simplicity je napisao:
hazoous je napisao:
...i ne treba,jer po starom YU zakoniku,niko na svijetu ne moze da kupi
zemljiste....vec samo da bude korisnik. Tako se drzava obezbjedi da ne mora
voditi spor sa "strankama" i cusne im neku od jeftinih nadoknada.
ne znam sta ti to znaci YU zakonik, jer mi imamo nove zakone .
Druga stvar, oni tu zemlju, slovnoreceno nacionalizuju, uzimaju u "javno dobro" ili nekadasnja opstenarodna imovina, za istu daju nadonknadu, i na taj nacin rjesavaju imovinske odnose, stim da cijena tog zemljista nije ni izliza trzisnoj cijeni i zato su ljudi ogorceni i zato sada ide zakon o restituciji imovine, kojim ce s esva denacionalizovana zemlja od 1945. godine pa nadalje, vratiti starim vlasnicima.
Mnogi su po gospodskoj tako vratili svoju zemlju i kuce.
To je krupan problem, koji se mnogo zataskava.
A cinjenica da nema gradjevinse, ne iznenadjuje, ali izradice oni nu preko noci, nema brige za to..
...ne ne ne sreco moja,ono sto je problem je da nema pravilnog tendera(sto je u jednu ruku i opravdano-malo firmi ima mehanizaciju i ljudstvo da izvede seoski,a kamo li veci put).
Drzava ne treba gradj. dozvolu-ona raspisuje tender.
Nacionalizacija zemljista jeste problem-tako se drzava bori protiv seljaka, koji masovno grade preko noci pomocne objekte kako bi povecali cijenu naknade....samo je problem i u tome sto geometri znaju godinu dana zaci
na teren i "snimiti" isti. Zbog toga(jer ljudi bukvalno preko noci izgrade sprat kuce sa stalom, ves kuhinjom i ljetnom kuhinjom...) dolazi do neslaganja u stvarnoj i "stvarnoj" cijeni...