termometar stoji u meteoroloskom zaklonu koji je bijele boje i od drveta i kroz koji prolazi vazduh...i put do meteoroloskog zaklona moze biti poplocan samo zidnim ciglama (one male) ili bijelim sljunkom!!!!

A sada na asfaltu moze biti i do 15-20 stepeni vise.....ne znam nisam nikada mjerio temp asfalta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
U Kragujevcu najverovatnije vandredno stanje

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=256001

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
DELLBOY je napisao:

Mjerenje temperature se vrsi na 2 metra visine i termometar stoji u meteoroloskom zaklonu koji je bijele boje i od drveta i kroz koji prolazi vazduh...i put do meteoroloskog zaklona moze biti poplocan samo zidnim ciglama (one male) ili bijelim sljunkom!!!!

A sada na asfaltu moze biti i do 15-20 stepeni vise.....ne znam nisam nikada mjerio temp asfalta.

A da li je ta temperatura koja se izmjeri u zaklonu, ona koju procitaju na vijestima ili vlasti umanje par stepeni da izbjegnu vanredno stanje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 18:42 
guess who je napisao:
psyborg je napisao:
DELLBOY je napisao:

A da li je ta temperatura koja se izmjeri u zaklonu, ona koju procitaju na vijestima ili vlasti umanje par stepeni da izbjegnu vanredno stanje?

Ne...RTRS vjerodostojno prenosi temperature, ali buduci da ovi sto vrse kontrolu medija nista ne rade i zato ostale televizije stavljaju temperature"od oka" iako su im besplatno dostupne sve informacije!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Kako cujem neki vec rade skraceno, jer je situacija realno za vanredno stanje, ma sta oni blebetali na TV-u.
Jos juce u nekoj vukohebini sa rudnikom rudnik nije readio - zbog temperatura (ako se sjetim naziva mjesta, napisacu naknadno).
Cujem da kod nas muzej ima neko skraceno radno vrijeme zbog vremenskih prilika, tacnije neprilika.

Ja licno sam danas u 4 i nesto jedva dosla kuci. :(
Knedla mi je bila u grlu, imala sam osjecaj da cu se ugusiti ili srusiti u nesvijest. A treba mi 15 minuta od posla do kuce i imam 30 godina.
Kako je tek starijim osobama i onima sa nekim zdravstvenim problemima...

Ne bi bilo zgoreg da malo i cistoca pripomogne, pa zalije ovaj usijani asfalt povremeno. Kad mogu prati ulice odmah nakon trosatnog pljuska, mogli bi i sad kad asfalt prelazi u tecno stanje. :D

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
ventilator je napisao:
Ne bi bilo zgoreg da malo i cistoca pripomogne, pa zalije ovaj usijani asfalt povremeno. Kad mogu prati ulice odmah nakon trosatnog pljuska, mogli bi i sad kad asfalt prelazi u tecno stanje. :D

Ne, samo to ne nikako!!! Onda nastanu isparavanja i vlaga skoci na 100% dok si rekao keks. Pogusicemo se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2007, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Veceras .. katastrofa .. nenormalna sparina ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 242 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]