banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2005, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
mnogo je zgrada, kuca i drugih objekata koji namaju gradjevinsku dozvolu..a iste se koriste :roll: cak sta vise mislim da cu se odluciti da napisem roman :-? :D kako dobiti urbanisticku saglasnost i gradjevinsku dozvolu u nashem gradu :lol:

prije nego sto su poceli kopati tranzit trubili su da su rijeseni imovinski odnosi, medjutim, posto sam vrllo cesto po katastrima,gruntovnicama, urbanizamima, i slicnim institucijama, srecem ljude koji vode bitke vezane za zemlju koje im oduzima navedena saobracajnica.

Nimalo me to ne iznenadjuje. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2005, 23:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2002, 21:15
neka nek se samo gradi :lol: ovo nam je trebalo da bice super kad proradi ja sam za! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2005, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
simplicity je napisao:
mnogo je zgrada, kuca i drugih objekata koji namaju gradjevinsku dozvolu..a iste se koriste :roll: cak sta vise mislim da cu se odluciti da napisem roman :-? :D kako dobiti urbanisticku saglasnost i gradjevinsku dozvolu u nashem gradu :lol:

prije nego sto su poceli kopati tranzit trubili su da su rijeseni imovinski odnosi, medjutim, posto sam vrllo cesto po katastrima,gruntovnicama, urbanizamima, i slicnim institucijama, srecem ljude koji vode bitke vezane za zemlju koje im oduzima navedena saobracajnica.

Nimalo me to ne iznenadjuje. :roll:

...i ne treba,jer po starom YU zakoniku,niko na svijetu ne moze da kupi
zemljiste....vec samo da bude korisnik. Tako se drzava obezbjedi da ne mora
voditi spor sa "strankama" i cusne im neku od jeftinih nadoknada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2005, 22:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Citiraj:
Takođe, veliki broj građana se juče obratio redakciji "Nezavisnih", ogorčeni zašto tranzit nije otvoren za saobraćaj kada su završeni svi građevinski poslovi.

Da su svi gradjevinski poslovi zavrseni - nisu. Nisu zavrseni prilazi iz ulica pored tranzita, a nece valjda pustiti tranzit pa ga onda stopirati da to zavrse. :-? Da, tranzit je zavrsen, ali ne i prikljucci na njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
hazoous je napisao:

ne znam sta ti to znaci YU zakonik, jer mi imamo nove zakone .
Druga stvar, oni tu zemlju, slovnoreceno nacionalizuju, uzimaju u "javno dobro" ili nekadasnja opstenarodna imovina, za istu daju nadonknadu, i na taj nacin rjesavaju imovinske odnose, stim da cijena tog zemljista nije ni izliza trzisnoj cijeni i zato su ljudi ogorceni i zato sada ide zakon o restituciji imovine, kojim ce s esva denacionalizovana zemlja od 1945. godine pa nadalje, vratiti starim vlasnicima.
Mnogi su po gospodskoj tako vratili svoju zemlju i kuce.
To je krupan problem, koji se mnogo zataskava.

A cinjenica da nema gradjevinse, ne iznenadjuje, ali izradice oni nu preko noci, nema brige za to..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2005, 19:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2005, 13:09
iz pouzdanih izvora znam da ce tranzit biti pusten u promet 08. 11.2005. ps.moj tata je inzinjer

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
simplicity je napisao:
hazoous je napisao:

Druga stvar, oni tu zemlju, slovnoreceno nacionalizuju, uzimaju u "javno dobro" ili nekadasnja opstenarodna imovina, za istu daju nadonknadu, i na taj nacin rjesavaju imovinske odnose, stim da cijena tog zemljista nije ni izliza trzisnoj cijeni i zato su ljudi ogorceni i zato sada ide zakon o restituciji imovine, kojim ce s esva denacionalizovana zemlja od 1945. godine pa nadalje, vratiti starim vlasnicima.

A cinjenica da nema gradjevinse, ne iznenadjuje, ali izradice oni nu preko noci, nema brige za to..

Ljudi, u krivom ste kad mislite da su u pitanju imovinski zakoni. U pitanju je birokratija, tačnije neka vrsta građevinske dozvole. Da budem precizniji, Opština nije tražila građevinsku dozvolu od Ministarstva za prostorno uređenje RS, iako su na to obavezni po zakonu po kojem ovo Ministarstvo (a ne opštine kao lokalni organi vlasti koje izdaju sve ostale dozvole) daje dozvole za regionalne, magistralne i još neke puteve i neke druge objekte od šireg značaja. Gospođa koja je načelnik Odsjeka za prostorno uređenje u opštini očito nije znala za tu proceduru iako je to njen posao a vjerovatno i dio ispita koji je položila za državne službenike da bi dobila posao u Opštini. Sada se čeka da to ministar potpiše. Neko je juče obećao na sjednici Skupštine Grada da će to biti gotovo ove sedmice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ako je tako, onda neko treba da odgovara za to "neznanje procedure".

Mada, meni se cini da SDS "zabusava" sa tom dozvolom, jer ne drzi gradsku vlast u BL, ali zato moze na visoj instanci da regulise odredjene stvari...
Pokusavaju da sroze Trebinje, pa evo sad i BL.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 12:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Digresija je napisao:
Ako je tako, onda neko treba da odgovara za to "neznanje procedure".

Mada, meni se cini da SDS "zabusava" sa tom dozvolom, jer ne drzi gradsku vlast u BL, ali zato moze na visoj instanci da regulise odredjene stvari...
Pokusavaju da sroze Trebinje, pa evo sad i BL.

Ja ne očekujem da iko odgovara zbog toga. Ipak mi živimo u zemlji gdje su svi operisani od bilo kakvog osjećaja odgovornosti. U normalnim zemljama kad tako nešto pogrešiš, ti onda daš ostavku. Kod nas ništa, čak i ne priznaš da si pogrešio.

Mislim da to nije pitanje SDS prema SNSDu ili nešto slično. Jednostavno je greška došla sa strane opštine i sada treba vrijeme da se procedura obavi kao i obično.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
Jednostavno je greška došla sa strane opštine i sada treba vrijeme da se procedura obavi kao i obično.

Stvar je u tome da se tranzit nalazi na teritoriji Grada Banjaluka i naravno Grad je dao svoju saglasnost i gradjevinsku dozvolu, medjutim onda su se u Ministarstvu sjetili da je to magistralni put i kao takav je u ingerenciji Republicke Uprave za puteve, tj. Vlade RS , pa je tu kao neophodna dozvola Ministarstva.Cista glupost,jer mislim da je najmanji problem ko ce izdati dozvolu.
Evidentna politicka igra na relaciji SDS-SNSD

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
hoce li mi neko objasniti gdje taj autoput ide dalje .....znaci kod arnaudije zavrsava i skrece na bulevar.....zatim pored kastela i zavrsava
na kraju pijace u dolcu...kakve su to arhitektonske nebuloze....autoput do
pijace.....ili se planira da seljaci kako brzo dodju do pijace tako se sto brze vrate ili pak obrnuto da sto brze dodju i da se ne vracaju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
pa tranzit je kao "obilaznica" oko grada...ne znam otkud sad odjednom autoput.. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Stan bre malo... a sta je sa onim coskom kad se ide prema Banja Luci - kod skretanja ka katolickoj crkvi (kod Petricevca). E tu je ono suzenje i cetri trake se narednih 200 m suzavaju na tri do ove obnovljene dionice. Pa nece valjda ostaviti to suzenje u duzini 100-200m?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
autohton je napisao:
hoce li mi neko objasniti gdje taj autoput ide dalje .....znaci kod arnaudije zavrsava i skrece na bulevar.....zatim pored kastela i zavrsava
na kraju pijace u dolcu...kakve su to arhitektonske nebuloze....autoput do
pijace.....ili se planira da seljaci kako brzo dodju do pijace tako se sto brze vrate ili pak obrnuto da sto brze dodju i da se ne vracaju....

a ti rodijak gdje god vidis 2 trake u jednom pravcu fizicki odvojene od druge 2 to je za tebe autoput a ??

:lol: :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 21:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
da rodjak pogrijesio sam ,to je gradska zaobilaznica zvani tranzet ,a ono kad se ide prema laktasima to se zove avto put ili je i to neka gradska
dolaznica ili odlaznica... rodjak.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
pa nije u blizini BL autoputa nema (nemoj samo reci da je autoput onaj dio prema Klashnicama)....najblizhi autoput je u HR...tako da...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
elem neki dan citam 150 kazni i 50-*ak prijava murija napisala za dan dva indijancima koji su mimo znakova shibali po neue trasi tranze....
a jesmo indijanci pa to je za 10-ku chistu....i treba deri jazavce .

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
simplicity je napisao:
hazoous je napisao:

...ne ne ne sreco moja,ono sto je problem je da nema pravilnog tendera(sto je u jednu ruku i opravdano-malo firmi ima mehanizaciju i ljudstvo da izvede seoski,a kamo li veci put).
Drzava ne treba gradj. dozvolu-ona raspisuje tender.
Nacionalizacija zemljista jeste problem-tako se drzava bori protiv seljaka, koji masovno grade preko noci pomocne objekte kako bi povecali cijenu naknade....samo je problem i u tome sto geometri znaju godinu dana zaci
na teren i "snimiti" isti. Zbog toga(jer ljudi bukvalno preko noci izgrade sprat kuce sa stalom, ves kuhinjom i ljetnom kuhinjom...) dolazi do neslaganja u stvarnoj i "stvarnoj" cijeni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 08:21 
The Godfather je napisao:
elem neki dan citam 150 kazni i 50-*ak prijava murija napisala za dan dva indijancima koji su mimo znakova shibali po neue trasi tranze....
a jesmo indijanci pa to je za 10-ku chistu....i treba deri jazavce .

Ja juche prolazio kroz "new" tranzit..nigdje znaka da se ne smije prolaziti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
A one "rampe" i barikade... to nista?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]