banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 293 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kastel?
PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koji od gradskih guzonja ce biti vlasnik hotela? Mozemo neku kladionicu organizovati... Sve i nekako, ali hotel i garaza su vrhunska fora :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mene je tu više EU razočarala koja je odobrila sredstva za takav projekat.

Koliko je Angela Merkel pretvorila njemačkih zamkova u hotele?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je*e se Andji za hotel i zamak, ona kupije jos jednu drzavu ovim kreditom. Svi ceno biti nemacko vlasnistvo kada nas uzmu kao hipoteku ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Баби Папушка je napisao:
Mene je tu više EU razočarala koja je odobrila sredstva za takav projekat.

Koliko je Angela Merkel pretvorila njemačkih zamkova u hotele?

Ne znam koliko ih je Angela pretvorila, ali imas ovdje neku listu: http://gogermany.about.com/od/wheretost ... ermany.htm

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2012, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne volim da cjepidlačim, ali mnogi zamkovi pripadaju porodicama čiji su potomci i dan danas živi. Nađi mi da je zamak u vlasništvu države i da radi kao hotel.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 04:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
shakal je napisao:
Za obnovu Kastela potrebno do 70 miliona KM
Za obnovu banjalučke tvrđave Kastel potrebno između 60 i 70 miliona KM. Radovi počinju na proljeće 2013. godine.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je da su se stekli uslovi za početak radova na sanaciji banjalučke tvrđave Kastel, kao i da je to veoma obiman posao koji iziskuje oko 60 do 70 miliona KM.

"Svjesni smo da je stanje na Kastelu veoma loše i u skladu s tim, odmah pošto je Kastel vraćen pod nadležnost grada, počeli smo stvarati uslove za obnovu tvrđave. To je veoma obiman posao, koji iziskuje mnogo finansijskih sredstava, odnosno oko 60-70 miliona KM", rekao je Davidović na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Kastel dugo vremena bio van nadležnosti Grada, odnosno pod nadležnošću Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa Republike Srpske.

Davidović je napomenuo da je obnova Kastela planirana kroz devet cjelina i da svaka cjelina može biti zasebna investicija. On je dodao da je projektna dokumentacija gotova i da slijedi izbor izvođača radova.

Šef Odsjeka za razvoj, evropske integracije i investicije Ljubica Milanović rekla je da je projekat obnove Kastela kandidovan za finansiranje sredstvima iz IPA fondova.

"Kandidovani projekat odnosi se na cjelinu devet - muzej, i za tu namjenu odobrena su nam sredstva od 2,5 miliona evra, od čega će na građevinske radove biti utrošeno 2,3 miliona, dok je za troškove nadzora planirano 200.000 evra", pojasnila je Milanovićeva.

Ona je navela da su sredstva operativna, te da su u toku pripreme za objavu međunarodnog tendera za izvođača radova, koji će u potpunosti provesti Delegacija EU.

"Procedura traje oko šest mjeseci, a planirano je da radovi počnu na proljeće 2013. godine", rekla je Milanovićeva.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Verica Kunić podsjetila je da je konkurs za izradu idejnog rješenja za revitalizaciju i remodelaciju tvrđave Kastel raspisan 2006. godine.

"Ugovor o izradi projekta, između grada Banjaluka i preduzeća `Građenje` potpisan je 26. marta 2010. godine. Vrijednost ugovora za svih devet cjelina za izvedbene projekte iznosi oko 1,2 miliona KM, a dosadašnja ulaganja su oko dva miliona maraka", rekla je Kunićeva.

Ona je istakla da cjelina devet obuhvata jugoistočni bedem, koji je u potpunosti porušen, a riječ je o kamenoj zgradi i muzeju, koji se prostiru na prostoru od oko 13.200 metara kvadratnih.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović izjavila je da je ovo odjeljenje vodilo sve aktivnosti u vezi sa pribavljanjem potrebne dokumentacije.

"Svaka od faza revitalizacije iziskivala je uključivanje velikog broja institucija, kako bismo pribavili sva potrebna dokumenta. Pribavljena je urbanistička saglasnost za revitalizaciju Kastela, kao i sve potrebne dozvole neophodne za ovaj posao, dok su samo još za cjelinu devet u toku procedure u vezi sa pribavljanjem elektro i vodne saglasnosti, kao zadnje faze, a zahtjev za građevinsku dozvolu je već podnesen", navela je Radovanovićeva.

70 miliona za obnovu? Super, kad odrade to dolazim iz Bg samo da vidim to cudo od 70miliona.Bojim se da ce biti zestoke kradje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 09:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ako ne bude sve transparentno, odnosno objavljeno, koliko je potroseno materijala koliko su kostali projekti znaci da ce biti kradje, a bice tako.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
LemiGO je napisao:
Ako ne bude sve transparentno, odnosno objavljeno, koliko je potroseno materijala koliko su kostali projekti znaci da ce biti kradje, a bice tako.

Ovo je k'o da si konstatov'o da je nebo plavo. :)

A, znas cega se ja bojim: Za 20 godina ce opet prica o obnovi Kastela, ali ovaj put i hotela i parkinga... Pa, ce onda da izvale 200 miliona...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kada oni utroše tih 70 miliona na Kastel, za koliko stotina godina će Kastel sam sebe otplatiti sa svim svojim pratećim sadržajima?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 01:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Timotic je napisao:
LemiGO je napisao:

Ovo je k'o da si konstatov'o da je nebo plavo. :)

A, znas cega se ja bojim: Za 20 godina ce opet prica o obnovi Kastela, ali ovaj put i hotela i parkinga... Pa, ce onda da izvale 200 miliona...

Ah, Alaha ti, pa zar je stvarno thako :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 08:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
Cim je saja mala stanica uzeo kazamat znači da će kastel ubrzo u rekonstrukciju...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2012, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Jeste vidjeli kako su uništili onaj parkić tamo gdje je prije bio Zenit?! Posadili su drveće, cvijeće i nešto fuj zeleno!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
hh aa... haj fajv!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2012, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cuo sam da je na tenderu za obnovu kastela prosla firma od Gradoljubove zene... Ne znam jeste li pisali ovde o tome, pa me zanima je li to tacno?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 02:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
seven je napisao:
bzvz je napisao:
Ne razumijem, ti koliko shvatam iz tvog posta, nisi ni pogledala rješenje, koje je pri tom idejno i u fb grupi prikazani su samo trodimenzionalni prikazi datog rješenja, ali si već potpisala peticiju?
Nisam potpisala peticiju jer nisam vidjela planove, pitala sam gdje ih mogu vidjeti, a i zato jer mislim da takve peticije ne pomazu.
Citiraj:
Znači, ti misliš da se Kastel ne treba sanirati? Ovo pitanje nije upućeno samo tebi, već i ostalima koji su peticiju potpisali ili planiraju, pa me samo zanima konkretan razlog. Znači, šta je to što po vama ne odgovara u eventualnom projektu. Vidim da su mnogi napisali beton.
Mislim da Kastel treba sanirati, ali ne sa previše betona.
Citiraj:
Da li tebi konkretno smeta i 'beton' u parku Petar Kočić?

Da, smeta.
Ukratko, potpuno pogresno si razumio moj post.

Prvo, park Petar Kočić nema ni jedan segment urađen od betona. U popločanju parka korišten je najprirodniji mogući materijal - kamen. Stari park je za razliku od ovoga imao asfaltirane površine, samim tim imao više betona nego trenutni park. Vezano za Kastel i njegovu sanaciju, ljudi koji su komentarisali i komentarišu o uređenju tvrđave ili nisu čak ni vidili rješenje ili su vidili idejni KONCEPTUALNI 3D prikaz. Ukoliko je nešto na tom renderu bijelo, to ne podrazumjeva da je to bijeli beton, već materijal različit od zelene trave i smeđeg drveta.

Hertzog je napisao:
Koji od gradskih guzonja ce biti vlasnik hotela? Mozemo neku kladionicu organizovati... Sve i nekako, ali hotel i garaza su vrhunska fora :roll:

A šta je problem sa hotelom kao funkcijom? Šta treba da bude, muzej? Evo u Banjaluci imamo dva muzeja. U muzej savremene se ulazi samo kad je Noć muzeja, a ovaj drugi prokišnjava toliko da je masa eksponata uništena. Vjerovatno nam treba još jedan muzej. S druge strane, tu se može napraviti hotel, a vlasnik hotela se obavezati da mora određeni pojas Kastela održavati, i da ne smije izmjeniti izgled postojećeg objekta. Značenje, umjesto da potrošimo pare iz budžeta koje nemamo damo da neko održava prostor koji je ruiniran.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
70 milki za Kastel i čardake ... Juče sam prošao autom kroz Česmu... Strah i trepet... Dva viseća mosta vode do onako velikog naselja... Kvalitet puta se može uporediti sa rimskim kaldrmama ...

Za 70 miliona mogu 10 banjalučkih naselja dovesti u red ...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Bzvz, a izgled Kastela nece biti promjenjen sa tim hotelom onda? ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 11:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
Да хоће више да изгуби изборе Зградољуб, толико ми је човјек антипатичан да је то невјероватно. 70 милиона? Ма да, треба све оно зеленило претворити у бетон. На крају ће нам у граду остати парк Младен Стојановић једина оаза, ако и њега не "среде" као парк Петра Кочића. :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 12:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Ovaj grad zasluzuje da ovaj smrad i djubre bude jos 10 godina na vlasti ,a tek ovi krembili iz opozicije o tom se tek moze pricati

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2012, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
бзвз, знаш ти добро на шта већина нас мисли. добро у Парку Петар Кочић није бетон него је камен. велика разлика... није шија него врат. јесте то су тотално различити материјали, али на крају поента је иста, онакав прекрасан парк су уништили и направили ово што сад имамо. дугачко појило да се овце напију воде кад ожедне и поред она ливадетина да се и траве напасу кад огладне. већина људи сматра да је стари парк био љепши.

што се тиче Кастела наравно да сам за реконструкцију, али разумну реконструкцију! дакле да се потроши пара онолико колико стварно треба и да ми не рукају углавном бетон(камен) него да има и траве.
нисам ни ја за то да по граду стоје ливаде онако безвезе, али сам и против тога да се свака ливада претвара у јебену стамбену зграду(бетонску). дајте мало паркова, цвијећа, дрвећа фонтана(али сам ода не буде урађено као у оном парку код бана Милосављевића)

то је велики проблем код нас и када хоће да нешто ураде, никад не ураде како треба. или не знају или краду паре

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 293 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]